Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

Nokia E7

Přidat recenzi

Smartphone - Nokia - výsuvné - Bluetooth - WiFi - Java - Přehrávání MP3 - Fotoaparát

Pohledný a inovační design, který nabízí vše potřebné, abyste byli v obraze. 4 palcový dotykový displej ClearBlack AMOLED a klávesnice QWERTZ, pracovní i soukromé e-maily v... více »

Kde koupit

Doporučení od zákazníků

53 zákazníků doporučuje tento produkt
8 zákazníků nedoporučuje tento produkt

Nejpřínosnější pozitivní recenze

(51 z 59 lidí shledalo tuto recenzi jako přínosnou)

Nokia E7 je novinka ve světě komunikátorů od Nokie. Tělo E7 je z kvalitního kovu, to se ovšem podepsalo na její vyšší hmotnosti. E7 je na svou konstrukci i velmi tenká, její rozměry jsou 123,7 × 62,4 × 13,6 mm. Na těle E7 nejsou žádné odnímatelné kryty, tzn., že na vyjmutí baterie budete potřebovat ... Zobrazit celou recenzi

Všechny recenze Nokia E7

Luis Vostřel

Luis Vostřel

Přidáno: 19. května 2012

• QWERTZ klávesnice
  • OS Nokia Belle
  • snadné používání
  • GPS navigace
  • moc velký jen do jedné ruky

Kvalitní telefon, odolný, rychlý, s dostačující pamětí. Nechybí standardy jako Wifi, GPS navigace...
Při dnešní ceně poměrně dobrá volba, pokud tedy nejste zrovna tím, kdo sbírá jen a pouze technické novinky...

Jiří Kuzník

• Samovolné restarty
  • Nízká výdrž baterie
  • Nízká spolehlivost
  • Podprůměrný fotoaparát

Tímto modelem u mne NOKIA definitivně skončila. Půl roku starý telefon byl již dvakrát na reklamaci, jednou protože ztrácel signál a nyní zase pro změnu odešel MicroUSB konektor, takže nefungovalo nabíjení.
Dále mne neskutečně iritovaly samovolné restarty nebo kanadský žertík v podobě nemožnosti občas zmáčknout tlačítko přijmout u příchozích hovorů, protože si telefon myslel, že je zamčený.
Telefon spadající do manažerské kategorie by měl mít lepší fotoaparát, který umí ofotit i texty, čarové kódy atd. - tady to prostě není.
Ba co víc, telefon spadající do manažerské kategorie by měl mít také lepší servis, a ne že na něj budu pokaždé čekat měsíc až se vrátí z reklamace, a navíc přeformátovaný a bez dat.
Díky těmto "ctnostem" se tohoto krámu zbavím hned jak se mi vrátí ze servisu zpět a koupím si asi Samsung Galaxy S3, protože NOKII nevěřím už z principu a myslím si, že podobné dětské nemoci jsou přítomny i u nových telefonů LUMIA (navzdory jinému OS).

Kvalita fotografií pořízených telefonem: dostačující
Výdrž baterie při aktivním používání: necelý den
Hodnotím se jako: technický guru
Ověřený zákazník Alza.cz

steve

Přidáno: 27. dubna 2012

Zakoupeno v Alza.cz

• SUPER TECHNIKA
  • PO ROCE MI ZKOLABOVAL

Kvalita displeje: perfektní
Viditelnost displeje na slunci: průměrná
R. Miklosz

R. Miklosz

Přidáno: 27. dubna 2012

• Rozměrná a pohodlná qwerz
  • Design
  • Kvalitní zpracování a materiály
  • Displej (jsou určitě i lepší, ale k čemu?)
  • Nokia Belle - neoslní vizuálními efekty, ale pro práci rychlý, přehledný a uživatelsky příjemný OS
  • GPS, Quickoffice, Adobe Reader... a další spousta užitečných aplikací
  • Slabší baterka. Při celodenním používání (hovory, maily, web, dokumenty), je třeba jej večer nabít.

Jedna menší připomínka k jinak bezchybnému tělu E7. Kdo má vysušené ruce, může mu mobil snadno vyklouznout. To jsem vyřešil plastovým krytem nokia. Ten taky záda telefonu a sklíčko optiky ochrání proti poškrábání při šoupání po stole.

Kvalita displeje: dobrá

Přidáno: 24. dubna 2012

• vše
  • nic

Chtěl jsem tento model od doby co se dostal na trh

Packie

Packie

Přidáno: 17. dubna 2012

Doporučuje produkt
  • Super displej, Klavesnice QWERTZ, Nokia Belle!, kvalitní materialy, pohodlný na dotyk, rychlý, jdou na něm paradni hry :)
  • Menší vydrz baterky, nejdou v knihovně skladeb upravovat písničky

Tento mobil bych doporučil všem kteří mají rádi dotykový telefon, ale lpějí i po starých dobrých časech kdy vládli trhu ještě tlačítkové telefony. s mobilnim telefonem jsem nadmíru spokojen, ale Nokia by mohla mít lepší přístup k Symbianu a přidávat hry. Podporu mají až do roku 2018 ale sám tomu nevěřím, kyž na Nokia Marketu už hry moc nepřibývají. Telefon funguje jak pro Mladistvé, tak i pro starší. každy si na něj zvykne a má kvalitní zpracování, osobně bych chtěl vidět kdy se displej rozbije. Je z velmi kvalitního materiálu a konstrukce je také pevná. Někomu možná bude vadit váha, ale ja osobně sem si zvyknul. příjemný design Nokia.

