Poradna Lenovo Vibe K5 Plus Dual SIM

Autor: kojot | Vloženo: 07.05.2017 000 23:38 | Témata: Poradna Lenovo Vibe K5 Plus Dual SIM

kojot

kojot

Nainstalované app. neupozorňují

Zdravím, dostal jsem se do malého problému, pokaždé, když si nainstaluji app. z Google Play, které mají funkci upozorňovat, jako je jiný budík, než předinstalovaný nebo "Moje poznámky" a podobné apky, tak pokud si na nich nastavím časovač upozornění (buzení), telefon dám do režimu spánku, bohužel tyto apky mlčí ! Začnou upozorňovat, až když telefon fyzicky tlačítkem vpravo probudím z režimu spánku. Jak jsem již uvedl, u předinstalovaných aplikací tento problém není a původní předinstalovaný budík mne normálně budí i v režimu spánku telefonu. Už jsem v nastavení prolezl kde co, ale ne a ne zjistit, v čem to je. V telefonech, které jsem měl před tímto modelem, jsem se s něčím takovým nesetkal. Neporadí někdo ? Není někde něco v nastavení zakázáno. Díky.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    9. května 2017

    http://www.lenovoblog.cz... - myslim si, ze tu sa relevantnej odpovede na vas problem dockate skorej. :)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 9. května 2017 - Oficiální zástupce značky Lenovo

    Dobrý den, nemáte v telefonu nainstalovaný některý ze šetřičů baterie?

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • kojot

      9. května 2017 - kojot

      Dobrý den, nejsme si vědom, osobně jsem si nic ze šetřičů nestahoval, jen antivir Avast Free a s ním čistič Avast Cleanup. Nic jiného.


    • Anonymní uživatel

      10. května 2017 - Anonymní uživatel

      Ten antivirus si rozhodne odinstalujte, je to zbytocnost, virus vo svojej podstate na Androide dostat nemozete. Nejaky antivirus je preto absolutne zbytocny a len zatazuje zariadenie.


    • kojot

      10. května 2017 - kojot

      Díky. To bylo první, co jsem zkusil udělat, jestli není nějaký blok právě v antiviru. Ale nebyl. Apky se chovají pořád stejně. Takže jsem, ho vrátil zpět. Nicméně, dovolím si být značně opatrný nad tvrzením, že v "podstatě na Androidu dostat virus nemůžu". V názorech na tuto otázku se nejsou s to dohodnout ani kovaní odborníci, nicméně, dle mého názor (i když samotný Android vychází z platformy Linuxu) není od věci i v mobilu či tabletu antivir mít i z důvodu, že chodíte na různé stránky, kde hrozí zavirování ransomwarem a advarem mobil nemobil, provádíte internetové bankovnictví, spousta lidí stahuje programy a apky z jiných zdrojů, než Google Play, takže taky riziko a pokud vezmu onen samotný jmenovaný Google Play, tak v poslední době, co se týče bezpečnosti, taky nic moc, jelikož jsou tisíce potvrzených útoků právě přes stahování aplikací z tohoto portálu (a to sám Google přiznal!!!). I když Google se tyto útoky snaží ihned řešit, pořád existuje časová prodleva, než se provedou záplaty, ve které může dojít ke stažení zavirované aplikace či SW. A tak trochu vím, o čem mluvím, protože ransomware v mobilu obdržel známý! Takže bych asi nechal rozhodnutí, co se týče bezpečnostní politiky, na každém uživateli a mít antivir aspoň ve free verzi dle mne není vůbec na škodu už z důvodu, že upozorní na nestandardní stránky, nedůvěryhodnou wifi, že se mi někdo snaží připojit na wifi apod. Já ho ve free verzi mám a již mnohokrát jsem díky jeho upozornění nešel na rizikové stránky a taky jsem se osobně přesvědčil o funkčnosti funkce Anti-Theft, která je již dnes součástí free verzí drtivé většiny osvědčených antivirů.
      Nicméně moc díky za reakci, čas a ochotu...pěkný den.


    • Anonymní uživatel

      10. května 2017 - Anonymní uživatel

      Lenze free antiviry vacsinou nedokazu nic viac, len "precistit" mobil a upozornit na stranky so zastaralym sifrovanim. Tieto antiviry navyse dost casto byvaju nenazrane a ich prevadzka sa vo free verzii neoplati. (Precistit mobil si dokazete aj sam, trva to sice dlhsie, ako za pomoci antiviru, ale ide to. Co sa tyka stranok, ktore by mohli byt potencionalne nebezpecne, pred tymi varuje aj Chrome samotny, netreba mat preto v telefone nejaky free antivirus...)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.