Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

Nokia E6

Přidat recenzi

Smartphone - Nokia - dotykové - Bluetooth - WiFi - Java - Přehrávání MP3 - Fotoaparát

Rozměry Velikost: 115,5 x 59 x 10,5 mm Hmotnost (s baterií): 133 g Objem: 66 cm3 Paměť Vnitřní paměť: 8 GB Podpora až pro 32 GB s přídavnou paměťovou kartou microSD... více »

Kde koupit

Doporučení od zákazníků

29 zákazníků doporučuje tento produkt
2 zákazníků nedoporučuje tento produkt

Nejpřínosnější pozitivní recenze

(19 z 19 lidí shledalo tuto recenzi jako přínosnou)

Nejpřínosnější kritická recenze

(52 z 59 lidí shledalo tuto recenzi jako přínosnou)

Telefon jsem si kupovat z toho důvodu, že jsem věrným vyznavačem Nokií a systému Symbian. Měl jsem E50, E51, E52, E71, E63, E5 a poslední mobil E72. Vyhovovalo mi to. Spokojenost, nádherná výdrž na baterii, jednoduchej systém, co se neseká, mapy zdarma. No prostě pro mě osobně většinou jen samá pozi... Zobrazit celou recenzi

Všechny recenze Nokia E6

Martin Fígl

Martin Fígl

Přidáno: 7. května 2012

• displej
  • dotyk <-- super !
  • rychlost
  • rychle se v něm vyznám
  • větší mezerník než u E72
  • fotoaparát a fotografie z něj
  • na internetu jdou otevřít max. 3 okna

Fakt moc dobrý telefon, za ty peníze to stojí.
Moc lidí si ho chválí :-), jak rodina, tak i přátelé :-).
Semtam už je to na něj moc, tak se na 2sekundy sekne :D ale to jen málokdy :-).
Fotky jsou z něj fakt moc dobré, a videa jsou ještě lepší.
Design ani nemluvím, je krásný.
Spokojenost !!!!!

Výdrž baterie při aktivním používání: více než dva dny
Hodnotím se jako: technický guru
Kvalita displeje: perfektní
Viditelnost displeje na slunci: dobrá
Ověřený zákazník NEJMOBILY.CZ

Scaathach

Přidáno: 6. dubna 2012

Zakoupeno v NEJMOBILY.CZ

• Intuitivní ovládání
  • Přehlednost
  • Skvělá grafika
  • Design
  • Nedostatečné a nenastavitelné osvětlení klávesnice

Telefon se mi velice líbil designově, funkce jsou pro mě jen příjemným zpestřením. Za technického odborníka se nepovažuji, ale jako běžný uživatel jsem s telefonem zatím nadmíru spokojena, nemám co bych vytkla, snad jen krom nepochopitelného osvětlení/neosvětlení klávesnice

Kvalita fotografií pořízených telefonem: perfektní
Výdrž baterie při aktivním používání: jeden den
Hodnotím se jako: běžný uživatel
Ověřený zákazník Handy Mobil

Ján Dúha

Přidáno: 27. března 2012

Zakoupeno v Handy Mobil

Doporučuje produkt
  • Je lahký,rýchly.Perfektný foťak a všetko.
  • mohol by byť večši displej.

OK

Ovládání mobilního telefonu: složité

Přidáno: 14. března 2012

(Upraveno 14. března 2012)

• fotky z něj
  • videoklipy z něj
  • vše krásně přehraje
  • displej
  • na webu jdou otevřít jen 3 okna

nevím co bych shrnul, samozdřejmě se najde nějaké proti, ale to je o zvyku jak si na mobil zvyknete a jak si zvyknete na věci v něm.. já si zvykl hned, protože jsem předtím Nokii měl, ale myslím že i lidé, kteří měli předtím jinou značku, v pohodě se v něm vyznají.. má ho i má 15letá dcera a s úsměvem se mi vysmívá, že s ním umí líp než já :-))
doporučuji :-))

Hodnotím se jako: pokročilý uživatel
Ověřený zákazník Český-mobil.cz

Lukáš

Přidáno: 5. března 2012

Zakoupeno v Český-mobil.cz

Doporučuje produkt
  • vizuálně krásny telefon, ovládání skvělé, fotí i bez AF dobře, qwerty klávesnice je akorát. Nemohu si stěžovat a rozhodně bych jiný tel. nekoupil!

výborný tel. na který si zatím nemohu stěžovat a já osobně jsem více než dost spokojený.

