Poradna Nokia N8

Autor: Anonym | Vloženo: 12.02.2013 000 17:38 | Témata: Poradna Nokia N8

Anonym

HTML5 versus Flash Player -rána z milosti

No a nyní vysvětlení, proč se tady někdo zoufale drží HTML5 a odsouvá Flash Player (předtím známý jako Macromedia flash player) honem do historie...
To samozřejmě není náhoda, ale promyšlený záměr.PROČ?
1/ Flash player je silnou zbraní v rukou majitelů ostatních plnohodnotných platforem, kromě OS WP - doložím argumenty skutečných odborníků, ne bláboly primitivních kecálků
2/HTML5 je tady od r. 2009 a dříve, předtím HTML4 a xHTML1 až 4 (moc se neujal) a STÁLE SE VYVÍJÍ....to nešťastné označení HTML5 zavádí, protože je to už zastaralý "značkovací jazyk" i pro mobily.
Ten NOVÝ vyvíjí konzorcium V 3 C. Adalčí firmy a je ve stádiu rozpracování, víceméně zatím se nepodařilo do nativního jazyka dostat video a audio bez pluginů, tak jak to jde například u OS Android (a to je ten plugin FLASH = prokletí OS WP, jak uvidíme z dalšího renomovaného zdroje, který si podrobně prohlédněte a hlavně ty tabulky, kde zjistíte, že ODJAKŽIVA se IE 9 a IE 10 a OS WP7 a 8 NEUMÍ podporu přímo v HTML a flash rezolutně odmítají...
Nakonec dva termíny: skutečný HTML 5,0 a 5,1 by měl vyjít v roce 2013 a HTML 6,0 až v roce 2014.
Kdo se tady snaží obelhávat majitele přístrojů s OS WP ? Kdo se mne snaží očerňovat ? No přeci ti, kteří by na odhalení nejvíc ztratili!!!! To si doplňte sami. A teď ty dva odborné posudky na "schopnosti" nativního nynějšího HTML5:
http://jakpsatweb.cz/html-5.html - vyjádření vývojáře, ne dědka Miabonuse
http://html5.mattonik.sk ----zde věnujte pozornost všemu, ale hlavně si všímejte, které prohlížeče a která platforma dlouhodobě neumí plug-in a nepodporuje Flash......tomu se říká rána z milosti a nezabránilo tomu ani zablokování možnosti svobodně vyjádřit svůj názor na Heuréce (proto musím takto).Miabonus, svobodný občan ČR a SR.

  • Tomáš

    Tomáš

    12. února 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ne že by to tady někoho zajímalo, ale když už jste mě takhle rozesmál, tak vám odepíšu :)
    -Nevím a nechci posuzovat jak moc silnou zbraní je dnes už odepsaný Flash Player :), nicméně vaše osobní nenávist k WP z vás přímo zuří. Absence flash playeru totiž není pouze na vámi nenáviděné platformě WP, ale také na iOS a BB10, na což jste nějak pozapomněl.
    -není žádné staré a nové HTML5, je tu pouze jedno HTML5 které se vyvíjelo pod záštitou W3C. XHTML sem nepleťte, to slouží k něčemu jinému. HTML5 je ve fázi "Candidate Recommendation" což je z pohledu vývoje defacto finální verze (odpovídá častěji používanému Release Candidate"), je také implementován v finálních verzích většiny mobilních i desktopových prohlížečů, a nyní v podstatě čeká, jak některé volitelné části akceptuje trh, aby v příštím roce mohla vyjít dejure finální verze "Recommendation". To vše pochopitelně nebrání aby se HTML5 plně využíval již dnes, a tak se i děje, a v podstatě se i musí dít (jakýkoliv HTML standard nevznikl díky tomu, že si někdo něco napsal do nějakého standardu, ale na základě toho co se prosadilo na trhu).
    -v HTML5 pochopitelně je nativní podpora videa a audio a pochopitelně bez jakýchkoliv pluginů (což je jeden z cílů HTML5, zbavit se problémových a potenciálně nebezpečných pluginů). IE9 a IE10 na desktopu i v WP odzačátku tuto nativní podporu umí. HTML5 aktuálně podporují prakticky všechny prohlížeče jak na smartphonech tak na desktopech (s výjimkou staršího IE8). Tedy dle aktuálních statistik více jak 90% procent prohlížečů v chytrých telefonů podporuje HTML5, a pouze cca 25% podporuje Adobe Flash.
    -Flash rezolutně odmítá nejen vámi nenáviděná platforma WP, ale také nejpoužívanější iOS, a také nejnovější OS jako BB10, FireFox OS a Tizen. A dodejme známou věc, samotný Adobe již ukončil vývoj Flashe pro všechna mobilní zařízení, a vývojářům doporučil používat HTML5, který jej plně nahrazuje.

