Poradna Mobilní telefony


Autor: | Vloženo: 09.10.2017 000 14:55 | Témata: Poradna Mobilní telefony

Jaký mobilní telefon?

Dobrý den,
je mi 14 let a již dva roky vlastním Xiaomi Redmi 2. Mobil šel prvních pár měsíců skvěle, nesekal se a ani nepřehříval. Již rok a půl ale bojuji s tím, že se mi telefon neustále, ale neustále seká. Cokoli chci udělat, byť třeba jen napsat zprávu nebo někomu zavolat je jako kdyby to byl pro telefon strašně těžký úkol. Navíc začíná selhávat baterie, mnohdy nevydrží ani tři hodiny. Bratr má stejný mobil a má stejné problémy. Chtěla bych nějaký nový a proto píšu sem, aby jste mi doporučili nějaký mobil, který se neseká a nějakou dobu vydrží, ne jak můj Xiaomi, o kterém po této zkušenosti už nechci ani slyšet. Nejlepší by bylo, kdyby mobil stál maximalně 4500,-, prosím žádný Windows Phone nebo Nokii. Nejlépe Android.
Samozřejmě jsem zamýšlela i nad nějakým iPhonem, například nad šestkou, která je teď zlevněná na podle mě celkem přijatelnou cenu. Problém je ale u rodičů, kteří konstatovali, že žádný iPhone mi kupovat nebudou, protože je prý mnoho levnějších a lepších mobilů. S tím souhlasím, ale na druhou stranu by byl iPhone možná nejlepším řešením. Mám zkušenost již s několika Androidy a vždy to skončilo stejně, jako s mým dosavadním telefonem. Ptala jsem se i kamarádů, jak jsou spokojeni se svým telefonem a zda by mi ho doporučili. Většina těch, co mají Android na svůj telefon nadávali a rozhodně mi ho nedoporučovali. Uživatelé iPhonu mi jej naopak vychválili a zcela doporučili. Tak teda nevím no. Nejlepší by byl asi ten iPhone, ale jak už jsem psala, rodiče jsou zcela proti tomu.
Předem děkuji za odpovědi a za doporučení.

  • Viktor

    Viktor

    10. října 2017

    Když si zadáš parametry kvalitního telefonu, tak máš následující výsledek:

    https://mobilni-telefony.heureka.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Viktor

      10. října 2017 - Viktor

      ... a rodiče mají pravdu.


  • Tobi96

    Tobi96

    12. října 2017

    Redmi 4 / 4X / 4A jsou pro běžné používání velmi dostatečné, navíc mají nadstandardní baterie. Pokud máš teď Redmi 2 tak budeš s přechodem velmi spokojen a reálně uvidíš posun značky navíc si ale nebudeš muset zvykat na nějak zvlášť rozdílnou nástavbu nebo velikost telefonu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    13. října 2017

    Ja by som znacku Xiaomi rozhodne nezavrhoval, od marca roku 2016 az po tohtorocny august som ich na tejto stranke doporucil tisicky a nespokojnost prejavili len traja ludia. Telefon od tohoto vyrobcu pouzivam dokonca aj ja sam a velke mnozstvo mojich blizkych. Telefon Xiaomi som dokonca doporucil aj panovi vyssie a nevyzera, ze by bol nespokojny. :))) Tvoj problem je v tom, ze ty vlastnis model s jednym gigabajtom RAM, co je hriesne malo. :)
    Absolutne najlepsiu volbu predstavuje Xiaomi Redmi Note 4 Global 3/32 GB, ktory ponuka za 4 tisicky viac nez dostatocnu vybavu. Pokial ti nepride vadny exemplar, podla mojho nazoru budes rozhodne spokojna. Staci si precitat pouzivatelske recenzie a mas moj nazor potvrdeny... :))
    Dalej by som sa pozrel na Huawei P8 Lite (poniektori majitelia vsak uz hlasia sekanie), Xiaomi Redmi 4X 3/32 GB Global, Samsung Galaxy S4, Galaxy J5 2016 alebo na Huawei Y6 2017. V pripade lacnejsich Androidov vsak musis pocitat s tym, ze sa ti po roku a pol narocneho tinedzerskeho pouzivania budu sekat. Pomoct moze reset do tovarenskych nastaveni. Perspektivu nesekania po roku a pol ma z mojho vyberu asi len Redmi Note 4. (A nepocuvaj ludi, ktori ti tvrdia, ze len v pripade iPhonu budes mat pokoj... V cenovej kategorii iPhonov uz vzdy zozenies aj kvalitny Android, uz nie sme v roku 2013. :)))

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.