Poradna LG Optimus 4X HD P880

Autor: | Vloženo: 04.03.2013 000 22:44 | Témata: Poradna LG Optimus 4X HD P880

LG Optimus 4X HD x Sony Xperia T

Mohl by mi někdo prosím poradit, který z těchto dvou telefonů byste si zvolili? Zastávám určitě větší úhlopříčku displaye, i přes to, že mám jako holka drobné ruce, ale co se týče rozlišení, zvolila bych LG. Bohužel si myslím, že čtyřjádro nevyužiji a dvoujádro by mi bohatě postačilo. Co se týče fotoaparátu, podle dalších recenzí a nejen tady na heurece jsem se dočetla, že oba tyto telefony mají průměrný fotoaparát, ačkoliv u LG bych ani nebyla zase tak moc překvapena. U SXT mě trošku zarazilo, podobně jako u jiných Xperií, že nejde vyměnit baterie a musí se s telefonem do servisu. U LG zase, že telefon má plastový obal, který jsem očekávala kvalitnější, nebo aspoň za tu cenu, mohl být lepší. Android zde nijak neřeším, Xperia sice dlouho čekala na aktualizaci, ale dostalo se i na ni a u obou telefonů prý není co vytknout, co se týče rychlosti systému a odezvy. Jediné, co bych Xperii vytkla je display, který je u LG v HD rozlišení a u Sony má poněkud horší kvalitu.

Cenově touto dobou seženete oba tyto telefony za výbornou cenu.
Tak tedy, který z nich?
Děkuji

  • Martin Káňa

    Martin Káňa

    5. března 2013

    Prakticky jste si odpověděla sama zvolte si T.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jana

      5. března 2013 - Jana

      Vy byste tedy osobně zvolil Sony při takovém rozhodování?


    • Martin Káňa

      5. března 2013 - Martin Káňa

      při takovémhle ano ale asi bych si pořídil za tu cenu nexus 4 z německa.


    • Anonymní uživatel

      5. března 2013 - Anonymní uživatel

      o tom jsem také už přemýšlela, ale možná ještě vyčkám na F7


  • fidasek

    fidasek

    6. března 2013

    Nevim kde jste čerpala informace... Blesk? SXT má HD rozlišení displeje. Fotoaparát je po aktualizaci na JB o řád lepší a rozhodně lepší než u LG. Plastový obal mají oba. Nevím, k čemu budete VY potřebovat měnit baterii.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      7. března 2013 - Anonymní uživatel

      Ne v AHA.
      Již jsem měla možnost porovnat si oba telefony v ruce, a s displejem jsem byla mnohokrát více spokojenější u LG. Nikde jsem neuvedla, že Xperia nemá displej v HD rozlišení. Napsala jsem, že má pouze horší kvalitu. Fotoaparát má oproti LG Xperia vynikající a nad moje očekávání, než uvádí někteří recenzenti. Za osobním přesvědčení vždy něco je ;) .
      A k čemu je mi výhoda výměny baterie? Samozřejmě mám odjakživa zkušenosti s MT od Sony, ještě, když byla firma spojena se švédským Ericssonem. A i když se v mém případě jednalo jen o 2 modely mobilních telefonů, které jsem měla hodně dlouho, baterii jsem měnila u prvního po roce jedenkrát a u druhého 2x za půl roku. Možná je rozdíl kus od kusu, ale telefon jsem užívala minimálně, častěji jen na poslech hudby a nebyla jsem spokojená s jejich bateriemi. Sony nehodnotím jako špatného výrobce, jen z vlastních zkušeností vím, že pro mne by bylo velikou nevýhodou nemožnost výměny baterie. Vše k tomu, proč bych JÁ potřebovala vyměnit baterii.


    • fidasek

      7. března 2013 - fidasek

      "Jediné, co bych Xperii vytkla je display, který je u LG v HD rozlišení a u Sony má poněkud horší kvalitu." --> Sony nemá HD. Když to myslíte jinak, pište to tak.