Kvalita fotografií pořízených telefonem: dostačující
Pepan6680

Pepan6680

Přidáno: 17. dubna 2012

Doporučuje produkt
  • Kvalitní a pevná konstrukce, Hardwarová klávesnice, 4"displej, 16Gb paměť, OS Symbian Belle, výborná hlasová navigace, 8mpx fotoaparát
  • Chybí paměťová karta, fotoaparát nemá autofocus

S aktualizací na novou verzi OS Symbian Belle je telefon výborný, přidává nové funkce a znatelně zrychlil. Hlasová navigace je stále na jedné z nejlepšíchurovní a hlavně je zdarma a mapy mouhou být uloženy v telefonu, takže není třeba připojení k internetu. Hardwarovou qwertz klávesnici a 4" displej taky každý telefon nenabízí a byl to hlavní důvod ke koupi. Konstrukce je kvalitní kovová a kdejaký telefon by mohl závidět :-) Snad jen ta baterie by chtěla ještě vylepšit. Displej má sice papírově relitivně malé rozlišení, ale v tom nevidím problém, zobrazuje díky clear black display poměrně kvalitně černou a jeho zobrazení celkově je kvalitní

Kvalita displeje: dobrá
Ověřený zákazník NokiaGallery.cz

Radovan

Přidáno: 14. dubna 2012

Zakoupeno v NokiaGallery.cz

Doporučuje produkt
  • skvělej displej,rychlost odezvy,citlivost,přehled a skvělá QWERTY klávesnice,prostě vše.

mám jej krátkou dobu tudíš hodnocení zatík skvělé,jen čas ukáže jeho kvality a neduhy

Výdrž baterie při aktivním používání: více než dva dny
Ověřený zákazník ZbožívPraze.cz

tnt497

Přidáno: 6. dubna 2012

Zakoupeno v ZbožívPraze.cz

Doporučuje produkt
  • Rychlý a přehledný systém.
  • Multitouch.
  • Kvalita dílenského zpracování.
  • Spousta funkcí.
  • Celokovové tělo.
  • Skvělý ClearBlack AMOLED Display.
  • Quick Office premier v ceně.
  • Skvěle vymyšlená QWERTY.
  • Někomu nemusí vyhovovat vyšší váha, ale to je dáno kovovým tělem. Mě 176g perfektně vyhovuje, pak vím, že má telefon v kapse.

Jsem odkojen Nokií a později i Symbianem, donedávna jsem používal nokii C6-00, ale rozhodl jsem se, že si pořídím něco novějšího. Při hlobokém zkoumání a delším používání Androidu v Samsungu Galaxy Spica, SE Xperia mini a HTC Desire S jsem se rozhodl, že nechci pociťovat sebevražedné sklony pokaždé, když bych si pouze rád přečetl email, spustil nějakou aplikaci, nebo jen napsal zprávu. Takže Android jsem, kvůli jeho nedomyšlenost, nestabylitě a velice vratké přehlednosti zavrhnul. Téměř z donucení jsem vyzkoušel také systém Bada v Samsungu Wave III, kde mě za prvé zděsilo, že navigace je placená, což pro mě jako dlouholetého uživatele nokií je něco nepředstavitelného a zadaruhé, že Samsungem opěvovaný Bada je jen převlečený Android se všemi jeho nešvary. Ještě než se objevily na trhu nokie lumie, uvažoval jsem i o Windows Phone. Jelikož jsem chtěl plnohodnotnou klávesnici padlo moje oko na HTC 7 pro, ale když jsem měl telefon v ruce a spatřil jsem, že kvalita dílenského zpracování je na úrovni nejlevnějších čínských napodobenin všeho možného a thaiwanský výrobce dělá telefon z levného, tenkého plastu vhodného spíše na makety, nebo hračky určené na tržnici, rozhodl jsem se, že i po velice důkladném zhodnocení konkurence zůstanu radši stále u kvalitní a ověřené nokie. Uvažoval jsem nad neuvěřitelně rychlou Nokií 700, absenci klávesnice bych oželel, ale display byl pro mě příliš malý. Dále jsem přemýšlel o Nokii C6-01, ale zde mi zase po dlouhém používání její předchůdkyně klávesnice opravdu chyběla. Zpozoroval jsem také model X7, kde jsem zjistil, že design této nokie mě děsí. Nakonec jsem přemýšlel o Nokii N8 a pak padla moje volba na její vetší, starší sestřičku ze které N8ička vychází, tedy Nokii E7. Na závěr musím říct, že jsem s tímto telefonem i Symbianem Belle nad očekávání spokojen. A zmiňovaná nižší rychlost oproti Androidu je jen výplod něčí fantasie, telefon je stejně rychlý a místy rychlejší než Desire S a Galaxy Spica i přes hardwarovou převahu těchto modelů je Nokia díky minimální náročnosti symbianu na hardware stejně rychlá/rychlejší.

