Poradna Mobilní telefony


Autor: | Vloženo: 19.02.2017 000 17:32 | Témata: Poradna Mobilní telefony

Problém s Interní pamětí - Honor 4C

Zdravím všechny. Už nějakou dobu mám problém s interním úložištěm, ale až teď to potřebuji začít řešit. V systému asi nastala nějaká chyba, protože: 1) telefon mi neustále hlásí, že v interní paměti je 0 volného místa, i když to není možné, protože mě donutil buď vše přesunout na SD paměť, nebo dokonce smazat (nemůžu si nic aktualizovat, nainstalovat, nic, protože to pořád hlásí plnou interní paměť)..
Na příkladu: chtěl jsem si nainstalovat aplikaci, mobil mě vyzval, abych smazal nějaké další aplikace s velikostí kolem 500 MB, tak jsem smazal asi největší soubor a to Word..místo toho, aby mi to napsalo, že mám tedy volno 500 MB, tak mi to i nadále píše o smazání aplikací s velikostí kolem 500 MB. 3) co z toho plyne? pořád nemám místo a už nemám ani ten Word :-D Nějaké rady? Nutně potřebuji něco nainstalovat, ale prostě to nelze! Navíc mi telefon stále píše, že mám paměť promazat, jinak mi nebudou chodit ani SMSky....díky moc!!!Zdravím všechny. Už nějakou dobu mám problém s interním úložištěm, ale až teď to potřebuji začít řešit. V systému asi nastala nějaká chyba, protože: 1) telefon mi neustále hlásí, že v interní paměti je 0 volného místa, i když to není možné, protože mě donutil buď vše přesunout na SD paměť, nebo dokonce smazat (nemůžu si nic aktualizovat, nainstalovat, nic, protože to pořád hlásí plnou interní paměť)..
Na příkladu: chtěl jsem si nainstalovat aplikaci, mobil mě vyzval, abych smazal nějaké další aplikace s velikostí kolem 500 MB, tak jsem smazal asi největší soubor a to Word..místo toho, aby mi to napsalo, že mám tedy volno 500 MB, tak mi to i nadále píše o smazání aplikací s velikostí kolem 500 MB. 3) co z toho plyne? pořád nemám místo a už nemám ani ten Word :-D Nějaké rady? Nutně potřebuji něco nainstalovat, ale prostě to nelze! Navíc mi telefon stále píše, že mám paměť promazat, jinak mi nebudou chodit ani SMSky....díky moc!!!

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    19. února 2017

    Je to úplne normálne, s tým ste mali pri kúpe zariadenia s 8 GB "ROM" a dlhou podporou rátať. Vykonajte reset do továrenských nastavení (po zálohe), po ňom tam budete mať asi gigabajt voľného miesta. Krátkodobo to pomôže, no veľmi si rozmyslite, čo tam dáte! Pokiaľ budete neuvážene sťahovať aplikácie a rôzne iné súbory, môže vám tú hlášku začať vypisovať znova už po niekoľkých minútach. (telefón nieje vadný, pokiaľ by vám zišlo na um reklamovať to, neurazte sa, keď vás predavač niekam pošle)
    Ďalšia možnosť je root a následné hranie sa so systémom - tým ale prichádzate o záruku.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (3)
    • Lukáš K.

      19. února 2017 - Lukáš K.

      Díky za odpověď.

      Bylo by to normální, kdybych si jak říkáte neuváženě stahoval milion zbytečných aplikací. To nedělám. Za rok užívání jsem měl nainstalováno asi všehovšudy 15 aplikací a zredukoval jsem to snad na 4, které momentálně mám. Všechny by měly být na SD kartě. Připojil jsem si telefon do PC, abych se podíval na složky interní paměti. Jejich velikosti ani zdaleka neodpovídají tomu, co mi telefon říká. Tvrdí mi, že mám zaplněno 3,65 GB z 3,65, což dle složek je kravina. Nutně potřebuji ale nainstalovat jednu aplikaci, jenže to evidentně není možné. Je to začarovaný kruh :-D


    • Anonymní uživatel

      19. února 2017 - Anonymní uživatel

      Áno, vy ste si tam nainštalovali síce len 15 aplikácii (čo je ale aj tak dosť, keďže má telefón len 8 GB úložiska, z čoho bolo po prvom zapnutí voľných len niečo nad 3 GB (v závislosti na distribúcii, na tom, či to bol operátroský telefón...)), no v tých aplikáciach sa hromadili dáta, ktoré ste tam zadávali a tým zaberali stále viac a viac úložiska. Tie aplikácie sa navyše aj samé aktualizujú - vy si to nemusíte ani všimnúť, no miesta to zaberá viac než dosť. Takýmto tempom ide veľmi jednoducho zaplniť celý telefón. Navyše predpokladám, že ste si aktualizovali aj operačný systém a nenechali ho na pôvodnom Kit Kate.

      Ako hovorím, vykonajte reset do továrenských nastavení. Vypnite si automatické aktualizácie (aj systému aj aplikácii), rýchlo si tam stiahnite to, čo potrebujete a budete mať (možno) na pár týždňov pokoj. :) Ale hovorím vám, toto nieje riešenie, je to len odďaľovanie kúpy nového mobilu. (čo je škoda, lebo Honor 4C je ešte stále skvelý mobil, len tá pamäť ho ničí...)


    • Lukáš K.

      19. února 2017 - Lukáš K.

      Znovu díky.

      Já jsem na tyto věci antitalent. Co je dle vás třeba zálohovat? A kde se to dá dát do továrního nastavení? :-D

      Děkuju


    • Anonymní uživatel

      19. února 2017 - Anonymní uživatel

      Zálohujte všetky údaje a súbory, ktoré budete v budúcnosti potrebovať a záleží vám na nich.
      Do továrenských nastavení sa to dáva takto: pôjdete do nastavení, dáte "Backup & Settings" (neviem ako je to v češtine, preto vám to dávam v univerzálnom jazyku - v angličtine), vyberiete Factory reset, zvolíte "Reset phone" a hotovo.

      (Za stratu údajov neručím)


    • Lukáš K.

      19. února 2017 - Lukáš K.

      Doufal jsem, že mi to zkusíte říct konkrétně, jaké soubory :-D Protože například fotografie, písničky, videa mám na SD kartě, kontakty na SIM kartě a na Googlu, aplikace si případně nainstaluji znovu (pokud už to tedy půjde) ...Zbývá ještě něco?

      Chtěl jsem si na google drive zálohovat právě zmíněné fotky, videa a písničky, ale nemůžu, protože mi to píše, že musím aktualizovat google drive, ale to z důvodu žádné interní paměti opět nelze :-D


    • Anonymní uživatel

      19. února 2017 - Anonymní uživatel

      No, ja neviem čo tam máte. :) Čo sa dá, presuňte na SD kartu, tú vyberte a uvidíte, čo tam ešte zostalo. To sa pokúste preniesť do počítača alebo nahrať na nejaký cloud, povedzme na Ulož.to, tam nepotrebujete aplikáciu, stačí vám webový prehliadač.


    • Lukáš K.

      19. února 2017 - Lukáš K.

      Absolutně nevím, co jsem udělal, ale z ničeho nic se uvolnilo 600 MB. Jediné, co jsem udělal, je, že jsem smazal mezipaměť u něčeho (12 KB?!) a ono to uvolnilo tolik místa. Opravdu záhada ten telefon...


    • Anonymní uživatel

      19. února 2017 - Anonymní uživatel

      Fu, zaujímavé. :))


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.