Poradna HTC Desire Z

Autor: | Vloženo: 04.03.2014 000 17:18 | Témata: Poradna HTC Desire Z

Skype

Mohl by mi někdo - opravdu jako pro idiota popsat, jak si stáhnu Skype do mobilu HTC Desire Z? Neplatím internet. Používám jen Wifi. Dala jsem download skype, ale chtělo to po mě nějakou registraci. Co s tím? Proč se mám registrovat? K čemu je registrace dobrá? Lze to i bez ní? (Případně mám se přihlásit e-mailem, který mám na googlu, ale nevyužívám ho - používám e-mail na seznamu) nebo si mám založit něco nového? Vůbec tomu nerozumím.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    9. března 2014

    Dobrý den. Zkusím to a sice s otázkami, zda jste si už někdy nainstalovala z internetu nějakou jinou aplikaci a zda používáte skype na PC.
    Neuvádíte totiž, co po Vás registraci chtělo (kam). V úvahu přichází jednak Skype a jednak Google.

    Registace u Google je pro uživatele Androidu téměř nutnost, např. pro to, abyste mohla stahovat aplikace přes Google Play (Market). Vy už email=účet na Googlu máte, stačí ho tedy vyplnit (vč. hesla). Lze se ale obejít i bez toho. Pak potřebujete 1) stahnout Skype odjinud jako .apk soubor, např http://www.ulozto.cz...
    2) takto stažený soubor (přes telefon) nainstalujete přímo po stažení, případně v nějakém správci souborů, např. http://www.appsapk.com... (ovšem taky nutno mít nainstalováno).
    Pokud se Vám toto nedaří, napište.

    Registraci na Skype potřebujete, abyste měla účet(=profil, adresu, jméno), přes který skypujete. Může to být tentýž, jako používáte pro Skype jinde (na PC). Pokud ho již máte, bude někde volba Přihlásit se, nebo Již mám účet (namísto Registrovat/Založit).

    Přeju hodně štěstí.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jana

      9. března 2014 - Jana

      Moc děkuji za odpověď. Skype na PC používám, mám tedy i založený účet. Registraci po mě chtěl Google. Ne, ještě jsem si do mobilu žádnou aplikaci nestáhla. Bojím se, že tím snížím výdrž baterie telefonu. Nebo je to hloupost?
      Každopádně stále nerozumím tomu, proč je důležité se přihlašovat na Google e-mailem, který ani nepoužívám? Nebo to není podstatné, zda ho používám či nikoli? Proč je to takhle udělané? Jaké z toho (přihlášení-registraci na google) mám výhody? Případně jsou nějaká rizika? Důvody, proč to nedělat?
      Stejně, jako po mě mobil chce lokalizaci. Mám pocit, jako by mě někdo chtěl sledovat, jako bych měla být pod drobnohledem...
      Jsou moje obavy úplně hloupé nesmysly?


    • Anonymní uživatel

      13. března 2014 - Anonymní uživatel

      Dobrý den, omlouvám se za prodlevu.
      Google, majitel systému Android, používá systém (obdobne jako treba Nokia, Apple a podobne), kdy jsou aplikace uživatelum zprístupneny skrz urcitý exkluzivní portál, což je šikovné pro výrobce ap. Me se to taky nelíbí, stejne jako vše ostatní to muže zavánet chutí kontrolovat uživatele. Google v mých ocích k principu Big brother má vcelku blízko, ale to jsou spekulace.
      Nejlepší, co asi mužete udelat, je založit si úcet (email) pod fiktivním jménem. Plus nezverejnovat polohu ap. Zda tento email používáte, není úplne podstatné, ale to je už jiné téma.
      S takovýmto úctem je jednoduché stahovat aplikace.

      Mužete se bez toho slušne obejít, ale vyžaduje to víc snahy. A sice, hledejte na webu konkrétní aplikace vcetne prípony apk. tedy napr. "skype android apk". Dál viz má predchozí odpoved.

      Výdrž baterie telefonu si snížíte jen tehdy, když si nainstalujete aplikace, které budou vykonávat nejakou aktivitu na pozadí, zejména využívat internet. Zpravidla to ale mužete vypnout. Napr. odhlásit se ze Skypu.


    • Jana

      15. března 2014 - Jana

      Aha, teď už tomu rozumím o poznání více. Myslíte, že až se registruji bych si také měla stáhnout do mobilu nějaký antivirus? Nebo tím mobil naopak zatížím?

      A ještě jedna otázka, když jste takový odborník.
      Shodou okolností mi již několikátý den na počítači nefunguje Skype.
      Když kliknu na ikonku s ,,S"(jako Skype) vůbec se nespustí. Objeví se šedá tabulka s nápisem FATAL ERROR Failed to get proc adress for GetLogicalInformation (KERNELL 32)
      Co s tím mám dělat? Respektive, co udělat, aby mi na počítači zase Skype fungoval?
      Díky moc


    • Anonymní uživatel

      27. března 2014 - Anonymní uživatel

      Pokud budete stahovat pouze aplikace přes G.Play, ani bych to jako nutnost neviděl. Já používám Avast, nějaká zátěž to sice je, ale ne tak, abych ji pociťoval. Hodí se to třeba pro případ odcizení, ale zase zejména v případě, že máte tel. rootovaný.

      Skype na počítači doporučuju jednoduše odinstalovat a nainstalovat znovu.

      Odborník nejsem a určitě plácám mnoho nepřesností, ale hlavně, když Vám to pomůže.


    • Jana

      6. dubna 2014 - Jana

      Děkuji, Skype v mobilu jsem s pomocí Vašich rad nainstalovala.
      Skype v počítači jsem odinstalovala a zase nainstalovala.Restartovala, zapla, vypla... Ale je to beze změny. Jako bych nic neprovedla. Možná něco dělám špatně, ale nevím co. Skype se prostě vůbec nenačte. Rovnou se mi na monitoru objeví výše zmíněný text.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.