Poradna Nokia Lumia 920

Autor: Anonym | Vloženo: 14.12.2013 000 11:28 | Témata: Poradna Nokia Lumia 920

Anonym

Rozdíl android a windows phone?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi obchodem s aplikacemi(myslím že se to v Nokii jmenuje Ovi store) a v google play? slyšel jsem, že mnoho aplikaci v Ovi storu je placených a stejne v google play ne, je to pravda? jaké jsou jiné rozdíly krom grafiky mezi Ovi storem(ktery je v tomto mobilu myslim) a google playem??

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    14. prosince 2013

    Pro WP se obchod jmenuje WindowsPhone Store (Ovi store byl jiný obchod pro telefony se sysmbianem). Nabídka aplikací je pro běžného uživatele velmi podobná. Absolutně má více aplikací Google Play, je to dáno spíše jinou způsobem počítání a politikouo publikování.

    Co se týče aplikací zdarma tak je to podobné jako u Google Play, většína (cca 60%, podobně jako Google Play) je zdarma.

    Co se týče placených aplikací, tak ceny jsou podobné, navíc máte možnost naprostou většinu aplikací zdarma a po neomezenou dobu vyzkoušet.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (7)
    • Ne (2)
    • rýša

      19. prosince 2013 - rýša

      Uvádíš nepravdu! Nejde o operační systém " sysmbian ",
      ale vždy výlučně symbian!!!


    • Anonymní uživatel

      20. prosince 2013 - Anonymní uživatel

      děkuji za opravu, ostatní to snad pochopili i s překlepem...


    • jarda

      20. ledna 2014 - jarda

      Rýšo,mimo Tebe opravdu všichni pochopili...


  • David

    David

    14. prosince 2013

    Do obchodu Windows Phone se casto dostavaji nedokoncene aplikace a zavirovane aplikace. Nokia po novem roce konci a radsi bych se podival po jine znacce.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne (23)
    • Adam_

      14. prosince 2013 - Adam_

      Blbost.


    • Anonymní uživatel

      15. prosince 2013 - Anonymní uživatel

      To platí pro Android, kde je spousta nedokončených, nefunkčních a zavirovaných aplikací, to proto že do Androidu může publikovat kdo chce a co chce, není zda žádná kontroloa.

      U WIndows Phone jsou podobně jako u iOS všechny aplikace pečlivě kontrolované, a 100% aplikací je funkčních, a naprosto bezpečných.

      Nokia v žádném případě po novém nekončí, to je lež, kterou tu mají za úkol šířit lidi placení Googlem.


    • Anonymní uživatel

      15. prosince 2013 - Anonymní uživatel

      Ty by si měl raději někam zalézt.. Jakub má naprostou pravdu, nejhůře je na tom Android, bál jsem se stahovat jakoukoli aplikaci.. a proč by Nokia měla končit? je to jedna z největších značek prodávajicích mobily a teď je opět na rozkvětu.. Šíříš tu akorát pomluvy..


    • Roman

      15. prosince 2013 - Roman

      Chci jen říct ze se mi moc nelíbí ze každý může napsat všemožné hlouposti a pak člověk neznalý je zmaten při výběru přístroje.

      Chci jen říct ze windows operační systém je tu už delší dobu než android. Sam jsem už v roce 2005 vlastnil Motorolu mpx 200 která jela na operačním systému windows 2003 a měla výborné aplikace. Ted mam cca 2 roky telefon s androidem a je to hrůza když nemáte zrovna nějakou top značku tak jste bez update systému.U mě max 4.0. Aplikace některé nefungují jak mají stačí si přečíst google play a tak pomalu časem přejdu na windows s Nokii. Její foťák je špička s optikou Carl Zeiss.


    • pavel

      20. prosince 2013 - pavel

      jak můzes byt tak rozumny ??? když mas android a lumii nemas, to nechapu. pokud Nokiu Lumii 920 nemas tak nerad. android ma lepsi aplikace, hodne ,WM8 je na toto slaby. A kazdý den akce za 21 kč. WM8 je lakomec, par akci a nic. David ma pravdu. souhlas !


    • Anonymní uživatel

      21. prosince 2013 - Anonymní uživatel

      Jaké má adnroid lepší aplikace, konkrétně? Cenové akce na WP store jsou prakticky neustále.
      David má pravdu? V čem, konkrétně?


    • Adam_

      21. prosince 2013 - Adam_

      Já bych zase nepřeháněl. Díky většímu počtu aplikací na android je i nejspíš více aplikací skutečně kvalitních. Stejnětak bude víc nedodělku a díky nekontrolování aplikací i víc spywarových aplikací... Cena je na tom podobně WP je novější platforma a lidi jí chtěj pořádně podojit, než to dopadne jak na iOSu nebo Adroidu, kde je skoro všechno za 99centů. Ale je to mnohem lepší než za dob windows phone 7. Tam stálo všechno 5-10 dolarů :-)

      Každopádně ale souhlasím s tebou Jakube, akce jsou každou chvíli. 90% mých her jsou koupené zdarma nebo v akci za 21kč stejnětak navigace navigon koupená v 50% slevě a i jiné programy stahnuté buď zdarma (v akci) nebo ve slevě za 21kč.

