Poradna LG G7 ThinQ

Autor: | Vloženo: 17.08.2018 000 21:50 | Témata: Poradna LG G7 ThinQ

Koupit LG G7, nebo Xiaomi Mi 8 6/128gb?? Díky za rady

  • Petr

    Petr

    8. září 2018

    Asi budu odpovídat pozdě, ale kdy to ještě pomohlo tak poradím. Já mám LG g6 a jsem maximálně spokojený. Přítelkyně má Xiaomi Redmi 5 plus a musím říct že je opravdu super. Kdybych neměl g6 a tenhle Xiaomi měl lepší foťák, tak do něj rozhodně jdu. Já jsem i přemýšlel že bych dal g6 pryč a pořídil Xiaomi mi 8. Má skvělý výkon, výborný foťák ale jediný důvod proč jo nechci je použití Amoled displaye a za ty peníze by mohl mít 2k rozlišení. G7 bude výborný mobil také výkonný a má pořád IPS displej, někdo v recenzích říká že je škoda že nemá OLED, ale také někdo chválí že nemá OLED, já jsem zastánce IPS, přirozenější barvy a hlavně se nevypaluje. Mobil mám na to abych na něj koukal, a koukání na Amoled je pro mě nepříjemné, nechápu jak se to někomu může líbit. Vem tě někoho kdo má Xiaomi i levnější řadu jako Redmi 5 plus, nebo g6 a v obchodě to přiložte vedle Galaxy s8,s9, note atd... A uvidíte sami proč nebrat Amoled. O displayi g7 nevím co s mám myslet a nemůžu o něm nic říct protože nikde v Elektru nikde není. Ale taková malá vysvětlující pomůcka. LG mobily mám rád už od G2, koupil jsem i tv LG která měla v té době full hd, krásné barvy atd. Ale pak jsme řešili koupě nové tv a opět jsem pokukoval po LG, ale bohužel panel který měl mít 4k rozlišení mě odradil a koupil jsem Samsung. LG začalo dělat panely pixely rgbw, klasika je RGB, ale přidali do pixelu bílou barvu a to je kámen úrazu. Oni chtějí dosáhnout větší svítivosti díky bílé barvy. Ale ve finále jsou celkově barvy vybledlejší a jsou tam vidět bílé tečky. A tím že přidali bílou barvu, je jeden pixel větší a to známe že není 4k ale jen 3k. A toto právě použili i mobilu g7, má pixely rgbw, tak že místo 2k má kolik? Na mobilu to nebude asi tak znatelné jako na tv a proto se může g7 chlubit svítivosti až 1000 nitů. Ostatní mají trebat 500-600 nitů. Tak že mě hodně mrzí že se nemůžu podívat někde na display g7. Protože třeba moje g6 má klasiku RGB a 2k rozlišení a je opravdu krásně jemný a nechtěl bych nic horšího. Proto se do výměny mobilu nehrnu, g6 má dostatečný výkon, super foťák s manuálním nastavením. To je můj pohled vůči displayi, protože na ten budu koukat nejvíc.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (1)
    • Velkovezir Vsehomira

      29. září 2018 - Velkovezir Vsehomira

      Nevim, odkud jste, ale v Praze v LG obchode v Harfe maji vsechni tri LG telefony vedle sebe. G6, G7 i V30 na 2 metrech cvterecnich. :)
      G7 ma displej super, na nejvyssi urovni. Ale musim rict, ze G6 u me v displeji o trochu vyhrava. Vypada neuveritelne realne, jako vytisteny papir na makete vedle, nemohl jsem poznat co je realny rozsivecny telefon a co maketa. Zatim jsem nevidel lepsi displej nez na G6. :-)
      Ja mam G4 a taky bych chtel G6, ovsem to ze nema diodu a hlavni fotak ma mensi pole zaberu (myslim, ze u G4 je uhel 80, u G6 70, sirokouhly 120 je uz moc), takze pro me by to byl krok zpet.
      Jestli uvazujete o Xiaomi, tak IPS je na Xiaomi mi mix 2s. Jinak v podstate stejny jako MI 8. Mix 2s pro me ma zas jinou zasadni nevyhodu a to je vaha 190 g.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.