Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

NOKIA E72

Přidat recenzi

Smartphone - Nokia - klasické s klávesnicí - Bluetooth - WiFi - Java - Přehrávání MP3 - Fotoaparát

Nokia E72 je elegantní manažerský telefon a zároveň nástupce modelu E71. V jeho výbavě nalezneme QVGA displej (orientovaný na šířku), 5 Mpx fotoaparát s automatickým... více »

Kde koupit

Doporučení od zákazníků

11 zákazníků doporučuje tento produkt
3 zákazníků nedoporučuje tento produkt

Nejpřínosnější pozitivní recenze

(23 z 23 lidí shledalo tuto recenzi jako přínosnou)

Velmi dobré ovládání a pro starší je velmi velkou výhodou volba velikosti písma.jednoduché intuitivní ovládání.Displej,díky senzoru dobře čitelný i při slunečním osvitu.Kvalitní fotoaparát s dokonalými úpravami fotografií. Zobrazit celou recenzi

Nejpřínosnější kritická recenze

(14 z 21 lidí shledalo tuto recenzi jako přínosnou)

Nokia e72 je skvělá pro odepisování na emaily a sms rychle se na ní píše bohužel ji musíte držet vždy oběma rukama 1 rukou na ni nelze psát mobil je velice kvalitně zpracován. Zobrazit celou recenzi

Všechny recenze NOKIA E72

Radek

Radek

Přidáno: 19. května 2012

• Výdrž
  • Ovladatenost
  • Svítilna
  • Indikační dioda událostí a dýchání v pohotovostním režimu
  • Skvěle rychlá navigace a hlavně přesná
  • kvalitní fotografie i macro režim
  • napájení z usb
  • Nemožnost vypnutí zvuku fotoaparátu při focení
  • Prohlížeč internetu přeinstalovat za Operu,jinak se operační paměť zahltí - asi chyba v aplikaci interního prohlížeče
  • po pádu se odporoučel kovový rámeček na krytu (stříbrném) od baterie

Cena za koupení před rokem byla 3tis z druhé ruky a na výdrž kolem 5dní bych dlouho hledal náhradu - snad Nokii 6310 nebo E52. Svítilna velmi silná a navigace na geocaching vřele doporučuji. Proč jsem si ho vybral? Výdrž,dioda,qwertz klavesnice a napájení z usb

Ovládání mobilního telefonu: jednoduché
Kvalita fotografií pořízených telefonem: dobrá
Výdrž baterie při aktivním používání: více než dva dny
Hodnotím se jako: běžný uživatel
Kvalita displeje: dobrá
Viditelnost displeje na slunci: dobrá
Iveta

Iveta

Přidáno: 4. dubna 2012

• Vzhled
  • Kovová kontrukce
  • Foták dobrý
  • Rychlé psaní sms
  • Spousta různých funkcí
  • Nelíbí se mi přehled galerie ( ale to je asi jen o zvyku )

Skvělý mobil, má vše co potřebuju, vzhledově se mi hodně líbí, funkce mi žádná nechybí, svěle se na něm píšou sms, foták taky super. Nemám co bych vytkla (zatím) . Je to můj třetí mobil s QWETZ klávesnicí a zatím nejlepší ...

Ovládání mobilního telefonu: jednoduché
Kvalita fotografií pořízených telefonem: dobrá
Hodnotím se jako: pokročilý uživatel
Kvalita displeje: dobrá
Viditelnost displeje na slunci: průměrná
Oldřiška

• QWERTZ klávesnice
  • Železný kryt přes baterii
  • Wi-fi
  • Aplikace Office a Adobe
  • Přehledně uděláná galerie fotek a obrázků
  • Slovník
  • Konektor na sluchátka 3,5
  • Prohlížeč internetu
  • Málo možných stažitelných aplikací z OVI nokia
  • Nejde vypnout zvůk u focení (aspoň já sem na to nepřišla)
  • SMS pouze jako jednotlivé zprávy a né jako chat
  • Dlouhé načítání fotek

Tenhle mobil mám už skoro rok a jsem s ním naprosto zpokojená. S foťákem jsem zpokojená. Na klávesnici se užasně píše a držení v obou rukou mi nedělá žádný problé. Nastavením jde telefon užasně přizpůsobit požadavkum kohokoliv.
Doporučuju !!!

