Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

Nokia N900

Přidat recenzi

Nokia - výsuvné - Bluetooth - WiFi - Java - Přehrávání MP3 - Fotoaparát

Extremní rychlost. Vynikající výkon. Nepřerušujte konverzaci. Fotografujte, označujte a sdílejte. TECHNICKÁ SPECIFIKACE HARDWARE Rozměry Provedení: bočně výsuvné Rozměry: 110,9 x 59,8 x 18 (19,55) mm Hmotnost (s baterií): 181 g Objem: cca 113 cm3 Dotyko... více »

Již není v prodeji v žádném internetovém obchodě.

Doporučujeme podobné produkty

Recenze Nokia N900

Nejpřínosnější pozitivní recenze

84 z 103 lidí shledalo tuto recenzi jako přínosnou:

Po shrnutí všech kladů a záporů jsem došel k názoru, že se jedná o velmi slušný produkt, který prozatím od Nokie nebyl a myslím si ani od jiného výrobce. Měl jsem Iphone a mohu li srovnávat, tak N900 je o mnoho lepší. Není blokované bluetooth, odezva je podobná ne li rychlejší a variabilita je na da... Zobrazit celou recenzi

Nejpřínosnější kritická recenze

20 z 27 lidí shledalo tuto recenzi jako přínosnou:

Přidáno: 27. ledna 2012

ViktorVeo

ViktorVeo

Zákazník doporučuje produkt svým známým.
je to prvni a posledni tablet pc s mobilem na Maemo 5, spolu s kvalitnim dilenskym zpracovanim ma hodne co nabidnout a je to revolucni zarizeni.Mily nadsenci kupujte, shanejte zachovale kusy do zasoby dokud jsou protoze nebudou

Pro:

• pisi z N900 a jsem z ni uplne nadsen.Zkusenisti predchoziho uzivatele co recenzoval predemnou neberte vazne protoze mozna ji dal jen trochu vic zabrat.Ja mam tento tablet pc mobil z bazaru a spokojenost.I Phone jsem zkousel od kamarada a ovladanim i obtiznou vymenou kritu ci pitomym paratkem na vytahovani sim me odradil tak ze Nokii N900 chybu neudelate.
  • Vyhody:
  • Velmi ictlivy odporovy display tak ze muzete pozit stylus ale prstuem jde taky ovladat v pohode a pro pisalky skvela volba
  • muzete si snadno nainstalovat plne funkcni linuxovou distribuci Debian diky programu Easy Debian tak ze nebude chybet ani Open Office
  • Fotoaparat slusny
  • dlouhy stylus
  • 32GB vnitrni pameti s moznosti vlozit dalsich 32gb microsd kartu
  • ˇ
  • dilenske zpracovani
  • dostatek operacni pameti a moznost taktu processoru az nekam na 1100 mhz
  • Otevrenost platformy tak ze nejste zavisly jen na Maemo aplikacich
  • multitasking
  • vestaveny webovy prohlizec zvladne zobrazit temer vse co na stolnim pocitaci a poradi si s flash videem napr na You Tube
  • slusna dvojce reproduktorku po stranach
  • FM radio a FM vysilac
  • GPS
  • prehravac hudby je prehledny
  • ovladani systemu Maemo 5 je opravdu jednoduche a intuitivni a to jsem zkousel jiz nekolik operacnich systemu od symbianu s 60 pres UIQ i Android ktery take je muj dalsi oblibeny system

• Maemo 5 se uz nevyviji
  • instalator aplikaci je pomaly, lepsi nainstalovat Faster aplication manager
  • klavesnice neni spatne zpracovana ale ma jen 3 rady coz je handicap

Přidáno: 29. listopadu 2011

majls

majls

Zákazník nedoporučuje produkt svým známým.
Rozhodne bych chtel smazat recenzi co sem tady psal pred rokem tento mobil bych uz v zivote nekoupil mohutna cihle a rozhodne blbou dotekovou obrazovkou po trech mesicech se zacal sekat jako blazen i po otevreni menu byla odezva asi 6 sekund maemo uplne nahovno operacni system cekal jsem vic aplikace uplne naprd hry taky zadna slava vysouvani se mi taky uplne oddelalo za par tejdnu od ty doby co jsem presel na iphony bych si to uz vzivote nekoupil rozhodne nedoporucuju!!

Pro:

• Kapacita
  • AVI
  • 5mpx fotoaparat ale pekne fotky se zdari obcas

• rozmery
  • váha
  • displej
  • vykloktani vysouvaci klavesnice
  • internet spatne ovladani
  • maemo operacni system na houby
  • aplikace naprd
  • hry zadna slava
  • gps nefunkcni
  • atd.
  • Ne (12)

