Poradna Nokia Lumia 920

Autor: | Vloženo: 21.06.2013 000 14:04 | Témata: Poradna Nokia Lumia 920

Nokia Mapy

Zdravím, mám Nokii Lumii 920 jen krátce a trochu mi dělá starosti zjišťování polohy a vykreslení sat. mapy. Zjišťování polohy jsem zatím testoval jen pomocí mobilní sítě a přístroj se netrefil. V práci jsem to zkoušel i s použitím wifi a poloha byla správná,ale často se mísila s jinou polohou. Chci se zeptat v čem by mohl být problém? A druhá věc je, že když si přepnu mapu do satelitního zobrazení, tak se budovy apod. vůbec nevykreslí a jsou z nich jen šmouhy. Mapu ČR staženou mám.Díky za pomoc.Adam

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    21. června 2013

    Satelitní zobrazení je pro ČR na houby. Sám používám jen to základní zobrazení.
    Jinak zjišťování polohy jsem ještě přes síť nedělal (zbytečný přenos dat) a přes GPS jsem byl nalezen do pár vteřin a vždy zcela přesně.
    Určitě si také zkontrolujte aktualizace map (nastavení aplikací -> mapy)
    Víc bohužel neporadím jelikož jak říkám: výhodnější je využívat GPS než plýtvat daty u operátora.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Adam

      21. června 2013 - Adam

      A jak se dá zjistit poloha pomocí GPS? V nastavení mám povoleno "zjišťování polohy". Stačí to nebo musím mít nastaveno něco specifického? Doposud jsem měl jen toto a vždy mi to vyhledalo špatnou polohu.Díky za odpověď.


    • Anonymní uživatel

      22. června 2013 - Anonymní uživatel

      Ano "zjištování polohy" to je ono. Já sem to taky testoval a nemám s tím problém. Jedině když jsem v nějakým domě, tak to někdy nevyhledá přesně (na druhou stranu jakokýkoliv mobil co jsem měl předtím včetně GPS to nevyhledal pod střechou vůbec). Pokud vám to blbne však venku, šel bych to reklamovat, možná chyba vašeho konkrétního přístroje. Používám často endomondo při sportu, párkrát se mapy testoval ve městě při hledání a funguje to u mé lumie na 100 % a dokonce polohu zjistí za 1-2sekundy. U dřívějších mobilů to často vyhledávalo i několik minut.


    • Anonymní uživatel

      22. června 2013 - Anonymní uživatel

      Já prostě zakážu přenos dat přes operátora. (nastavení -> mobilní síť -> datové připojení).


  • Tom

    Tom

    23. června 2013

    Co se týče určování polohy, záleží na konkrétních podmínkách.
    Poloha může být určena pouze pomocí wifi a GSM, pak ale bude jen velmi přibližná.
    Poloha může být určena pouze pomocí GPS, pak bude poloha přesná, ale nalezení polohy může trvat i několik minut.
    Poloha může být určena pomocí AGPS, tedy kombinace GPS a datových přenosů, pak je nejdříve určena přibližná poloha, a následně během pár sekund přesná poloha (někdy se ale může stát že to bude trvat mnohem déle).

    Pokud vám ale telefon nenajde přesnou polohu ani během několika minut, je to spíše na reklamaci.

    Co se týče satelitních map, tak v telefonu stažené offline mapy jsou vždy jen vektorové mapy (které doporučuji). Satelitní pohled se vždy stahuje online, a záleží tedy na rychlosti připojení.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      23. června 2013 - Anonymní uživatel

      Zrovna u L920 mi hledání polohy přes GPS nikdy netrvalo déle než 10 vteřin. Ale je fakt, že můj předchozí model mě hledal i 5 minut.


    • Adam

      24. června 2013 - Adam

      Tak GPS se rozjela a poloha se určí do 5 s, ale chci se ještě zeptat na ty sat, mapy, čekal jsem relativně s připojením dlouho a vykreslovala se mi jen Praha, ostatní místa bohužel ne, je to tedy rychlostí připojení jo? A ještě jedna věc, když se chci navigovat např, pěšky a zadám pokyny, tak navigace jede jen pokud mám zjištěnou polohu a vždy jen od této konkrétní polohy.Jedná se o normální jev?


    • Anonymní uživatel

      24. června 2013 - Anonymní uživatel

      Nemusí to být připojením (i když může). ČR má obecně mezi telefony slabší podporu, takže další satelitní mapy mimo Prahu ani nemusí existovat (někde jsem to vyčetl, nemám vyzkoušeno).

      Dále pokud podržíte prst kdekoli na mapě, objeví se "políčko" s adresou místa. Pokud na něj kliknete, zobrazí se nabídka pro navigaci, tedy jestli se jedná o výchozí nebo cílové místo. Pokud zvolíte "pokyny odtud", budete dále vyzván k zadání cílového místa. Pak už to vykreslí trasu mezi těmito zadanými body.


    • Tom

      24. června 2013 - Tom

      Ondra: Ano, v případě že máte AGPS (a zapnuté datové přenosy) tak vyhledávání by mělo být otázkou několika málo vteřin (někdy (vyjmečně) se stane že AGPS pošle neaktuální data, pak fixace trvá déle)

      Adam: rychlost vykresování stalitních map je závislá na rychlosti připojení. Pokud mapu přiblížíte, vźdy se nejříve přiblíží v menším detailu (což může být pak jen zelné fleky), a následně po stažení se překreslí detailnějšími snímky, pokud jsou k dispozici. Satelitní mapou je pokryta celá ČR, ale pochopitelně v různém detailu, zatím co třeba u Prahy vidíte na snímcích i auta a lidi, u menších měst (např Prostějov) vidítě detailně max budovy a ulice, u ještě menších měst už jen tak tak ulice, a ještě menších měst a vesnic pak spíše jen zelené fleky.

      Pokud chcete používat satelitní mapy, doporučuji použít aplikaci Mapy.cz. která má nejdetalnější satelitní snímky pro ČR. Z hlediska stahování dat je to stejné, satelitní mapy se tak či tak vždy stahují online.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.