Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

Nokia N9 16GB

Přidat recenzi

Nokia - dotykové - Bluetooth - WiFi - Java - Přehrávání MP3 - Fotoaparát

Mobilní telefon růžový. Nokia N9 je jedním z nejzajímavějších chytrých telefonů, které se v letošním roce dostanou na trh! Její výjimečnost nespočívá pouze v použitém operačním... více »

Kde koupit

Doporučení od zákazníků

10 zákazníků doporučuje tento produkt
8 zákazníků nedoporučuje tento produkt

Nejpřínosnější pozitivní recenze

(40 z 64 lidí shledalo tuto recenzi jako přínosnou)

Nejpřínosnější kritická recenze

(41 z 81 lidí shledalo tuto recenzi jako přínosnou)

Všechny recenze Nokia N9 16GB

• Perfektní zpracování
  • Velmi rychlý systém
  • Skvělý fotoaparát
  • Chyby v systému

Tento telefon je po stránce hardwaru perfektní, ovšem operační systém má sem tam pár chybek, které běžný uživatel nebude umět odstranit. Pro znalého uživatele Linuxu nebo hackera jde ovšem o skvělý telefon. Počet aplikací je mnohem menší než na Androidu nebo iOS, ale kvalita aplikací je řádově vyšší, zejména kvůli zvláštní skladbě komunity okolo tohoto telefonu (právě pokročilí uživatelé nebo developeři). K dispozici je velké množství open-source softwaru.

Kvalita fotografií pořízených telefonem: perfektní
Výdrž baterie při aktivním používání: necelý den
Kvalita displeje: dobrá
shadoowěe

shadoowěe

Přidáno: 30. dubna 2012

• vse
  • vse

Nokia N9 je jedním z nejzajímavějších chytrých telefonů, které se v letošním roce dostanou na trh! Její výjimečnost nespočívá pouze v použitém operačním systému MeeGo, ale také v její konstrukci a špičkové výbavě tvořené nejmodernějšími funkcemi a technologiemi. Telefon na první pohled zaujme svým tenkým provedením, obrovským displejem a absencí hardwarových tlačítek. Tělo telefonu je tvořeno polykarbonátem a může se pochlubit skvělou odolností. Totéž platí o krytu displeje z tzv. Corning Gorilla skla odolného proti poškrábání a jinému poškození. Úchvatné jsou však i další parametry displeje - technologie AMOLED, úhlopříčka 3,9 palce, rozlišení 854 x 480 bodů, kapacitní dotyková vrstva, zaoblení, antireflexní polarizátor, čidlo přiblížení, čidlo okolního osvětlení - displej zkrátka patří k tomu absolutně nejlepšímu, co je možné u dnešních přístrojů této kategorie najít.
Nokia N9 využívá služeb operačního systému MeeGo (zde ve verzi 1.2 Harmattan). MeeGo je moderní platforma pro mobilní přístroje, která se může pochlubit podporou nejmodernějších standardů a technologií, bohatou aplikační výbavou, jednoduchým ovládáním i pokročilým multitaskingem. O svižný chod telefonu se pak stará procesor s frekvencí 1 GHz doplněný o 1 GB operační paměti a grafické jádro. Uživatel má k dispozici interní paměť o kapacitě 16 GB. Z nabídnutých funkcí je možné jmenovat např. povedený internetový prohlížeč s podporou HTML5 a e-mail, bohatou nabídku funkcí pro organizaci času s nejrůznějšími způsoby synchronizace, špičkový multimediální přehrávač, prohlížeč dokumentů, sociální sítě, YouTube apod. Hravé uživatele jistě potěší také přítomnost špičkových her (Need for Speed Shift, Galaxy on Fire 2, Real Golf, Angry Birds Magic), které díky výkonnému hardwaru nabídnou nebývalé zážitky. Řadu dalších špičkových aplikací je možné do telefonu doinstalovat.
Z hardwarové výbavy je možné zmínit např. špičkový fotoaparát s optickou Carl Zeiss, rozlišením 8 megapixelů, dvojitým LED bleskem, automatickým ostřením a řadou doplňkových funkcí a nastavení. Nechybí ani možnost záznamu videa v HD rozlišení s frekvencí 30 fps. Samozřejmostí je také GPS navigace doplněná o digitální kompas a aplikaci Ovi Mapy s bezplatnou hlasovou navigací pro řidiče i pěší. Špičkové jsou též komunikační možnosti, kdy telefon kromě rychlých mobilních datových přenosů HSDPA a HSUPA nabídne také Wi-Fi, Bluetooth, standardní audio konektor, microUSB konektor a zejména pak aktuálně nastupující rozhraní NFC (Near Field Communication) umožňující telefon využít např. i jako peněženku pro placení v obchodech. Pro všechny tyto aktivity dodává telefonu energii Li-Ion akumulátor s kapacitou 1450 mAh, který by měl na jedno nabití vydržet až 450 hodin v pohotovostním režimu, 4,5 hodiny přehrávání videa nebo 50 hodin poslechu hudby.