Hodnotím se jako: technický guru

Jacques.

Přidáno: 3. dubna 2012

(Upraveno 5. dubna 2012)

• 4 palcoví AMOLED displej+clear black
  • HW klavesnice (u mě s českou diakritikou)
  • OS Symbian Belle
  • Hodně kvalitní konstrukce-prostě NOKIA
  • Navigace
  • USB- on the go + HDMI
  • 16 Gb pamět
  • Foto i video
  • Výdrž baterie
  • Oproti N8,C7 apod. nemá FM vysílač (transmitter)
  • Málo wigetů na výchozí displej
  • Kalendář
  • Nastavení

Tak žačátkem bych chtěl napsat,že mobilní telefon jsem si vybíral opravdu dlouho (tři roky se mi muj starý ne a ne rozbít).
Znám všechny telefony i jejich klady a zápory. Nakonec jsem vybral právě E7 a to z následujících duvodů.

Software
Symbian Belle.

Nemohu srovnávát s Androidem jako jiní,muj předchozí telefon nebyl smartfon, ale Android mi prostě není sympaticky (a také u 4 palcového displeje je jeho výdrž maximálně den-tady překročíte dva)
Ale Symbian Belle je rozhodně o dostdál než Anna. Mě osobně systém vyhovuje. Je stabilní,jednoduchý,přehledný a není tak náročný na baterii. Jediné tři kritické věci. Osobně mám rád ,když i uvnitř na výchozích displejich telefon vypadá pekně,což je omezené kvalitními wigety.Už jsem na OVI strávil hodně času,ale je ji opravdu málo.Další je kalendář,který ve formě wigetu na displeji umí zobrazit na den jen jednu událost,pukud jich máte vice,napíše jen více událostí pro tento den-u biznis telefonu nepochopitelné. A třetí je malá možnost nastavování v základním nastavení (ale nemohu moc srovávat s ostatními telefony,takže to neni objektivní).
Kapitola sama o sobě je můj včerejší boj s Nokia Suite. Mám iPod a tak mě zklamalo,že Suite funguje jako itunes-kterej nenávidím. Jesli nemáte podle Tagu (všechny informace ve skladbách zakotvené v souboru) srovnanou hudbu,tak se tešte jak po nahráni hudby do telefonu, na nepřehledný "bordel".A co je lepší,ve Suite Tagy nejdou přepsat,ani interpreta prostě nic. Takže extra program, kde musite před nahráním soubory poupravit.Ale to bude asi u všech telefonů... Něco Suite ale umí,pracovat s kontakty nebo aktualizovat softwere.

Hartware

Perfektni konstrukce. Osobně mám stříbrnou verzi. Není nikdo kdo by vám telefon nepochválil. Opravdu budí pozornost - bohužel když ho ztratíte tak asi nepočítejte v návrat :) . Vše drží,nevrže a mačká se velmi luxusně.
Displej je nádhernej. To jak jsem četl, že rozlišení není dostačujíci bych si dovolil nesouhlasit. Koukal jsem na obraz uplně zblízka ale nevidím žádnou hranu pixelu. Takže rozlišení se být vámi nebojím,jelikož obraz je opravu čistý a ostrý. K tomu je to clear black s amoled a navrh Gorila Glass-prostě pecka :) Ta černá je taková,že nepoznáte kde je konec displeje.Moc chválím.
HW klávesnice o ní je napsáno všude a moc. Je super a proto telefon mám. Mám s CZ diakritikou takže spokojenost ješte větší. Klávesy jsou podsvícené. Dobře se ale píše i na SW klávesnici díky velkému displeji. Můj předchozí vybraný telefon byl SE Ray-netuším jak bych na něm dal dohromady smsku :D
Tak a jsem u toho,co mě u telefonu opravdu DOSTALO. Pro Ti co nevědí co je USB- on the go. Vemete redukci z mini usb na normálni usb (což je v baleni) a připojite treba myš i s klávesnici a to i bezdrátově. K tomu můžete přes HDMI připojit telefon k televizi a mate medialní centrum-to je opravu něco,u čeho jsem zustal stát s otevřenou pusou :D Přes USB- on the go můžete připojit externi flash disk nebo HDD a přehrávat filmy,hudbu kopirovat nebo pracovat se soubory-prostě vše.To bych řekl ,že víc jak vynahrazuje možnost vložení paměť.karet.
Nemá vyjmatelnou baterii, ale když jsem vyděl konstrukci,tak jsem za to rád. Zadní kryt by to kazil a mohl by vrzat. Takhle je tělo pevné.
Také se hodně řeší váha telefonu. Není lehký,ale řekl bych že je těžký přesně tolik na kolik vypadá-není to plast. Bál jsem se nošení v kapse kvuli rozměrum a váze, ale nemám s tím problém,ba naopak. Moje stará nokia 6300 byla klasické konstrukce,malá a lehká. Ale v kapse ji pořad rovnat protože přepadávala na bok a pak byla o dost širší než teď E7 ;)
Toho jsem se bál nejvíc ale problem to není. Jen to vyndavání z kapsy. Jesli si vecí vážíte tak kvuli provedenosti telefonu se budete bát že vám vypadne z ruky-což se může stát kvuli hladké hliníkové konstrukci.Doporučuju pouzdro.
Hned jsem koupil držák do auta NOKIA a do auta padne skvěle a nejen to,navigace funguje vyborně (na to že je to pořad jen telefon). Mohu srovávat jelikož jezdím do práce po západní evropě s navigací TomTom.