Ověřený zákazník uMobil

sakris

Přidáno: 20. února 2012

Zakoupeno v uMobil

Doporučuje produkt
  • má wifi, vlastní malou kancelář,
  • pro neznalky zobrazuje tipy a triky pro urychlení všeho,
  • baterie vydrží i tři čtyři dny,
  • prohlížeč je rychlý,
  • celkově přístroj se nějak nezpomaluje,
  • jednoduchý na ovládání,
  • foták suprový, aspon mě stačí,
  • klávesnice super ovladatelná,
  • nevím, mě vyhovuje

jsem z něho hotová, nevím co dodat, prostě ho miluju

Martina

• Světelna signalizace
  • Ovi obchod
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Fotoaparát- autofocus->makro fotky
  • Možnost nastavení na jak dlouho chceme např tichý režim
  • Zamknutí mobilu na dálku pomocí sms
  • Nepřehřívá se
  • Dobrá konstrukce
  • Jednoduché ovládání
  • Nastavení budíků na dny
  • Quickoffice, Adobe PDF, zip
  • Cena
  • Obsah balení( držák do auta, obal, poutko, návod v cz, sluchátka, paměťová karta)
  • Vše lze nastavit podle konkrétních požadavků
  • Rychlé a snadné psaní na klávesnici
  • Nemožnost vypnutí zvuku fotoaparátu
  • Krátký USB kabel- ale dá se to přežít

Mobil jsem zakoupila před 14 dny za cenu 4 690Kč v internetovém obchodě luckymobil.cz. Telefon jsem měla na druhý den doma a servis trpělivě odpovídal na každý můj dotaz. S nákupem jsem velmi spokojená.
Se samotným mobilem taky a moc.Porovnání cena kvalita, mně příjde skvělá. Nechtěla jsem dotykový tel. který má většinou malou výdrž baterie. S optickým tlačítkem dotykáč vůbec nepotřebuju a navíc mně při plném využití(dlouhé hodiny stahování aplikací, GPS navigace 1hodinu, volání, sms, internet) vydržel 2,5 dne a při nižším využití téměř 5 dní(a to ho na noc vypínám málokdy). Dalším velkým plusem je skvělá bezplatná navigace jak pro pěší tak autem. Wifi chytám skvěle a okamžitě. Na emailu prohlížím soubory díky office naprosto bez problémů. Na youtube jdou krásně přehrávat videa. Přepínání mezi stránkami plynulé. Rozhodovala jsem se ještě mezi E5 a E6 a vybrala jsem si E72 kvůli lepšímu focení. U E5 a E6 neni autofokus a je to bohužel opravdu hodně znát. Zkoušela jsem fotit s E5 i E6 a rozhodně nejde zaostřit na text. S E72 to jde naprosto v pohodě. Nechápu proč do E6 nedají něco tak důležitého jako je autofocus. S telefonem jsem zatím opravdu spokojená. Žádný problém jsem nespozorovala. Ovládání není složité. Orientovala jsem se v něm bez větších problémů během jednoho dne. Jediné co mně vadí je nemožnost vypnutí zvuku fotoaparátu. Svítilna je ale suprovní. Blesk fotí taky skvěle. Zvuky v pořádku. Já nejsem moc náročný uživatel. Mobil jsem si nekupovala na hry a na MP3, tak nemohu posoudit. Pro běžného uživatele, který chce mít důležité funkce jako foto, Wifi a GPS stále u sebe a chce vědět, že na ně může spolehnout je E72 naprosto dostačující. Já bych E72 rozhodně doporučila svým nejbližším. Myslím, že s ním nikdy neuděláte chybu.

