Poradna LG Nexus 4 E960 16GB

Autor: | Vloženo: 19.04.2013 000 13:44 | Témata: Poradna LG Nexus 4 E960 16GB

Nevím jaký jestli Samsung Nexus nebo LG Nexus 4 ??

Chtěl bych se zeptat jaky je asi lepsi, slysel jsem ze Samsung je asi lepsi znacka nez LG jak celkově tak i že ma v česku víc prodejen. KDybych chtěl LG Nexus 4 chtěl bych ho z Ameriky protoze tam stoji asi cca. 7000 coz mi prijde fakt dobrá koupě, ale nekdo mi rika ze s nim tady nebudu moct volat (u ceskych operátorů) operátor mam T-Mobile tak jestli to tady funguje?? Prosim vas dystak napiste jestli s temito mobily mate nejakou zkusenost.

Předem Děkuji

  • Martin Káňa

    Martin Káňa

    19. dubna 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Tak nevím od koho máte informace ale jsou poměrně nepřesné.

    Od začátku:
    samsung vs LG ve značce dejme tomu OK LG nedělalo dobrý SW HW mělo dobrý poměrně vždy ale samsung zase dělá jen plastové hračky. Design Nexusu je poměrně premiový, nic nevrže a je líbivý a působí luxusně.

    o SW se v nexusu stará google a je to odladěné nepřeplácané a parádní.
    neuvidíte žádný zákus aktualizace jsou hned, snadný root a možnost flashovat jiné ROM. Podpora na pár let dopředu.

    prodejny: To je tak sporné spíše jde o to že pokud koupíte nexus z Play v zahraničí máte záruku v zahraničí LG nemá mezinárodní záruku.

    Volat můžete určitě ten kdo Vám to říkal tak nevěděl o čem mluví.

    Ano v Americe stojí sice 7000,- ALE není v tom DPH (nevím jak se to jmenuje v USA mají jiné daně v daných lokalitách mají na to speciální systém) a není v něm CLO při dovozu (pokud ho nedovezete teda v kufru, i tak by jste to měl ale přiznat :D). Takže ve finále ta cena není tak extra. Je lepší ho koupit v německu nebo anglii za cenu cca 9000-9500. Což je o proti CZE luxus. A dá se za takovouto cenu koupit i aukro a jiné bazary.

    Mám nexus snad už 2 měsíce a musím uznat že jsem spokojený. Jediný rozpak mám ze zadní strany, lehce se může poškrábat takže tam mám folii z výroby než vymyslím něco lepšího, a zadní reproduktor pokud leží na hladkém stole tak je ucpaný a tudíš tižší. (nastavíte si hlasitější vyzvánění nebo nějaký patent :) Jinak nová verze již má takové nožičky, které oba problémy problémy řeší.

    Základní ROM jsem tam měl jen asi 2 dny. Rád experimentuji takže jsem si nahodil hned CM 10.1 a tím možnost nějakých donastavení. Display je parádní jen při vypnutém dispaly a na slunci uvidíte mřížku dotykové vrstvy tak se nelekejte. Fotoaparát je průměr, ale nepoužívám ho je to nouzovka. Zvuk hraje poměrně dobře pokud máte příslušný SW (PowerAmp nebo jiný s equalizérem) tak je to hodně solidní s kvalitními slchátky.

    Možná někomu vadí menší kapacita úložiště. Tuším 12,4 GB pro uživatele
    osobně mi to nevadí 3D hry nehraju a nějaké mapy sice mám ale i tak to nevyužiju mám tam ted cca 8 GB hudby i když ji moc neposlouchám je to spíš hudba na přehrávání pro externí repro.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • ondra10ondra

      19. dubna 2013 - ondra10ondra

      Diky moc asi mate pravdu takze bys te si volil jaký mobil?


    • Martin Káňa

      19. dubna 2013 - Martin Káňa

      Nexus 4. Pokud kupujete nový mobil tak proč kupovat starší typ. A nebo si zkuste počkat na květnové Google I/O, ale nepředpokládám nějaké představení.


    • ondra10ondra

      19. dubna 2013 - ondra10ondra

      OK. Diky moc :)


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.