Parametry a specifikace:

Podporované sítě:
GSM/EDGE 850/900/1800/1900 MHz
WCDMA 850/900/1700/1900/2100 MHz
Datové přenosy GPRS, EDGE, HSDPA, HSUPA
Telefon využívá tzv. microSIM kartu!

Operační systém: * MeeGo for Nokia N9 (MeeGo 1.2 Harmattan)

Displej:
Dotykový AMOLED displej s úhlopříčkou 3,9 palce
Rozlišení 854 x 480 pixelů, 16,7 milionů barev
Zaoblené sklo 2,5D; antireflexní polarizátor
Sklo Corning Gorilla odolné proti poškrábání
Akcelerometr, čidlo přiblížení, čidlo okolního osvětlení

Procesor: * ARM Cortex-A8 OMAP3630 s frekvencí 1 GHz, grafika PowerVRSGX530

Paměť:

Operační paměť 1 GB RAM

Interní paměť o kapacitě 16 GB

Fotoaparát:
8megapixelový fotoaparát s optikou Carl Zeiss, dvojitý LED blesk, automatické ostření
Formát obrazových souborů: JPEG/EXIF/XMP
Nastavení fotoaparátu: blesk, režim scény, expozice, vyvážení bílé, ISO, sledování obličeje
Automatické značení fotografií a videa pomocí údajů o místě pořízení (geotagging)
Sdílení fotografií on-line prostřednictvím služeb Facebook, Flickr a Picassa

Videokamera:
Záznam videa v kvalitě HD v rozlišení 720p při frekvenci 30 snímků za sekundu
Plynulé automatické ostření, stereofonní záznam zvuku

Navigace:
Vestavěný aGPS přijímač s digitálním kompasem
Ovi Mapy s bezplatnou hlasovou navigací pro řidiče a pěší

Další vlastnosti:
Kalendář, úkoly, poznámky, podpora Mail for Exchange
Prohlížení dokumentů ve formátech Word, Excel, Powerpoint, PDF a ODF
Facebook, Twitter, Skype, YouTube, Joikuspot Wi-Fi tethering
Podpora chatu: Facebook, Skype, Gtalk a služby používající protokol sip
Přehrávač hudby a videa, editor fotografií, Podpora Dolby Digital Plus
Webový prohlížeč, e-mailový klient, synchronizace, podpora RSS
Hry (Need for Speed Shift, Galaxy on Fire 2, Real Golf, Angry Birds Magic)

Rozhraní:
Wi-Fi IEEE 802.11 a/b/g/n
NFC (Near Field Communication)
Bluetooth verze 2.1 s funkcí EDR
Rozhraní USB 2.0 High-Speed (microUSB)
AV konektor 3,5 mm

Rozměry a hmotnost:
116 x 61 x 12,1 mm
135 g

Kvalita fotografií pořízených telefonem: perfektní
Výdrž baterie při aktivním používání: více než dva dny
  • Ano (5)
  • Ne (4)
Habu

Habu

Přidáno: 28. dubna 2012

• Revolucni ovladani
  • Rychly a spolehlivy system
  • Kvalitni zpracovani - telo z jednoho kusu polykarbonatu
  • Skvely display a vyborny fotoaparat
  • MOZNOST INSTALACE ANDROIDU jako druheho systemu

Naprosto bezkonkurencni. Jakmile vyzkousite ovladani, uz nebudete chtit jiny... Je zde moznost nainstalovat si druhy system android...

