100%Hodnocení produktu: 100%
- Pure Android 4
- 4,65" HD displej, i když značnou část uberou softwarová tlačítka
- Přímá podpora od Googlu = zajištěné aktualizace systému
- Notifikační LED dioda
- Rychlost při práci s telefonem
- Chybí slot na microSD karty
- Jen plastové provedení
- Přemrštěná cena
Původně jsem se rozhodoval mezi tímto telefonem a Motorolou Razr, která má stoprocentně lepší dílenské zpracování, co mě ovšem odrazovalo byla chybějící lokalizace Gingerbreadu. Ne, že by nešlo používat systém v angličtině, ale u telefonu v této kategorii a za tuto cenu se mi to zdá jako zásadní nedostatek. A ano vím, že Motorola slíbila lokalizaci do ICS, které má přijít myslim někdy na jaře. V souvislosti se s aktualizacemi systému je bezpochyby ohromnou výhodou GN právě to, že vychází pod hlavičkou Google, to totiž zajišťuje rychlý přechod na nově vydané aktualizace systému.
Druhou nevýhodu u Razru jsme viděl v integrované baterii, je pravda, že dneska už asi málokomu telefon baterku přežije, ale protože u předchozího telefonu jsem trošku experimentoval s různými verzemi systému a stávalo se mi, že se můj Android čas od času zasekl tak, že to nešlo jinak, než vyndat baterku. Proto jsem měl strach z toho, co se bude dít, když se telefon náhodou nadobro zasekne. Tady je baterie klasicky odjímatelná s tím.
Dalším plusem oproti konkurenční Motorole je displej, respektive jeho rozlišení. Díky HD rozlišení (respektive 1280x800px) i při velikosti displeje 4,65" je zobrazení velmi jemné.
Když už jsme u srovnání s Razrem, nemohu si odpustit také pár nevýhod Galaxy Nexusu. Zaprvé asi největší problém je absence slotu na microSD karty, nezdá se to, ale v dnešní době se těch volných uživatelských 13,3 GB strašně rychle mizí.
Výdrž baterie je při používání, na smarphony už asi klasický, jeden den.
A ještě postřeh k SW tlačítkům, rozhodně se mi líbí, jak to Google se Samsungem myslí, ale už se mi několikrát stalo, že se tlačítka prostě "zapomněla" zobrazit :), řešení bylo naštěstí jednoduché, stačilo telefon zamknout a opět odemknout.
Závěrem asi jen, že se jedná o skvělý telefon, ačkoliv cena přes 13k se mi zdá značně přemrštěná.
Pokud chcete super telefon teď, určitě nákup doporučuji. Pokud jste ale ochotni vydržet a jde vám o to mít telefon co nejvíce nabušený, počkejte si, až přijdou na trh modely s Nvidií Tegra3.
- Je tato recenze užitečná?
- Ano (13)
- Ne