Poradna Aligator RX430 eXtremo Dual

Autor: | Vloženo: 18.02.2015 000 13:02 | Témata: Poradna Aligator RX430 eXtremo Dual

SD karta neočekávaně vyjmuta

Telefon mám od května 2014 a v mnoha ohledech jsem s ním naprosto spokojen. Až na následující problém:

Opakovaně se mi stává, že mi telefon ve stavovém řádku zobrazí hlášku "SD karta neočekávaně vyjmuta. Vložte prosím SD kartu". Všechny aplikace a data z SD karty jsou pak nedostupné a karta není vidět ani ve správě úložišť. Pomáhá reset pomocí hw tlačítka na boku. Po restartu se karta vždy znovu načte a vše funguje jak má.
Když se mi to stalo potřetí, šel jsem telefon reklamovat. V servisu provedli obnovení továrního nastavení a přehráli systém nejnovější verzí a řekli, že to nevypadá na žádnou HW chybu a ať si dávám pozor jaký SW si do telefonu instaluji, zda nějak výrazně telefon nezatěžuji.
V telefonu nemám instalovaný kdovíjak velký počet apps a všechny stahuji přímo z Google Play. Vše co by mohlo klást trochu větší nároky na výkon jsem začal ukládat do interního úložiště telefonu a ne na SD kartu. Přesto se problémy s SD kartou vrátily i tak.

Po nějaké době jsem zjistil, že problémy s SD kartou nastávají takřka výhradně při delším pobytu venku v zimě. Jakmile jsem venku hodinu dvě při teplotách kolem nuly a méně, telefon se podchladí a začne zlobit. Pokud provedu restart tak zase naběhne ale za chvíli se problém opakuje. Jediné co pomáhá je telefon nějakým způsobem ohřát. Pobytem v pokojové teplotě se opět stabilizuje a vše funguje jak má.

Moji teorii podporuje i fakt, že půl roku fungoval telefon bez jediného problému a zlobit začal až v listopadu kdy se venku výrazně ochladilo. U takto obrněného a odolného telefonu který je propagován jako "perfektní pro outdoor aktivity v extrémním prostředí" mi přijde taková citlivost na zimu dost nepřijatelná.

Hodlám s telefonem jít opět do servisu, ale předtím bych se chtěl zeptat jestli podobný problém nezaznamenal i někdo jiný.

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.