Poradna Mobilní telefony


Autor: | Vloženo: 17.09.2014 000 21:23 | Témata: Poradna Mobilní telefony

Nokia Lumia 930

Co si myslíte o ceně Lmie 930? Jít do ní, nebo počkat, až slevní?

  • Motl

    Motl

    17. září 2014

    Určitě bych počkal. Prodává se dost špatně, takže se dá předpokládat, že ještě razantně slevní, navíc ničím výrazným neoslní a konkurence nabízí podobně vybavené modely rapidně levnější.
    Dám za to, že po vánocích bude za 8. -9.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne (5)
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    19. září 2014

    Cena Lumie 930 již klesla, a za aktuální cenu je to jeden z nejlépe vybavených telefonů na trhu (možná vůbec nejlepší - záleží co je pro vás důležité).
    Výrazné zlevnění nelze v nejbližší době čekat, především z toho důvodu, že nová Lumia 830 je cenově těsně pod, a pochopitelně nelze čekat že lepší 930 by stála méně než 830.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (5)
    • Ne (2)
    • Ruda

      19. září 2014 - Ruda

      Nejlépe vybavený telefon na trhu. Tož tak jsem se už dlouho nezasmál :-)))) Díky experte. Víc takových srandiček.


    • Anonymní uživatel

      20. září 2014 - Anonymní uživatel

      Patrně máte problém se čtením, Nenapsal jsem že Lumia 930 je nejlépe vybavený telefon na trhu. Ale napsal jsem, že za aktuální cenu je to patně nejlépe vybavený telefon na trhu. Takže budu rád když se podělíte o další telefon v cenové relaci do 11tis (pochopitelně s CZ zárukou), které mají Snapdragon 80x, podobně kvalitní display (především co do čitelnosti na slunci), podobně kvalitní fotoaparát s aspoň 1/2.5" senzorem s OIS, bezdrátové nabíjení, plnohodnotnou navigaci v ceně, atp.


    • Vlastimil

      20. září 2014 - Vlastimil

      Amoled display s přepálenými barvami a ještě k tomu bez glance ..., bezdrátové nabíjení bez nabíječky, bez možnosti karet, navigaci bude mít i android, špatná výdrž na baterii, fakt super třída telefon.


    • Anonymní uživatel

      20. září 2014 - Anonymní uživatel

      Přepálené barvy na současných AMOLED display nejsou, ostatně podívejte se na srovnání barevného gamutu. Bezdrátové nabíjení je v telefonu, nabíječku můžete dostat součástí balení (dle distribuce), nebo si ji můžete koupit zvláště, nebo už ji také máte (já už mám doma tři bezdrátové nabíječky). Srovnatelnou navigaci v ceně aktuálně žádný Android nemá (psal jsem o telefonu za AKTUÁLNÍ cenu, co bude za několik let neřeší), výdrž na baterii patří v této velikostní kategorii opět jedné z nejlepších.

      Podstatné je ale to, že jste nedokázal uvést jediný telefon v ceně do 11tis, který by se Lumii 930 vyrovnal, natož pak ji překonal.


    • LG

      21. září 2014 - LG

      Naprosto srovnatelný je třeba starší LG G2. Lumia má jen lepší optiku na foto, to však stejně nikdo nepozná. A hlavně je za 9 tis.


    • Anonymní uživatel

      23. září 2014 - Anonymní uživatel

      Takže Lumia 930 má lepší fotoaparát (lepší optika, větší snímač, lepší stabilizace), má bezdrátové nabíjení, lépe čitelný display na slunci, a v ceně má plnohodnotnou navigaci. Tedy pominuli to že G2 je výprodejový model, tak rozhodně není lepší, ale naopak horší. A tedy stále platí to co jsem uvedl, že 930 ve své cenové relaci (tj do 10,5tis, G2 stojí 9,5tis ale je horší) patří k nejlépe vybaveným, a možná je vůbec nejlepší.