• Ano (13)
Marián

Marián

Přidáno: 13. ledna 2012

• mobilní kancelář
  • plnohodnotné multimédia
  • navigace
  • někdy málo RAM

Po roce užívání mohu napsat.Perfektní mobilní kancelář. Měřím téměř 2 metry a také mé prsty tedy také nepatří k nejtenším a nejmenším.Přesto se na klávesnici výborně píše i palcem bez překlepů.Chce to jen chvilku cviku.Jinak telefon má vše co potřebuji a využiji: solidní foťák s automatickým ostřením a bleskem,navigaci a HW klávesnici(nesnáším dotykáče).Symbian šlape jak má,já osobně nemám nejmenší problém.Super je vyýdrž baterie.Volám opravdu hodně a na pozadí se mi aktualizuje pracovní a služební mail.Přesto 2 dny plného provozu na jedno nabití nejsou problém.Díky Opeře se dá i výborně surfovat.Dívá se čím bych tento telefon v budoucnu nahradil ale zatím jsem nenašel.Kdyby Nokia udělal zvětšenou kopii s větším displejem a vátčí RAM a rychlejším procákem šel bych do ní.

• Ano (8)

Michaela Ďurišová

Přidáno: 8. ledna 2012

• špičkový telefon
  • žiadny dotykový displaj
  • prehladný a pritom má tento telefon uplne všetko

výborný telefon bez dotykového displeja
tento telefon som dlho hladala no na Slovenksu som nezohnala v tomto farebnom prevedení
lahko sa používa, čim je Nokia známa
tento produkt určite odporúčam

La Farque

La Farque

Přidáno: 8. ledna 2012

• Zpracování
  • Fotoaparát (5.0 Mpx + Carl Zeiss)
  • Plnohodnotná qwertz klávesnice
  • Zakoupené Quick Office
  • Síla wi-fi signálu
  • 1500 mAh baterie = 5DNÍ BEZ NABITÍ!!!!!
  • Prostě nejlepší manažerský telefon, který se dá sehnat na trhu
  • Malý displej
  • Plastová brada nedoléhala (vyměněna za novou)
  • čočka fotoaparátu vystupuje nad povrch

Tento telefon jsem dostal, balení bylo velice překvapivě velké, obsahovalo 4GB pamětovou kartu, poutko, pouzdro nabíječku, USB kabel a sluchátka. Telefon patří mezi střední třídu, ale u mě vyvolal velké emoce jak designem, tak výdrží a klávesnicí. Doteď ho mám doma a občas ho využiji místo mého Notu, který je naproti němu obr. Mám ho už tři roky a stále jede, bez sebevětších škrábanců. Překvapí dotikovým tlačítkem Navi, díle kvalitou fotek.Byl jsem moc rád, když jsem ho dostal, nikdy ho neprodám, Eseries sice skončila podle mě tímto modelem (E7 a E6 - foťáky na hovno) ale tímto telefonem něuděláte chybu. Nikdy. A to mluví uživatel iPhonu 4, Nokie C7, Samsungu Galaxy Notu. ;)

• Ano (6)

Přidáno: 26. prosince 2011

• Fotoaparát
  • Rychlé seznámení se Symbianem
  • Možnost rychlého vyjmutí pam.karty
  • Šikovné ovládání
  • Kvalitní materiální zpracování
  • Velmi výkonná baterie!!
  • Na svou dobu si drží cenu

Telefon je mým prvním symbieňáckým, ale i tak jsem se sním rychle naučil. Ovládání bylo ze začátku hektické, ale po upravení nastavení, které je opravdu obsáhlé se mi telefon pěkně zapasoval do dlaně. Dá se ovládat i jednou rukou. Mapy fungují zatím perfektně a fotoaparát fotí na jedničku. Wifi zatím nezklamala a co se týče materiálního zpracování tak nemá absolutně chybu. Možná by jen zasloužila krytku fotoaparátu a nižší cenu. Ta je však v poměru s výkonem, který ještě dnes silně konkuruje současným telefonům, odpovídá. Proto dávám pěkných 90% a mohu doporučit

• Ano (6)

• - pěkný display
  • - kovové tělo
  • - GPS se někdy není schopno připojit
  • - pomalejší nabíhání fotoaparátu

Pro mě je telefon naprosto ideální, skloubily se v něm všechny vlastnosti, které potřebuji (pohodlně si otevřu dokument, odepíšu na maily..). Po dotykáči jsem opět chtěl přejít na telefon bez dotykového displaye a myslím si, že jsem nemohl vybrat lépe.