Ověřený zákazník K-Mobil sro

Přidáno: 24. dubna 2012

Zakoupeno v K-Mobil sro

• Tenký s velkým displejem
  • krátka vydrž batérie

Je lepší nez jsem očekával

Ověřený zákazník Český-mobil.cz

Přidáno: 18. dubna 2012

Zakoupeno v Český-mobil.cz

• ovládání,rychlost iternetu
  • malá vydrž baterie

jsem fanda nokie,měl jsem už spoustu modelů takže bych už do jiné značky nešel

Hodnotím se jako: pokročilý uživatel

Přidáno: 3. dubna 2012

Doporučuje produkt
  • Unikátní systém, vzhled, plynulost a dokonalost ovládání systému, Meego (Linux)
  • kvalita zvuku reproduktoru

Ladislav

Ladislav

Přidáno: 3. dubna 2012

• Krásný Amoled displej
  • 8 MP foťák:Fotky jsou krásné :)
  • Meego
  • Výborné prostředí
  • Občas musíte kliknout vicekrát
  • Foťák nemá samospoušť

Tento telefon je pro ty,kteří mají už dost Androidu a ios. V telefonu není tolik aplikací,ale má to svou výhodu nemáte během dne vybitý mobil. Základní aplikace tam jsou. Je opravdu stylový,hodí se pro mladé lidi,kteří chtějí machrovat :) Na slunci je skvěle čitelný. Upřímně,Meego má své mouchy,ale to se změní. Je na samém začátku a Nokia řekla,že na tento telefon příjdou ještě aktualizace.

Tento telefon doporučím každému,kdo nechce milion aplikací,který stejně nefungují jak mají.

martin meego

martin meego

Přidáno: 1. dubna 2012

• design,rychlost,OS MeeGo,displej,swipe
  • musíre sami smazávat použité aplikace,nic zásadního

Na telefonu mě zpočátku zaujal swipe,potom rychlost.Jediná nevýhoda je,že když jdete na hru,tak máte vlevo od hlavní nabídky všechny použité aplikace a ty si musíte sami smazat,jinak by se telefon zasekával,ale časem si zvyknete.

Výdrž baterie při aktivním používání: jeden den
Hodnotím se jako: běžný uživatel
I Love you Snake!

I Love you Snake!

Přidáno: 12. března 2012

(Upraveno 12. března 2012)

• fotoaparat
  • rozliseni
  • ram
  • procesor
  • vydrz baterie
  • meego
  • za asi pul roku a vis zadne proti.

miluju nokii
zacalo to v sesti kdy jsem si zahral snake na telefonu nokia.
vvdeseti jsem mel jsuj prvny mobil a to nokie bylo to super byl oddolny proti desti proti vsemu design hezky a vse jak ma byt.
(byl tam SNAKE!)
v sesnacti prvni touch a to android samsung galaxy (prvni).
bylo to super, miluju android ale po roce mi zacala chybet nokie a samozrejne snake....
A jdu v roce 2011 v listopadu s galaxym a vydim typka s divnym mobilem, presel jsem na druho stranu metra a pohled jsem.
nokia n9....
vubec si nemyslim ze nokia je supidni tym ze odmita android, protze android je nejlepsi system pro hackery, sam se ucim na pogramovani a dostal jsem brasku s sgs2 k slzum, staci download jedne blbe aplikace a sup hacker ma volnou cestu k vasim informacim.
meego je fantasticky, symbian supr s navigaci zdarma na cely zivot a android, tam si stahujte co chcete stejne se hacker dostane do vaseho androidiho pristroje.
nokia dela vse pro bezpecnost udaju uzivatele. android na to kasle.
stejne jako ios dela vse aby nebyly zavady a aby se hackery nedostavaly do moci zarizani, android si to jakoby uziva a nereaguje na komenty lidi ktere opravdu rozumi.

• Ano (16)

Přidáno: 10. března 2012

Nokia: Tablet s Windows 8 - eMag.cz

Před pár dny se na internetu objevil zbrusu nový koncept, který představuje možnou podobu tabletu společnosti Nokia. O tom, že by se měl někdy ukázat na trhu, si ale můžeme nejspíš jen zdát. Každopádně to ale nesmíme odsuzovat, protože jak Nokia, tak i ostatní společnosti umějí překvapit a myšlenka, že by se tak mohlo stát i nyní, není zcela vyloučitelná.

www.pcmagazin.cz

Přidáno: 25. února 2012

Recenze Nokia N9 – finská kráska s mrtvou duší - PC Magazín

Nokia N9 se nám líbila a to dokonce tak moc, že musíme říct, že pěknější a nápaditější telefon jsme ještě v ruce neměli a nevzpomínáme si, že by takový telefon vůbec existoval. Dojem bohužel trochu kazí operační systém MeeGo, který sice umí vše, co moderní operační systém umět má, ale občas mu to trochu trvá, nebo narážíte na různé nedodělky.

