Poradna Acer Liquid E700

Autor: | Vloženo: 03.03.2016 000 23:23 | Témata: Poradna Acer Liquid E700

Baterie-prosím o radu.

Baterie v tomto mobilu je zabudována napevno tudíž uživatelem přístroje nevyměnitelná, při koupi tohoto ůplně nového přístroje je na mobil záruka 24-měsíců a na baterii záruka pouze 6-měsíců, když by se stalo že by baterka odešla až po uplynutí těch 6-ti měsíců, jak pak dále postupovat při reklamaci baterie u prodejce? Děkuji za odpovědi.

  • Karel

    Karel

    4. března 2016

    Na baterie se vztahuje záruční doba v trvání 24 měsíců, stejně jako na jakékoli jiné spotřební zboží. To je ze zákona. Záruční dobu ovšem nelze zaměňovat za životnost výrobku.
    Nevztahuje se tedy na pokles kapacity, která je způsobena běžným užíváním..

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (1)
    • Klárka

      7. března 2016 - Klárka

      Pane Karle děkuji za odpověd, ale není pravda že při koupi nového mobilu je na baterii záruka 24-měsíců. Na baterii je záruka 6-měsíců pouze-při koupi nového mobilu i když je baterie součástí celého telefonu, bohužel.


    • emil

      8. března 2016 - emil

      Dobry den, presne tak. Na ´fyzicky stav´ stav baterie je opravdu zaruka 24 mesicu. Pokud se vam stane, ze se baterie napriklad nafoukne nebo se projevi jina zevni deformace pak mate zaruku 24 mesicu dle zakona. Ale pokud dostanete k zarizeni spatne vyrobenou baterii u ktere po X mesicich klesne kapacita,pak mate zaruku pouze 6 mesicu. Pokles kapacity se prevazne projevuje po uplynuti 6 mesicu,proto se jako nevyhoda povazuje to,ze je baterie napevno soucasti pristroje a po uplynuti 6 mesicu jste nahrani. Proto doporucuji vymenitelnou baterii ikdyz s mensi kapacitou. Kvalitne vyrobena baterie vydrzi bezproblemu nekolik let s malou ztratou kapacity pri dodrzeni teplotnich podminek a prumernem nabijeni.


    • Klárka

      8. března 2016 - Klárka

      Pro pana Emila: Při koupi ůplně nového mobilu je celková záruka na baterii pouze 6-měsíců ode dne prodeje a víc není. Zjistětě si to u kteréhokilv solidního prodejce elektroniky. Není pravda, že na baterii je záruka 24-měsíců-ani na fyzický stav ani na funkčnost, jak píšete Vy a pan Karel ve výše zmíněném příspěvku.


    • Michal P

      14. března 2016 - Michal P

      Tak ja nevím, prostě na baterii je dle mého záruka 24 měsíců

      na ztrátu kapacity (pokud neodejde uplně to nevztahuje) to je jak na boty, když se rozpadnou záruka je 24 měsíců ale když lehce ošoupu podrážky (ztratím kapacitu) tak mě nový nikdo nedá:-)

      A propo když teda kvalitní baterie správně nabíjená vydrží několik let proč si lámat hlavu s jejím vyndaváním (na pár telefonech jsme měl vyndavací ale nikdy jsme to nepoužil - mimo výměny sim:-) a neznám nikoho kdo by ji vyndaval, jen po letech (např 3 - 4 ji měnil:-) ale často za neorigo a tím padem k ničemu:-)


    • Dědula

      7. května 2016 - Dědula

      Není to náhodou tak že záruka na baterii je od šesti měsíců do 24? Vždy jsem si to tedy myslel a neměl jsem důvod si myslet něco jiného. Možná jste jen špatně poslouchala. Podobně funguje záruku třeba u van


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.