Hodnocení produktu: 90% 90%
Zákazník doporučuje produkt svým známým.
Zadání pro koupi mobilu bylo jasné - prioritou dobrá multimédia, příjemné rozměry a vzhled, cena do 4-5 tisíc (+ rezistentní displej pro ovládání dámskými nehty ;) ).
Všechny +- jsou uvedeny vzhledem k příjemné kupní ceně do 4.000 Kč vč. DPH, u kousku za 10.000 Kč by samozřejmě vyzněly jinak. Nebudu opakovat, co je v +-, jediný závažnější problém jsem shledal v zasekávání HD videa. Přibalená 2GB karta byla zřejmě Class 2 (srbská distribuce), což si s HD "trochu" odporuje, takže kdo nechce šetřit a pokaždé, když se mu HD video začne při nahrávání kousat, formátovat (z telefonu!) mSD kartu (dočasně pomáhá), doporučuji koupit Class 10 určený pro HD hrátky.
Zamykání/vypínání s trochou cviku no problem.
Video a fotky v dané cenové relaci považuji za slušné.
Aplikací je dost, i když ne všechny lze nainstalovat.
Symbian dle mého paradoxně vyladěnější, než např. v Nokia 5230. Obzvláště po instalaci příhodného Tématu vypadá prostředí, ikony, apod., velmi hezky. Obecně je Symbian 5th samozřejmě na 2 věci, a má spoustu much, které tady ani nerozebírám, ale to jsme zase u ceny.
Baterie drží 3-4 dny, záleží na používání, extrém 1-7 dnů (kdo nepoužívá, nechť si trvale vypne 3G a jiné žrouty).
Wi-fi je v pohodě, dosah nic moc, ale doma chytáme skrz 2 stěny (panel ;) ) polovinu signálu.
Suma sumárum průměrně dobrý mobil s vyčnívajícími multimédii (kdybych si ho před rokem a něco koupil za 8-9 tisíc, jsem zcela zdrcen, teď za 3 a půl pro některé uživatele velmi dobrá volba).
Pro:
- velmi slušný foťák a výborná kamera
- dobrý displej (na odporový)
- hezký design
- rozměry a hmotnost
- tlačítka pro rychlé spuštění foto/video
- 3,5mm jack
Proti:
- umístění konektoru dobíjení/data
- nevýrazná stavová dioda
- malý rozdíl mezi namáčknutím značící zamknutí a vypnutí
- problémy s HD videem (nahrávání)
- pouze průměrná výdrž
- SE software pro komunikaci s PC - PC Companion
- Symbian
- Byla pro vás tato recenze užitečná?
- Ano (7)
- Ne