Přidáno: 27. září 2011

Yio

Yio

Pokud nejste uživatel sběhlý v Linuxu, v dané cenové kategorii si určitě vyberete blbuvzdornější přístroj. Hardware (kromě micro USB konektoru) je bezproblémový - foťák fotí krásně, klávesnice je i po roce užívání jako nová, displej je bez poškozených pixelů. Problém spočívá v softwaru, jelikož aplikace jsou z 95% závislé pouze na neplacené tvorbě linuxových nadšenců a pokud jste neopatrní, občas se stane, že si stáhnete ještě nedoladěnou aplikaci, která vám způsobí v telefonu nepříjemné problémy (restarty, záseky, padání aplikací).
Telefon sice má pamět 32 GB, avšak na samotné aplikace jsou vyčleněny pouze 2 GB, což pro uživatele zvyklé mít v telefonu desítky aplikací (nedejbože her) je naprosto nedostačující.
Micro USB konektor se mi po roce užívání rozbil, takže chci-li nabíjet, musím ho do přístroje zasunout pouze na půl s přesností na milimetr, jinak telefon nereaguje. Oprava = 1000,- Kč. Zajímavé je, že na "nenokiácké" nabíječky tento problém neplatí a telefon s nimi nabíjí bez sebemenších problémů (nutností však je nabíječka s výkonem 1200 mA).
Budoucnost samotného systému je bohužel již výrobcem zavrhnutá, avšak na internetu kolují zvěsti o možnostech nahrát do telefonu Android (skrze příkazový řádek; opět - nejste-li uživatel Linuxu, budete s tím mít nemalé potíže).
Osobně bych si telefon již znovu nekoupil. S HW jsem spokojený, se SW mě mrzí, že jeho oficiální podpora skončila tak rychle, jak začala. Za stejné peníze bych si i v té době pořídil výkonný přístroj s Androidem - Linux mi nic neříká.

Pro:

• hardwarová klávesnice
  • krytka čočky fotoaparátu
  • rychlá wifi
  • spolehlivý vestavěný internetový prohlížeč
  • 3,5 mm jack
  • velký displej
  • velikost (což je diskutabilní)
  • nadějné vyhlídky, že jednoho dne pojede na Androidu
  • dvojitá LED dioda
  • Dobrá volba pro linuxáky

• operační systém Maemo
  • micro USB konektor
  • vyšší spotřeba baterie
  • občasné samovolné restarty
  • 2 GB na aplikace
  • špatná volba pro běžné uživatele
  • Ne (6)

Přidáno: 18. září 2011

Anonym

Nokii N 900 mám přibližně jeden rok. Udělal jsem hloupost, koupil jsem ji od podvodného internetového prodejce. Původní určení mého telefonu bylo pro asijský trh. Telefon se od začátku neuvěřitelně sekal. Reklamaci mi třikrát neuznali, jen v průběhu reklamací přišel dotaz od Policie jestli se připojuji k trestnímu oznámení na prodejce. Za blbost se platí řekl jsem si, potřeboval jsem především funkční telefon. Nechal jsem tedy v servisu NOKIE vyměnit základovou desku (5000) . K mému překvapení se nezměnilo téměř nic. Telefon je neuvěřitelně pomalý, zatuhnutí je na denním pořádku, pozici GPS hledá několik minut, vždy když něco rychle potřebujete začne stávkovat. Specialitou je odpojování mikrofonu a reproduktoru, na telefonu Vám naskakují nepřijaté hovory a telefon mám přitom před sebou na stole. Je to obtížně reklamovatelné, telefon má období kdy funguje normálně a potom dny, kdy Vám to pořádně zavaří. Už jsem to vzdal, koupil jsem SAMSUNG galaxy s2 a po patnácti letech sbohem Nokie!

Pro:

• Kdyby vše fungovalo tak jak má, byl by to skvělý telefon. Ale to kdyby!

Proti:

• Kverulant neposlouchající Vaše příkazy.
  • Těžká cihla do kapsy
  • Na denním slunci špatně čitelný display
  • Ne (11)

Přidáno: 11. září 2011

Radek

Aukro.cz

telefon s velkou vnitrni pameti,rychla funkce internetu,

Pro:

• funkce
  • velky display
  • grafika
  • pamet
  • fotoaparat
  • rychlost operaci
  • klavesnice
  • internet
  • vzhled design

• slabsi vydrz baterie
  • hmotnost
  • nemoznost ovladani jednou rukou
  • cena noveho telefonu

Přidáno: 1. září 2011

Alan Kantor

Aukro.cz

Tento produkt jsem si koupil kvůli operačnímu systému,který mě opravdu nezklamal.Výborné funkce a výborná ovladatelnost.Skvěle se na ni píše.Pevná klávesnice má něco do sebe.
Co mě opravdu nemile překvapilo byla velmi slabá výdrž baterie.Když jsem na něm něco dělal tak jsem nabíjel takřka denně.
Příště bych si podobný kousek určitě koupil, pokud by mi zaručili lepší výdrž baterie.To byl taky hlavní důvod proč jsem ho dal pryč.Jinak byl skvělý.Líbila se mi i robustní konstrukce pro chlapa.To nemůže mít v rukou žena a nebo teplý kadeřník.To je mobil pro chlapa.

Pro:

• Dobrý operační systém
  • Skvělá ovladatelnost
  • Výborný foťák

• Slabá výdrž baterie
  • Průměrný display

Přidáno: 14. srpna 2011

Jiří Kheil

začátečník

Jiří Kheil

Telefon Nokia N900 jse používal přes rok a půl a za tu dobu se stal tím nejlepší telefonem, ktetý jsem kdy měl v ruce. Je sice tak trochu pro náročnějšího a zdatnějšího uživatele, ale toto bylo moje první Maemo a musím uznat, že jsem s telefon ihned sžil. Je to jeden mála z telefonů, který má ještě aktivní krytku fotoaparátu. V katalogách dostačné množství aplikací a her, hrát na tomto telefou Heroese II a III neprostá bomba, dokonce jsem tam měl i Warcrafty II, ale tam jsem se nedostal už k tomu to zprovoznit (škoda), telefon se mi ani jednou nezasekl. Po upgradu softu dokonce šlo už normálně přijmout hovor a nemuselo se čekat než se obrazovka dotočí. Fotky byly nadprůměrné, dá se srovnat s kompakty bez problému. Resistivní displej je fantastický a nedělá mu problém ani dotyk bříškem prstu a neztrácí nic na své přestnosti ) chránil jsem ho InvisibleShieldem. Nokia dělá i originální pouzdro, sice to zvednu rozměry telefonu, ale pouzdro vřele doporučuji. Kéž by ještě někdo přišel s podobným telefonem. Nokia N900 je doopravdy král mezi mobily!

