Poradna HTC EVO 3D

Autor: Anonym | Vloženo: 09.07.2012 000 16:42 | Témata: Poradna HTC EVO 3D

Anonym

Chybné zaměření pozice v Umístění

Neví někdo, jak nastavit či opravit určování polohy mobilu (bez zapnuté GPS)? Mobil mi skoro pořád ukazuje, že se nachází v USA, ve městě Milpitas, někde u San Jose. Samozřejmě to ovlivňuje všechny na poloze závislé aplikace, jako ukazatele počasí, Google maps, atd. Četl jsem, že poloha se zaměřuje podle mobilních vysílačů a WiFi. Občas to ukazuje správně (Trutnov), ale po chvíli to opět přeskočí na USA (s GPS to jede samozřejmě bezchybně). Šlo by to tedy někde přenastavit, nebo nastavit napevno? (Mám rootnuté ICS)

  • Martin Matuška

    Martin Matuška

    9. července 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Nezkoušel jste přímo v acuweather widgetu odstranit všechny města krom aktuálního umístění? Také mám dojem, že jsem si nastavoval v aplikacích svojí adresu jako primární. Jak v Locations tak mapy atd.
    Snad to nějak pomůže

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (1)
    • Anonymní uživatel

      11. července 2012 - Anonymní uživatel

      Díky za odpověď. Locations i mapy nastavený mám, S acuweather si nejsem jistej. Všechny města ukazují bez problémů a přeskakuje pouze aktuální pozice mezi Trutnovem a Milpitas. Chtěl jsem ve widgetu přidat Trutnov napevno, ale nejbližší nalezená lokace je Praha :(. Napadá mě, zdali to není kvůli zdroji instalovaného ICS. Mám ho z http://forum.xda-developers.com... . Můžu ještě zkusit návrat továrního nastavení, nebo jiné ROM.


    • Martin Matuška

      11. července 2012 - Martin Matuška

      Pokud je to custom ROM tak je to možné, že je to způsobeno právě tímto.


    • Anonymní uživatel

      12. července 2012 - Anonymní uživatel

      Mě se take stáva že jsem někde až v honk kongu nebo někde v asii a to mám vše originál česká distribuce i origo ICS


    • Anonymní uživatel

      13. července 2012 - Anonymní uživatel

      Je vidět že problém má více lidí, takže problém může být systémový. Takže kdybych neměl rootnutej mobil tak bych se nejspíš obrátil na tech. podporu HTC. Alespoň se zdá, že s časem ubíhajícím od instalace ICS se zpřesňuje lokalizace. Respektivě čím dál víc ukazuje ČR a na USA přeskočí jen občas.


    • Anonymní uživatel

      13. července 2012 - Anonymní uživatel

      Zkusil jsem vrátit telefon do továrního nastaven, ale telefon po restartu stále ukazuje, že se nachází v Milpitas :(


    • Anonymní uživatel

      20. července 2012 - Anonymní uživatel

      Tak musím říci, že se mi tohle ještě nestalo a to jsem prošel od originálního ofic. Androidu až po různé testovací a teď používám portovanou ROM z HTC Sensation s nástavbou Sense 4.0 a ani zde takový problém.


    • Anonymní uživatel

      21. července 2012 - Anonymní uživatel

      Díky za příspěvek, koukám, že problém se zaměřováním se opravdu liší případ od případu. Musím říct že teď mobil už několik dnů "nepřeskočil" na USA. Místo toho se mi, ale mobil nemůže zaměřit na konkrétní místo, kde se nachází a accuweather, namísto pevné lokace ukazuje pouze "aktuální umístění", s tím že když chci lokaci ukázat, tak vyskočí chybová hláška, že nelze určit pozici a naskočí mi okno v nastavení "umístění". Jinak neměl jsem teď dost času se tím zabývat, protože mi odešel disk v NAS.


    • Anonymní uživatel

      23. července 2012 - Anonymní uživatel

      Zapoměl jsem dodat že v 3G ani v EDGE síti se to neděje.. Jen výhradně když vjedu na locations a jsem na WIFI a někdě v baráku,venku se mi to jinak nestalo snad jen jednou a bylo to opět přes WIFI a jen kousek od místa kde to skáče pryč celkem často byť se už nacházím pod širým nebem..


    • Anonymní uživatel

      8. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Tak po instalaci nové ROM je to úplně v pohodě. Dokonce je zaměření bez GPS mnohem přesnější, než s originálním OS. Přesnost teď mám na 30 metrů, zatímco s orig. Androidem to bylo cca 1km. Takže pokud již nikdo nemá odpověď na to, co to mohlo způsobit, tak otázku uzavřu. Díky Všem za odpovědi.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.