Ověřený zákazník Digipartner.CZ

Nikola Caprnkova

Přidáno: 22. února 2012

Zakoupeno v Digipartner.CZ

Doporučuje produkt
  • Krasny design,rychle ovladani .
  • Samozapinani internetu,aktualizace dat

Ja jsem spokojena,jelikoz neni plne dotykovy a zanechava si i stary prvky jako klasickou klavesnici.Na druhou stranu jsem rada,ze ma alepson dotykovy displej,coz je nekdy rychlejsi.

Urcite doporucuji.

• Videa
  • Sms
  • Prostě vše.:)
  • Jen Autofokucus

Nechápu lidi so sem píšou že má nedostačující sluchátka atp.nejspíš čekali sluchátka s přes hlavu s koženými polštářky..všechny mobily mají stejný sluchátka i I-phony maj takovýhle..jiný protě nejsou tk nevim co fakt ještě chtěj.Jinak ten to mobil je naprosto ůžasnej i pro velmi náročné.Fotky z něj sou jak z fotoaparátu.Neni těžký,veliké plus je internet.Mapy zdarma se vždycky hoděj sloty na 2 nabíječky.3.5 Jack,do kterého si mužete dát JINÝ sluchátka když NEVYHOVUJOU.Má krásný motiv a chytrý odemikání.Baterka je jak z normální baterky :D Velikej Jas Jen Doporučuju !!

monikasi

monikasi

Přidáno: 3. února 2012

(Upraveno 3. února 2012)

• foťák
  • aplikace
  • přehrává krásně videa
  • super hudba
  • jen jsem myslela, že k němu budou lepší sluchátka, jinak v pořádku

je opravdu super, má úžasné vlastnosti !
nevím co dodat, ale moc lidí si ho chválí :-)

petr

petr

Přidáno: 30. ledna 2012

Doporučuje produkt
  • Skoro vše, je opravdu skvělý. A suprově svítí jako baterka !
  • Autofocus-nemá

Tak s panem předemnou vůbec,ale vůbec nesouhlasím.. Mobil je super,nic mi na něm nevadí . A nevím jestli je pán hluchý , ale vidět jak přijde třeba zpráva nechápu, snad slyším ne ? A mě se teda displej rozsvítí ;) klávesnice je o zvyku .. Displej (dotyk) je taky bezproblému,ale musíte si zvyknou ta některé věci,potom to jde jako po másle.. symbian anna je pomalé to ano .. Ale nezaslouží si zas tak moc kritiky .. Prostě jsem s mobilem spokojen a myslím, že ostatní také.. :) ale žádný mobil není dokonalý :P

Ales

Ales

Přidáno: 30. ledna 2012

(Upraveno 13. března 2012)

Nedoporučuje produkt
  • pevná kovová konstrukce
  • baterka, která dobře svítí a relativně snadno se zapíná
  • k počítači se dá připojit jako zařízení mass storage bez instalace čehokoliv
  • 8MPx fotoaparát
  • podivné dotykové ovládání, které je někdy supercitlivé, jindy netečné - systém reaguje pomalu, seká se
  • plná klávesnice s nemožně malými klávesami a nedostatečně vyznačenými čísly
  • při příchodu SMS zprávy se nerozsvítí display
  • při zmeškané události bliká velmi nenápadně, nevšimnete si
  • pomalý webový prohlížeč, který někdy zobrazuje navigační šipku a někdy ne - trefit se prstem na odkaz je krajně obtížné - dá se částečně vyřešit instalací lepšího prohlížeče (Opera Mobile)
  • nedostatečný výkon pro přehrávání videa z webu - seká se, pomalu reaguje na povely (např. zobrazení přes celou obrazovku)
  • pomalý emailový klient, kterému trvá neskutečně dlouho, než vůbec zjistí, jaké přišly nové zprávy, navíc je kontroluje v nepochopitelných intervalech
  • pomalá komunikace přes wi-fi
  • nepřehledné nastavení, kde je problém požadovanou vlastnost najít
  • prohlížeč fotografií funguje jen v určené složce - pokud máte obrázky jinde, musíte soubory otvírat po jednom, přičemž ztrácíte přehled, kde jste byli
  • prohlížeč fotografií neumožňuje obrázek jednoduše otočit
  • při fotografování si můžete velmi snadno omylem stisknout něco, co jste nechtěli
  • fotoaparát bez autotofocusu, což kromě toho, že nemůžete fotit zblízka znamená, že nefungují aplikace pro čtení čárového kódu
  • pokud upravujete položky v kontaktech, po uložení kontaktu se dostanete na úplný začátek seznamu a musíte hledat znovu

Hybrid mezi klasickým a dotykovým ovládáním, který si z obou bere snad jen to nejhorší. To znamená: pro dotyk je příliš malý display a právě taková je i klávesnice, která má za každou cenu příliš mnoho kláves. Špatné vlastnosti završují pomalé reakce systému a doráží foťák bez autofokusu.

