Poradna Alcatel OT-6030D Idol

Autor: | Vloženo: 21.02.2015 000 15:30 | Témata: Poradna Alcatel OT-6030D Idol

Nastavení zvuků po aktualizaci

Dobrý den, aktualizoval se mi firmwar na verzy 4.2.2-01010 a od té doby mi nejdou nastvavit zvuky např. u sms zpráv, emailu atd. Když to chi udělat, napíše se hláška : proces.android.process.media byl bohužel zastaven. Jde mi jen vyzvánění u hovorů.

  • Radka

    Radka

    3. dubna 2015

    Mně se sice tento týden stáhla aktualizace 4.2.2-01003 a zpočátku jsem měla také problém s nastavením ale spíš jen sms. Ve výběru zvuků jsem neměla možnost vybrat zvuky, které jsem měla v mobilu uložené. Posléze jsem to vyřešila tak, že musela ve správci souborů/úložiště telefonu/přetáhnout z download či bloetooth ten zvuk, který jsem chtěla mít nastavený do Notifications...pak už nebyl problém s nastavením. Horší věc je to, že po stažení aktualizace mi při hovorech nikdo na druhé straně nerozumí, jako bych byla v jeskyni. To mě trápí a nevím, jestli je to vůbec na reklamaci nebo si s tím budu muset zajít sama do servisu. Máte někdo podobnou zkušenost?

    děkuju

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • lama.zoo

      5. dubna 2015 - lama.zoo

      mi se po aktualizaci stále nabízí nějaký test, i když jsem ho několikrát udělala, kdykoliv zapnu telefon či jakoukolilv aplikaci, musím nejdřív zrušit nabídku testu, je to otravné....nevíte někdo, co s tím?


  • Martin Tengler

    Martin Tengler

    14. května 2015

    Mám stejnou zkušenost, pomohl až FACTORY RESET.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Radka

      7. července 2015 - Radka

      Factory reset - znamená tovární nastavení? Tudíž se vrátil software na původní verzi? Nechce se mi mobil posílat na reklamaci, ale poslední dobou je těžká komunikace z mé strany - ti na druhé straně mi prostě nerozumí a velmi často se to stává ve městě mezi budovama.


    • Martin Tengler

      7. července 2015 - Martin Tengler

      Přesně tak, tovární nastavení. Je zajímavé, že poslední zhruba dva měsíce si spousta lidí stěžuje, že mi po telefonu špatně rozumí, jako by byl špatný signál. Ale děje se to naprosto nahodile, i když signál je dobrý.


    • Radka

      9. července 2015 - Radka

      Takže tovární nastavení až na tolik nezabralo, když i nadále máte problém s voláním? Přesně jak píšete, děje se to nahodile, přestože signál je plný. Vypozorovala jsem však, že se to děje v budovách a na ulici mezi budovami. Na volném prostranství je volání perfektní.


    • mikupe

      28. července 2015 - mikupe

      Já mám s touto aktualizací taky velký problém, Alcatel OT Idol Ultra 6033x) se mi z ní úplně zbláznil, absolutně nejdou spravovat kontakty - kopírovat, upravovat, mazat, nic..., nelze nastavit vyzvánění pro sms, nikde v telefonu tato možnost prostě není - prostě po aktualizaci zmizela, z hlasových profilů lze nastavit jen "vyzvánění, ticho nebo vibrace", nic víc, jako u minulé verze, kde byl výběr širší, ale nejhorší je, že během hovoru druhé straně také vypadávám, jako bych neměla signál, takže mě vůbec během hovoru chvílemi nejde slyšet, přičemž signál mám plný počet a přesně jak píšete zcela nahodile, zpravidla, když jsem v budovách (doma, v práci). Telefon mám ještě i v záruce, byl na reklamaci v Britexu, kde napsali, že proběhl upgrade systému, ale nevyřešilo se nic, vše přetrvává. Nevíte prosím co by pomohlo? Před reklamací jsem uvedla telefon do TN,ale taky bez výsledku.... Chystá se ještě nějaká další aktualizace pro tyto telefony nebo jej rovnou mohu vyhodit? Předem díky za odpověď. PM


    • Martin Tengler

      28. července 2015 - Martin Tengler

      To skutečně vypadá, že ty problémy s výpadky hlasu nakonec má na svědomí update a ne mikrofon :(. telefon mám také ještě v záruce, ale nepředpokládám, že by mi s tím v servisu pomohli. Zpátky na původní firmware se mi také nechce, tam zase byla spousta jiných chyb. Spíše začínám uvažovat o pořízení úplně jiného telefonu.


    • mikupe

      28. července 2015 - mikupe

      Já bych na původní firmware klidně šla zpět, jen nevím jak...:-( do té doby než proběhla ta aktualizace bylo totiž vše v naprostém pořádku. Tel. jako nový, fakt nevím co s tím...


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.