Pro:

• Displej
  • Velikost paměti
  • Klávesnice
  • Fotoaparát
  • Aplikace
  • Možnost přispůsobení
  • Možnosti pro dokoupení navigace (Sygic)
  • Výborný systém ovládání
  • Rychlost softu
  • Pro někoho možná zajímavé připojení s PC a dotahování aplikací přes něj.
  • Originál pouzdro

Proti:

• Klávesnice se mi po nějaké době proloupala, ovládal jsem to nehty a bohužel to nevydrželo...čekal jsem v tomto ohledu bytelnější za ty peníze.
  • Pro někoho možná těžší připojení s PC a dotahování aplikací přes něj (ne pro mě).

Přidáno: 18. května 2011

Jan Kyncl

Jan Kyncl

- Vždy jsem používal Nokie a tímto typem už určitě končím. Bránil jsem se iPhonu, ale kvůli práci si jej budu muset pořídit.
- Nokie usnula a "třetí poskytovatele" softwaru to nedoženou.
- lituji i ceny i času - je určen pro schopnější uživatele, než jsem já.

Pro:

• - moderní kapesní PC s líbyvými funkcemi.
  • - dobrá funkce WIFI

Proti:

• - problémy s funkcí dotykové obrazovky - musím přijímat hovory na 2x nebo 3x - než zareaguje,
  • - v chladnu jsou obtíže s používáním celkově - nejen obrazovky,
  • - vysoká cena - mám jej od začátku obchodování v ĆR,
  • - PŘI SIGNALIZACI TERMÍNU Z KALENDÁŘE SE ZAKTIVNÍ OBRAZOVKA (i v kapce nebo pouzdru) A VYMAŽOU SE IKONY,
  • - baterie obtížně vydrží denní provoz kanceláře,
  • - velké rozměry a obtížná váha,
  • - měl jsem problémy s hand free v autě přes BT - přestal jsem už používat.
  • - nekvalitní foťák = velké zklamání, pouze ideální podmínky v krajině vyjdou luxusně, jinak jsou fotky podřadné.
  • - instalovaný LINUX je ZPÁTEČNICTVÍ, jelikož na něj nic nenavazuje, nikdo jiný ho nevyužívá a neposkytují k němu navazující služby (myšleno další poskytovatelé služeb).
  • - obtížně se dá orientovat v nových službách a většina běžných "¨Nokiových" intuitivních služeb zmizelo,
  • - přístroj mám kapacitně zaplněn asi do 1/4 a už jde vše pomalu - myslím tím přecházet z programů, aplikací nebo ploch.
  • - služby poskytované v OVI jsou pouze pro pokročilé a anglicky vzdělané. Beru to jako podraz na starší uživatele.
  • - navigace zdarma je zase jen obchodní tah - vždy to končí na anglických webových stránkách.
  • Ne (17)

Přidáno: 12. května 2011

Honza

Honza

Asi jsem udelal chybu když jsem si koupil telefon hned jak byl na trhu. Nekolik týdnů po používání se začal objevovat problem. Foták zamrzal, sekal se SW. Přestal reagovat na dotikový displej nebo jen bylo videt clicnutí na dispeji ale telefon nereagoval. Několíkrát mi ho opravili prehráním SW ale chyba se opakuje. Ted navíc mi přestalo svítit podsvícení tlacítek takže musím od opravy znovu a znovu. Už bych si nokii N 900 znovu nekoupil, trchu si i přeju aby mi vrátili v opravě peníze a vzal bych si něco jiného.

Pro:

• wifi
  • některá aplikace

Proti:

• tlačítka u sebe a špatně uspořádaná
  • hmotnost
  • Ne (12)

Přidáno: 1. května 2011

Robert

Robert

Perfektní zařízení zejména pro technoidy, kteří dokáží ocenit otevřenost systému Maemo a jeho neuvěřitelných možností

Pro:

• HW výbava, Maemo, displej, klávesnice, svižnost

• nižší výdrž baterie
  • Ano (10)

Přidáno: 25. dubna 2011

Martin

Martin

Sám jsem kupoval za 16 000 kč a jsem po necelém roce používání spokojen. Měnil bych snad jen za iPhone 4 a to jen kvůli tomu, že jsem velký fanda Applu. Po roce pouřívání se nic nepoškrábalo, neodřelo, nic nevrže ani se nic nevyklá atd. Fólii na displeji nemám a je po roce v pořádku. Doporučuji všem co chtějí HW klávesnici, rychlý systém (sami si můžete přetaktovat procesor až někam na 1Ghz). Navíc má telefon dobrý displej (rozlišení 800x480, 3.5 palce), která však není odporový jako u iPhone. Zkrátka já jsem zpokojen, dávám 9/10.

Pro:

• OS Meamo, Internetový prohlížeč, Displej, Qwerty klávesnice, Velká otevřenost systému...