Celá recenze na www.pcmagazin.cz
  • Ne (2)
drato

drato

Přidáno: 6. února 2012

Doporučuje produkt
  • Vzhled vč. připabeleného pouzdraOtevřený operační systém + podpora komunityOvládání (mimo ovl. volání)Swype klávesniceMožnost použití jako Mass StorageHTML e-mail, synchronizace všech složek Gmailu
  • Telefon je jen jedna z aplikacíChybí T9 vyhledávání z telefonní aplikaceAbsence hlasového vytáčeníJen tři profily vyzváněníKrátká výdrž akumulátoruAbsence rádia (lze vyřešit doinstalováním aplikace mimo zdroje Nokia)Absence FM vysílačePříliš tiché zvuky (volání, hlasitý odposlech, hudba z repro)Krásné ostré hrany se ukáží jako hlavní nevýhoda protože jsou velmi citlivé v případě pádu.Omezená dostupnost servisu-vyšší level oprav, proto servis dostupný jen v několika servisních střediscích NokiaNemožnost vytvoření záložek či nastavení domovské stránky v prohlížeči.Dlouhá doba nabíjení - 4 hodinyJen základní navigační funkce Nokia map

Telefon jsem chtěl jako nástupce své Nokie N8. Design se mi moc líbí stejně jako rozlišení displeje. S ovládáním jako celkem jsem spokojen. Největším negativem jsou pro mne telefonní funkce, kdy Telefon je jen jakoby jedna z aplikací. Velmi mi chybí T9 vyhledávání z telefonní aplikace na které jsem zvyklý ze SmybianuJako neuživatel FB či jiných sociálních sití neocením domovskou obrazovku s feedy, ale raději bych si na ní "vytahal" zástupce na nejčastější aplikace než tam měl jen notifikace.Telefon jsem měl možnost používat 5 dnů a poté jsem jej vrátil. Oproti Symbianu na N8 jsou možnosti především přizpůsobení omezené. Nesetkal jsem se se zásadními chybami zmiňovanými jinými uživateli jako je zpomalování, nesynchronizace mailů či extrémně rychlé vybíjení. Nicméně dvacet hodin bylo maximum výdrže na baterie. Lze se pravděpodobně dostat na den a půl. Zde hodně záleží na způsobu používání tím kterým uživatelem.Celkově telefon hodnotím jako velmi dobrý. Pro technické nadšence a hračičky určitě dobrá volba. Pro použití jako pracovní telefon s častějším voláním případně použitím v autě se zabudovanou BT handsfree bych jej spíš nedoporučil.Systém sám o sobě má na víc a je velmi zajímavý zatím jsou však dostupné jen základní funkce speciálně v porovnání se systémem Symbian. Smybian je sice pomalejší ale většina funkcí včetně telefonních je již odladěna téměř k dokonalosti.

• Ne (13)
Prapor

Prapor

Přidáno: 19. ledna 2012

• Vzhled vč. připabeleného pouzdra
  • Otevřený operační systém + podpora komunity
  • Ovládání (mimo ovl. volání)
  • Swype klávesnice
  • Možnost použití jako Mass Storage
  • HTML e-mail, synchronizace všech složek Gmailu
  • Telefon je jen jedna z aplikací
  • Chybí T9 vyhledávání z telefonní aplikace
  • Absence hlasového vytáčení
  • Jen tři profily vyzvánění
  • Krátká výdrž akumulátoru
  • Absence rádia (lze vyřešit doinstalováním aplikace mimo zdroje Nokia)
  • Absence FM vysílače
  • Příliš tiché zvuky (volání, hlasitý odposlech, hudba z repro)
  • Krásné ostré hrany se ukáží jako hlavní nevýhoda protože jsou velmi citlivé v případě pádu.
  • Omezená dostupnost servisu-vyšší level oprav, proto servis dostupný jen v několika servisních střediscích Nokia
  • Nemožnost vytvoření záložek či nastavení domovské stránky v prohlížeči.
  • Dlouhá doba nabíjení - 4 hodiny
  • Jen základní navigační funkce Nokia map