Ověřený zákazník Mobilní telefony Biz

Jessica

Přidáno: 11. října 2011

Zakoupeno v Mobilní telefony Biz

Doporučuje produkt

Mobil slúži fantasticky, Síce som si musela najprv zvyknut na male pismenka, ale teraz som s nim mimoriadne spokojná. Fotí výborne, batéria vydrží pomerne dlho, gps a wifi rýchle. Odporúčam skvelý mobil!:)

Ověřený zákazník NOVY-MOBIL.CZ

Tynasss

Přidáno: 23. září 2011

Zakoupeno v NOVY-MOBIL.CZ

• cena, vzhled, funkce, free navigace, výdrž baterie, sklěvé ovládání
  • fotoaparát

Skvělá kvalita za výbornou cenu. Manažerka s multifunkcemi. Doporučuji

Přidáno: 23. září 2011

jsem velmi spokojený

Xxx

Xxx

Přidáno: 20. září 2011

• Nevim, jestli je to pouze muj pripad, ale casto, kdyz vezmu mobil to ruky, tak mi vypadne zadni kryt i s baterkou.. Takze je mozne, ze s nim za chvili nekam hodim!!

Vypadava kryt i s baterii

• Ne (10)

Přidáno: 2. září 2011

Zakoupeno v Český-mobil.cz

Telefon nemá žádnou chybu.Disainove vypadá taky skvěle

Tom

Tom

Přidáno: 22. srpna 2011

• qwerty klavesnice
  • fotak casto nechce zaostrit (idealnim mistem projde ale stejne nezaostri)
  • u manazareskeho telefonu ocekavam perfektni diar, zde je podprumerny a funkce jako presunout schuzku na jiny den ani nenajdete
  • v diari zustavaji zombici - nektere zaznamy nelze smazat, v nokii sem se dozvedel ze to vyresi novy firmware ale ten to nevyresil
  • tristni software podpora od Nokie (PC Suite uz neni podporovan a v novem OVI Suite neni synchronizace kalendare)
  • jiny software ci prenos dat je komplikovany, pac samotna nokia nepodporuje import dat (treba z jineho telefonu nez z NOKIA)
  • neskutecne slaba GPS .. v Alpach kde se autonavigace chytala hned po zapnuti se E72 nechytla ani po nekolika hodinach a kdyz tak vydrzela par minut nez se signal ztratil, pritom sama tvrdila ze presnost je pouhych 100m takze je cela Nokia navigace uplne nepouzitelna
  • rychle plnici se vnitrni pamet z neodladenych aplikaci, pul dne pustena GPS (hledajici signal) a obcasne zapinani fotaku za chvili zpusobi ze fotak hlasi plna pamet ukoncete jine aplikace
  • debilni synchronizace - na pamet kartu nahraju film, a pri synchronizaci se pak tento film opet stahuje do PC (film byl nahraty do uplne jine slozky nez se ukladaji zaznamy z fotaku)
  • problem s aktualizaci firmware, dokonce ani na pockani v Nokia Care mi jej za hodinu nenahodili .. pry jedine reklamace a mesic bez telefon
  • prohlizec internetu casto neustoji slozitejsi stranky (treba zive.cz) .. hlasi ze ma plnou pamet (samozrejme ze bezi jen prohlizec a volne pameti treba pro cache je tam skoro co od novoty pres 200MB)

priserny telefon za nehorazene penize .. to co je jinde standard, je u nokie zazrak, funkce za ktere clovek ocekaval ze zaplatil v cene telefonu jsou funkcni az po dokoupeni dalsiho software

• Ano (10)

Nokia E72 - YouTube

pohoda

Přidáno: 6. srpna 2011

• design

profesioální telefon za rozumnou cenu
vřele doporučuji

Roman

Roman

Přidáno: 29. července 2011

• design, klávesnice, wi-fi, fotoaparát, zpracování
  • zatím nic (krom občasně zamrzající wi-finy) a mohlo být prostředí trošku novější, tohohle Symbianu je už člověk "přepitej" :)