      Ad. baterie - Jestli jste měnila 2x za půl roku baterku, tak jste blázen. Na baterii je půl roku záruka a Li-Pol, ba ani Li-Ion baterie se po půl roce "nevysaje". Jestliže má taková baterie třeba 1500 nabíjecích cyklů, musela byste telefon nabíjet ca. 8 krát denně od nuly ke stu, abyste měnila jednou za půl roku. Normální Li-Pol baterie bude fungovat za rok i za dva úplně stejně a bez ztráty výkonu, velice pravděpodobně i déle. A jak všichni víme, mobil je spotřební zboží a za tři roky už budete mít dávno jiný.


    • fidasek

      7. března 2013 - fidasek

      *kapacity, samozřejmě.


    • Anonymní uživatel

      7. března 2013 - Anonymní uživatel

      Tak jsem officiálně blázen! :D Ale bohužel za to nemohu. Baterii jsem měnila skutečně dvakrát u obou telefonů, jak jsem uvedla, u 1. po roce, u 2. 2 krát po půl roce a měla jsem k tomu pádný důvod, abych telefon skutečně nemusela nabíjet "8x" denně, jak říkáte, a mohla ho užívat. Vy mi tu nebudete tvrdit opak, a můžete se klidně postavit na hlavu a hádat se s kde kým o bateriích. Upřímně bateriím a mnoha dalším různým věcem nerozumím, ale zkušenost, je zkušenost a o ničem jiném mne nepřesvědčíte. Děkuji za Váš názor a přednášku o bateriích. A doufám, že jsem to v tuto chvíli napsala tak srozumitelně a jak jsem myslela, abyste to lépe pochopil. :)


    • Lukin

      9. března 2013 - Lukin

      Můžu Vás uklidnit, nejste blázen. Li-pol baterie můžou mít tendence sami o sobě ztrácet kapacitu absolutně nezávisle na počtu vybíjecích cyklů. I při pouhém skladování, může ztrácet kapacitu kolem 20% ročně a to při teplotách 20°C. Při vyšších teplotách zastarají podstatně rychleji a právě tahle vlastnost je limituje při použítí např. v elektromobilech. Vyplatí se snažit se vysledovat datum výroby baterie (někteří výrobci to celkem úspěšně kamuflují :) )


    • fidasek

      9. března 2013 - fidasek

      Zajímavý nesmysl, škoda, že o něm nikde nepíší...ale vlastně jo, on i telefon se může za týden rozbít...ale to je potom zase závada na kusu...ne vlastnost Li-Ion baterií. Ty mají daný počet cyklů a dřív se prostě kapacita ztrácet NEZAČNE, teda pokud necestujete pravidelně že Sibiře na Atacama.


    • Lukin

      10. března 2013 - Lukin

      Že to nikde nepíší, to bych netvrdil. Tady je odkaz na jednu ze stránek v češtině. Týká se principu různých technologií článků do elektromobilů v našem případě samozřejmě Li-Pol. Zkuste se podívat i po zahraničních webech. Osobně mám podobnou, velmi nepříjemnou zkušenost s Li-pol v mp3. http://elektromobil.vseznamu.cz...


    • Anonymní uživatel

      10. března 2013 - Anonymní uživatel

      Lukin:> Děkuji moc :)


  • Memphis

    Memphis

    7. března 2013

    Oba telefony jsem měl možnost testovat a Xperia T byla po nějaké době používání trochu pomalejší a to i v přechodech mezi obrazovkami a navíc technologie Bravia mi přijde u Sony všudypřítomná (zastaralá). LG má podle mě lepší display a nechci nikoho urazit, ale srovnatelný s AMOLED technologií. Osobně bych volil LG, ale pokud netoužíte po NFC zařaďte do Vašeho rozhodování a cenové kategorie Galaxy S II. Má rada tedy je: Pokud chcete dát za telefon kolem 10000Kč a máte ráda změny od všednosti, rozhodně zvolte LG, jestli chcete kvalitní telefon za méně peněz, se kterým si také užijete spoustu zábavy zvolte Galaxy S II.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • fidasek

      7. března 2013 - fidasek

      Bravia funguje jenom v galerii. LG určitě nemá displej srovnatelný s AMOLED. Při vší úctě, LG aj SXT jsou vyšší kategorie než SII. To, že SXT se zpomaluje je možný, jestli jel na ICS. Na JB je to rozhodně jiná píseň.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.