• Ano (20)

erecenzie.eu

Přidáno: 6. ledna 2012

Nokia N9 | Recenzie

V závere môžeme hodnotiť Nokiu N9 ako to najlepšie s čím prišiel výrobca na trh od čias modelov Nokia 3310 či N95. Odrádza nás predovšetkým skutočnosť, že MeeGo je stále len experimentom s neistou budúcnosťou (po posledných informáciách sa dá konštatovať, že táto platforma je polomrtva), a pomerne vysoká cena ktorá je porovnatelná s najvyššími modelmi Androidov či najnovším iPhone 4S. Navyše, na slovenský trh sa nezastaviteľným tempom blíži uvedenie Nokia Lumia, s rovnakým dizajnom a parametrami, ale operačným systémom Windows Phone 7, ktorý vyzerá v porovnaní s MeeGo oveľa životaschpnejšie.

Celá recenze na erecenzie.eu
  • Ano (16)
  • Ne (2)
Lindulína Rudolf Lindnerová

Lindulína Rudolf Lindnerová

Přidáno: 28. prosince 2011

(Upraveno 28. prosince 2011)

• *Interní paměť až 64 GB
  • *8 Mpx fotoaparát s dvojtým LED bleskem
  • *GPS
  • *Wi-Fi
  • *Výdrž baterie téměř 19 dní
  • *Sklo - AMOLED displej, Corning Gorilla odolné proti poškrábání
  • *Akcelerometr
  • *Operační systém MeeGo(velmi pomalý)
  • *Neustálé zavírání aplikací kvůli lepší rychlosti telefonu

Moje sestra tento mobil vlastní takže mám k němu velmi dobrý přístup. Je to velmi dobrý telefon s různými nejnovějšími aplikacemi a technologiemi. Ale má i své mouchy, společnost nokia stále nechce podpořid operační systém android do svých mobilních telefonů , který by rozhodně vše usnadnil. Operační systém MeeGo je samozdřejmě poněkud pomalejší než systém Android a někdy trvá déle než se načte stránka kterou jste chtěli zobrazit. Po delším otevírání více aplikací které neuzavřete se telefon začne sekat proto je lepší každou otevřenou aplikaci hned po jejím prohlednutí zavřít. S výdrží baterie jsem nad míru spokojená s dením používáním aplikací a her vydrží asi 10 dní než ji musíme znovu nabít. Tento telefon se mi používá velice dobře má qwerty klávesnici a aplikace na ní se velmi dobře prohlížejí. Rozhodně doporučuji. Patří sice mezi dražší telefony ale cena je na tento chytrý telefon přijatelná. Ikdyž má své mouchy (který mobil ne?..) rozhodně doporučuji

• Ano (9)
  • Ne (15)

mobil.idnes.cz

Přidáno: 28. prosince 2011

N9 je to nejlepší, co Nokia za poslední roky vyrobila. Recenze - iDNES.cz

Nokia N9 je i přes své chyby opravdu výborný mobilní telefon a je jen škoda, že N9 bude vlastně jediným kouskem svého druhu. Pokud ale máte o tento přístroj zájem, rozhodně se jeho koupě nemusíte obávat. I samotná Nokia slibuje N9 dlouhou podporu, takže je tu i šance, že se dočkáme vyřešení těch několika softwarových nedostatků. Otázkou je, jestli je za danou cenu N9 rozumnou volbou. Cena 16 GB provedení totiž v oficiálním internetovém obchodě výrobce činí 14 490 korun (Vodafone ji bude nabízet za 13 377 korun), 64 GB verze stojí rovnou 15 990 korun. To jsou ceny v hájemství iPhonu 4 nebo absolutně špičkových dvoujádrových smarthponů s Androidem. Přitom N9 je spíše konkurencí pro jednojádrové kousky jako je Sony Ericsson Xperia Arc, LG Optimus Black nebo HTC Incredible S. Tyto přístroje lze ale koupit za podstatně nižší cenu, často i hluboko pod 10 000 korun. To vše za přístroje s daleko univerzálnějším operačním systémem s podporou podstatně většího množství aplikací. Po N9 proto musíte prostě toužit. Tuto touhu ale chápeme, N9 je sice drahá, ale opravdu lákavá. Navíc se z ní určitě nestane tuctový telefon, takže bude i po delší době něčím trochu výjimečným. N9 je ale také velkým příslibem pro příznivce značky do budoucna. Pokud některé nápady a prvky výbavy převezmou i Windows Phone telefony výrobce a pokud se Nokia odpíchne i od kvalitního hardwaru přístroje, vypadá budoucnost Nokie vcelku dobře.