Hodnota vůbec neodpovídá ceně. Možná, že mohl přesvědčit v době uvedení na trh, v současné době (začátek roku 2012) už nemá šanci. Upřednostnil bych buď plně dotykové přístroje, nebo typy s výsuvnou pohodlnou klávesnicí.

Ovládání mobilního telefonu: složité
Kvalita fotografií pořízených telefonem: špatná
Hodnotím se jako: pokročilý uživatel

• Zpracování konstrukce
  • Chybí kontextová tlačítka
  • Chybí autofocus!!
  • Občas pomalejší reakce

Kupoval jsem jako novinku s velkým nadšením - to kupodivu neopadlo ani po půl roce používání. Výborná qwertz klávesnice je natolik návyková, že už nechci jiný typ mobilu!

• Ano (5)
Jan Krutný

Jan Krutný

Přidáno: 16. ledna 2012

• DESIGN :-)
  • Výdrž baterie je neuvěřitelná :-)
  • hudba
  • umístění věcí v telefonu
  • klávesnice
  • 2diodový blesk (super i jako svítilna)
  • fotografie jsou z něj úžasné (8mpx)
  • prostě luxus :-)
  • jen nejsem zvyklý na některé tlačíítka, to už je o zvyku :-)

Dobrý den,chci Vám napsat, že tento mobil je luxusní !
Když ho dáte do ruky kámošovi, hned vám řekne že je těžký.. pro mě moc ne, ale za chvili si zvyknete a je to supr. Je neuvěřitelné, kolik toho má ! opravdu jsem spokojen a musím vám říct, že ho objednáváme znovu ještě pro bratra :-). Fakt bezva. Je ovladatelný úplně v poho, za chvíli s ním hned umíte. :-). A ještě k tomu je krásný (já osobně mám stříbrný) a nastavit tam jde opravdu vše.

JEN DOPORUČUJU ! :-)))))

• Ano (8)
Ověřený zákazník VK Servis

Martina Hubertová

Přidáno: 1. ledna 2012

Zakoupeno v VK Servis

Doporučuje produkt
  • Tento telefon jsem si vybralo pro jeho multifunkčnost,kombinaci dotykového displeje a úplné klávesnice.
  • Bohužel jsem netušila,že se na našem trhu prodávají telefony určené pro asijský trh.
  • Klávesnice qwerty bez české diakritiky.
  • Telefon se po každé aktualizaci softweru vrátí do původního jazykového nastavení.
  • Nahrání češtiny v servisu Nokia stojí 900,- Kč na počkání.

Telefon se obsluhuje výborně.
Splňuje všechny požadavky.
Doporučila bych ho ostatním.
Výborná cena,pokud vám nevadí anglická klávesnice a nemožnost bezplatné aktualizace v češtině.
Budu si dávat pozor kde je vyroben a pro jaký trh je určen.

...

...

Přidáno: 26. prosince 2011

• hudba
  • aplikace
  • vše co tento mobil má uvnitř
  • nic

Je mi 13 let a hned jsem si s ním poradila ! Ani ne dvě hodiny mi netrvali abych se v něm vyznala ! Je lehký, krásný. Všichni jsou s ním spokojeni,

doporučuji !

• hodně vylepšení oproti E72
  • display
  • mapy zdarma
  • režim "dýchání" :-)
  • hudba je z něj fantastická
  • nemá autofocus :-(

Chytrý telefon, super, jde vidět, že hodně lidí si ho chválí a když už napsali kritické tak napsali i nějaké plus :-) Super telefon, opravdu jsem překvapen co vše umí .. Za JEDEN den jsem si na něj hned zvykl :-) . Už ho mám nějakou tu dlouhou dobu a vydrží pády atd. Pořád je stejně krásný, moc se neodírá, funguje jak má :-) SUPER ! Znám pár lidí co tento mobil také vlastní a jsou spokojeni.
Mohu jen vřele doporučit, tak jak ho doporučili mne !

