Poradna HTC Wildfire

Autor: Anonym | Vloženo: 09.08.2010 000 22:52 | Témata: Poradna HTC Wildfire

Anonym

Jak fotí?

  • chipuch

    chipuch

    10. srpna 2010 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    mam ho ctvrty den, ale fotak me zatim zklamal.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (2)
  • vodny

    vodny

    11. srpna 2010

    Popravdě řečeno, foťák pro mě také zklamáním jak už zde padlo. Fotky nejsou úplně špatně, ale přeci jenom jsem čekal víc. Přijde mi docela problematické ostření, které ostří automaticky tak jak sledujete scénu, ale stává se, že i při větším pohybu foťák nezaostří a fotky bývají někdy dost rozmazané. Navíc komprimace je také znát, chybí ostrost a detaily. Oproti třeba dost starému SE K750i s 3,2 MP foťákem jsou tyto fotky někdy i horší. Zde jsem nahrál 2 náhodné fotky, bez úpravy: http://uloz.to/5548457/imag0002.jpg
    http://uloz.to/5548458/imag0003.jpg

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (2)
    • lada

      11. srpna 2010 - lada

      Fotku můžeš zaostřit dotykem na displej přesně v místě, kde ho chceš mít nejostřejší. např. obličej ve čtvrté řadě, tak na něj klepneš a je zaostřeno. Takže žádný problém.


    • vodny

      11. srpna 2010 - vodny

      Vím o tom, zapomněl jsem to dodat. Přesto mi tento typ ostření příliš nevyhovuje a výsledky jsou rozporuplné. Pravděpodobně je foťák skutečně méně kvalitní. U telefonu s takovou výbavou a za takovou cenu se to muselo někde projevit a řekl bych že právě display a foťák jsou součásti, kde se šetřilo. Ale mě to nevadí, protože mi tyto fotky stačí a jestliže chci mít krásné fotky z dovolené, fotím stejně lepším digitálním foťákem. Na různé párty a akce tohle bohatě stačí.


    • Old gun

      14. srpna 2010 - Old gun

      Re: vodny

      Proboha a to jsi fotil jak... byl jsi OŽRALY nebo zfetovaný?
      Takové zpackané snímky jsi tam dal naschvál!

      Foták fotí výborně, jen je třeba znát základy fotografování, přečíst si návod a postupovat LOGICKY.
      Ano, focení s tímto tel. vyžaduje delší dobu zaměřování, ale o to je pak fotka kvalitnější, prostě jen chvíli zůstat v klidu a dát ČAS autofocusu dokud nezaměří a neoběví se to zelené okénko, také je třeba zkontrolovat jak máte nastavený dig. zoom, pokud ho máte na maximu tak to asi moc kvalitní taky nebude a td.
      Na nějaké rychlé a trhané focení to není a nebo na objekty v zuřivém pohybu, ale jinak to celkem fotí dobře.

      PS:
      To mně vždycky namíchne když si nějaký amatér pořídí 12megapixelový kompakt za 3500kc nebo mobil a myslí si, že už stačí jen cvakat a je s něho profi fotograf...
      Focení je věda!


    • vodny

      14. srpna 2010 - vodny

      Co na mě pane hned útočíte? Zpackané fotky? Ne, běžné fotky z mobilu. U starého SE 750i jsem fotil úplně stejným způsobem a výsledek byl velmi dobrý. Dávat čas autofocusu? Ježíš, dyť je to mobil a ne laserový zaměřovač a já nejsem ostřelovač abych čekal, až se mobil uráčí zaostřit. Focení mobilem není žádná věda a ani to být věda nemůže. Ty foťáky mají tak mizernou optiku (u všech mobilů bez výjimky), že doopravdy fotit s tím může jen blázen. Já chci fotit jen momentky, rychle, bez čekání, na akcích, s kamarády a to bohatě stačí. Jeden můj kamarád, co se o focení zajímá se vždycky směje těm propagačním blábolům a hlavně lidem, kteří si myslí, že foťák v mobilu je náhrada foťáku. Není a ani v brzké době nebude. Protože to by pak ten telefon musel stát aspoň 20 tisíc.

      P.S. Nejsem fotograf, jsem amatér a zatím vždycky stačilo jen cvakat a cvakat :-)


    • Grinderman

      15. srpna 2010 - Grinderman

      Přesně tak, foťák v mobilu klasický foťák nenahradí.Já měl před HTC SE K790i a ty fotky z něj fakt byly lepší, viz zde http://grinderman.rajce.idnes.cz...
      Ale i z HTC jsou takové ty " momentky " pěkné a myslím, že přesně k tomu má foťák na telefonu sloužit.


    • Bejk

      17. srpna 2010 - Bejk

      Hele nechci se do toho vměšovat, ale autofokus znamená automatické zaostřování a to pokud má být kvalitní opravdu nějaký čas potřebuje!

      Mimochodem ty fotky jsou opravdu příšerné pane vodný, takhle špatně mi Wildfire vůbec nefotí..


    • vodny

      17. srpna 2010 - vodny

      Ale já autofocus nechám zaostřit až z něj ta zelená barva stříká, ale zkrátka a dobře jsem byl zvyklý na stařičký K750i, kde s ostřením nebyly jediné problémy. Tady jsou ty fotky někdy až šeredně rozmazané a rozhodně u foťáčku v mobilu nehodlám při focení trávit dny. Cvak cvak, hotovo. Když to u starého telefonu jde, pak se právem můžu divit, proč je to u Widlfiru nic moc. Všechny recenze se shodují, že Wildfire má 2 mínusy - display a foťák. Něco asi na tom bude.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.