      Android z mého pohledu měl (nevím jak je na tom teďka) velký problém v tom, že to bylo každý pes jiná ves. Rozházený design, nekonzistentní nastavování, nabídky atd.. To platilo teda hlavně na aplikace. Proto si já myslím, že jsou aplikace WP8 lepší než androidí, nemluvě o tom, že preferuju Modern UI víc než omalovánky :-) Ale to je můj názor. Kvalitní aplikaci dělá hlavně použitelnost a takových je spousta tam i tam... jen jich je asi na androidu.

      David kecá. Zavirovaných aplikací je na windows storu minimum, na adroidu jich je marginálně víc kvůli principu, který popsal jakub. Nokia Lumia 920 za 6,5 tisíce strčí jakýkoliv androidí mobil do kapsy co se týče parametrů a kvality zpracování. Jediná věc ve které strádá je váha.

      Pokud chceš pokračovat v diskusi a zabírat tu místo. Prosím argumentuj argumentama, ne nesrozumitelnýma výplodama tvé fantazie nebo fanboyizmu.


    • pavel

      21. prosince 2013 - pavel

      Pracoval jsem s androidem 2 roky, presel k Lumii 920, je to výborný mobil, ale snad uznáte, že když někdo tento mobil nemá jako Roman a dává rady, tak to je VELICE divný. Android má skvělé aplikace, levnější hry, akce neustále. To na store WM8 je žalostné, málo, drahé. Nebo mi odpovíš jednoduše " Blbost " ????


    • pavel

      21. prosince 2013 - pavel

      Pro Jakuba: všechny aplikace: Shazam Encore jsem koupil v akci za 21,-, špičkové doplnkové mp3 přehravače - prostě super, užasné - to na WM8 je jen a jen odvar!!! zabezpečovací aplikace, hry neustále v akci za 21,- Moon Deluxe za 21,- atd. atd. Snad nechceš vyjmenovat vše. To mi vadí na WM8 moc. 2 roky musím s Lumii 920 žít, není to špatné žití, ale bavím se o aplikacích které jsou dusí každé platformy a tam android dává na prdel lakomému WM 8.


    • Adam_

      21. prosince 2013 - Adam_

      Máš pravdu, na to "blbost neodpovím, ale na to co psal původní autor zprávy nahoře David ano.


    • Anonymní uživatel

      22. prosince 2013 - Anonymní uživatel

      No Roman tu nedávál rady jaký telefon koupit, pouze napsal svůj názor na to, že lidi jako David tu mohou šířit naprosté blbosti, a matou tak běžné uživatele. S čímž rozhodně souhlasím.

      Pak prakticky neustálé akce jsou i na WP, aktuálně např 50% sleva na hry od gameloftu, atd.
      "špičkové doplňkové přehrávače" je spíše otázkou k čemu jsou dobré, jako že hudbu budu každý den přehrávat jinak? Zabezpečovací aplikace na WP a iOS nejsou moc potřeba, protože WP je bezpečný na systémové úrovni.
      Jinak osobně mi žádné aplikace na WP nechybí, vždy jsem našel vhodnou alternativu. Ceny jsou podobné, a naopak mi některé aplikace které používám na WP chybí na Androidu.


    • pavel

      22. prosince 2013 - pavel

      Jakube, s Tebou je těžká diskuse, meleš pořád to stejné. Prostě neumíš diskutovat, nikdy si android neměl, nemáš s ním zkušenosti a pořád meleš to stejné. Už jen ta položka na androidu " Mé aplikace ", prostě vím, co jsem si stáhnul, kdykoliv se k jakékoliv aplikaci mohu vrátit - placené i neplacené. Zde něco placeného vyberu a když si to nezapíši, tak je umění to dohledat. Jde vidět, že jste android nikdy neměl ( myslím špičkovou mašinu ), za 2 roky jsem neměl vir. K Nokii Lumii 920 jsem šel ze zvědavosti a také i proto, že je stabilní. A to je zase ohromné + WM 8 !!! Android žádal každý třetí den restart, to zde tak 1x za měsíc. Pokud mluvím o aplikacích a hrách je WM 8 velmi na tom špatně a hry v průměru 65,- Kč. Jen šmejdy jsou za 21,- Kč.
      Nenadávám na Nokii Lumia 920 - poctivě udělaná mašina, bavím se o WM 8 jako systému, který má nedotažené aplikace.
      Vy píšete, že není něco třeba - pro Vás ano, ale pro mnoho a mnoho lidí, kteří přešli z androidu ANO !!!
      Za dva roky se vracím k androidu, který bude za tu dobu o míle a míle dál než WM 8.


