Poradna BlackBerry Q5

Autor: | Vloženo: 01.07.2014 000 10:34 | Témata: Poradna BlackBerry Q5

Mikrosimkarta, aplikace,

dobrý den,

co je to prosím mikrosimkrta? jde o nějakou specifickou, takže se svou normální, kterou mám odjakživa, nemá smysl telefon kupovat?

u starších modelů jsem se dočetla, že většina aplikací není dostupná - musí se platit, platí to i dnes a pro tento model? myslím tím aplikace již při nákupu v telefonu umístěné - jen nefunkční, protože se musí platit.

ještě mám dotaz na konkrétní aplikace - viděla jsem nějaké starší videorecenze, kde se mluvilo o tom, že telefon ještě nemá v aplikaci mapy ČR - je to již napraveno?

pak mne zajímají dvě aplikace, které mám v androidu - zda jsou dostupné i pro BB - jde o předpověd počasí Aladin a jízdní řády pro ČR - MHD, Praha

jak si stojí operační sytém? padá, seká se - často, občas, snesitelně, nikdy?

telefon chci kvůli klávesnici, výlučně dotykové telefony mne už definitivně ztratili, jsem ale úplně neznalá, potřebuju poradit, případně budu vděčná i za doporučení jiného modelu BB

děkuji
Kateřina

  • mb

    mb

    3. července 2014

    Mikro SIM karta je zkrátka menší karta. Lze to snadno řešit tím, že vám tu stávající jednoduše ořízne operátor, případně vám ji vymění za novou SIM kartu, která už je mikro od výroby. :) Je to tedy snadno řešitelná záležitost, která by vás sama o sobě neměla odrazovat.

    Placené aplikace umístěné v mobilu se pravděpodobně týkají starších verzí operačního systému, Blackberry 10 má všechny předinstalované aplikace funkční, značná část dodatečných stažitelných aplikací je zdarma a část je samozřejmě placená - stejně jako u ostatních OS.

    Vestavěné mapy již obsahují ČR, případně si lze samozřejmě nainstalovat jiné mapy.

    BB umí spustit i aplikace pro Android, čili třeba i ten Aladin je dostupný. Jen je na to potřeba speciální klient. http://blackberryczech.cz...

    Společně s Apple je BB jediný větší výrobce, který si sám dělá hardware i software, čili vše je odladěné na míru a nic se neseká.

    Jediný další model s klávesnicí je Q10, trochu dražší a vyšperkovanější verze Q5. Na podzim by měly vyjít další dva mobily s klávesnicí, ovšem zřejmě trochu vyšší cenové kategorie. Zajímat by vás mohl chystaný Blackberry Classic, což bude v podstatě Q10 s dodatečný pevnými tlačítky i pro příjem a odmítnutí hovoru, optickým trackpadem atd., který by měl vyjít v listopadu. Cena bude asi na podobné úrovni jako Q10.
    Z těch cenově dostupnějších telefonů je na trhu s QWERY jen ta Q5.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (5)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.