Tento mobil mám cca dva týdny, čili v podstatě stále probíhá bližší seznamka :) Není to zas tak hrozné, jelikož před lety jsem měl novou E71, takže budu to srovnávat asi s tímto modelem. Psaní na této klávesnici mi nedělá trable, je to o zvyku a smsky dávám jednou rukou, obouruč je to o poznání rychlejší i pohodlnější. Design se mi líbí, je vidět, že se mobil klubal z éčkové série E52, E72... Foťák je kvalitní, byl jsem zvyklý na 6220classic, který jej má na slušné úrovni. V podstatě je totožný, snímky dělá pěkné. Wi-fina je klasika, občas toho ale ´má moc´ a zamrzne. Jinak jde ale o dobře zpracovaný mobil, který užije teenager i manager. Zatím mu nemám co vytknout, snad u toho i zůstane.

Itter

Itter

Přidáno: 24. července 2011

• krásné provedení
  • kovový zadní krit
  • QWERTZ klávesnice a české znaky
  • 5 MPix fotoapát a přisvětlovací dioda
  • hlasové ovládání
  • Wi-Fi, 3G, EDGE, GPRS
  • překvapivě krásný zvuk reproduktoru
  • kvalitní webový prohlížeč (dobře zvládá desktopové zobrazení)
  • operační systém mi moc nesedí
  • někomu může vadit "trackball" ve stylu Blackeberry (lze vypnout)
  • těžko najít zajímavé aplikace na OVI store

Telefon mám jako náhradu za HTC s Androidem a musím přiznat, že Simbian 3rd mi nesednul a připadá mi poněkud zamotanej (zvláště v nastavení telefonu) a OVI store není z mého androidího pohledu žádnej zázrak, na druhou stranu překvapil webový prohlížeč a 5MPix fotoaparát s Autofokusem.

A cena? K dnešním poměrům mi připadá prodávat E72 nad 7000 Kč trochu moc

• dátový kábel nie dlhší ako 15cm

juraj

Přidáno: 21. června 2011

Zakoupeno v Allmobil.cz

• Železný kryt.super qwerty klavesnica. fajn prehladnost ako u Nokie. Fotak je kvalitný 5 MPix. Celkovo vynikajuci mobil.
  • trochu vyššia váha ale to je zanedbateľné.

Celková spokojnosť velmi na vysokej urovni.

www.mobilmania.cz

Přidáno: 12. června 2011

Nokia E72: více funkcí, více manažer (test) - MobilMania.cz

Kdykoli se na trhu objeví telefon, který se od předchůdce liší jen jednou cifrou v označení, ožijí majitelé stávajícího modelu: má smysl investovat do novinky? Může mi vůbec novější telefon něco nabídnout, když ten můj umí skoro vše? E72 překvapuje pozitivně i negativně: stále je co vylepšovat a mnohé se povedlo, ale při snaze o neotřelý design lze také leccos pokazit.

Celá recenze na www.mobilmania.cz

Catherine M

Přidáno: 11. června 2011

• Vzhled, klávesnice
  • Wifi, inTernet. Špatné nastavení.

S telefonem jsem zatím spokojena. Jen mi vadí připojení přes Wifi, které nefunguje. Asi budu mobil reklamovat. Uvidíme.

Pavel Bartoš

Přidáno: 7. června 2011

Zakoupeno v Český-mobil.cz

• Kompaktní rozměry (vzhledem k možnostem telefonu), Bohaté funkce (v porovnání s modely bez OS), Navigace, Kancelářské funkce
  • Občas pomalejší systém, slabší fotoaparát

Doporučuji pokud sháníte telefon/komunikátor pro práci, kdy požadavkem je funkčnost (komunikace, kalendář, diktafon). Při přechodu z telefonu bez OS je třeba se naučit s telefonem pracovat, po krátkém čase to ale zvládne každý. Existují sofistikovanější přístroje, ale v dané cenové hladině dobrá volba.

