100%Hodnocení produktu: 100%
Doporučuje produkt
- odladěnost systému
- přechod na nový Android ICS
- kvalitní TFT display (i když není na úrovni AMOLED)
- výborný poměr cena/výkon
- velmi kvalitní klávesnice s perfektním podsvícením
- rozměry a hmotnost vzhledem k přítomnosti QWERTY klávesnice
- velmi dobré vlastnosti příjmu GSM signálu
- kvalitní zvuk telefonní části
- možnost SD karty
- HDMI výstup
- vcelku kvalitní fotoaparát a kamera (kvalitu fotek kazí jen jejich silná komprese a video zhoršuje absence optické stabilizace)
- průměrná výdrž AKU (pokud nehrajete hry a nejste celý den na WiFi tak 2-4 dny telefon vydrží)
- jako plus uvedu i absenci gorrila glass, po pádu telefonu hned nehrozí rozbití "sklíčka", které je z plastu, škrábance řeší fólie
- indikační LED
- slušná čitelnost LCD na přímém slunci
- malá tlačítka pro spouštění fotoaparátu a zapnutí telefonu
- předinstalované aplikace jsou v interní paměti a bez ROOTu je z telefonu nedostanete, na kartu standardně přesunout nejdou, takže zbytečně ubírají vnitřní paměť
- napájecí konektor zvrchu
- lesklý povrch ukáže každou smeť a špínu, časem možná hrozí poškrábání
Za nynější cenu je to nejvýhodnější telefon na trhu i počet recenzí zde mi dává za pravdu. Xperia není žádný rekordman v benchmarcích, ale celkově je velmi vyváženým telefonem za velmi příjemnou cenu navíc s perfektní klávesnicí, kterou si zamilujete pokud jste často na webu a nebo píšete SMS zprávy. Sebevětší display se softwarovou klávesnicí zkrátka nenahradí odezvu klávesnice mechanické.
Když jsem zvažoval, jestli volit Windows Phone či Android, větší programové vybavení Androidu rozhodlo pro jeho volbu. WP je dobrá platforma, ale zatím není softwarová základna tak bohatá jako pro Android.
Na Xperii se mi líbí, že není příliš velká, ani malá, 3,7" LCD mi vyhovuje ideálně, telefon lze s komfortem nosit v kapse a zároveň poslouží i jako dobrá navigace do auta.
Výdrž AKU je při vyplé 3G (což je v ČR naprosto zbytečná věc) solidní, i když týdenní výdrž by bodla. :)
Největším mínusem jsou asi malá tlačítka a hlavně tlačítko zapínání/vypínání, které je naproti ovládání hlasitosti, takže když telefon vypínáte stane se, že změníte i hlasitost.
Přecházel jsem z HTC Touch HD a přenesl jsem vše včetně SMSek.
Android navíc nabízí velmi dobré zálohy, díky kterým se nemusíte bát update na ICS, jakmile nový Android nainstalujete, ze zálohy se vám obnoví naprosto vše.
Kvalita zpracování telefon umi vyhovuje, vůbec nepotřebuju hliníkové tělo a jestli jednou začne někde něco vrzat, je mi zcela jedno. To nejdůležitější, klávesnice, je perfektní a co víc řešit.
Pokud hledáte perfektní poměr výkon/cena, QWERTY klávesnici a Android mobil, nemá asi smysl pátrat jinde.
| Ovládání mobilního telefonu: |
| Kvalita displeje: |
dobrá |
| Viditelnost displeje na slunci: |
Dobrá |
- Je tato recenze užitečná?
- Ano (9)
- Ne (1)