Proti:

• Zvelké části pouze landscape mod, Neumí MMS, GPS navigace prakticky stále není, Málo nových her

Přidáno: 12. března 2011

Ověřený zákazník Allmobil.cz

Hedviga Majerčiaková

Allmobil.cz

- nie je to len telefon ale je to zaroven aj maly pc, co potrebujem a plne vyuzijem ako pri praci, tak aj v sukromi,
- mam s nim velmi dobre skusenosti,
- s pouzivanim som velmi spokojna o com svedci aj skutocnost, ze je to druhy telefon nokia N900, ktory som si kupila,
- odporucam tento produkt aj inym,
- ano: lebo ponuka siroke vyuzitie; nie: musi sa pri pisani drzat vdvoch rukach, mne to ale navadi, zvykla som si,
- vyrobok patri medzi drahsie produkty,
- cena odpoveda kvalite,
- nakupovanie cez internetovy obchod je vyhovnejsie - nizsia cena a pohodlnejsi nakup

Pro:

• - je pre mna dobre vyuzitelny nielen na telefonovanie ale aj na ukladanie s rychle spracovanie dat mimo kancelariu a domov,
  • - umoznuje mi pristup na pre mna dolezite webove stranky, z ktorych cerpam aj odklady pre svoju pracu,
  • - vyuzivam aj pristup na socialne siete

Proti:

• - nemam zatial co,snad malu odolnost proti padu, prvy mt nokia N900 mi spadol na zem a porusilo sa podsvieteie displeja, cim ostal nepouzileny

Přidáno: 28. února 2011

Ověřený zákazník MobilVěci.cz

renopage

MobilVěci.cz

Shrnuto, podtrženo tento mobil bych doporučil všem, co mají rádi spolehlivost a komfort.

Pro:

• Linuxové prostředí, přehledné menu, spoustu aplikací, které z tohoto mobilu dělají mobilní PC.

• váha

Přidáno: 26. února 2011

Jaroslav Reznik

Jaroslav Reznik

N900 se rozhodně nedá považovat za mobil/smartphone, ale spíš jako komunikátor, kde hlasová komunikace je jen jedna z funkcí. Zároven se jedná o pěkné PC do kapsy - dají se pustit i kompletní OpenOffice (ač skoro nepoužitelné :D). Na obrázcích vypadá větší než ve skutečnosti je, oproti velkým plochým smartphonům je menší, ale mnohem tlustší. Baterii doporučuji nahradi za Mugen Power Battery, při bežném použití se tak dá dostat na tři, čtyři dny bez problémů (ovšem při připojení ke všem účtům přes 3G opět max. den). Doporučuji nakoupit do zásob, podobného zařízení už se asi nikdy nedočkáme.

Pro:

• Možnosti komunikace - 2G/3G, wifi, bt, vysílač FM, nejrůznější IM protokoly (ICQ, Jabber, FB), hlasové Google Talk, SIP, Skype...
  • Skvělý browser, který zobrazí prakticky vše
  • Hardwarová klávesnice
  • Resistivní dotyková plocha
  • Otevřenost (Android, MeeGo, Linux, komunitní updaty)

Proti:

• Horní řada kláves příliš blízko displeji
  • MicroUSB a jack na blbém místě - při zapojení obou zavazí při psaní
  • Výdrž originální baterie při aktivním použití
  • Nokia komplikuje updaty

Přidáno: 22. února 2011

Petr Skoumal

Petr Skoumal

Nokia N900 je spise mininotebook s funkcemi mobilního telefonu, ma mnoho vyhod, ale je urcen spise pro lidi konkretnejsiho zamereni, vetsinou IT, Je trochu drazsi, nicmene vzhledem k funkcim v porovnani s ostatnimy telefony zcela adekvatni ... Vzhledem k tomu, ze ma operacni system Maemo (ve verzi 5) je velmi dobre prizpusobitelny dodatecnymi aplikacemi a widgety. Mnohe hry jsou tzv. porty starych oblibenych her z PC (jako napr Heroes 2, Settlers 2 atd.)

PS: omlouvam se za interpunkci, ale snad je to citelne dobre :)

Pro:

• propracovany a volny system na bazi linuxu, aplikace ve velkem mnozstvi zdarma, ale hlavne uzitecne
  • jak se vsude jinde doctete, ma Wi-Fi, GPS, Velka pamet, dobry, jasny display, slusny fotak a mnoho dalsiho ...
  • docela kvalitni konstrukce, nevykazujici vetsi vady

Proti:

• napriklad na Java aplikace pro J2ME (pro Mobilni zarizeni) potrebujete doinstalovat emulator, ale je plne funkcni a zdarma
  • v zakladu nepodporuje MMS, ale lze doinstalovat (mne to nevadi, nepouzivam)

Přidáno: 11. února 2011

Nejlepší mobil od NOKIE

Pro:

• wifi, klavesnice, stylus, foťák, maemo

• baterie, mms

Přidáno: 10. února 2011

Ověřený zákazník Max-shop.cz

Mira

Max-shop.cz

Nokii N900 doporučuji lidem kteří si umí pohrát z nastavením, přece jenom je to již přístroj který má sowtverovou výbavu.