    • Adam_

      22. prosince 2013 - Adam_

      Tak za 1. není to WM8 ale WP8. Windows Mobile jsou jiný systém než Windows Phone.
      2. Najít si stažené aplikace ze storu můžete snadno na webu. Stačí kliknout a aplikace se vám nainstaluje do mobilu.
      To jen pro úplnost.


    • pavel

      22. prosince 2013 - pavel

      Mám pocit, že Ty nejsi Jakub. Ty chytrej, vím, že to je WP 8 - tím mě nepřesvědčíš, že něčemu rozumíš a za druhé, pokud jsi jeho mluvčí, tak jsi trapnej a ten David je 100x větší odborník než Ty, neboť Ty vidíš jen v hranici Lumia a v kategorii " Blbost ", pokud neumíš příjmout argumentaci o tom, že android má pro mnohé kvalitnější aplikace a celkovou nabídku, tak diskusi nazvi: " Diskuse jen pro Adama a Jakuba ". Bohužel se v každodenním používání setkávám s touto pro mě velkou nepříjemností, kterou mi nabízí WP 8. Pak si hoši zlatí diskutujte mezi s sebou a chvalte se, jak je Nokia Lumia skvělá a nemusíte se čílit nad jiným, možná pro někoho i přínosným opačnějším pohledem názoru dlouholetého uživatele androidu a nyní uživatele WP 8. A můžeš zase psát za někoho jiného.
      Myslím si, že i názor Davida je v něčem přínosem, ale to Ty Adame - mluvčí všech - a hlavně zaslepencem WP 8, nepochopíš.
      A poslední připomínka, proč mám otvírat počítač, když mi to v pohodlí nabízel přímo android. Smazal jsem si placenou aplikaci a zapomněl na její název - obtížné opět vyhledat. To v androidu najedu na " Moje aplikace " a je to hned.


    • Anonymní uživatel

      23. prosince 2013 - Anonymní uživatel

      Jak píše Adam, historii stahování a nákupů aplikací a her pro WP si kdykoliv můžete zobrazit na svém účtu (i z telefonu). Android mám (SGSII, dnes je již trochu starší, ale ve své době byla dost dobrá. Pak mám ještě druhý Android ještě starší, je v šuplíku. Nicméně vzhledem k tomu že se neustále pletete WM8 a WP8, a že nevíte o WP8 základní věci, tipuji že WP8 nemáte. Jinak pro geeky kteří mají Android, opravdu není WP8 určen, je určen pro běžné lidi, kteří přechází ať už z hloupých mobilů, iOS, Symbianu, či Androidu, ale ne pro geeky, kde máte pravdu pro tento typ lidí je tam aplikací méně.

      Neříkám že jsem odborník, ani tu neříkám že Lumia je skvělá, má spoustu nedodělků, nicméně rozhodně to nejsou ty do píše David. A že prej David je 100x větší odborník, protože tu napsal jeden lživý příspěvek :D


    • pavel

      23. prosince 2013 - pavel

      Hochu, já mám Nokii Lumii 920, jseš úplně vedle a svědčí to o tom, že seš úplně vedle. Možná jsem popletl WM8 s WP 8, ale tvrdit, že něco nemám, tak to je už úplně vlastní gól, který sis vstřelil do své branky. Díval jsem se ( tam nahoře ), že si " pleteš " sysmbian se symbianem. Ale je mi jasné, že to je překlep, ale abych Ti tento překlep vyčítal, tak bych musel být na hlavu jako rýša. Každopádně diskuse na téma WP8 a android je zajímavá. Škoda, že ji Ty a ten Tvůj mluvčí kazí. Všimni si, že Tvůj přínos do této diskuse je jen ten, že si stejný jako rýša, který opravuje překlepy. Jinak hezké Vánoce a Happy New Year 2014 !!!!


    • Anonymní uživatel

      24. prosince 2013 - Anonymní uživatel

      Vzhledem k tomu, že o WP povídáte absolutní nesmysly, tak si myslím že nejen že nemáte Lumii 920, ale ani jste nikdy žádný WP telefon v ruce nedržel.
      WM a WP není překlep, jsou to dva různé systémy. Sysmbian je snad jasný překlep.
      Adam i já tu uvedli konkrétní argumenty, vy tu jen plácáte nesmysly o tom jak má David pravdu a jaký je to odborník.


    • pavel

      24. prosince 2013 - pavel

      Jsi vůl !!! Ubohý jak ten Tvůj " sysmbian " !!!!


    • Anonymní uživatel

      26. prosince 2013 - Anonymní uživatel

      LOL


    • Adam_

      26. prosince 2013 - Adam_

      ...asi tak nějak :-)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.