Poradna Lenovo P2 4GB/32GB Dual SIM

Autor: | Vloženo: 06.04.2017 000 22:28 | Témata: Poradna Lenovo P2 4GB/32GB Dual SIM

Lenovo nebo Xiaomi

Který vybrat? Lenovo P2 nebo Xiaomi Redmi Note 4 Global? Nějake zkušenosti, plusy minusy.

  • Karel

    Karel

    7. dubna 2017 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Oba jsou dobré tipy:
    https://mobilenet.cz...
    https://mobilizujeme.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    6. dubna 2017

    Za mna je to Xiaomi. Telefon bude ma ovela lepsiu podporu, ktora bude navyse dlhsia ako v pripade Lenova. Co sa tyka operacneho systemu, je Xiaomi celkovo na vyssej urovni. To ma taktiez o nieco lespie fotoaparaty, infraport a posobi trosku luxusnejsie. :)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (1)
    • Karel

      7. dubna 2017 - Karel

      A v čem je operační systém na vyšší úrovni???
      To že se tobě líbí nádstavba, neznamená, že je obecně lepší!!
      Mnoho lidí nádstavbu Xiaomi nemůže ani vystát! Je to subjektivní záležitost.


    • Anonymní uživatel

      7. dubna 2017 - Anonymní uživatel

      V tom, ze nieje preplneny zbytocnymi aplikaciami, v tom, ze po roku bezi ako za nova, v tom, ze aplikacie, ktore su v nom implementovane, su na velmi vysokej urovni, v tom, ze je pravidelne aktualizovany a vylepsovany... Mam pokracovat?


    • Vojtěch

      7. dubna 2017 - Vojtěch

      Telefony od Xiaomi jsou pravidelně aktualizovány a vylepšovány? Nežijeme oba v jiné realitě? :D


    • Karel

      7. dubna 2017 - Karel

      Pokračovat nemusíš, to jsou všechno jen tvoje subjektivní názory, které tu prezentuješ jako fakt. V tom je celý tvůj problém náhledu na věc. Ale o tom je tu naprosto zbytečné debatovat. ztráta času! ( viz také Vojtěch)


    • Anonymní uživatel

      7. dubna 2017 - Anonymní uživatel

      Ako hovorim, ja som asi VIP, pretoze ja dostavam aktualizacie zhruba raz za mesiac na tomto, Mi4-ka a Redmi 3S, co mame v praci a maju Developer ROM ich dostavaju kazdy tyzden. :)
      Ale podme k Lenovu... Povedz, s akym Androidom bola distribuovana starsia P70-ka a na aku verziu ju bolo mozne aktualizovat? :) Pochval sa. :) A este by si mi mohol, pan ambasador, vysvetlit, preco Lenovo ignoruje staznosti a otazky pouzivatelov na Lenovo fore a odpoveda len na tie, kde su dane telefony chvalene? :)


    • Vojtěch

      7. dubna 2017 - Vojtěch

      Teď neraguji z pozice Ambasadora, ale čistě jen za sebe. Pokud se jako ambasador nepodepíšu, nemá má odpověď s Lenovem nic společného a jedná se čistě o můj názor ;)

      S jinými značkami nemám absolutní problém, sám používám i telefony jiných značek. Telefon od Xiaomi kupoval loni bratr mé matce k narozeninám a od té doby ani jedna aktualizace (3S, bez nějaké developer rom), mizerná podpora (kde ji ještě na CZ miui fóru uživatelé zdrbali, že je absolutně neschopná a že si má telefon jednoduše rootnout a upravit nějaký soubor - úžasné řešení). Reklamace na xiaomimobile trvala 28 dní, telefon se vrátil neopravený, nebyl ani uveden do továrního nastavení. Nikdo na něj nesáhl. Odesláno znova, stejná situace. Napotřetí přehráli systém. Po třech měsících. Mezitím si matka koupila nový telefon (tentokráte od LG) a ten feeling z nečínského zařízení je úplně jiný. Nebavme se o nějaké developer rom. Většina lidí chce stabilní a odladěný systém, ne být pokusným králíkem.

      A teď k tomu Lenovu (i když nevím, proč jej sem do této diskuze taháš) - v celé historii mobilních telefonů nedostaly aktualizace na vyšší verzi OS Android pouze dva modely - P70 a P90 (nepočítáme-li lowend zařízení v ceně pod 3 tisíce). Jinak každý model získal aktualizaci na verzi OS o jednu vyšší než s jakou byl uveden do prodeje. Nepočítaje bezpečnostní aktualizace minimálně rok od vydání.

      O kterém Lenovo fóru mluvíš? Protože forums.lenovo.com Lenovo monitoruje a snaží se na problémy reagovat. Na otázky a stížnosti je tady hlavně podpora... Fórum je komunitní.

      Chápu, že jsi z telefonů Xiaomi nadšený a jsi jejich spokojený majitel. Neberu ti to, užívej si to. Jen tady prosím nevnucuj lidem telefony o kterých píšeš, jak jsou úžasné a přitom se jedná o pouhopouhý průměr.

      Á propos, víš z jaké značky jsou téměř všichni vývojáři mobilních aplikací na prášky? A víš proč? Jo, z Xiaomi, protože to, že jimi upravený systém víceméně běží, je dílem náhody.. I proto ta narážka na to, že jsi psal, že systém telefonů Xiaomi je na vyšší úrovni.


    • Anonymní uživatel

      7. dubna 2017 - Anonymní uživatel

      Pokial je v telefone nahrata fejkova ROM, Xiaomi s tym nema absolutne nic spolocneho. Ja telefon pouzivam uz od maja, za celu dobu pouzivania som dostal uz 10 alebo 11 aktualizacii, Mi4-ka bola kupovana s fake ROM, bez prehratia teda ziadna aktualizacia. Co sa tyka 3S-ka, kupovaneho v decembri minuleho roku, dostalo aktualizacie uz 4. Hongmi Note, dostalo od roku 2013 az 47 aktualizacii a aktualne bezi na najnovsej verzii MIUI 8. Podotykam, ze bez sekania. V lete bol vykonany reset do tovarenskych nastaveni, bezi bez problemov. Sice uz obcas treba pockat, ale sekat sa neseka.:)
      Lenovo sem taham preto, lebo sa zadavatel rozhoduje medzi Lenovom a Xiaomi. Bezpecnostne aktualizacie rok od vydania mi pridu smiesne. Bez urazky, Vojta, ale Huawei ponuka podporu minimalne dva roky, co sa tyka Xiaomi, okrem stareho Mi1s a Hongmi su podporovane uplne vsetky telefony. Vsetky tieto telefony bezia na aktualnej verzii MIUI! Myslim si, ze to je podpora. ;)
      Ano, hovorim o Forums.Lenovo.com. Mnozstvo problemov je tam nezodpovedanych, nachadza sa tam aj plno staznosti prave na podporu Lenova. Tych sa nachadza niekolko aj tu.
      Ja nikomu nic nevnucujem. ;) Niekolko stoviek, mozno aj tisicok ludi si na moje doporucenie zakupili telefon od Xiaomi. Stazoval sa len jeden jediny clovek. S tym bohapustym priemerom su skratka vsetci spokojni. Cim to je? :)

      K tvojmu poslednemu odstavcu... Vies to dolozit nejakym clankom? Ja som o tom este nikdy necital. :)


    • Pavla

      7. dubna 2017 - Pavla

      Pánové nebo kluci podle diskuzí :-) je mi líto, že má otázka strhla takovou debatu. Takže si vyberu podle preferencí a který mi líp sedne :-) Děkuji za odpovědi.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.