Pro:

• Kvalitní pevná konstrukce a velmi slušná výbava

• Menší výdrž baterie.
  • Ano (1)

Přidáno: 24. ledna 2011

Andrea

Dobirkamobil

Jsem neustále na internetu a tento telefon je jako malí počítač.
Velká výhoda telefonu je velká obrazovka ,možnost psaní tužkou. prstem a nebo klávesnicí.
Telefon slouží jako WIFI je možno, aby se na něj připojilo několik notebooků.
Je nadčasový.
Nemám jedinou výhradu.

Pro:

• Výborný telefon !!!! ( počítač )
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano (9)
  • Ne (1)

Přidáno: 16. ledna 2011

Barush

Barush

Mobilní telefon Nokia N900 je originální, moderní a unikátní komunikační zařízení, které vyrobila firma Nokia. Jeho hlavními přednostmi je operační systém Maemo, který funguje na základě operačního systému Linux. Všechny dokumenty, hudbu, obrázky, fotografie a mnoho dalších souborů si můžete uložit do uložiště s kapacitou neuvěřitelných 32 GB. Mobil má také docela kvalitní fotoaparát s rozlišením 5 megapixelů a dobrý hudební přehrávač, tyto funkce a vlastnosti tvoří z tohoto mobilního telefonu opravdový komunikačně univerzální přístroj. Další věcí, kterou bych chtěla zdůraznit, je jeho rozměrný a jasný displej, výborné softwarové vybavení, velká vnitřní paměť, rychlost a pohodlná klávesnice, díky těmto vlastnostem si tento mobilní telefon určitě zamilujete. Podle mě je jedinou nevýhodou malá výdrž baterie, která Vás ale nemusí od jeho koupi odradit.

Pro:

• obyčejný ale přesto krásný design, dotykový displej
  • operační systém Maemo 5

Proti:

• bohužel malá výdrž baterie

Přidáno: 13. ledna 2011

Ověřený zákazník Alza.cz

Stanislav Tondl

Alza.cz

Jsem naprosto spokojený mé očekávání tento mobil naprosto splňuje.

Pro:

• Výborné funkce a možnosti využití.

Proti:

• Bez internetu k ničemu, navíc není to nejlepší volba pro lidi co nerozumí pc(linux).

Přidáno: 8. ledna 2011

Dobirkamobil

Perfektní telefon jak pro Manažery tak pro Geeky.

Pro:

• Rychlost, Linux

Proti:

• Při aktivním používání jde o výdrž baterie, není to až tak citelné, ale je to jediná věc kterou můžu vytknout.

Přidáno: 29. prosince 2010

Dobirkamobil

skvělý stroj pro hračičky se skutečným Linuxem (což Android moc není), ale není moc vhodný pro lidi, kteří k tomuto systému netíhnou. zprovoznění např. ICQ vyžaduje netriviální úsilí

Pro:

• výkon, skvělá klávesnice, schopnosti, intuitivní rozhraní, (funguje na něm MeeGo)

Proti:

• málo dostupných aplikací, systém Maemo již není oficiálně vyvíjen, spíše pro geeky, nízká výdrž na baterii
  • Ne

Přidáno: 28. prosince 2010 (naposledy upraveno 28. prosince 2010)

Ověřený zákazník VK Servis

Daniel Hloušek

VK Servis

Skvělý dotykový mobil, který patří i teď mezi první desítku nejlepších mobilů. Sluchátka, absence MMS, nebo aplikace se dají lehce nahradit. Nevýhodou je ne-podpora od strany Nokie platformy Maemo, takže nejsou moc časté aktualizace, které by opravovali zásadní chyby.

Pro:

• Dotykový displej.
  • Displej.
  • Maemo - operační systém mobilu.
  • Svěží, rychlí.
  • Střídmí design.
  • Kvalita hudby.

Proti:

• Malá výdrž baterie, i dvakrát denně se musí nabíjet, závisí to na mnoho faktorech, nejvíce na internetu.
  • Podprůměrné sluchátka.
  • Absence MMS.
  • Hmotnost - 181 gramů.
  • Nabíjení jen přes USB.
  • Na Maemo platformu zatím málo aplikací a Nokia nadále již přestala podporovat Maemo.

Přidáno: 22. prosince 2010

pavel

pavel

tento mobil má kamoš a občas mi ho pujčí , suprově se na něm hrajou hry, displej se jen tak nepoškrábe, a dobře se drží v rukou, silně doporučuji všem ! jediná nevýhoda je snad ta že to do kapsy nenarvu a je dost těžký (na mobil) a široký - důvod fyzická klávesnice, dobře se na ní píše, líbí se mi tužka na displej je dobře umístěna na boku a dobře se vytahuje .

Pro:

• rychlý, má fyzickou klávesnici, skvělý dotykový displej, skvělé efekty a přechody do menu apod

• cena, velikost

Přidáno: 21. prosince 2010

Ověřený zákazník Buldoktel

Buldoktel

vyborny pro narocne uzivatele

Pro:

• plynule a snadne ovladani
  • technicka vybava
  • surfovani po internetu

• vydrz baterie
  • malo aplikaci
  • vaha

Přidáno: 21. prosince 2010

Dobirkamobil

Perfektní kombinace telefonu a PC pro základní práci, když nechci tahat dva přístroje.