Baterie

Mam telefon nový,takže pul dne wifi,stahovní ,instalování,zkoušení navigace,aplikaci a internetu. S přítelkyní smsky ve formě chatu takže kolem 50 za den :) Telefonování i mimo domov přenos dat na 3G. No a vydrží den. Opravdu klobouk dolu. Nemužu zatím soudit, až budu telefon využívat jen jako telefon,ale věřím že tři dny to budou. Kvuli vydrži jsem telefon také kupoval. A kapacita 1 200 mAh je relativní !

Procesor

Je to jen 680 MHz,což škoda. Ale já jsem díky vyladěnosti Belle nezaznamenal nějáké zasekávání nebo pomalý chod. Toho se opravdu bát nemusíte !

Takže závěrem:

Telefon jsem chtěl tři roky a minimálně rok, co jsem telefon hledal, ale každý měl vady se kterými jsem se nechtěl spokojit.Tento telefon mě dostal (ale až diky aktualizaci na Belle). Jsem rád že jsem ho koupil a neměnil bych !
Je to hrozná hračička,snad mě to přejde jelikož se od něj sotva hnu :D

• Ano (6)
Ověřený zákazník mobilprovás

Přidáno: 28. března 2012

Zakoupeno v mobilprovás

Doporučuje produkt
  • kdo je zvyklý na Nokii, nepotřebuje komentáře "PRO"

za 5700 bez DPH v české lokalizaci od českého e-shopu je to výborná věc!

Výdrž baterie při aktivním používání: více než dva dny

jsem spokojená

www.techzin.cz

Přidáno: 29. února 2012

NOKIA E7 – nejlepší pracovní telefon | Váš magazín o nejžádanější elektronice

Nokia E7 se může chlubit především výklopnou qwerty klávesnicí a velkým 4 palcovým displejem (360 x 640 px), který dokáže zobrazit až 16 milionů barev. Displej je dotykový a kapacitní. Nokia používá typ AMOLED, což způsobuje živost, sytost a ....

Celá recenze na www.techzin.cz
Ověřený zákazník NEJMOBILY.CZ

Přidáno: 13. února 2012

Zakoupeno v NEJMOBILY.CZ

Doporučuje produkt
  • velký displej - využívám hodně internet, celkově je to už takový malý počítač
  • poměrně vysoká hmotnost

Celkově jsem moc spokojená. Hlavně telefon disponuje i vysouvací klávesnicí,což byl má podmínka. Má velice kvalitní fotoaparát, perfektní vychytávku s SMS,kdy se na displeji zobrazují zároveň jako taková "konverzace",tak nemusím listovat. To se mi moc líbí.

Jiří Širc

Jiří Širc

Přidáno: 2. února 2012

Doporučuje produkt
  • Je to mobil s mnoha funkcemi. Myslím si ze nektere jsou as zbytečné.

Supr telefon

KristyKity

KristyKity

Přidáno: 30. ledna 2012

• Plnohodnotná QWERTZ klávesnice
  • 4" kapacitní AMOLED displej (ze skutečného skla)
  • HDMI vstup
  • 8 Mpx foťák
  • Kovová konstrukce
  • HD hry
  • Chybí automatické ostření
  • Výdrž baterie

Byla jsem s tímto telefonem celkem spokojená .. Akorát s tím Bellem si mohli pospíšit, určitě by to z telefonu udělalo lepší "mašinku" .. Byla jsem spokojená i s celkem velkým výběrem aplikací a her na Ovi store .. Jak je již u Eček zvykem - je to kvalitní komunikátor a skvělý pracovní nástroj pro manažery.

Pavel

Pavel

Přidáno: 27. ledna 2012

Doporučuje produkt
  • Perfektní zpracování,krásný amoled displej,skvělá klávesnice,velmi dobrý fotoaparát(pokud je venku dost světla fotí skvěle),video nádherné,dobrá ovladatelnost(s belle to bude snad ještě lepší)rychlost solidní ale v porovnání s mým druhým mobilem Htc Evo 3d je to slabší ale ujde to,na Ovi marketu je docela dost aplikací a her.
  • Trochu pomalejší(malá ram)jinač nic zásadního.

S mobilem jsem spokojený,i když nemá giga procesor a giga ram je velmi solidní ba řekl bych konstrukcí,perfektní klávesnicí foťákem a krásným vzhledem se vyrovná těm plastovým nabušencům od samsungu a htc, takže doporučuji všem kdo si potrpí na luxus a přivřou oči že není až tak rychlý a výkoný ale má vše co je třeba a hlavně v dobré kvalitě.

Ověřený zákazník Mobilplus

Přidáno: 27. ledna 2012

Zakoupeno v Mobilplus

...

