Poradna Mobilní telefony


Autor: | Vloženo: 13.05.2013 000 20:31 | Témata: Poradna Mobilní telefony

MMS - připojení k netu

Dobrý den. Já vím, že se na tohle téma tady už odpovídalo, pročetl jsem si to, ale přece mi to není úplně jasné...
Když chci odesílat/přijímat MMS, musím mít zapnuté Mobilní datové připojení?
Já ho mám z důvodů omezeného datového tarifu vesměs vypnuté, snažím se využívat Wi-Fi. V tomto případě mi ale telefon MMS neodešle a při přijímání mi přijde zpráva s odkazem "Stáhnout multimediální obsah".
A tak nevím, jestli to takto mám považovat za správné, že když mám vypnutý mobilní interent, tak to nejede, a nebo by to mělo jet i bez zapnutých mobilních datových služeb?
Telefon mám nový, tak se s jeho nastavením fakt dost trápím. Je z EU (PL), což podle mě nemá na nic vliv...
Díky za radu, snad k tématu MMS poslední... :-)

  • Petr

    Petr

    15. května 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Je to tak. Aby jste mohl posílat/přijímat MMS tak musíte mít povoleny datové přesnosy (MMS se totiž normálně stahují přes internet). Pokud zakážete v telefonu datové přenosy, tak přestanou fungovat MMS.

    Řešením by mohlo být ruční nastavení APN, který pro MMS nastavíte a pro internet nenastavíte (resp budete přepínat mezi dvěma konfiguracemi, v jedné bude internetové APN zakázáno, v druhé povoleno, v obou dvou bude MMS APN povoleno (Nokia na toto přepínání i jednoduchou aplikaci (nikdy jsem ji ale nezkoušel)).

    Jinak taky myslím, že není problém si nechat trvale zapnuté datové přenosy, a přesto se připojovat přes wifi, v takovém případě se vždy upřednostní wifi, a nebudou se tak čerpat data z limitu vašeho datového připojení. Pokud vědomě nespustítě prohlížeč či stahování aplikací v době kdy nebudete připojen na wifi.

    Co se týče nastavení, tak je k dispozici jednoduchá aplikace "nastavení sítě" která jednoduše nastaví telefon pro daného operátora (což je většinou nutné u EU distribuce).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jirka

      16. května 2013 - Jirka

      Dobrý den, už jsem tedy chytřejší. Vzhledem k tomu, že už jsem překročil datový limit a operátor mi snížil rychlost FUP, tak mě data už netrápí, už s nimi pro tento měsíc nic nenadělám :-) Ptal jsem se na ta připojení kamarádů, protože já zkušenosti zatím se smart phony nemám, tak říkali, že data mají také stále zapnuta.
      Jinak já se řídil návodem, kde psali, co jsem psal výše - že to žere baterii a ubírá datového limitu.
      Děkuji za pomoc!


    • Petr

      16. května 2013 - Petr

      Ano, osobně bych nechal datové přenosy trvale zapnuté, a pouze se snažil minimalizovat přenos dat pokud nejste na wifi. Tedy pokud možno omezil procházení www stránek, stahování aplikací a her, omezil synchornizaci emailů, sociální sítě, omezil používání online map (případně použil offline), a pochopitelně omezil aplikace které využívají internet (různé počasí, zpravodajské aplikace). Telefon sám o sobě přenáší minimum dat.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    14. května 2013

    Zdravím, dejte vědět jakého operátora používáte....začínám mít podezření, že u Lumií musí být povolena data. Je to součást nastavení MMS. Jinak se běžně dají data deaktivovat, aniž by to mělo vliv na funkci MMS.
    Zatím si prohlédněte animovaný postup krok za krokem u operátora VODAFONE:
    http://nastaveni.vodafone.cz...
    ---Vámi zminňovaná zpráva přijde tehdy, když není mobil nastaven na příjem MMS a v SMS je odkaz, kde si MMS (multimediální obsah) stáhnout přes portál operátora.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jirka

      14. května 2013 - Jirka

      Dobrý den, mám T-Mobile. Bohužel služba "konfigurátor" od T-Mobile, ktará by nastavila telefon na správné užití MMS, nějak na tomhle telefonu nereaguje, ať už jej nastavuji pomocí webu T-Mobile, či odesláním SMS z mobilu.
      SMS, která mi přijde jako upozornění s odkazem "Stáhnout multimediální obsah", se mi po kliknutí na tento odkaz stáhne jen tehdy, pokud zapnu datové připojení. Myslím, že když datové připojení nechám zapnuté, tak MMS přijde regulerně, bez nějaké nutnosti klikat na odkaz. (Není to tedy taková ta SMS, co přijde s návodem, jak zprávu MMS vyzvednout na webu).
      Datové připojení ubírá baterie, nehledě na to, že já mám datový mobilní limit, takže toto Datové připojení nemůžu mít stále zapnuté.
      Ale kdejaký jednoduchý telefon bez OS přijímá a odesílá MMS aniž by tam měl nějaký internet, tedy já potřebuji vědět, než s tou Lumií vyrazím přímo do T-Mobilu se zeptat, jestli to prostě je vlastnost Lumií, že bez zapnutého internetu s MMSkama nepochodím, nebo to bude nějaká chyba...
      Vy co ji máte delší dobu, tak v tom máte snad jasno. Já ještě ne :-)


    • Anonymní uživatel

      15. května 2013 - Anonymní uživatel

      Právě včera jsem tady nechal podrobný postup pro ruční nastavení. Teď cestuji a večer to sem hodím.:O


    • Jirka

      15. května 2013 - Jirka

      Já si našel na webu T-Mobilu nastavovací informace a podle výše vloženého návodu na Vodafon jsem to do mobilu zadal. Nefunguje mi to ale takhle.
      Když dám v Nastavení sítě automatické nastavení od T-Mobilu, tak mi to jede, ale jen tak, jak jsem popsal výše - když zapnu mobilní data...
      Při tom ručním nastavení mi místo MMS přichází jen odkaz ke stažení multimediálního obsahu, i když mám pak zapnutá mobilní data.
      Tak mám prostě dojem, že na Lumii 800 musí být zaplá mobilní data (která žerou datový limit) aby se mohly MMS regulerně přijímat a odesílat, ale je mi to nějaké divné...


    • miabonus

      15. května 2013 - miabonus

      Našel jsem nastavení MMS pro Lumii 920, ani nevím co tam je,ale hodím to sem...
      https://mobilni-telefony.heureka.cz...
      ---asi musí být v MMS Data Zapnout, v ostatním se ptejte u operátora, jak by šla ta data u nich omezit....mějte se.M.


    • Anonymní uživatel

      16. května 2013 - Anonymní uživatel

      Osmičková řada umí minimalizovat spotřebu a data, zkuste se podívat do Podpory sedmičkové řady, jestli to také umí:
      http://www.windowsphone.com...


    • Jirka

      16. května 2013 - Jirka

      Děkuji. Zkusím si ten návod večer projít.
      Docela mi tahle diskuze i rada níže pomohly objasnit, jak je to s těmi datovými přenosy - že prostě musí být zapnuty, aby MMS fungovaly.
      Aby nedocházelo ke spotřebe datového limitu, tak by na hlavní obrazovce neměly být živé dlaždice typu Počasí a neměla by se procházet složka Lidé, neb ta se stále aktualizuje v souvislosti s účty, které jsou na ni navázány, u mě třeba Facebook...
      Takže asi zřejmě tak.
      :-)


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.