Pro:

• rychlá odezva
  • perfektní rozměry (ne tak velký, jak jsem myslela, takže se dá nosit i po kapsách)
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano (4)
  • Ne (1)

Přidáno: 20. prosince 2010

Eric

Aukro.cz

Rozhodně nejlepší mobil-počítač, který jsem měl kdy v ruce a který jsem kdy používal. Nemohu si ho vynachválit. Shrnuto a podtrženo, za mě jednoznačně 100 %

Pro:

• Funkčnost
  • Rychlost
  • Provedení
  • Systém a procesor
  • Přizpůsobení uživateli dle jeho nároků

Proti:

• Slabší baterie, ale při mém používání jako multifunkčního zařízení se neni ani čemu divit.
  • Někomu by mohla vadit velikost a váha. Pro mě je to spíš plus
  • Ne

Přidáno: 18. prosince 2010 (naposledy upraveno 18. prosince 2010)

coolpoker

coolpoker

Po roce užívání převládá stále velká spokojenost. Pro přístup k mobilnímu internetu je N900 jasná volba. Ovládání je pohodlné nejen díky qwerty klávesnici, ale i uživatelskému prostředí OS Maemo. Dosud jsem neobjevil novější mobil, která by byl schopen N900ku nahradit.

Pro:

• qwerty HW klávesnice.
  • OS Maemo.
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano (5)
  • Ne

Přidáno: 6. prosince 2010

Nokia N900 - Mobilzin

Podrobný přehled technických parametrů, obsáhlý slovník pojmů, diskuzní fórum, fotky a videa… Celá recenze na www.mobilzin.cz

Přidáno: 5. prosince 2010

Velký test Nokia N900

Měla jsem možnost týden testovat tento telefon ještě před uvedením na trh (recenze je má vlastní- zkušenosti s přístrojem den po dni). Telefon (tablet?) je výborný, rychlé reakce díky OS založenému na linuxu. Nabízí široké využití zejména pro technicky založené lidičky nebo lidi pracující v IT. Celá recenze na tech.porsnet.cz
  • Ano (1)
  • Ne

Přidáno: 5. prosince 2010 (naposledy upraveno 5. prosince 2010)

Hedvika Poršová

Hedvika Poršová

Těch pár dní co jsem měla N900 k dispozici uplynulo jako voda... předvánoční období a málo času věnovat se >kapesní komunikační krabičce< tak jak bych chtěla. Ale i kdybych měla dny i noci volné po celou dobu pouze na testování tohoto přístroje, bylo by to málo. N900 má spoustu možností a prostoru pro zvídavé :o) Je to jeden z mála přístrojů, kde bude stále co objevovat. V telefonu je ještě hromada funkcí, které by stáli za zmínku, ale bohužel nebyl čas a prostor... však ani v manuálu není popsáno zdaleka vše, co N900 umí.
V souvislosti s N900 se musím zmínit i o některých negativech, jako je absence SimToolkit či MMS, poněkud kostrbatý přístup k některým funkcím... Jako skalní Nokiář jsem již zvyklá na určitý komfotrt, maličkosti zpříjemňující "život s mobilem", které u N900 chybí. Dovolte mi např. zmínit přiřazení vyzvánění ke kontaktu (již nastavení vlastní mp3 jako vyzvánění či budíku je poměrně komplikované). Velice příjemnou funkcí je pro mě i "režim vzdálené SIM" - správa SMS přes PC Suite, zobrazení příchozího hovoru v PC, kteru N900 bohužel nepodporuje.
(zkušenost z testování před rokem = prosinec 2009)

Pro:

• rychlý systém
  • přizpůsobivost
  • média
  • 3D hry
  • telefon je určen spíše pro IT nadšence
  • možnost více kalendářů
  • online komunikace
  • pro linuxáře téměř neomezené možnosti využití
  • za sebe říkám ANO, ale není to telefon pro všechny

Proti:

• slabá výdrž dodávané baterie
  • absence SIMtoolkit
  • externí aplikace na použití MMS
  • přístroj je určen spíše pro specifickou skupinu uživatelů

Přidáno: 20. listopadu 2010

Ověřený zákazník MobilPlanet.Cz

jirik003

MobilPlanet.Cz

To nejlepší co jsem kdy měl...

Pro:

• Skvělý telefon, umí vše, je rychlý atd...
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano
  • Ne (2)

Přidáno: 19. listopadu 2010

subi3

subi3

lepsi mobilni telefon snad uz ani nikdy nebude

Pro:

• super mobilni telefon baterka vidrzi 4HODINY na neustalem prouzdani stahovani po netu par minut prehravani videa zvladne prehrat 5filmu za sebou pak baterku musim nabit ale reknete si kteremu notebooku baterie 4hod vydrzi je to super na mobil sveme slozite instalovani aplikaci icq jinak spickovej obraz pri sledovani filmu internet ktery je na n900 sem v jinem mobilu nevidel a to sem mel n95 n 96 5800 a nokie n97mini taky takovi siskovi internet nema treba chat na fb bezi skvele panet je ohromna repraky nejsou silne jako treba u 5800 stojanek super vychytavka stylus take viuziji vzhled krasny daji se na n900koupit i skiny na klavesnici se pise dvema palci velice rychle ale lepsi je anglicka klavecnice ta sice misto Yma Z ale zato ma 4sipky cz ma jen 2 fotak 5mpx ale nelze upravovat fotky v menu lze si prehazet ikony staci jen v menu kliknout na nejakou ikonu drzet ji nez se tel prepne do zmeny a pak hura prohazeni ikon pisu to protoze v recenzich jako mobil mania je psano ze to nelze telefon mam misto notebooku internet pomoci 3G SITE je skvela vec vsude muzete byt na internetu pomoci t mobile internetu je to trosku pomalejsi ale nejlepsi je stahovat filmi z ulozto.cz pres wifi vybaveni tez stoji za zminku super dlouha sluchatka 1.3m s 3 riznymi spunty do usi paradny bass hadrik kabel k tv sem zvedavi na naslednika n900 coz je n9

Proti:

• ubec nic mozna to ze kdyz stahuju 3filmi na raz a chci se dostat do menu a prehrat film par sekund to trva ale tak to je jasny ze neni staveny na takocve zatizeni i u notebooku se to deje displej by mohl byt tal o 1cm jeste delsi ale nestezuju si
  • Ano (11)
  • Ne (10)

Přidáno: 31. října 2010

Ověřený zákazník Mobilsok

Mobilsok

Vřele doporučuji.