Přidáno: 20. ledna 2012

Nedoporučuje produkt
  • - velký a přehledný display
  • - výsuvná klávesnice
  • - navigace
  • - rychlý přístup na internet
  • - SW je oproti Nokii 9300i výrazným krokem zpět, není dostatečně intuitivní a vyžaduje mnoho zbytečných akcí, které na dotykovém displayi vedou často k chybám
  • - některé funkce mají snahu "zamrzat" - např. otáčení displaye
  • - klávesnice je oproti N 9300i obtížněji ovladatelná

- oproti N 9300i z hlediska snadnosti ovládání značný krok zpět
- po 5 měsících běžného provozu přístroj zkolaboval a reklamace ze strany NOKIA dosud nedořešena, přestože vada vznikla buďto ve výrobě nebo netěšností pouzdra neodolávajícímu běžnému provozu
- v dané cenové úrovni určitě nedostatečná kvalita, nižší, než Nokia 6310i a Nokia 9300i, s nimiž jsem měl a mám dobré zkušenosti

erecenzie.eu

Přidáno: 19. ledna 2012

Nokia E7 | Recenzie

Tak či onak, Nokia E7 v nás zanechala vcelku pozitívny dojem, a pre jej cieľovú skupinu môže byť zaujímavou kúpou. Milovníci high-tech telefónov však získajú len veľmi kvalitný kus telefónu. Žiaľ, s pre nich zrejme nevyhovujúcim operačným systémom.

Celá recenze na erecenzie.eu
  • Ano (25)

Daniela Dlouhá

Přidáno: 14. ledna 2012

Doporučuje produkt
  • Kombinaca běžné a dotykové klávesnice. Elegantní vzhled, profi.
  • Neumí všechny dostupné splikace.

Vhodné pr oty co se učí a nebo nemají rádi pouze dotykové telefony. Jistě Vás zaujme.

sisak

Přidáno: 13. ledna 2012

• - perfekti dilenske zpracovani
  • - maximalisticka vybava, nechybi nic podstatneho
  • - povedena HW klavesnice
  • - 1200 mAh akumulator je opravdu na takovyto telefon slaby

Telefon zcela splnuje moje pozadavky na moderni komunikator. Kdyby vsak vyrobce zabudoval akumulator o vetsi kapacite (treba i za cenu mirne tlustsiho tela pristroje), vubec bych se nezlobil.
Pokud si nekdo chce porizovat telefon jako nahradu kompaktniho fotaku, tak E7 neni zrovna nejlepsi volba. Vestaveny fotak je opravdu dobry jen na nouzove foceni (coz mne osobne ovsem vyznamne netrapi).
Jinak jsem z pristroje nadsen a jsem maximalne spokojen, za necelych sedm tisic velmi dobra volba.

Přidáno: 12. ledna 2012

Doporučuje produkt

paradni luxusni telefon .. Ma sice slabsi baterii na jeho velikost displaye ale to je asi vse:) jiank jsem velice spokojnen je jeste trochu vetsi nez obvykle ale je to jen o zvyku

Radek Šubrt

Radek Šubrt

Přidáno: 6. ledna 2012

• QWERTY klávesnice pro rychlé psaní sms
  • Paměť 16GB
  • Přístup k sosciálním sítím
  • Malá výdrž baterie telefonu
  • Malý procesor
  • Symbian
  • U foťáku není automatické ostření
  • Větší hmotnost

Telefon je docela dobrý ale má i své mouchy, jako například to, že nejde pustit rádio bez sluchátek. Potom jako velká nevýhoda je to, že má baterie malou výdrž. Jinak displej je krásně barevný a je na něm dobře vidět i na slunci. Jinak zvuk je velmi dobrý a nejlepší je ve sluchátkách. Foťák je docela dobrý a fotí docela dobře, ale nemá automatické ostření. Jinak procesor 0,68GHz je poněkud málo, dnešní telefony třeba Samsung, HTC a Sony Ericsson mají procesor okolo 1GHz. Kladně hodnotím přístup k sociálním sítím. Telefon má moje sestřenice a musela ho reklamovat, protože měla chybnou desku telefonu ( telefon nešel nabíjet) po opravě bylo vše OK. Mobil bych doporučil středně náročným uživatelům mobilních telefonů.

Libor Kruliš

Přidáno: 5. ledna 2012

• Super kvalita
  • Strašně nízká výdrž baterie max.1den

Precizní spracování a snadná obsluha.Jsem maximálně spokojen s produkty Nokia až na tu baterii u E7.Jinak bych E7 doporučil všem svým známým.

Daniela

Přidáno: 5. ledna 2012

• spousta funkcí
  • klávesnice je dostatečně prostorná
  • trochu těžší
  • jinak zatím nic

doporučuji

Marek

Marek

• Velky a prehledny displej,klavesnice
  • Baterie,fotoaparat

Je to velmi kvalitni telefon nokie opet nezklamala aspon ne mne.

(Upraveno 2. ledna 2012)

• Malá výdž baterie
  • Neexistence paměťové karty
  • Nízká spolehlivost
  • Velmi problematické dobíjení
  • Při nutných častých opravách je vždy kompletně vymazán obsah paměti, což při neexistenci pam. karty je katastrofa (zálohování při oběmu vestavené paměti trvá řádově hodinu i více...).

