Poradna Huawei P6

Autor: | Vloženo: 03.12.2013 000 15:43 | Témata: Poradna Huawei P6

HUAWEI Ascent P6 nebo Samsung i9195 Galaxy S4 mini

Pořád se nemůžu rozhodnout. prosím poraďte. U P6 se píše o slabé baterce a přehřívání. Nemá LTE a NFC, ale víc se mi líbí. Hry nehraju, jen fotky, navigace a internet, Díky.

  • pedes

    pedes

    4. prosince 2013

    Mirku, své zkušenosti na téma baterka jsem zde popisoval, je tam přesně rozepsán režim používání a úbytek baterky. Zkus si to když tak najít.. Stručně: Jediný znatelný úbytek baterie je právě při hraní her - tam se můžete setkat i s přehříváním. Při běžném využívání máte 1,5 dne jisté. Při vyšším zatížení jako u jiných smártů jde baterka dolů, při menším používání naopak dá daleko více. Zkoušel jsem test s datovou kartou a při zapnuté synchro a minimálním užívání dáte i 4 dny. Ale to je také extrém. Po zformátování baterky a používání k volání, synchro mailu, občas FB, nějaké zprávy na netu, sem tam fotka, a test GPS a neodpustil jsem si angrybirds, tak ten 1,5 až max 2 dny.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne
    • Dan

      12. ledna 2014 - Dan

      Co je to zformátování baterky?


    • pedes

      13. ledna 2014 - pedes

      Každá dobíjecí baterie, nejen ve výrobcích Huawei ale i v ostatních bez ohledu na technologii NiMH, LiIon, Lipol.... se musí naformátovat na svou obvyklou kapacitu. Baterie se přednabije a někde "odpočívá". Její kapacita mírně bude klesat. Pokud je nová tak po několika nabíjecích cyklech ze stavu skorovybito do úplně nabito získá svou plnou kapacitu a může ji přístroji poskytovat. U některých bateriových přístrojů existují i externí nabíječky s funkcí úplného vybití. Obecně platí že NiCd a NiMH mají výraznější paměťový efekt, u Li-xxx je výhodou zejména možnost dobíjení i třeba jen z poloviny baterie, případně dobití jen na půl bez zásadního vlivu na ovlivnění kapacity baterie. Přesto, je li to možné je vhodné dobíjet do 100%.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.