Poradna EVOLVEO EasyPhone AD

Autor: Jiří Konečný | Vloženo: 13.07.2020 000 15:20 | Témata: Poradna EVOLVEO EasyPhone AD

Jiří Konečný

Mapy, Odorik aplikace volání

Dobrý den, tento telefon mě zaujal, senior nejsem, doposud používám tlačítkový telefon. Běžné dotykáče mě neoslovují (velikost, ovládání, cena). Tady mě zaujala možnost DUAL, kombinace dotyk vs. klávesnice. Používám call back od Odoriku, který má i vlastní aplikaci (Odorik callback 2), kterou lze využívat na levnější volání, lze tuto aplikaci si stáhnout a používat na tomto telefonu? Neuvádí se, jakou verzi Android musí mít, aby to šlo stáhnout na webu. Dále se chci zeptat na MAPY a GPS. Když budeme na horách a chceme se podívat na mapy, je nutné se připojit k internetu nebo to jsou MAPY online, když je zaplé GPS, takže najede automaticky na danou polohu bez nutnosti si zapínat data. Jezdíváme na hory, do přírody v rámci ČR - mapa online by se hodila občas kromě naší papírové. Závěrem, v březnu 2021 Vodafone plánuje vypínat 3G, tento telefon bude fungovat, i když se vypne 3G nebo jak tomu rozumět, děkuji Vám.

  • 14. července 2020 - Oficiální zástupce značky EVOLVEO

    Dobrý den, aplikaci Odorik callback 2 lze nainstalovat. Průběžně jsem zkoušel proklikávat nastavení aplikace a hlavní menu a nenarazil jsem na žádný problém. Mobilní telefon má GPS a lze používat offline mapy například v aplikaci Google Maps, která je předinstalovaná. Mobilní telefon EVOLVEO EasyPhone AD funguje na 3G síti. Děkuji.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jiří Konečný

      14. července 2020 - Jiří Konečný

      Dobrý den, děkuji za odpovědi. 3G - ze strany operátorů v ČR, proběhla následující informace - cituji: Mobilní operátor Vodafone plánuje vypnout 3G síť v Česku k 31. březnu 2021. Kmitočty, na kterých tato starší síť funguje, uvolní pro modernější 4G LTE a 5G. Jedno procento klientů Vodafonu, kteří v síti 3G využívají mobilní internet, si budou muset vyměnit mobil. Kdo chce pouze telefonovat nebo psát SMS, telefon měnit nepotřebuje. T-Mobile vypnutí 3G také plánuje, sdělila mluvčí firmy Martina Kemrová .Používám v ČR český Vodafone, slovenské operátory 4ka a Orange (rovněž v síti CZ Vodafone se přihlašují v rámci roamingu). Z tohoto hlediska, pokud se bude používat mobilní internet, což bude, tak Váš telefon pro Vodafone a další OP, kteří 3G vypnou, bude nepoužitelný...plánujete update telefonu, který bude umět i jiné sítě? Jinak je velmi zdařilý.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.