S pozdravem, Val'Ped.

• Ano (10)
Jirka

Jirka

Přidáno: 29. listopadu 2011

• mapy zdarma
  • rozlišení displeje
  • nastavení dýchání nav. tlačítka
  • 8GB interní paměť
  • symbian anna
  • design
  • poměrně ostrá přechodová hrana display/hlavní tlačítka
  • povrch telefonu náchylný na otisky prstů

Celkově vynikající telefon a oproti BB perfektní poměr cena/výkon. Mám zatím jen pár dní, ale naprostá spokojenost. Používám pro práci i volný čas a není co vytknout. Display je nádherně jemný a reaguje na dotyky tak akorát... Kvalita zpracování je velmi dobrá až na nepatrné detaily (ostrá přechodová hrana display/tlačítka atd.). Na lesklém povrchu jsou poměrně patrné otisky prstů, ale vzhedem k ostatním plusům tohoto telefonu lze snadno odpustit. Váhal jsem mezi BB Bold 9700 a nokia e6-00 jednoznačně zvítězila displayem, cenou, navigací zdarma a velikostí vnitřní paměti. Vřele doporučuji všem, co již mají zkušenost s chytrým telefonem a hledají něco, co se jentak neokouká...

• Ano (8)
sisi

sisi

Přidáno: 28. listopadu 2011

• prostě super

telefon je prostě užasný.memá žádně chyby, vzhledově je krásný.je dobrý.má v sobě zabudované všechny důležité věci

Labtanet

• .. vše dle představ
  • sluchátka - obyčejné pecky
  • autofocus

↓ Můj názor - Přečíst :-) ↓

Telefon bych zhodnotil na 90 - 100% ..
Jako zajimavost bych řekl, že se hodně lidem líbí, když si zapomenete vypnout tichý režim na jednání: když vám někdo volá tak mobil položíte displejem dolů a přestane zvonit - SUPER - stává se mi, že zapomínám zapínat tichý režim.
O vzhledu ani nemluvím, je krásný, všem se líbí a stydět se za něj opravdu nehodlám.
Klávesnice QWERTY, je opravdu skvělá, skvěle se na ni píše jak na předchozím typu E72. Ale od něj se liší mezerník - je širší a to je další + :-) .. Funguje tak jak jsem očekával, možná mě i moc překvapil, je opravdu skvělý :-) Výdrž baterie je neuvěřitelná ! Pracuji s ním 24 hodin denně .. A vydrží 4-5 dní. Dotyk je skvělý jako u Iphonu.
Opravdu vše dle představ ! !
Doporučil mi tento mobil kamarád a jsem mu vděčný, že mi ho ukázal. DOPORUČUJI ! ! ! !

• Ano (9)

Tomas K.

Přidáno: 1. listopadu 2011

Zakoupeno v LSmobil.eu

Doporučuje produkt

Qwerty klavesnice + dotykový display.
Mnoho funkci včetně wifi

Jita

Přidáno: 31. října 2011

Zakoupeno v Mobil-Telefon.cz

Doporučuje produkt
  • výborný telefon, přehledný, lehký, dobrá výdrž baterie

doporučuji

Vyhy

Vyhy

Přidáno: 25. října 2011

(Upraveno 25. října 2011)

• Provedení,
  • Výdrž baterie.
  • HD, video.
  • Prostředí sms.
  • Snad jen ten autofocus

Můj Operátor se mnou prodlužoval smlouvu a nabídnul mi více typů telefonů a mezi nimi i E6.
Vzhledem k tomu, že jsem měl povětšinou telefony od Nokie, tak už jsem na ně zvykl a to možná i ovlivnilo můj výběr a mé hodnocení.
Měl jsem i Samsun a LG, ale vždycky jsem se vrátil k Nokii.
E6 je velmi slušný telefon, ne jen smart deska, ale telefon,
Má toho v sobě celkem dost a většina toho je pro člověka, který ho používá také na práci použitelná, Snad jen to automatické ostření chybí, ale upřímně, na pořádné focení je stejně lepší klasický foťák. Koupil jsem si proto telefon a né foťák. Ještě pochválím kvalitu zpracování. Nic nevrže (některé Nokie to umí), vše perfektně lícuje. Vzhled je reprezentativní a nemusíte se za něj stydět. Zajímavá je taková blbůstka, ,,dýchání,, a tak Vám telefon na stole ,,dýchá,,a dýchá :-). Když potřebujete rychle vypnout při příchozím hovoru zvuk, tak telefon jednoduše otočíte displejem dolu a zvuk se ihned vypne.
To je celkem k ničemu, ale občas při jednání můžete zapomenout dát tichý profil a takováto zbytečnost se najednou hodí. Doporučuji všem, kdo potřebují užitečný telefon :-)