Tento přístroj, který jsem získal za bonus body T-mobile se mi změnil na zlou noční můru. Jeho systém dobíjení je pro mne stále nepochopitelnou neznámou. Přístroj zahlásí, že baterie je vybitá, po připojení zdroje oznámí "dobíjím" ale hned v zápětí "nedobíjím". Občas mi oznamuje, že dobíjí, ačkoli není připojen k žádnému zdroji - to je tedy jeho vrcholné číslo. Oprava na tom nic nezměnila. Když konečně skutečně začne dobíjet, je nutné kolem něj chodit po špičlách a běda aby někdo zavolal, vše začne od začátku. Po připojení zdroje se občas z hecu sám od sebe restartuje. To se někdy stává i několikrát po sobě. A když si uvědomíte, že dobíjet je třeba denně...... Kdybych ho měl za peníze už bych ho dávno vrátil, jenže je za bonus body....... . Asi to nakonec vyřeší popelnice.

Roman

• Klávesnice, rychlost ovládání, přehlednost
  • Váha, výdrž baterie, starý OS

Jsem s tímto telefonem spokojen na první pohled mě zaujal design a možnost používat jak pouze dotykový displej pro rychlejší operace tak možnost využití klávesnice při psaní zpráv a emailů, klavesnice je velmi příjemná a tlačítka jsou dost daleko od sebe takže se mi nestavá že bych zmáčknul třeba 2 tlačítka najednou jako u jiných modelů. Trošku mě mrzí software protože si myslím že tenhle telefon mohl být už na lepším než na Symbian ale co naplat je to třeba vydržet. Proti je možná vydrž baterie ale to se nedá nic dělat je slabina většiny smartphonů. Tento telefon můžu určitě směle doporučit halvně těm kteří jsou na cestách a používají mail, internet a podobné aplikace.

Michal

Přidáno: 30. prosince 2011

Doporučuje produkt
  • Dobrej telefon jsem spokojen jen by mohla déle vidržet baterka jinak vřele doporučuju
  • nic jen ta baterka

jsem spokojen

Lukáš

Lukáš

Přidáno: 29. prosince 2011

• Design, kvalitní provedení
  • Displej, jeho kvalita a citlivost, i když menší rozlišení
  • Vyklápěcí systém
  • Hardwarová klávesnice
  • Příslušenství - sluchátka, kabely - k pc, redukce na HDMI, na USB
  • možnosti přizpůsobení
  • GPS, mapy celého světa
  • Nokia PC Suite
  • Stále téměř stejný Symbian
  • Rozměry a hmotnost - špatný do kapsy
  • Vyklápěcí systém působí lehce nejistě
  • Baterie se při používání zbytečně rychle vybíjí
  • Méně kvalitních her a aplikací na netu
  • Fotoaparát
  • Horší paměť a procesor - ale mobil fnguje hodně rychle a bez problémů

Ačkoliv se mi rozbily tři Nokie předtím, které byly zakoupené z oficiálního obchodu Nokia, rozhodl jsem se znovu koupit Nokii - kvůli hardwarové klávesnici, kterou moc mobilů nenabízí, ale lepší mobil (značka, čeština, cena do 7 tisíc, hardwarová klávesnice, foťák) nikdo nenajde.
Mobil jsem koupil v internetovém obchodu v druhém nejlevnějším , ale výborně hodnoceným!! Na obchodu vážně záleží - moje přítelkyně si před rokem koupila Nokii C6, a to ve špatném obchodě - mobil má jinak rozmístěné některé klávesy, je velmi pomalý. Moje E7 byla určena pro polský trh, ale vyrobena ve Finsku.
Teď už ale k mobilu: Konstrukce je kvalitní, kovová, pevná, bez možnosti vyndat akumulátor - proto pro vyprázdnění operační paměti doporučuji občasný restart. Jen vyklápěcí systém působí trochu nejistě, ale je určitě dost pevný.
Hardwarová klávesnice je opravdu skvělá, rozhodně lepší než psát na softwarové klávesnici na displeji.
Displej, operační paměť a procesor - podívejte se na budoucí plány mobilů a uvidíte velké displeje s ohromným rozlišením, výkonem a pamětí - tady Nokia zaostává, ale mobil jde bez problému a krásně rychle! Bojím se ale, jak to bude za rok, jestli budou parametry výkonu práce stačit. Dnes je standard mnohem výš. Ale jak píšu, mobil šlape parádně, jen mam strach z nízkých parametrů a v budoucnu.
Symbian se příliš nemění, co se týká základních funkcí - mění se design, přidávají se nová nastavení, ale v principu je to ten základní Symbian. Občas se trochu hůř ovládá práce ve složce a něco nejde nastavit. Najde se tam i nelogičnost v procházení souborů.
Foťák je spíš z legrace. 8 megapixelů bez autofokusu, ale i s dobrými funkcemi. Fotí strašně.
V E7 jsou předinstalované některé programy, které stejně skoro nikdy člověk nepoužije, takže je lepší něco stáhnout.
Jinak vše, co bylo Ovi a Symbian se ruší a bude o jen Nokia - lze to pozorovat u Obchodu, PC suite a i u samotného OS, na který bude asi za měsíc aktualizace na Nokia Belle - snad už opravdu něco nového, inovovaného :).
Co jsem našel, jsou ale stejně malé chybky, mně Nokia E7 moc vyhovuje a můžu ji jedině doporučit.