Šimon Marák

• relativní jednoduchost
  • výdrž baterie
  • fotak
  • email
  • nekdy se sice málo, ale seká
  • psani pouze 2 rukama jinak pomalé

výborný telefon s výbornou ovladatelností, fotak ujde, mam ho asi 2 měsíce a nemenil bych, zpracovani plastu a krytu je dobre, baterka mi vydrzi cca 3 dny pri normalnim pouzivani internetu a gps, ale tohle bude asi individualni, mam velke prsty ale tyhle mala tlacitka mi nedelaji vubec problem, akorat je telefon velky a musi se na nem psat s pouzitim obou ruk

Přidáno: 26. května 2011

• vybral jsem si ho

a jsem spokojen

Novotný Juraj

Přidáno: 21. května 2011

(Upraveno 23. května 2011)

Dobrý deň

Rád by som mal plnohodnotný telefón so slovenskou klávesnicou.
Možno to mohlo byť uvedené už pri produkte
na vašej stránke, aby nedošlo k týmto zbytočným problémom.
V cene nie je problém. Problém je stále v klávesnici.
Ak by to bolo možné prepošlite mi prosím cenu nového telefónu, s tým že by sa jednalo o výmenu s určitým doplatkom.

Ďakujem

Novotný Juraj

(reakce na Vaše hodnocení obchodu z 21.5.2011)

Dobrý den. Jestli jste nespokojený s barvou, rádi Vám jej vyměníme. U Nokia E72 je klávesnice u EU verze anglická, telefon s českou či slovenskou klávesnicí je podstatně dražší, neboď pochází z distribuční sítě Nokia.cz.

----------------
Tento e-mail dostáváte na základě vyžádaní reakce obchodu při vyplnění hodnocení v systému Ověřeno zákazníky. Zpráva je odeslána jednorázově a Vaše e-mailová adresa uvedená ve formuláři nebyla a nebude využita k jinému účelu.
Vaše původní hodnocení: http://obchody.heureka.cz...

MITON Media, a.s. | www.heureka.cz

MS

MS

Přidáno: 16. května 2011

• Zpracování (jedná se o nádherný kousek HW, nikde nic nevrže)
  • Baterie má výbornou výdrž
  • Display dobře čitelný i na slunci
  • Kvalitní zvuk do sluchátek
  • Kvalitní zvuk při telefonování
  • Kvalitní fotoaparát
  • Klávesnice
  • Systém
  • Zastaralý HW

E72 je skutečně nádherný telefon téměř dokonalým zpracováním, vynikající klávesnicí a na poměry mobilů i příjemným fotoaparátem.
Všechny tyto výhody ale kazí slabý HW v kombinaci se Symbianem, který dokáže člověka dohnat k šílenství. Nedostatek RAM se projevuje tak, že při spuštěném hudebním přehrávači a současném prohlížení webu je občas přehrávač ukončen. Správa datových připojení je další věc. Zakážete všechny synchronizace v roamingu a telefon dále vesele datuje. S vypnutou A-GPS vás mapy nechají čekat na signál i 5 minut, případně nechytí vůbec. Aplikace pro maily je sice vesele animovaná, ale díky tomu i velmi pomalá atd...
Je to škoda. Krásně zpracováný telefon sráží ke dnu použitý systém.

Ověřený zákazník Mobilcentrum

Přidáno: 6. května 2011

Zakoupeno v Mobilcentrum

• rychlost telefonu
  • vydrž baterie
  • querty klavesnice
  • velikost telefonu - telefon nepadne do ruky, ale da se zvyknout
  • Nokia email exchange - lepsi pouzivat aplikaci Gmail od Googlu

• Dlouhá výdrž baterie
  • Možnost různých aplikací - i Skype
  • Vzhled a design - nádherný
  • Navigace!!
  • jedině snad malá tlačítka pro pány, nebo i dámy s velkými prsty, jinak nic nemám, bez námitek

Řekla bych dokonalost sama, perfektní a výkonný mobil za super cenu. Design je nádherný, velmi elegantní, možná pro někoho trochu těžší do kapsy, ale pro mě do kabelky absolutně ideální. Velikost je perfektní, střední, ne velký ani ne malý. Funkce jsou báječné, navigace o tom snad ani nemluvě, přepych.
Jsem maximálně spokojena ve všech směrech. Neměnila bych za nic na světe!!