Pro:

• Rychlé reakce, přehledné uspořádání.

• Klávesnice.

Přidáno: 23. října 2010

Martin Fabián

Martin Fabián

Rád bych něco shrnul ale jak říkám měl jsem ho dva dny takže jsem ho ještě přádně nepoznal.Ale líbí se mi že má wi-fi to je jediný plus

Proti:

• Dobrý den koupil jsem si N900 a hned za dva dny jsem ho musel dat do servisu nemohl jsem si pustit SMS pořád mi to psalo konverzace uzavřena takže jsem dal tolik peněz a mám stejně h . . .
  • Ne (26)

Přidáno: 12. října 2010

Corvinka

Corvinka

Z telefonu jsem byla nadšená, ovšem po třech dnech mi přestal fungovat - neměla jsem žádný signál. Telefon se tedy odeslal do opravny (až v Brně) s tím, že na to mají měsíc. Po 30ti dnech mi volali, že mi dají nový, protože pro tento model nemají náhradní díly... Což mě trochu odradilo; ovšem nemohu popřít skvělé funkce telefonu. Rozhodně není pro každého a je to spíše kapesní počítač než mobilní telefon.

Pro:

• Funkce
  • Operační systém (je velice rychlý)
  • Displej i rychle reaguje na kontakt oproti ostatním dotykovým telefonům
  • Skvělá grafika, design
  • Qwerty klávesnice
  • Opravdu vysoká paměť - 32GB + se dá dokoupit karta 16GB

• Vysoká hmotnost
  • Slabá baterie
  • Předražený
  • Ano (20)
  • Ne (7)

Přidáno: 3. října 2010

Karolína Nová

Karolína Nová

Myslím si že tento telefon je od nokie docela povedený. Až na tu baterii. Mě vydržela sotva keden den.

Pro:

• pěkný vzhled
  • dobrý foťak
  • celkem rychlé zobrazování internetových stránek
  • wifi

• malá výdrž baterie
  • neodpovídající znaky na qwerty klávesnici
  • otáčení dispeje na výšku pouze při prohlížení fotek a volání
  • icq bohužel na tomto telefonu jaksi nejde
  • malé ikonky na webu do kterých se jde sotva trefit

Přidáno: 26. září 2010

joel kalvach

joel kalvach

je to mobil spíše pro manageri ja jsem ho koupil synovi a vyuzil jenom hry videa a sms jinak nic urcite staci normalni mobil ale mám ho rád je to z mých mobilů muj nejlepší a to jsem jich měl opravdu hodně ale sestra s timto mobilem byla uplne v háji neni to mobil pro holkyfilmy ahry stojí za to hrát a dívat se a hudba taky neni tak strašná jen by to chtelo vic zesilit

Pro:

• -vse
  • -displej
  • -32gb
  • -rychlost
  • -wifi
  • -maemo software
  • -vzheld

• -asi nic
  • Ne (7)

Přidáno: 26. září 2010

Růžena

Růžena

Tak to je přesně telefon který bych si přála

Přidáno: 23. září 2010

Jiří Špác

Jiří Špác

Snad nejlepší integrace Skypu a chatovacích IM služeb s mobilem.
Někteří lidé nemají rádi rozložení české klávesnice, které je jiné oproti AJ, u nás jsou v distribuci obě rozložení tak si před koupí rozmyslete jestli chcete raději háčky a čárky nebo váce směrových kurzorů a podle toho taky nakupte.

Pro:

• Svižný a Open source operační systém Maemo s mnoha aplikacemi zdarma
  • použitelná klávesnice

• Slabá výdrž baterie
  • Maemo jako platforma asi postupně odumře
  • Velikost
  • Ne (5)

Přidáno: 22. září 2010

Robin Rek

Aukro.cz

Pro:

• Mobil byl pouze mesic pouzivany, takze zaruka celych 23 mesicu a jako novy. Nejnizsi cenu jsem nasel na internetu asi 8600kc (novy), takze o nejaykch 1300kc levnejsi. Puvodni cena noveho mobilu byla 10100kc. Proste dobry kup.
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano
  • Ne (3)

Přidáno: 19. září 2010

dominik

dominik

mrte dobra jsem sni spokojen

Pro:

• vse pro

• nic proti

Přidáno: 15. září 2010

bozskydave

bozskydave

Výborný multimediální přístroj. Jednička na trhu. Rychlý operační systém Maemo. Dostatek prostoru pro vše 32GB vnitřní paměti + 32GB rozšiřitelná ještě kartou microSD.