Přidáno: 27. prosince 2011

(Upraveno 27. prosince 2011)

• - Špičkový managerský telefon
  • - Jednoduchý a přehledný op.systém
  • - Jednoduché připojení k sítím
  • - Kancelářské vybavení
  • - Bezesporu patří mezi nejlepší Nokie vůbec
  • - Zamiloval jsem si jej :)
  • - Výkon, vzhled a vybavení telefonu přebíjí veškeré negativní stránky tohoto přístroje

Špičkový, krásný a nedstandartně vybavený telefon

Karel

• Skvělá manažerka
  • Výborné zpracování
  • Foták
  • Pohodlnost
  • Proti? Nic proti snad ani není až na pamětové karty

Nekteří uživatelé píšou jak jsou s mobilem nespokojeni..přitom 98% tento mobil vůbec nevlastní a ani ho neviděli nikdy na živo :) Jsem rád že jsem si vybral tento mobil..A že má symbian? Pokud se o mobily trošičku zajímáte tak víte že u této nokie bude za půl roku jiný operační systém zcela zdarma ke stažení..
A rozhodovat se mezi HTC? Nikdy..at už do W7 nebo do ANDROIDA který má každý a je strašně poruchový bych nikdy nešel :) Tak si vemte k srdci a uvědom te si že tento mobil je opravdu špičkově vybavení a nádherne zpracovaný chytrý telefon :)

anonym

anonym

Přidáno: 23. prosince 2011

(Upraveno 23. prosince 2011)

• vše je perfektní
  • trochu slabá baterie

tento mobil je spolehlivý a a velmi užitečný,na tento mobil jsem čekala

Přidáno: 22. prosince 2011

• vše pro bez problémů

vše ok

zdeminem

zdeminem

Přidáno: 20. prosince 2011

(Upraveno 20. prosince 2011)

• - perfektní HW klávesnice i její mechanismus
  • - skvělý velký display
  • - spousta užitečných aplikací
  • - spousta her ke stáhnutí přes Nokia obchod (dříve OVI) zdarma
  • - hodně dobrá navigace zdarma, aktualizace také zdarma
  • - přehledné menu a logické uspořádání
  • - kvalitní kovový kryt
  • - veliká vnitřní paměť (ne, SD karta při paměti 16GB opravdu není potřeba, pokud nemáte obrovskou sbírku pornografie kterou s sebou potřebujete brát na cesty
  • - HDMI výstup
  • - 8 Mpix foťák s LED bleskem
  • - občas se prostě sekne, zamrzne.
  • - kryt hodně citlivý na poškrábání, mít v jedné kapse např. klíče a mobil zároveň = průšvih
  • - vysoká váha telefonu, ale to je prostě daň za kovový kryt s HW klávesnicí
  • - časem bude určitě vadit nemožnost výměny baterie
  • - úplně, ale opravdu úplně na pi*u nabíjecí konektor přes jakési micro USB - hrozně rychle se opotřebuje a pak jen čekáte jestli telefon spustí u dalšího nabíjení, nebo taky ne...
  • - nemá autofocus a je to vidět
  • - možná o fous slabší wi-fi (oproti předchozí 5800XM najde méně vysílačů, k rychlosti pokud je v dosahu nemám výhrad)

Myslím, že Nokia při konstrukci téhle, ve své době vlajkové lodě, trošku podcenila situaci. Má vše co má chytrý telefon mít, symbian není na škodu, ale je tady tolik malých i větších záporů, že i těch 70% co dávám je až až. Zpracování detailů taky mohlo být lepší (nabíjecí konektor, chrastící kovové tlačítko zámku displaye, povrchová úprava nebo spíše odolnost kovového krytu). Chtěl jsem Nokii a chtěl jsem chytrou, proto jsem si řekl o tenhle telefon - před necelým půlrokem stál u T-Mobile zhruba 15.000 Kč a za tyhle peníze už si představuji neco lepšího. Reálná cena, ať se na mě zlobí klidně kdo chce, by měla být zrhuba třetinová. Jinak se Nokia zabije sama a sežerou jí Japonci a Korejci, případně (nejen) módní ikona iPhone. A to by byla škoda.
Telefon bych svým známým doporučil, ale ne za tuhle cenu.

Přidáno: 20. prosince 2011

• ok
  • neni slot na kartu

ok

Přidáno: 12. prosince 2011

Doporučuje produkt

produkt jsem začal okamžitě používat a dosud bez problémů. jsem spokojen. Produkt jsem doporučil dálšímu.

pctuning.tyden.cz

Přidáno: 8. prosince 2011

Nedoceněná královna manažerských mobilů – Nokia E7 s Annou

Konstrukčně skvělý telefon, který ale brzdí použitý operační systém. Více v recenzi na PCTuning.cz!