Celá recenze na mobil.idnes.cz
  • Ano (6)

smartmania.mobilm...

Přidáno: 10. prosince 2011

Nokia N9: Předem odsouzená k zániku, neprávem (zkušenosti)

Dojmy, zkušenosti, rady a tipy a v neposlední řadě i kritika „výstavní skříně“ moderních technologií finského výrobce. Tím Nokia N9 bezesporu je. Má však šanci uspět na trhu?

Celá recenze na smartmania.mobilm...
Jirka Soldát

• nokia drive
  • nokia maps
  • styl
  • cena
  • operační systém by potřeboval ještě propracovat

jedná se o velmi zajímavý mobilní telefon
a teď se zbývá jen rozhodnout mezi n9 a nejnovější lumií 800
skoro úplně stejné mobily ale jiný operační systém já osobně bych se tak rozhodoval ale asi bych šel do lumie.

• Ne (8)

www.digimanie.cz

Přidáno: 28. listopadu 2011

Nokia N9: nástupce fotomobilové legendy?

Nokia nedávno představila nový fotomobil N9, který nahrazuje starší model N8. Rozlišení bylo sníženo na 8 megapixelů, naopak světelnost byla významně vylepšena na opravdu skvělých F2,2. Zajímavostí je i operační systém Meego.

Celá recenze na www.digimanie.cz

Přidáno: 25. listopadu 2011

Nokia N9 - eMag.cz

Ikdyž se Nokia potýká s úbytkem tržeb a odlivem zákazníků, tak to nemění nic na faktu, že je světovým hráčem, který dává do svých výrobků stále maximum.

Přidáno: 25. listopadu 2011

100 českých aplikací pro NOKIA N9 - eMag.cz

Tělo vyrobené z jediného kusu polykarbonátu, výběr ze zajímavých barev, elegantní design a špičkový hardware. Taková je nová Nokia N9.

expert

Přidáno: 23. listopadu 2011

Nokia N9 - videopohled mobilenet.cz

Měsíce a měsíce trvalo Nokii, než konečně představila a dostala na trh svou žhavou novinku – Nokii N9, o které se šuškalo už dlouho předtím. Tento smartphone s novým operačním systémem MeeGo měl Nokii vytáhnout ze dna zpět na výsluní, ještě před jejím uvedením však tuto šanci Nokia zahodila. Jaká je ve skutečnosti Nokia N9?

• Ano (12)

Přidáno: 23. listopadu 2011

Recenze Nokia N9: první a poslední | mobilenet.cz

Celá recenze na mobilenet.cz

Přidáno: 19. listopadu 2011

Nokii mam rád, Symbian taky. Ale Nokia tvrdohlavě odmítá Android, jde hlavou proti zdi, nepochopitelně. Zmínil jsem, že Symbian mám rád, je logický na ovládání a hlavně ta navigace zdarma je výborná. Na druhou stranu se opravdu netěším na Windowsy. Nokie dělá všechno pro to, aby byla neoblíbená. Všichni to říkají, oni to vědí, ale stále dělají vše pro neúspěch. Z těchto důvodů už Nokii nekoupím. Prostě si to nezaslouží. Nevim jestli testuje věrnost svých zákazníků, ale už jí nevěřím. Vím, že tohle není žádná recenze, ale jednou snad takový komentář mohu napsat a myslím, že se mnou většina lidí bude souhlasit.

• Ano (41)
  • Ne (40)

mobilni-telefony....

Přidáno: 14. listopadu 2011

Recenze Nokia N9 - chytrý telefon se systémem MeeGo

Na českém trhu je aktuálně v prodeji nový mobilní telefon od finské společnosti Nokia s označením N9. Jedním z nejdůležitějších prvků nového smartphonu Nokia N9 je především operační systém MeeGo...

Celá recenze na mobilni-telefony....

mobilizujeme.cz

Přidáno: 13. listopadu 2011

Nokia N9 - recenze MeeGo klenotu mezi telefony

Nokia N9 je unikátní telefon, tvořený jedním kusem polykarbonátu, v němž běží operační systém MeeGo. Recenze telefonu Nokia N9 přináší pohled na jedinečný a možná také jediný smartphone výrobce podobně velkorysé výbavy, kde nebuší povzbuzované Windows Phone, ale převratné MeeGo s již proběhlou klinickou smrtí z úst Stephena Elopa.

