Poradna HTC Wildfire S

Autor: | Vloženo: 06.05.2012 000 10:04 | Témata: Poradna HTC Wildfire S

Zvuk

Chtěl bych se zeptat jsetli jde doáhnout stejné kvality zvuku jako na windows 7. Exsituje na marketu nějaký equalizer nebo to nejde? Chci aby to mělo stejný zvuk jako na Windows 7 protože základní zvuk je příšerný. Děkuji

  • Velda

    Velda

    6. května 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    ekvalizér už ze své podstaty nedokáže zkvlaitnit zvuk. Je to pouze softwarové mrvítko zvuku, které dokáže zvýraznit u výstupu určité frekvence (například basy), jehož výsledkem je pocit kvalitnějšího zvuku. Pro čistý, vyvážený a barevný zvuk by jste musel sáhnout po jiném telefonu (a po jiném výrobci), jelikož použitý zvukový čip je prostě přímo příšerný a jde to slyšet i v dodávaných sluchátkách, které také stojí za prd.

    Na obchodě Google Play však existuje velké množstí takovýchto systémových ekvalizrů nebo hudebních přehrávačů s touto funkcionalitou. Stačí hledat slovo equalizer. A pokud se nebojíte rootu telefonu, či jej už máte, tak si můžete do telefonu nainstalovat Beats Audio ekvalizér a Sony xLoud (přičemž, to druhé mrvítko není).

    Hezký den, Velda.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      6. května 2012 - Anonymní uživatel

      Proč po jiném výrobci? Ona snad existuje nějaká jiná firma, která má lepší zvukové chipy než HTC.


    • Velda

      6. května 2012 - Velda

      No, tak hlavně... HTC žádné zvukové čipy nemá. Ty obstárávají firmy jako jsou japonská Yamaha nebo třeba Ricoh, americký Cirrus Logic, britský Wolfson nebo evropský Philips (skrze dceřinou firmu) a spousta dalších.

      Jinak, zařízení kterých výrobců mají lepší zvukové čipy? Všech... (v dané cenové kategorii) Co chcete k tomu říci?
      Samozřejmě nejde to takto zobecňovat. HTC Wildfire S s přehledem kraluje telefonům svým nejhorším audio výstupem v této třídě, zatímco HTC Desire S má zvukový výstup CELKEM obstojný (bohužel pro Stereo poslech také nic moc, no a Mono poslech naopak bude působit jako Stereo).

      Zkuste si někdy než položíte hloupou otázku např. poslechnout zvukový výstup iPhonu (ten samozřejmě kraluje – obsahuje nejkvalitnější čipy od Wolfsonu).


    • Anonymní uživatel

      6. května 2012 - Anonymní uživatel

      Jasně, já si jenom kvůli zvukového chipu koupím šmejda za 16000kč. A že HTC nevyrábí žádné chipy? A nevlastní náhodu HTC Beats Studio?
      A všichni výrobci mají lepší zvukové chypy než HTC? No nevím že by třeba LG, Alcatel, Huawei mají lepší :D
      A nevím proč hloupou otázku? Když nevím tak se zeptám ne? Proto mi taky ta huba narostla ;) Tak si nehraj ta tvrdého frajera.


    • Velda

      6. května 2012 - Velda

      Ano, je to hloupá otázka. "Ona SNAD EXISTUJE nějaká firma...?". Jako kdyby neexistovala. Hloupá otázka jak řemen. Nejspíše od fanouška HTC. Pokud jste to tak nemyslel, tak se omlouvám. Ale určitě si to po sobě přečtěte a taky vám to tak vyzní. Vaší odpovědí s větou o šmejdu mě v tom jen utvrzujete – to že je něco téměř trojnásobně předražené z toho nedělá šmejd.

      Dále, HTC sice koupilo před jistou dobou Beats Audio. To ale zvukové čipy nikdy nevyrábělo ani nevyrábí. Produkuje pouzé softwarové mrvítka zvuku a předražené (za styl se přece platí...) sluchátka, které si zadají tak maximálně s Koss PortaPro...

      No a nechápu, proč sem zařazujete Alcatel, když už několik let mobilní telefony nevyrábí, dokonce ani nedesignuje (Než se rozhodně přít, něco si o tom najděte na internetu a pohledejte, kteráže to firma vyrábí telefony a tiskne na ně logo Alcatelu, z čehož má Alcatel-Lucent tučné provize. Poradím vám, stejná firma bude vyrábět a navrhovat televize, jež pod svou značkou bude prodávat Ikea.).


    • Velda

      6. května 2012 - Velda

      Co se týče Huawei, nemám páru. Pod vlastní značkou je na trhu teprve chvíli a info o jejich zvukových výstupech rozhodně nemám. ale co se týče LG tak – jejich průměrný telefon má lepší zvukový výstup než průměrný telefon HTC.


    • Lukyyy

      6. května 2012 - Lukyyy

      Jak dva kohouti na bitevním poli. Sakra chlapi spamatujte se. Děláte jak kdyby šlo o otázku života a smrti.


    • Velda

      6. května 2012 - Velda

      No a zabil to člověk bez názoru. :)) Šťastný z toho, že jej nemusí ničím podložit. :)


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    6. května 2012

    Já doporučuji používat jiný hudební přehrávač, to má mnohem větší vliv na kvalitu zvuku než si myslíte. Např. Power AMP, který obsahuje i celkem povedený ekvalizér.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • jds

      7. května 2012 - jds

      ten mam taky a hraje dobre


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.