Hodnocení produktu: 90% 90%
Tento telefon už nějaký ten pátek mám a jsem překvapená, kolik toho vydržel. Už ani nespočítám, kolikrát mi spadl (i vysunutý) a nic se mu nestalo. Přežil i nájezd mého psa, který si z něho udělal hračku - zůstala jedna dírka na předním tlačítku (jeho funkci to kupodivu nijak nepoznamenalo) a malé šrámy na zadním krytu. Dokonce se mi ani nepodařilo ho utopit...:)
Co se týče hodnocení jeho funkcí, musím podotknout, že jich na dnešní dobu dotykových displejů a iPhonů moc není, ale ty, které zde jsou, jsou ty nejdůležitější a pro mě, jako pro standardního uživatele (telefon potřebuji na volání, smskování, popř. na hudbu a menší aplikace na zabití nudy při cestování), jsou dostačující.
Za obrovskou výhodu tohoto telefonu považuji možnost přehrávání rádia (pouze po připojení sluchátek), přehrávání mp3 skladeb (i bez připojených sluchátek), jednoduché smskování (možnost odeslat zprávu až 50 kontaktům) i opravdu dlouhých zpráv (max.1836 znaků).
Co se týče vnitřní paměti tohoto telefonu, se kterou je spousta lidí nespokojená, není natolik velká, aby vám zaručila několik hodin poslechu hudby, ale je opravdu dostačující k běžnému použití. Kapacita pojme 1000 kontaktů (+200 na SIM), 200 SMS zpráv (+10 SIM), 500 poznámek v kalendáři, 100 úkolů a 100 poznámek. Jako bonus se vám tam vejde pár Mb hudby/fotek/videí. To všechno považuji za opravdu dostačující (když beru v potaz rok, kdy šel tento telefon do prodeje) a pokud toněkomu nestačí, je přeci skvělé, že si za pár korun do telefonu koupím microSD kartu. A jsme u dalšího velkého plus tohoto mobilu. Oproti většině novějších typů se microSD vkládá opravdu jednoduše. Nemusíte vypínat telefon, vytahovat baterii a pak opět všechno dávat do kupy. Vstup na microSD je na telefonu z boku, pouze odklopíme krytku a kartu tam zamáčkneme, zabezpečíme krytem (takže nehrozí nechtěná ztráta) a je hotovo. V telefonu si pak jednoduše můžeme nastavit, co se nám má na kartu ukládat, takže pokud chceme fotky z mobilu umístit na internet, obejdeme se i bez kabelu.
Když už jsem načala fotky....fotoaparát má na dnešní dobu skutečně malé rozlišení, ale pokud pro vás foťák není prioritní, na to, abyste si vyfotili něco, co chcete mít pouze v telefonu pro sebe, popř. ukázat přátelům nový přírůstek do rodiny, či zrekonstruovanou koupelnu, na to opravdu stačí.
Další výhodou telefonu je možnost nastavit si 6 budíků, ale pokud si představujete možnost pouze času, jste vedle. U každého lze individuálně nastavit: název, čas, typ upozornění (vibrace, melodie, vibrace a pak melodie, vibrace a melodie), tón upozornění(FM rádio, stažené zvuky, stažená hudba, výchozí vyzvánění - ze všeho si ještě dále můžete vybrat svou konkrétní melodii), hlasitost upozornění, posunutí budíku (zap/vyp, 1,3,57 či 10min), opakování posunutí(1,2,3,5 či 10x), opakování (denně, jednou, výběr jednotl. dnů). To vše považuji za opravduvou výhodu především u lidí s časovými povinnosti (aplikace léčiv apod., různá týdenní pracovní doba, venčení mazlíčků,...).
Účel a využití funkce "Falešný hovor" nechápe spousta lidí, ale při tom je velkou výhodou pro ženy, které se v noci na ulici cítí nejistě a mají strach, pokud s někým netelefonují. Další využití je i v situaci, kdy se s vámi někdo chce bavit, je neodbytný a vy prostě potřebujete "vysvobodit". Můžete si nastavit, jakým tlačítkem ho budete aktivovat a máte dvě možnosti hovoru. Buď pouze zazvoní telefon a tam ticho, nebo si nahrajete vlastní hovor, který se vám po zvednutí bude přehrávat.
Další má oblíbená funkce, o které často uživatel ani netuší, jsou SOS zprávy. Doufejme, že ji nikdy nebudeme muset použít, ale pro situace, kdy vás někdo přepadne, nebo pokud se ocitnete v jiné krizové situaci, kdy prostě nemáte možnost plně využít svůj mobil, natož ho třeba vytáhnout z kapsy, stačí 4x zmáčknout tlačítko hlasitosti, které je umístěno na boku telefonu a i v kapse ho nahmatáte, a už
zalarmujete lidi, které jste si předtím nastavili. Přijde jim totiž zpráva o tom, že jste v nouzové situaci a prosíte o pomoc. Pokud vám někdo z příjemců zavolá, bode hovor automaticky spojen a do doby než vy na telefonu stisknete konec bude v režimu pouze pro tísňová volání. Vše lze opět nastavit, jak odesílání, tak příjem těchto SOS zpráv, příjemci (může jich být hned několik), opakování SOS zprávy, no prostě detailní nastavení, jak jsme u Samsungu c3050 zvyklí.
Tím bych asi ukončila tuto esej:-)
Tento telefon bych doporučila nenáročným lidem, kteří upřednostňují praktičnost, kvalitu, funkčnost, odolnost a trochu té zábavy:-) Já jsem s ním spokojená více než dva roky a dosud jsem s ním neměla ani jeden problém.
Pro:
- velikost
- jednoduché ovládání
- přehledné menu
- psaní sms
- bluetooth
- java
- mp3
- FM rádio
- pevná konstrukce
- dlouhá výdrž baterie
- možnost nastavení mnoha profilů
- možnost nastavení 6 budíků
- jednoduché vložení i vytažení microSD
- falešný hovor
- SOS zprávy
- Byla pro vás tato recenze užitečná?
- Ano (11)
- Ne