• Ano (12)

• Fotoaparát
  • Emailovy klient
  • GPS navigace
  • Nejdou přehrávat flash videa
  • Malý displej na internetové prohlížení.

Výborně a velmi rychle se na něm píše. Internetový prohlížeč a Wifi šlape super. Z fotoaparátu je velmi pěkné video a fotky. Navigace nabíhá sice někdy dost pomalu, ale když máte internet v mobilu, naběhne hned a je velmi pěkně udělaná od Nokia.

Rimoraj73

Přidáno: 6. března 2011

Zakoupeno v Max-shop.cz

• Výborně vybavený telefon !
  • Rychlý, přehledný..!
  • ...zatím nic!!!

-manažerský telefon jaký jsem hledal!!

coradocat

coradocat

Přidáno: 10. února 2011

• - rychlejší procesor
  • - representativní vzhled
  • - Qwerty klávesnice
  • - dobré organizační schopnosti
  • - 3,5 mm jack
  • - proti E71 menší klávesy, které jsou více zapuštěny a proto jsou proti E71 hůře ovládatelné
  • - nemožnost nastavení vlastního zámku kláves
  • - v kapse se rád sám odemiká

Nokia E72 je vlastně vylepšená verze mobilního telefonu Nokia E71. Mobil E72 je ve stejně úžasném designu jako E71, rozdíl můžeme vidět spíše v softwarovém vybavení telefonu a menší klávese space. Také má E72 nový fotoaparát s rozlišením 5 megapixelů. Při koupi tohoto mobilního telefonu nás určitě potěší velmi silná nabíječka, díky které je nabíjení telefonu opravdu rychlé, v balení naleznete také kožené pouzdro a poutko, které se Vám určitě může hodit. Nokia E72 má v sobě umístěnou 4 GB microSD kartu. Mobil má klasickou konstrukci a úzký vzhled, sejmutí zadního krytu je bezproblémové a proto je bezproblémový i přístup k baterii a SIM kartě. Potěšit nás může také QWERTY klávesnice, která nabízí protiskluzovou ochranu. Tento mobilní telefon má skvělé rozměry i hmotnost, a proto skvěle padne do ruky i do kapsy. Myslím si, že mobil má pouze pár nedostatků mezi, které patří například malá vnitřní paměť nebo nekrytý fotoaparát + dle mne nevhodně řešný zámek kláves. Přesto Vám tento mobilní telefon doporučují.

• Ano (11)

• Ne (9)

Tomas

Přidáno: 27. ledna 2011

Zakoupeno v Max-shop.cz

• velmi dobrý poměr cena : výkon
  • nevím o ničem

velmi dobrý přístroj za rozumnou cenu

L. Adamec

L. Adamec

Přidáno: 25. ledna 2011

• Má spoustu funkci, což je dobré, ale zde být faktická využitelnost.
  • Příliš malá tlačítka, vůbec klávesnice se moc nepovedla. Měl Jsem E 52 a myslím, že jsem udělal chybu když jsem u tohoto typu nezůstal.

Při utopení E 52 jsem dal na doporučení známého, který E 72 má.Takže shrnuto : Hodně dobrý, ale nikoli pro každého.

tinmar

tinmar

Přidáno: 25. ledna 2011

• spousta funkcí, které nevyužiju
  • mrňavá tlačítka
  • příliš tenký a široký - špatně se drží
  • totálně zmatené ikony a podikony - špatná orientace
  • nelze s ním manipulovat v jedné ruce

Dostal jsem ho za korunu ale musím říct, že protoho, kdo hlavně telefonuje a píše sms je to nanejvýš nepraktický stroj. Prodám ho a jdu do nečeho levného a jednoduchého.

• Ano (8)
  • Ne (9)

Ladislav Adamec

Přidáno: 22. ledna 2011

Zakoupeno v Max-shop.cz

Jsem se vším velmi spokojen, od rychlosti vyřízení objednávky až po kvalitu zboží.

