Poradna Asus ZenFone 2 ZE551ML 4GB/64GB

Autor: | Vloženo: 26.05.2015 000 20:23 | Témata: Poradna Asus ZenFone 2 ZE551ML 4GB/64GB

Jaké frekvence LTE umí?

Je kompatibilní s LTE operátora Vodafone?

  • F

    F

    29. května 2015

    Ne

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne (6)
    • Pavel Rödl

      30. května 2015 - Pavel Rödl

      Našel jsem frekvenceLTE na Zenfone2: 2100MHz(1)/1900MHz(2)/1800MHz(3)/1700MHz AWS(4)/850MHz(5)/2600MHz(7)/900MHz(8)/800MHz(20)
      Podle Vodafone by měli využívat 900MHz. V čem je nekompatibilní?


    • pckarlos

      8. června 2015 - pckarlos

      Ono záleží, kde mobil koupíte, respektive, jestli koupíte takový, který je z "oficiální CZ distribuce", ten by měl mít všechna naše používaná LTE, tedy 900 i 800. Ale ten samý mobil koupený NE z ofiko CZ distribuce (s oblibou prodejci jako Mironet, Beryko, VK Servis atd...), bude postrádat LTE 900 a možná i 800.
      Vodafone používá hodně LTE 900, takže koupí Zenfonu2 mimo CZ distribuci by toto LTE opravdu využít nemohl, toto je ta zmíněná nekompatibilita.


    • Pavel Rödl

      8. června 2015 - Pavel Rödl

      Jasně, musí to být typ WW, který je určený pro ČR. A doufám, že i pro mě.


    • Hanka

      9. července 2015 - Hanka

      Prosím můžete poradit jestli je vhodné koupit tento model na AMAZONE?
      http://www.datart.cz...

      ve srovnání s

      http://www.amazon.com...

      Děkuji za rychlou reakci.

      Hanka


    • pckarlos

      9. července 2015 - pckarlos

      Hanka: Když koupíte v Datartu, jde o mobil z oficiální CZ distribuce. Když koupíte z Amazonu, není to mobil z oficiální CZ distribuce. Mobil fungovat bude, pravděpodobně ale bude postrádat "české LTE", i když je to vlastně stejný mobil. A taky aktualizace, další problém. Jasně, láká vás cena, u nás stojí Asus ZenFone 2 32GB cca 9.990 Kč, kdežto na Amazonu je ZenFone 2 64GB za 299 USD a ještě doprava zadarmo. Ale vezměte v potaz, co když se vám náhodou s mobilem něco stane? Stojí Vám to za ty nervy posílat na reklamaci někam do prčic s nejistým výsledkem? Já osobně bych si raději připlatil a koupil mobil u nás v ČR, a hlavně z oficiální CZ distribuce (ne všichni prodejci v česku takové prodávají, na to pozor).


    • Pavel

      9. července 2015 - Pavel

      Koupit se dá kdekoliv, jen to musí být WW, tedy World Wide model. Ale už jsem na pda-developpers webu četl, že rozdíl je snad jen v software. Pokud se v tom vyznáte a nejde Vám moc o záruku, dá se natáhnout do romky ww software a vše se rozeběhne.
      Pokud chcete používat míbil plnohodnotně, je stejně potřeba obejít omezení zápisu na SD kartu ROOT-em. Pak už s tím jde všechno, co chcete. Já ale s ROOT-nutím čekám na aktualizaci na 5.1. Pak už nelze časté a podstatné aktualizace očekávat a bude mi fuk, že nepůjde aktualizovat.
      K tomuto mobilu mám ale pár připomínek. SIM od Vodafone jsou o kousek jiné, než mobil předpokládá a tak se mi občas při nošení v kapse stalo, že se sim posunula a mobil hlásil, že ji mám znovu nainstalovat. Nalepil jsem na stranu bez kontaktů 2 vrstvy slabé lepenky, SIM se ani nehne a mobil funguje dobře. Druhá připomínka směřuje k procesoru. Když běží na nízkých frekvencích, je vše OK. Pokud se ale začne blížit k maximu, cucá z baterky a hodně se hřeje. I když má mobil velkou RAM paměť, nemohu doporučit moc programů na pozadí. Batečka mizí před očima. Když jsem se ale uskrovnil a co nepotřebuji odinstalival, nebo povypínal, je výdrž OK.
      Celkově je to ale dobrý mobil.


    • Hanka

      9. července 2015 - Hanka

      Dobrý večer, děkuji Vám za informace a uvidím jak se rozhodnu. Pěkný večer.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.