Poradna Nokia N8

Autor: | Vloženo: 03.01.2015 000 12:34 | Témata: Poradna Nokia N8

Jak vyčistit paměť C v N8?

Mám Nokia N8, která má 256 MB a neustále mi hlásí, že mám nedostatek paměťi (aktuálně volných 9,4 MB).

Stáhl jsem si z ovistore Ramblow, který běží na pozadí a podle plánu vyčistí Ramku - dle mne vyruší pouze nedůležitý software běžící na pozadí. I po jeho použití mi telefon stále hlásí nedostatek paměti C - stále volných 9,4 MB (po vymazání všech SMS, vlastních fotek a videosouborů...).
Při použití Správce souborů či po připojení k PC a náhledu do souborů v telefonu přes Průzkumníka mi disk C v telefonu vykazuje pouze něco přes 31 MB obsazené paměti (a ne 247 MB, když mám 9,4 MB volných).
Může být problém v množství nainstalovaného software?
Pokud ano, jak z přehledu naistalovaného software (např. v Nokia Suite) poznám, který název se ke kterému software vztahuje (neúplné názvy bez dat instalace, podle kterých se software těžko identifikuje), aby některý software odinstaloval a snad i disk-paměť C uvolnil.

Budu vděčný za každou radu. Předem děkuji.

  • miabonus

    miabonus

    1. dubna 2015

    Ahoj, velkou nevýhodou OS Symbian (ale platí to i o jiných platformách) je, že se stoupajícím množstvím aplikací a souborů se nenávratně zaplní i RAM, nebo chcete-li paměť C. Nestačí přesouvat na PK. Některé aplikace a utilitky dokonce nesmí být na PK, neboť přestanou pracovat (tapety,themy,některá počasí a pod..).
    U N97 byl tento problém natolik vypouklý, že padal systém - vnitřní úložiště bylo v multimediích propojeno s PK (Paměťovou Kartou) natolik, že cokoli jsem vymazal ve sdílené paměti, to se vymazalo všude....
    Doporučuji: přesunout všechny soubory, které považuješ za důležité do PC, nebo na cloud ??? (Nevím zda je ONE DRIVE obousměrný, nebo jen na přesun do Lumie...) , snad bys našel DROPBOX....totiž microsoftík zrušil účet, mail, synchronizaci a kopec dalšího.....
    No a potom do továrenského nastavení.....a tak pořád dokola. Jinak na Symbian nedám dopustit a cena N8 zde dokazuje její úspěšnost, i když je už překonaná. Mám dvě a neměním.
    Další problém je s uloženými aplikacemi na PK, neboť (prý, podle odborníků) nelze tyto apky vrátit do velkokapacitní paměti a na obchodě OPERA MOBILE STORE již nejsou.....nemazat dobré apky!!

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • miabonus

      1. dubna 2015 - miabonus

      Karel tady radil SWISS MANAGER, nemám s ním zkušenosti. Ale je třeba mít určité zkušenosti, co mohu a co nemohu vymazat. Podle koncovek v File manažerech se to nedá, protože nejsou spolehlivé. Odborník má postup na root oprávnění a může se v tom rýpat. Běžnému uživateli NELZE přes zabudovaný File manager cokoli identifikovat ani otevřít. Jediná schůdná cesta je přesunout důležité soubory z velkokapacitní paměti a z PK na PC. Pak dát mobil do továrenského nastavení a PK zformátovat pro další použití. Pokud nestačí, tak jsou v každém větším městě "pozůstatky NOKIA servisů, kde mají OS Symbian ANNA a OS Symbian BELLE i s krásnými tapetami, hrami, hudbou a pod. Stačí se s nimi domluvit.
      Hodnoty, které uvádí různé apky, nebo NOKIA SUITE, nemusí být relevantní, protože mnoho větví v registrech souborového manažera jsou na zakladě licencí a práv nedostupné )pomůže jen root a ani to není řešení, od té chvíle je mobil silně zranitelný. Navíc, postupně ztratí platnost různá oprávnění NOKIA, BALTIMORE TRUST a pod..... je to složitější. Ale mobil své základní funkce nestratí.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.