90%Hodnocení produktu: 90%
- Velmi rychlé prohlížení internetu
- Android - 2.3.6
- Slušná baterie - 1650 mPh
- Interní paměť 6GB
- Elegantní vzhled (podoba iPhonu)
- Fotoaparát, kamera
- Chybí LED dioda
- Průměrný zadní kryt
- Průměrná RAM (využití cca 320MB/512MB)
Velmi dlouho jsem přemýšlel, jaký mobil zvolit a který bude pro mne ten pravý. Opravdu hodně jsem pročetl - recenze, videa, popisy (i v cizým jazyce). Nakonec jsem po zdlouhavém vybírání zvolil Samsung Galaxy S Plus. Nejdříve bych vám chtěl říci, že pokud máte zájem o tento mobil, tak vřele doporučuju se mrknout na mobil ve stejné cennové kategorii - HTC Evo 3D. (Nechci dělat reklamu, ale pro příznivce poměru výkon/cena je tenhle mobil přesně ten pravý a já jsem jsem byl opravdu na vážkách) Ale teď zpět k SGSP.
Proč jsem zvolil tento mobil? Ve stejné cenové kategorii najdete jen málo konkurentů ve výkonu. Já, jako náročnější uživatel, jsem šel především po rychlosti odezvě aplikací, systému, rychlém prohlížení internetu s ohledem na spotřebu baterie, což je velký problém u všech smartphonů. Vše se mi splnilo a jsem s tím velmi spokojen. Ohledně rychlosti...jistě každého potěší rychlé načítání stránek ve vestavěném prohlížeči, který je taky povedený.
Mnoho z vás tento mobil volí kvůli SUPER AMOLED 4' displayi, což je velký bonus tohoto mobilu, za což se i sám Samsung velmi chlubí. Osobně jsem čekal obrovské překvapení, ale určitě si není na co stěžovat a nemůžeme chtít po mobilech nemožné. (Srovnával jsem naživo s HTC Desire, který má také velmi kvalitní display). Jas můžete mít klidně vyplý a na obrazovku uvidíte velmi dobře a ještě ušetříte baterii. Jistě není problém s slunečním zářením a prohlížením obrazovky, neboť to je jedna z velkých předností S-Amoledu a osobně jsem to vyzkoušel. A obraz na vás jistě zapůsobí jeho ostrostí.
S baterií, která je nadprůměrná ještě nemám nějaké problémy. Při plnější zátěži mi vydrží okolo 6-8 hodin (při hraní her, zaplné wifině, poslouchání hudby...). Hold se musí denně nabíjet jako každý jiný.
Co se týče baterie, pro mě osobně 6 GB je dostačující a nemám potřebu kupovat další externí kartu.
Abychom pouze nevychvalovali, obrátíme se i k negativnějším stránkám této verze mobilu. Kvůli čemu jsem velmi váhal byla jeho "malá" paměť RAM, která je pro uživatele uvolňována pouze v cca 312 MB z 512MB, které jsou v deskripcích. Je to nejspíše způsobeno systémem a novější verzí androidu, která vyžaduje více paměti RAM. Bohužel se Samsungu nepodařilo procpat více paměti, což by tomuto mobilu více slušelo. Co se týče zadního krytu, je z tenkého plastu a nevypadá moc "bytelně". Zatím s ním nemám problémy. Naneštěstí sem už dokázal i při opatrném používání odřít lehce plast, který není příliš tvrdý.
Každého jistě zamrzí absence LED diody a pouze průměrný foťák. Je vidět, že se Samsung rozhodl zlepšit kvalitu foťáku až v verzi S II, což je podle mě škoda.
-----A jaké je shrnutí?-----
Přes všechny věci bych mobil URČITĚ DOPORUČIL všem, co hledají svižný, mrštný a rychlý systém a výkonem, který zvládne i náročné hry. Při jeho výkonu má mobil solidní výdrž baterie. Co mě na mobilu asi nejvíce vadí je jeho malá paměť RAM, která se ale projeví pouze při více spuštěných aplikacích. A nakonec jeho cena určitě nikoho neurazí za poměr cena/výkon a vzhled.
- Je tato recenze užitečná?
- Ano (25)
- Ne (2)