Poradna Lenovo Vibe P1m Dual SIM

Autor: | Vloženo: 31.10.2016 000 23:16 | Témata: Poradna Lenovo Vibe P1m Dual SIM

Poznatek!!

LENOVO VIB P1m zvládá dle uváděných specifik déšť,lehké postříkání atd. Připevnila jsem si telefon na ruku, uběhla 10km, zpotila se a ejhle zoxidovaná základní deska. Telefon fungoval asi měsíc a po druhém zaslání na záruční servis,mi bylo sděleno, že opravu si hradím sama (6.000,-), protože došlo k poškození mojí vinou!! Tak nevím,že by řídká nanovrstva?
Máte podobnou zkušenost? Jsem lehce našláplá, když si čtu co Všechno Lenovo vydrží, ale 10 kiláčků nezvladl. Moje chyba, nemám se potit!

  • Vojtěch

    Vojtěch

    1. listopadu 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Lenko, telefon je vybaven nanovrstvou, která odpuzuje vodu. To znamená, že ji pomůže ze zařízení ztéct. Neznamená to však, že je zařízení voděodolné, nebo dokonce vodotěsné. Informace o vodotěsnosti není uvedena na webových stránkách Lenovo, ani v dokumentech u telefonu. Pokud takovouto informaci uváděl prodejce, obraťte se na něj.

    Pokud jste se zpotila a zařízení bylo ve vlhkém prostředí, vodu odpudivá nanovrstva mu nepomůže. Bohužel jste používala telefon v rozporu s podmínkami pro používání (viz stručná uživatelská příručka > důležité bezpečnostní informace > manipulace, kde je uvedeno "Chraňte telefon Lenovo a adaptér před vlhkostí". Pokud potřebujete, aby vaše zařízení bylo vodotěsné, musí splňovat alespoň certifikaci IPx7. Model Lenovo Vibe P1m tuto certifikaci nesplňuje.

    Vojta, Lenovo Ambasador

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    31. října 2016

    Telefon (nastastie) nevlastnim, no dufam, ze nebude vadit, ak sa vyjadrim. :)
    Bohuzial, vyrobca si moze tvrdit co chce. Ne mozne, ze na telefone je skutocne nejaka oleofobna vrstva, no to neznamena, ze je vodevzdorny. Je to len taka marketingova hracka/sracka, na ktoru sa snazia nalakat zakaznikov, nic viac. Nic im za to nehrozi, ked sa aj telefon utopi, nikto im nic nemoze... Skratka - podaktori vyrobcovia su uz raz taki...
    Inac, aj ta cena za opravu je ine kafe...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Martin

      1. listopadu 2016 - Martin

      Nikde ve specifikacích nepíší, že je vodovzdorný, takže se raději nevyjadřujte. V podstatě sračka je váš příspěvek.


    • Anonymní uživatel

      1. listopadu 2016 - Anonymní uživatel

      A tvrdi niekto, ze je vodevzdorny? Nie. Ja len tvrdim, ze vyrobca si moze povedat co len chce a (samozrejme v istych medziach) nic mu za to nehrozi. Ved prave. Telefon nema ziadnu certifikaciu IP, ma len akusi oleofobnu vrstvu (mozno). Aj ked bol telefon poskodeny takymto sposobom, vyrobca si moze tvrdit, ze to tak nebolo a ze bol, dajme tomu, ponoreny vo vode a nikto im nebude vediet dokazat opak.


  • Martin

    Martin

    1. listopadu 2016

    To by vám udělal asi každý mobil. Mám podobné lenovo, občas telefonuji i v slabém dešti a žádný problém. Ale přiťáplý na zpocené paži pár hodin, to se nedivím.
    Na takové aktivity jsou vodovzdorné obaly.
    A ta cena za opravu..... žádný servis si nenaúčtuje cenu větší jak pořizovací cenu mobilu

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Nešlehová Lenka

      1. listopadu 2016 - Nešlehová Lenka

      Specifikaice k uváděnému tel.je rozepsaná na Heurece!! Cena opravy v záručním servisu Bertelsmann je 6. 781,53 s DPH ( bohužel ) Tak hovoří protokol o opravě.


    • Martin

      1. listopadu 2016 - Martin

      Popis produktu na Heuréce není žádné oficiální značení výrobku.
      Pokud nemá od výrobce jednoznačné označení IP, tak není vodotěsný a nemůžete s tím argumentovat. Heuréka je jen reklamní srovnávač zboží s tisíce chyb v popisech.
      A že jste přistoupila na tak drahou opravu je bohužel vaše chyba. Již jsme v zaměstnání opravovali pár služebních Lenovo telefonů a vždy nám servis volal na odsouhlasení dražší opravy.


    • Nešlehová Lenka

      1. listopadu 2016 - Nešlehová Lenka

      Cenový odhad opravy byl samozřejmě znám dopředu a opravdu jsem nestála o opravu,která převyšuje výrazně cenu telefonu! Chtěla jsem znát jen názor ostatních a podělit se o zkušenost svojí! To je celé a není potřeba mluvit! Určitě není potřeba rozpoutat sváry kvuli telefonu za zhruba 4.000,- Šlo jen o to zachytit postřehy a zkušenosti jiných a možná třeba i někoho varovat před tím než koupí telefon, ať si důkladně zváží co Vše telefon vydrží! Postřeh o tom,že je něco sračka mi bohužel moc nepomohl! Zbytek už byl konstruktivnější!


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.