Poradna HTC Sensation

Autor: | Vloženo: 20.08.2011 000 13:31 | Témata: Poradna HTC Sensation

HTC Sensation vs. HTC Desire HD

Dobrý den, nadešel čas na koupi nového telefonu a rád bych zůstal u výrobce HTC jelikož s ním mám vesměs kladné zkušenosti narozdíl od jiných. A tak se rozmýšlím mezi koupí Sensationu a Desire HD.

Děkuji za každou radu a pomoc při rozhodování.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    20. srpna 2011

    Sensation je mobil dělaný na výkon, komunikaci, různé ulehčení pro business-many, ale lze jej využít i jako takovou hračku (gps, hry, prohlížeč, fotoaparát, e-knihy).
    Popište aspoň trochu, co tedy od telefonu očekáváte a co na telefonu využíváte, nebo co by jste na telefonu chtěl využívat ;-)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Swestr

      22. srpna 2011 - Swestr

      No nejvíce bych jej mimo textovek a volání využíval na GPS, internetový prohlížeč, možná z části i jako mp3 přehrávač a ve volných chvílích na cestách třeba i jako videopřehrávač. Hlavní problém bych viděl pro výdrži baterie, která prý u DHD moc nevydrží i přes né moc velkou zátěž. Sensation je prý na tom trochu lépe asi i z důvodu větší baterie. A po zkušenostech z nynějšího HTC Touch Pro kde když zapnu GPS a ta mi za cca. 3-4 hodiny kompletně vybije telefon je podle mě dost mizerný. Vím ze jelikož je Senstation 2jádro tak asi bude mít větší spotřebu než DHD které je pouze jednojádro.


    • Anonymní uživatel

      26. srpna 2011 - Anonymní uživatel

      To, jak všude se doštete, že výdrž je strašná, tak to vůbec neni pravda ! Např. včera jsem asi 2 a půl hodiny hrál Assasin Creed HD, poslouchal do toho písničku a byl připojenej na FB chat (Jas displeye byl na cca 90%) a to mi přijde dost zátěž a mobil mět té době ještě 71% baterie, což sem se sám divil. GPSku jsem osobně používal asi dvě hodiny na cestách a baterieneklesla pod 75% (Jak SYGIC, tak základní MapyGoogle) ! A to si vemte, že má dvou-jádro (jak říkáte) a také větší rozlišení displeye, takže věřte mi, že s mobilem nemusíte mít obavy, že vám dojde baterie ;-)


    • Swestr

      29. srpna 2011 - Swestr

      Děkuji moc za pomoc. Už jen vyhledat nějakou aplikaci na offline gps a budu spokojenej :)


  • Draken

    Draken

    24. srpna 2011

    Já se taky připojím....také se rozhoduji mezi Desirem a Sensation. Já bych radši ten telefon využíval na internet (Wi-Fi or 3G síť) a taky na aplikace, přesněji řečeno na hry, a taky na nákou poštu. Váhám protože mě zarazila velmi slabá baterka u Sensation, lec kdy lidi píšou že nevydrží ani den, je to asi daný výkonem. Tak prosim jestli my poradíte co mám vybrat. Děkuji

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      26. srpna 2011 - Anonymní uživatel

      Sensation nějak dobu vlastním a s klidem vám mohu říci, že baterie se zlepšuje (vybíjím ji do té doby, než se mobil naprosto "vypne" a poté ho teprve dám na nabíječku, i výrobce doporučuje vybíjet ze začátku do "nuly"). S Wi-Fi je to trochu větší debata.. Kdyz držíte mobil normálně, jakože ho máte v dlani, tak signál je perfektní, žádná ztráta, ani nijaké výpadky. Avšak když si ho dáte naležato a chytnete ho za oba "konce" tak ztratíte maximálně jednu čárku Wi-Fi signálu, ale kterému mobilnímu telefonu současnosti se to nestane, že. Pokud je vaše lokalita pokryta 3G sítí, tak mobil můžete držet jakkoliv, signál se neztrácí (tedy aspoň mně ne!). Jsem taky velký milovník her, tudíž vám mohu říct, že se hry na tom hrají opravdu krásně, velký displey i rozlišení z toho dělají naprosto dokonalou sehru! Ale nyní bych zmínil něco o baterii: Při hraní her pocítíte nárust tepla. Když jsem to měřil u jednotlivýh her (po nějaké době hraní jsem hru vypl a obrazil si teplotu, pomocí aplikace z HTC Hub, baterie a samozřejmě to byly vždy HD hry), tak se teplota baterie vyšplhala na cca 41°C, avšak to vůbec neni mnoho, když si to vezmete, že některé mobilní telefony dosahují i mnohem větších teplot, tak můžete zachovat naprosto chladnou hlavu. A výdrž baterie ani neni dána výkonem, spíš jak zátěží, kterým na něj působíte, jakože např. když si sem tam zahrajete hru, připojíte se na net (Wi-Fi i 3G), stáhnete a přečtete pár mailů, tak mi věřte, že baterie pod 60% nepadne, avšak záleži také, jak dlouho hrajete hru a jste připojení na síť, logicky. ;-)


    • Draken

      26. srpna 2011 - Draken

      Děkuji moc, objasnil jste mě vše u čeho jsem váhal. Tedy s chutí si ho můžu koupit.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.