    • LG

      23. září 2014 - LG

      Bezdrátové nabíjení je dobré tak akorát pro kancelářské krysy, jinak k ničemu. Nevigací Hete Drive bych se moc neoháněl, protože v třeba v Dtestu, což je jeden z mála nezaujatých, zkončila na chvostu - nic moc. Lede zadarmo dobrá.
      IPS display považuji mnohem lepší, než přesaturovaný, vypalující se amoled.
      Za cenu necelých 9tis. CZ s 32GB špičková koupě.
      Hardware naprosto stejné jako nová 930ka a to je G2ka víc jak rok stará.


    • Marcel

      24. září 2014 - Marcel

      Vyzdvihovat telefon kvůli tomu, že má určitou navigaci v základu, to je jak vychvalovat mobil, který se prodává s určitým pouzdrem.
      Čtvrtina ho nechá rovnou v krabičce, čtvrtina si ho nasadí, ale zjistí, že je na nic, čtvrtina ho použije, ale zjistí, že jsou jiné mnohem lepší a ta poslední ho použije, když už je tam zadarmo.


    • Anonymní uživatel

      24. září 2014 - Anonymní uživatel

      LG: To pro koho je bezdrátové nabíjení dobré, nechte laskavě na uživatelích.

      dTest rozhodně není nezaujatý (vyhodnocení testů dělají zase jen lidi), osobně ho oceňuji pro testy věcí jako autosedačky či prací prášky, resp to co lze objektivně měřit a objektivně vyhodnotit, ale na testy elektroniky včetně navigací, kde většina hodnocených parametrů je subjektivní je dTest nepoužitelný. Navíc HERE Drive v tomto testu dosáhl výsledku dobrý 62% což je střed pole (nejlepší výsledek byl 74% a nejhorší 27%). HERE Drive dostalo obrovský počet záporných bodů za:
      -rychlost spouštění (což je irelevantní, bylo testováno na starém WP telefonu, s 3x pomalejším HW než byl test Android navigací, s Lumii 930 se pochopitelně rozdíl smazává, naopak rychlost spouštění je lepší u WP).
      -absenci režimu pro chodce (ano to je sice pravda, HERE Drive neobsahuje režim pro chodce, ten je totiž součástí HERE Maps, tedy opět irelevantní
      -vizualizaci dálnice (netuším co tím autor testu myslel, asi se mu nelíbili barvičky, irelevantní)
      -absenci návodu k použití (jako důležité kritérium je to trochu k smíchu)
      -změnu nastavení (opět netuším co tím autor testu myslel, nastavení HERE Drive je dostatečné, irelevantní)
      Naopak v testu prakticky vůbec nebyla zohledněna prakticky nejdůležitější vlastnost, a to Offline režim a možnost stahovat Offline mapy, která se do výsledku prakticky nepromítla, přitom je to nejdůležitější vlastnost, která de fakto přímo určuje cenu.

      AMOLED display v Lumii 930 má podobně věrné barvy jako G2 (není AMOLED jako AMOLED, navíc barevný profil si můžete detailně upravit. Vypalování je při normálním používání neznatelné, jak už tu mnohokrát padlo. Navíc. je libo IPS?, tak prakticky jako jediná Nokia nabízí modely jak s AMOLED tak s IPS (např podobně vybavená Lumia 1520 či levnější nová 830 má IPS).

      LG G2 32GB s CZ zárukou stojí běžně od 9,5tis Kč

      HW pochopitelně není stejný, stejný je pouze procesor.

      Pitr59: Na rozdíl od jiných, nejsem za diskutování placený, takže se píšu jen když mám čas. Netuším jakou to má spojitost s faktami. Jinak vaše osobní zaujatost a to že když se vám pravda nelíbí, tak že tu naštvaně kopete do všech ostatních je zjevné, každý se o vašich příspěvcích může přesvědčit sám.


  • Martin P.

    Martin P.

    19. září 2014

    Pokud nespěcháte, tak bych počkal. Lumie mají vždy cenu jako prase a pak razatně slevní. Cena zatím moc neodpovídá výbavě.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne (5)
  • Tomáš

    Tomáš

    25. září 2014

    Mám čerstvě Lumii 930 a můžu rozhodně doporučit, je to super telefon, a za výbornou cenu. Ostatní co mají drahé plastové samsungy jen blednou závistí....

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (7)
    • Ne (2)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.