• Ne (5)

M.

Přidáno: 20. ledna 2011

• Qwerty klávesnice
  • kvalitní fotoaparát
  • wifi
  • aplikace
  • dobré organizační schopnosti
  • prvotní dojem z nepřehlednosti
  • nemožnost vypnout zvuk fotoaparátu

Mobil mohu doporučit, jsem s ním spokojená. Jako jedinou vadu vidím špatné spojení sluchátek a telefonu, zvuk občas vypadává a to i přesto, že mám telefon jen pár dnů. Zatím jsem nezjistila,jestli je to sluchátky nebo přístrojem.

jt

Přidáno: 19. ledna 2011

Zakoupeno v Alza.cz

má vše co od Nokie jsem čekal

Elvíra Jeronimová

Přidáno: 19. ledna 2011

Zakoupeno v Dobirkamobil

• Qwerty klávesnice umožňuje rychlé psaní sms oběma palci, přehledné menu, pevná kovová konstrukce a přitom lehký, padne i do "malé" dámské ruky (narozdíl od některých širokých modelů BB), spousta doplňků v ceně.
  • nevhodné pro netrpělivé, menu a nastavení se liší od starších modelů, je potřeba se hodně učit. Klávesnici neocení a možná i budou proklínat osoby se širokými palci - poměrně malé klávesy.

Vkusný manažerský telefon se spoustou nových, velmi užitečných fcí. Doporučuji model s nainstalovanou navigací - NAVI Pack.

Barush

Barush

Přidáno: 17. ledna 2011

• Chromovaný design mobilu, QWERTY klávesnice
  • 5 megapixelový fotoaparát
  • Chybí zde zadní kryt na fotoaparát
  • Malá vnitřní paměť

Nokia E72 je vlastně vylepšená verze mobilního telefonu Nokia E71. Mobil E72 je ve stejně úžasném designu jako E71, rozdíl můžeme vidět spíše v softwarovém vybavení telefonu. Také má E72 nový fotoaparát s rozlišením 5 megapixelů. Při koupi tohoto mobilního telefonu nás určitě potěší velmi silná nabíječka, díky které je nabíjení telefonu opravdu rychlé, v balení naleznete také kožené pouzdro a poutko, které se Vám určitě může hodit. Nokia E72 má v sobě umístěnou 4 GB microSD kartu. Mobil má klasickou konstrukci a úzký vzhled, sejmutí zadního krytu je bezproblémové a proto je bezproblémový i přístup k baterii a SIM kartě. Potěšit nás může také QWERTY klávesnice, která nabízí protiskluzovou ochranu. Tento mobilní telefon má skvělé rozměry i hmotnost, a proto skvěle padne do ruky i do kapsy. Myslím si, že mobil má pouze pár nedostatků mezi, které patří například malá vnitřní paměť nebo nekrytý fotoaparát. Přesto Vám tento mobilní telefon doporučují.

• Ano (9)

Přidáno: 18. prosince 2010

(Upraveno 18. prosince 2010)

Supr

• Operační systém
  • Multitasking
  • 5 Megapixelů
  • nic

Velice výkonný mobil. Co víc dodat.

Přidáno: 13. prosince 2010

• vybava, zpracovani
  • slabsi vydrz - 2 dny realneho provozu

spokojenost,
E52 oproti tomuto je hracka

www.mobilzin.cz

Přidáno: 6. prosince 2010

Nokia E72 - Mobilzin

Podrobný přehled technických parametrů, obsáhlý slovník pojmů, diskuzní fórum, fotky a videa…

Celá recenze na www.mobilzin.cz

www.fonky.cz

Přidáno: 3. prosince 2010

Nokia E72 Nokia Maps 3.0

Německý autoklubu ADAC porovnal funkčnost a spolehlivost jednoúčelových přenosných navigací s navigacemi integrovanými v mobilním telefonu, testu byl podroben i telefon Nokia E72 s bezplatným navigačním software Nokia Maps 3.0.

Celá recenze na www.fonky.cz

Zobrazuji 1 - 50 ze 76 recenzí [ 1 ] 2