Celá recenze na pctuning.tyden.cz

Michal Ciompa

Přidáno: 7. prosince 2011

Doporučuje produkt
  • perfektni displej, HW klavesnice, rychlost, paradni video, kovova konstrukce, bohate prislusenstvi
  • chybi autofocus

Tento telefon jsem si vybral, protoze jsem chtel telefon s HW klavesnici a velkym displejem a v soucasne dobe je takovych telefonu jako safranu a jedine tento splnoval vsechny moje pozadavky. S telefon jsem maximalne spokojen, je dostatecne rychly, ma velkou vnitrni pamet, displej je skvele citelny aji na primem slunci, na klavesnici se pise perfektne, pohodlne a bez preklepu. Spracovani je vyborne, vysouvaci mechanismus jde otevrit aji jednou rukou, displej v obou polohach drzi dostatecne pevne.

Ověřený zákazník VK Servis

• zatím nic

koupě na základě recenzí

Přidáno: 5. prosince 2011

• Spousta funkcí a aplikací, HW klávesnice
  • malá výdrž baterie, špatný foťák s nemožností makro fotek, chybí díra na poutko

manažerský telefon, v CZ distribuci za nesmyslně vysokou cenu. Velké zklamání je z foťáku, jehož 8 MPIX je možné využít pouze venku za slunečného dne, jinak stojí fotky za...

Přidáno: 28. listopadu 2011

Přidáno: 12. listopadu 2011

• Super klávesnice
  • bytelné robustní zpracování
  • elegantní vzhled
  • bezvadný displej čitelný za každé situace
  • vybavení vším potřebným pro práci i zábavu
  • ve složkách přehrávání hudby jen po jedné skladbě

Telefon, na který jsem si po týdnu zvykl a zjistil, že v terénu nepotřebuji notebook.
Dlouho jsem na takovou věcičku čekal, hodně mi usnadňuje práci a využívám prakticky všechny funkce.
Rozhodně doporučuji všem, co se chtějí nejen bavit ale také pracovat, tenhle kamarád vám vyhoví ve všem ;-)

• Ano (7)

Ověřený zákazník MobilPlanet.Cz

Petr Vácha

Zakoupeno v MobilPlanet.Cz

Doporučuje produkt
  • Klávesnice, velký display, dokonalá podpora a servis
  • malá výdrž baterie

výborný mobil pro všechny, co nechtějí jen telefonovat a psát SMS

• Velmi dobrá Qerty klávesnice
  • Kvalitní robusní konstrukce
  • Velký kvalitní display
  • -Bez paměťové karty - všechny data jsou v mobilu, v případě poruchy je velmi obtížné nebo i nemožné dostat je ven
  • -Dobíjení přes nespolehlivý micro USB konektor mi zkolabovalo po 3 měsících - oprava, vymazání dat...
  • -velká spotřeba - telefon i když je připojen ke značkové autodobíječce pří navigaci, využití bluetoth a občasných hovorech po cca 2 hodinách klekne
  • -Přístroj si občas "dělá co chce" a na majitele nemá čas, včetně neočekávaných samovolných restartů
  • -Baterii nelze bez rozmontování půlky telefonu vyjmout, takže oblíbený "tvrdý restart" není možný,
  • -rovněž tedy není možné využít záložní akumulátor, což u tak žíznivého telefonu je problém
  • Velký, těžký, prakticky není možné na něj sehnat odpovídající pouzdro - já jsem nucen používat pouzdra na fotoaparáty

Přístroj bych zaručeně doporučil svému nepříteli, po třech měsících ho mám akorát plné zuby

• Ne (7)
djmario

djmario

Přidáno: 9. listopadu 2011

Doporučuje produkt
  • Opravdu super telefon vydrž také kdy mám na sim intenet nepouživám wifi,krasný telefon a symbian jede jak má žadné zasekavaní doporučuji velký displej opravdu čitelný za všech podmínek

Bomba Telefon

Jirka Lidák

Jirka Lidák

Přidáno: 8. listopadu 2011

Doporučuje produkt
  • velký displej, který je dobře čitelný za každých podmínek
  • QWERTZ klávesnice
  • kvalitní konstrukce
  • natáčení videa v HD
  • 8Mpix foťák
  • nevyfotí text

Chtěl jsem kvalitní mobil s velkým displejem a HW klávesnicí, takže tento mobil byla jediná volba. Telefon je těžší oproti ostatním telefonům, ale rychle si na to zvyknete. Vše perfektně sedí a díky tomu, že má zabudovanou baterii tak není problém ani se zadním krytem jak to bývá u jiných telefonů, že hrká atd... Většina lidí nadává na slabou HW vybavenost, mně se ještě nestalo, že by telefon zamrznul nebo se sekal a to tam mám spuštěno hodně aplikací na všech třech obrazovkách. Podle mně je HW takový, aby telefon běžel tak jak má. Hodně lidí taky nadává na foťák, což je další věc ve který nesouhlasím. Rozlišení 8Mpix je dostačující, dělá hezké fotky, jen chybí autofocus, ale tento telefon je především určen pro skupinu lidí, která ten foťák používá jen příležitostně a na to je 8Mpix dost. Když chcete telefon na zábavu, kupte si Nokii N8, kde foťák je velmi dobrý. Pokud chcete telefon určený především na práci s pohodlnou QWERTZ klávesnicí tak E7 je jasná volba. Telefon jsem koupil 17.6.2011 a zatím jsem nepřišel na žádný nedostatek.

• Ano (9)

Zobrazuji 1 - 50 ze 108 recenzí [ 1 ] 2 3