Pro:

• Maemo
  • Panoramatické plochy
  • Rychlost systému
  • Velikost vnitřní paměti + karty
  • Výborný internetový prohlížeč
  • Skvělý přehrávač videi i s titulky

• Omezené telefonní funkce
  • Váha
  • Design
  • Jen 2GB paměti pro aplikace.

Přidáno: 15. září 2010

David Meego

Aukro.cz

Výborný tablet+telefon. Nejvíc multimedální telefon. Bohužel stále má nedostatky v telefonním režimu.

Pro:

• Maemo, HW klávesnice, dokonalý prohlížeč internetu a videí

• Omezené telefonní funkce. Pracovní plocha jen na ležato

Přidáno: 5. září 2010

Ověřený zákazník obchod-Nokia.cz

Pavel

obchod-Nokia.cz

Vybral jsem si ho kvúli velké paměti.

Pro:

• Je rychlý.

Proti:

• Mohl by být více hlasitější
  • Ne (3)

Přidáno: 2. září 2010 (naposledy upraveno 2. září 2010)

L4W

L4W

Špičkový telefon s bezkonkurenčním OS. Maemo je vůbec to nejlepší, na celém telefonu. Čtyři různé plochy, které si můžete přizpůsobit jak jen chcete vám zajistí, že už se nikdy nebudete muset proklikávat ikonama v menu k té či oné aplikaci. Katalogy pro Maemo nabízí stovky užitečných aplikací, her, témat a dalších doplňků, díky kterým si přizpůsobíte telefon k obrazu svému. Ještě nikdy jsem nevlastnil telefon, který by byl tak neskutečně modifikovatelný. V tomhle přístroji vám nebude chybět nic a Maemo vám zajistí stabiliní a rychlý OS, o ktérém si telefony se Symbianem můžou nechat jen zdát. Po tomhle kousku jsem si naprosto jist, že už nikdy nechci vlastnit telefon s tím pomalým, zasekaným a nespolehlivým Symbianem.
Abych ale jen nechválil, jedno velké mínus Nokia N900 přece jen má - ano, je to baterie. Ještě nikdy sem neviděl telefon s tak mizernou výdrží. Ano, je to nadupaný přístroj, který samozřejmě hodně žere, ale s tím měl výrobce počítat a dát k němu větší baterii než 1320 mAh. Pohotovostní doba 278h je dle mého hodně teoretická. Při běžném používání budete telefon nabíjet denně, při plném využívání jeho možností klidně dvakrát denně. Samozřejmě můžete vypnout kontrulu mailu, IM klient, RSS a další žrouty které potřebují k chodu wifi, a pak, když nebudete moc volat, psát SMS či poslouchat hudbu, vydrží telefon třeba i dva dny bez nabití, ale na co si pak kupovat telefon s takovou cenovkou a s takovou nabídkou funkcí když je nepoužijete?

Nebýt té baterie, bez váhání bych dal 100% ale bohužel pro mě osobně je to velké mínus, které mě dost omezuje, proto uberu celých 20%, neboť tento mobilní telefon, není úplně mobilní.

Pro:

• Maemo
  • rychlý a spolehlivý systém
  • rozsáhlé možností úprav a modifikací
  • výkon
  • funkce - nenapadá mě nic, co by chybělo
  • jednoduché ovládání
  • HW klávesnice

Proti:

• Baterie, baterie a znovu BATERIE !
  • displej pouze na šířku
  • Ano (21)
  • Ne (6)

Přidáno: 24. srpna 2010

David

David

Měl jsem HTC HD 2, měl jsem iphone 3gs, měl jsem nokii n900 a už v životě si nekoupím žádný telefon, co by nebude mít Maemo(nokia n900). Tento OS system je naprosto bezkonkurenční, dá se krásně modelovat, jak se Vám zlíbí. Na rozdíl od Iphone OS, což je podle mého názoru spíše taková hračka z kindervajíčka pro teeneagery, co chtějí ukázat, že mají bohatého tatínka nebo HTC, které běží na mobile winech, což není nic špatného, ale už je to dost zastaralé.

Pro:

• maemo
  • qwerty klavesnice
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano (21)
  • Ne (4)

Přidáno: 24. srpna 2010

Jana

Aukro.cz

Moc se mi líbí a na složitost jsem si rychle zvykla.

Pro:

• má velký display
  • velkou vnitřní paměť
  • vzhledově hezký

• trošku složitý
  • Ano (10)
  • Ne (4)

Přidáno: 8. srpna 2010 (naposledy upraveno 8. srpna 2010)

radce

radce

je to dost dobry mobil jenom skoda ze neposila MMS jinak perfektni display dobre je taky ze ma QWERTY klavesnici je to takovy netbook ktery je ale mensi proto se vejde vetsinou i do kapsy takze ho mate porad pri sobe ma i 5Mpix fotak i kdyz bych u ni cekal 12Mpix fotak na velkem display se dopre nechaji prehravat filmy a ma docela dobrou cenu

Pro:

• velky display
  • QWERTY klavesnice
  • vybaveni

• MMS
  • Ano (14)
  • Ne (8)

Přidáno: 4. srpna 2010 (naposledy upraveno 4. srpna 2010)

°°DAVE°°

°°DAVE°°

Tento mobil sem si vybral protože je fakt GOOD a COOL!!!!!!!!!!!!!!

Pro:

• Uplněboží mobil!
  • Dobře SMSkuje
  • Dobře se tam hrajou hry
  • Je prostě SUUUPEER!!!!!!!!!!!!!!

• Fakt není pro každého
  • Jinak nic proti nemám