Celá recenze na mobilizujeme.cz
jan

jan

Přidáno: 12. listopadu 2011

Nedoporučuje produkt
  • krasny na vzhled jinak nic
  • koupil jsem si tento mobil pred tydnem a musim rict od tohoto mobilu jsem ocekaval hodne ale realita byla jina,hlavne vrzani tlacitek na hlasitost a otevirani a zamikani mobilu,pri psani sms se zasekava trochu,a kdyz jdu na internet tak to stejne zaseky,jiank ten mobil je krasny uz od videni ale jinak ten mobil stoji za nic za ty penize mate jine mobily a lepsi ,ja mel drive iphone 4 a lituji ze jsem sel do nokie ,uuz nikdy !!

priste si budu vybirat mobily ktere jsou hodne proverene a ne hnet novinku

• Ano (10)
  • Ne (32)
Vojtas

začátečník

Vojtas

Přidáno: 24. října 2011

Nedoporučuje produkt
  • slušný procesor i grafika (i když žádný zázrak)
  • velká interní paměť
  • perfektní displej
  • kvalitní 8mpx foťák
  • odolná konstrukce, zajímavý design
  • OS MeeGo
  • cena je absolutně nesmyslná
  • microSIM
  • bez slotu na pam. karty
  • bez FM rádia (já vim detail, ale když má rádio už každej telefon...)
  • na MeeGo nikdy nebude tolik aplikací jako na Android

za tuhle cenu se ten telefon vůbec nevyplatí kupovat, lepší telefony za nižší ceny jsou toho důkazem - nokia by asi měla uvažovat o vlastním androidu

• Ano (28)
  • Ne (25)

Přidáno: 18. října 2011

Nedoporučuje produkt
  • Před rokem by jste s tímto hardwarem našli v kolonce PRO jistě pár pro ale dnes za tuto cenu?????
  • Nové MeeGo které začalo a hned skončilo.

Telefon jsem měl v ruce, je velice příjemný na dotyk a zpracování na úrovni. Funkce a multimédia dobrý ale Samsung Galaxy S II je lepší a kdo tvrdí že ne tak neměl možnost si oba dva vyzkoušet. Za cenu kterou tento foun Nokia nabízí neodpovídá ani konkurenci ani dnešní době. Takže N9 je určená pro skalní uživatele telefonů Nokia ale pro obyčejné uživatele doporučuji zvážit nákup.

• Ano (8)
  • Ne (22)

www.n9nokia.cz

Přidáno: 5. října 2011

Nokia N9 - recenze

Neobvyklá recenze o telefonu Nokia N9.

Celá recenze na www.n9nokia.cz
  • Ne (7)
Jakub

Jakub

Přidáno: 15. srpna 2011

• + Styl
  • + MeeGo
  • + Zpracování (když spadne, nic se s ním nestane)
  • + Fotoaparát
  • + Display
  • + NFC (a jeho příslušenství)
  • + GPS a Pvi maps
  • + natáčení HD videa
  • + Fantastická výdrž baterie
  • - Kamera na videohovory je dole (jen maličkost)
  • - Slabší procesor
  • - microSIM
  • - Cena

A je to tady. Nokia konečně srovnala krok s konkurencí. Než světlo světa spatří Nokie s WP, tak půjde o vlajovou loď. Rozhodně jde o jeden z nejlepších telefonů, jaké můžeme na trhu vidět (zatím ještě ne). K vytknutí u tohoto telefonu je zkrátka málo věcí k vytknutí. Zatím se ještě rohoduju mezi Galaxy SII a N9 ale vzhledem k hardwarovému zpracování u mě vede Nokia. Rozhodně tento telefon doporučuji.

• Ano (40)
  • Ne (24)
mark516165

mark516165

Přidáno: 3. srpna 2011

• tohle kdyby přišlo před rokem mohla si nokia udržet své postavení, bohužel přišel pozdě a není doladěný. Android je lepší.
  • přichází pozdě, jsou tu dnes už daleko lepší Android telefony za daleko lepší cenu, například SAMSUNG GALAXY S2 je mnohem vyspělejší telefon s dokonce dvoujádrovým procesorem, super amoled displejem a za méně peněz nez n9ka ... viz odkaz http://goo.gl/17qr

za prilis vysokou cenu malo moderni muziky ...