    Nikdo vám tady neupírá právo se svobodně vyjádřit. Přesto poradna na heurece je především poradna, ne místo na publikování svých osobních názorů. Bylo by myslím mnohem lepší si zřídit vlastní blog plus twitter, nebo facebook, a publikovat své názory zde, jednak si vaše názory přečte více lidí, a naopak zde nebudou překážet.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (5)
    • Ne (12)
    • Anonymní uživatel

      13. února 2013 - Anonymní uživatel

      Vašich 500 zbytečných slov už ani nečtu jste Findous Fouňa, je to jasný a pravda už je venku a už ji jen tak neumlčíte.....nic jiného jako smích přes slzy zuřivosti vám nezůstává - sbohem chlapče, snad jste konečne pochopil, že je z vaší strany dohráno.
      Klec padla - chobotnice "OS Findous Fouňa přišla o pár chapadel......ha, ha, ha....


    • Tomáš

      13. února 2013 - Tomáš

      Došly vám argumenty a tak se pouštíte do osobních útoků?
      Doporučuji vám přečíst pořádně ty linky které jste sem sám zveřejnil, a možná pochopíte co je to HTML5.


    • Tomáš

      13. února 2013 - Tomáš

      Jinak tady ještě opakuji správně vaše linky (netuším proč kvůli tomu zakládáte nový thread):
      http://www.jakpsatweb.cz...
      http://html5.mattonik.sk/

      Zdroje to jsou pochopitelně správné, byť hodně staré a neaktuální. Cituji z prvního znich:
      "Dnešní HTML 4 na složitější pohyblivé prvky a video potřebuje plug-iny, zejména technologii Flash. Flash je uzavřená technologie firmy Adobe a přináší firmě Adobe značnou výhodu na trhu. W3C, které HTML 5 standardizuje, je konsorcium firem. Tyto firmy se rozhodly, že se dohodnou na jazyce, který Flash nebude potřebovat, a tak Adobee z trhu vyšplouchnou. To je hlavní smysl HTML 5. V podstatě je to správná cesta, jenom je zajímavé uvědomit si motivace."

      Nicméně spíše doporučuji vyhledat aktuálnější informace, bohužel(pro miabonuse) většina zrdojů je angličtně:
      http://www.html5rocks.com/
      http://html5test.com...
      http://diveintohtml5.info/
      http://developers.whatwg.org/
      http://en.wikipedia.org/wiki/HTML_5

      Pokud chcete jen velmi sturčnou informaci (a v podstatě potvrzení mých slov), tak třeba tady:
      http://www.zive.cz...


    • Anonymní uživatel

      13. února 2013 - Anonymní uživatel

      Máte smůlu lidé už si to přečetli a mnozí se podle toho i zařídí - tím to pro mne končí, pohnojili jste si to sami.


    • Tomáš

      16. února 2013 - Tomáš

      LOL .... Jistě experte ... :D


    • Anonymní uživatel

      30. března 2013 - Anonymní uživatel

      Zabralo = spokojenost na mé straně. M.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.