Poradna Mobilní telefony


Autor: | Vloženo: 16.04.2017 000 10:43 | Témata: Poradna Mobilní telefony

Maly telefon se slusnou vydrzi

Dobry den,

hledam nahradu za svuj starsi mobil.

Telefon vyuzivam primarne pouze k telefonovani a psani sms. Fotek jsem za posledni 2 roky udelal asi 20, takze na fotak mam naroky uplne minimalni. Co se internetu tyce, tak ten vyuzivam uplne sporadicky tak jednou za 2 mesice na 5 minut, kdyz si potrebuju najit nejblizsi bankomat, kdyz se musim podivat na mapu nebo kdy mi jede vlak. Jinak mam data permanentne vypnuta a na wi-fi se taky nepripojuju. Hry nehraju, jedinou aplikaci kterou jsem si stahl byly nejake poznamky. Dale vyuzivam pouze kalkulacku a kalendar. Takze vykon ten telafon mit taky nemusi.

Co ovsem od telefonu potrebuju je solidni vydrz na jedno nabiti, denne provolam tak 90 minut v prumeru, takze potrebuju mobil, ktery se po delsim hovoru nevybije o 30%. Moje predstava je aby vydrzel alespon 4-5 dnu.
Druhou velmi dulezitou veci je pro me velikost. Chci proste maly telefon, aby mi pohodlne vlezl do kapsy a abych ho mohl se svymi kratkymi prsty dobre ovladat. 5 palcu je pro me proste moc.
Momentalne mi dosluhuje Vodafone Smart 4 Mini, ktery mi vyhovuje ve vsem krome te vydrze.

Cena je samozrejme taky dulezita, takze cim min tim lip. Strop je dejme tomu 4000Kc.

Diky moc za rady

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    16. dubna 2017 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Osobne si myslim, ze najlepsiu volbu pre vas predstavuje BlackBerry Z10. Jedna sa o manazersky telefon - v prvom rade je plynuly a ma dobru vydrz. Pokial nepotrebujete aplikacie, je to pre vas idealna volba. :)
    Dalej by som sa pozrel aj na Huawei Y3 II, legendarnu Nokiu N8 (doporucujem ju prvykrat po velmi dlhej dobe), Samsung Galaxy Xcover 3 VE, Xperiu J a na Lenovoo B. (Su to telefony, ktore by som inak nedoporucil, ale vase naroky v dnesnej dobe prerastenych 5.5 palcovych lopat splnuje fakt len maloco. Pri vasich nizkych narokoch na vybavenie telefonu nevidim ale problem ani v tom, aby ste pouzivali jeden z mnou vymenovanych telefonov.)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Pavel

      16. dubna 2017 - Pavel

      BlackBerry Z10 vyhovuje jen rozměrově. Výdrž má naprosto mizernou.
      Ostatní typy ani nekomentuji. Některé už ani nekoupíš.

      Fritézo, měl bys přehodnoti nároky nebo šáhnout hlouběji do kapsy.
      Takový mobil neexistuje, aby byl malý, levný, vydržel min. 3 dny a byl alespoň trochu solidní.


    • Anonymní uživatel

      16. dubna 2017 - Anonymní uživatel

      Vsak ani podla mna to nie su dobre telefony, no tieto sa aspon ako-tak priblizuju jeho poziadavkam. Ako si uz povedal, v danej cenovej kategorii neexistuje nic, co by mohlo vyhoviet.


    • fritol

      16. dubna 2017 - fritol

      No a kdyz teda vypustime tu cenu, tak co byste doporucili?


    • Anonymní uživatel

      16. dubna 2017 - Anonymní uživatel

      iPhone SE, Xperia X Compact, Xperia Z3 Compact, Xperia Z5 Compact - tieto telefony splnuju vase poziadavky, no aj ten najlacnejsi z vyberu je 3 a pol tisica nad limit. :)


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.