• Ano (21)
  • Ne (48)

Přidáno: 3. srpna 2011

Telefon který příchází velmi pozdě v době SGS II, LG Optimus 2x , Sony Ericson ARC je už předem odsouzen k záhubě. Je sice hezké že v době kdy nokia nedává do svých telefonů autofokus tak zde ho hrdě použila a slibuje atak na první příčku fotomobilů ale to vůbec ničemu nepomůže. Navíc předběžná cena okolo 15 tis. je zkutečně vysoká

• Ano (17)
  • Ne (37)
Jack Rozprašovač

Jack Rozprašovač

Přidáno: 31. července 2011

Mobil vypadá velmi stylově...leccos umí...a potěší nový operační systém MeeGo....sice oproti nokii n8 má jen 8mpx foťák ale to ničemu nevadí...k dostání ke konci roku...myslím že se máme na co těšit...
Zdroj _: Časopis Mobility

• Ano (14)
  • Ne (41)
Jaroslav Lévek

Jaroslav Lévek

Přidáno: 5. dubna 2012

Nedoporučuje produkt
  • Na první pohled sympatický telefon.
  • Často se nepříjemně silně zahřívá a tím se i rychle vybije baterie.
  • Často po plném nabití dojde i během 3 hodin k úplnému samovolnému vybití baterie i bez použití telefonu.
  • Baterie obecně - i když to funguje - má krátkou dobu výdrže.
  • Nefunguje tzv. "rychlé menu" (proklamovaný přístup ke 4 hlavním funkcím telefonu z jakékoliv otevřené aplikace či dokonce z uzamčeného stavu).
  • Při vymazání e-mailů v telefonu před jejich přečtením a uložením v PC, se tyto e-maily vymažou automaticky i v PC. (nelze to jinak nastavit tak jako je to u jiných telefonů).
  • Další nevýhody zatím neznám, mám telefon jen 2 měsíce a už bych jej určitě znovu nekoupil.

Jiná volba.

Hodnotím se jako: pokročilý uživatel
Kvalita displeje: dobrá
Radek Milička

Radek Milička

Přidáno: 4. března 2012

(Upraveno 4. března 2012)

• Velký displej
  • 8 mpx fotoaparát
  • Wifi
  • Symbian
  • Cena

Nokia zase zaostává v operačním Systému :)

• Ne (16)
Ověřený zákazník obchod-Nokia.cz

Brigitka

Přidáno: 3. ledna 2012

(Upraveno 3. ledna 2012)

Zakoupeno v obchod-Nokia.cz

• Displej,pamět´,fot´ák....
  • nic

Je skvělá,krásná,cena úžasná a má toho tolik,já bych jí tak chtěla....

• Ne (10)

www.mobilmania.cz

Přidáno: 20. října 2011

Nokia N9: rozporuplná primadona [velká recenze] - MobilMania.cz

Klíčové vlastnosti atraktivní vzhled skvělé dílenské zpracování perfektní fotoaparát operační systém MeeGo dotykový AMOLED displej s jemným rozlišením Hlavní nedostatky nedoladěný systém nejistá podpora do budoucna zelenání AMOLED displeje zahřívání vysoká cena

Celá recenze na www.mobilmania.cz
Ověřený zákazník Český-mobil.cz

Jaroslav Hrabálek JUDr.

Přidáno: 19. října 2011

Zakoupeno v Český-mobil.cz

dosud nebyl dodán a tak se nemůžu vyjádřit

• Ne (43)
B0ss

B0ss

Přidáno: 9. října 2011

Nedoporučuje produkt
  • dobry blesk tvar velikost vaha os
  • cena fotak jen 8mpx neni xenon blesk

slusny telefon ale za tu cenu se to neda N8 byla ve vsem lepsi az na vydrz baterie a pomalej symbian ale fotak lepsi

• Ano (7)
  • Ne (31)
iCrack

iCrack

Přidáno: 16. září 2011

• odolnost
  • akorát velký a pokročilý display
  • systém Meego
  • kvalita hardwaru
  • výdrž baterie mě nepřekvapila
  • vysoká cena
  • přichází pozdě
  • nízký výkon například oproti přicházejícím samsungům a HTC

Zatím jsem ho neměl v ruce, ale znám nokii jako dlouholetého, zejména evropského výrobce. Viděl jsem video - představení na výstavě, jevilo se to jako 4 - 5 hvězdičkový telefon, ale...

• Ano (7)
  • Ne (36)