Poradna Nokia N9 16GB

Autor: | Vloženo: 29.05.2013 000 12:48 | Témata: Poradna Nokia N9 16GB

U kterého prodejce kupovat?

Bohužel jsem N9 nesehnala u prodejců typu Alza, okeay (známé prodejny s elektronikou) a těm méně známějším přeci jenom moc nevěřím. Tímto se tedy obracím na vás - kde jste telefon objednaly ?
Jak se vám jednalo se sprostředkovatelem při objednání?
Díky za odpověď. :)

  • Tom

    Tom

    29. května 2013

    N9 má již nepodporovaný systém, rozhodně nedoporučuji kupovat. Pokud chcete stejný design, tak kupte novější Nokii Lumii 800, s podporovaným OS WP7

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (11)
    • Ne (15)
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    1. června 2013

    Dobrý den, nenechte se odradit zaujatými lidmi, kteří nikdy v životě neměli v ruce N9.
    ---jsou dvě varianty: o kapacitách paměti 16 a 64 GB. v několika barevných odstínech.
    ---Nokia N9 se u nás na Slovensku prodává v Nokia franchizingových prodejnách a to konkrétně síť DATES MOBILE = zde nemám dobrou zkušenost s prodavačkou, nehledí na člověka, ale na to, aby za každou cenu prodala. Možná je to vyjímka.
    ---druhá prodejna je v našem městě a zastupuje bývalou značkovou prodejnu Nokia, která byla zrušena. Tato prodejna a současně záruční a pozáruční servis, se jmenuje SAPEKO.
    ---připravte se na diskriminaci ze strany majitelů Lumií. N9 má OS MeeGo - Harmattan, nejnovejší sw je 1,3. Je řádně uvedena jako podporovaná Nokia v Podpoře pro Nokie na www.nokia.com/cz-cs/. Má aplikace na Nokia Store a komunitní portály, věnované i N9, jsou tam i aplikace zdarma.
    ---pak se připravte na absenci paměťových karet
    ---N9 má slot na micro SIM, dejte si u operátora zastříhnout SIM a ptejte se na redukci k micro SIM.
    ---pro synchronizaci s PC je pro N9 program Nokia Link (podobný jako Nokia Suite).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne (6)
    • Lucie

      1. června 2013 - Lucie

      Mě se N9 i Lumia 800 taky moc líbí. Myslíte že je lepší koupit N9 nebo Lumii 800? Moc tomu nerozumím, bude N9 dostávat další aktualizace a programy?


    • Anonymní uživatel

      2. června 2013 - Anonymní uživatel

      Lucie, pokud nejste technicky založena a neznáte pozadí vývoje obou mobilů, tak se přikláním k Lumii 800. Vidím, že Vám jde o dizajn a barvu...to je rozdíl. Já myslel, že víte do čeho jdete......Harmattan již nedostane Aktualizaci, musel by se stát zázrak.
      ---N9 je na konci vývoje jednoho druhu telefonů, zjednodušeně. I Lumie 800 je už téměř na konci své cesty, i když se nějaká Aktualizace objeví. Ale vždy to bude jen první řada Lumií, které byly jen odrazovým můstkem k Lumiím letošním (L820,L720,L620 a pod).
      ---pokud snesete některá omezení prvních Lumií a jde vám jen o hezký mobil, tak za tu cenu Vám Lumie 800 dobře poslouží.
      ---pokud chcete mobil, který má logo Nokia (nic víc tam už z Nokie nezbylo....:D), tak se mrkněte po Lumii 720, případně Lumii 620....jsou víc zakulacené, ale mají větší potenciál do budoucna.

      ===pokud chcete, klidně se ještě ptejte, abyste nebyla zklamána.....všechny zde spomínané Lumie (také HTC 8S a 8X Samsung ATIV S,Huawei W1 a 2) běží na OS Windows Phone řady 7, nebo 8 = čím vyšší číslo modelu a operačního systému, tím vyšší komfort a technické parametry.


    • Lucie

      2. června 2013 - Lucie

      Děkuji, N9 i Lumia 800 se mi moc líbí, to je sice hlavní důvod proč ji chci. Chci ale také, aby uměla internet, facebook, maily, mapy, navigace, dobře fotila, šla přehrávat hudba. Prostě takové běžné použití. Zároveň chci spolehlovost a jednoduchost, a taky aby stála tak do 5tis.
      Myslíte, že tedy lepší koupit Lumii 800?


    • Anonymní uživatel

      2. června 2013 - Anonymní uživatel

      Ano, podle Vašich preferencí vychází lépe Lumia 800. Má bezplatné mapy a navigaci. Má propracované sociální sítě (messengery) i ty, které spomínáte. Fotí dobře a video ujde. S přehráváním hudby je to tak, že něco je na službě Pandora (archív rádia Pandora) a něco XBox Music. Dají se vytvářet i alba, ale chce to cvik. Menu mobilu a ovládání je jasné a přehledné.
      Projděte si poctivě základní podmínky registrace, podpory, ukládání na SkyDrive úložišti ,práce se sdílením, jak na MMS ,dostupnost funkcí a služeb v ČR a pod. na podpoře pro Lumie:
      http://www.windowsphone.com/cs-CZ /How-to/wp7/keep-in-touch
      +stránka Start a Začínáme tamtéž.
      +problematika synchronizace mezi PC a Lumií (ZUNE se mění na ACTIVE SYNC).

      Prostě si to předem přelouskejte tu teorii, aby Vás to pak nezaskočilo..... :-D
      Lucie, píšu nouzově na tabletu tak jen tolik, zdravím. ....M.


    • Lucie

      3. června 2013 - Lucie

      Děkuji, přehráváním hudby mám na mysli z vlastních MP3, které mám v PC, ne z nějaké služby. Jde to? Jak je tam nahraji?


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.