• Ano (14)
Petra

Petra

Přidáno: 14. října 2011

(Upraveno 14. října 2011)

• plnohodnotná příjemná klávesnice
  • kvalitní 8Mpix fotoaparát, video
  • 8Gb paměť
  • Symbian Anna
  • široké spektrum úprav témat a profilů
  • dotykový displej
  • jemné rozlišení displeje
  • kvalitní Wifi
  • dobrá baterie
  • při nastavení displeje na úroveň 2 nesvítí klávesnice
  • nemožnost přidání pouze jednoho widgetu, musíte rovnou 4 na celý řádek

Krásný telefon, klávesnice se velice dobře používá, zvykla jsem si během dne. Není nad hw tlačítka. Fotí bezvadně, autofokus sice nemá, ale ten já nepotřebuji. Symbian Anna mě příjemně překvapil. Měla jsem E52, která už byla hodně pomalá a celkově pozadu. Pořídila jsem si Samsung Galaxy Ace a ani během 3 měsíců jsem si nezvykla. Spoustu věcí mi nevyhovovalo a jsem šťastná, že jsem se vrátila k Nokii. Ani přechod z 3,5 úhlopříčky na 2,5 mi vůbec nevadil. Spíš naopak, displej fakt stačí, je přehlednější. Oceňuji také kombinaci dotykového displeje s hw klávesnicí. Že jsou hw funční tlačítka nahrazeny dotykovými jsem si rychle zvykla a přijde mi to rychlejší. Wifi je lepší než u Ace i E52, prohlížeč nic moc, ale Opera to napraví. Telefon mi při běžném užívání vydrží skoro 3 dny. Vřele doporučuji! Peněz nelituji, protože mě tak pozitivně překvapil, že bych do něj šla zas bez rozmýšlení.

• Ano (19)
Libor

Libor

Přidáno: 13. října 2011

(Upraveno 13. října 2011)

• Kvalitní nahrávání videa
  • jdou přehrávat filmy včetně titulků
  • kvalitní displey+ bezvadný dotyk
  • navigace :)
  • balení mobilního telefonu
  • autofokus

Tento mobil mě zaujal a jsem s ním naprosto spokojen.
Líbí se mně displey kombinovaný s klávesnicí(pro mě je to dobrá volba).Co se týče práce s mobilem (e-maily,pdf,office atd.) je super.Navigace je velké plus, než si koupit externí navigaci ,tak raději od nokie mobil.Ušetříte peníze a navíc je tam vše,co v normální navigaci,takže se nemusíte bát,že je to šizené.Je to i fajn telefon pro zábavu, filmy+ vcelku dobrý hudební přehrávač a možnost nainstalování spousty aplikací od her,alkoholtesrů :)až po prohlížeče internetu,takže každý si může vybrat dle libosti. Co se týče baterie,tak to zatím nevím, mám mobil jen chvíli(ovšem domnívám se, že by mohla vydržet o něco déle). Co mně trochu vadí je to, že balení néní lépe vybavené ,nebo alespon kvalitnější sluchátka.
Mobil je vyroben z kvalitních materiálů,tudíž nemusíte mít strach,že nepůsobí elegantně,nebo někde něco vrže. Peněz za tento mobil nelituji a tudíž si myslím,že to byla dobrá volba....

Harry Potter

• foťák bez autofocusu
  • systém Anna
  • obsah balení
  • internetový prohlížeč

Telefon jsem si kupovat z toho důvodu, že jsem věrným vyznavačem Nokií a systému Symbian. Měl jsem E50, E51, E52, E71, E63, E5 a poslední mobil E72. Vyhovovalo mi to. Spokojenost, nádherná výdrž na baterii, jednoduchej systém, co se neseká, mapy zdarma. No prostě pro mě osobně většinou jen samá pozitiva.

Velmi jsem se těšil na E6. Podle prvních ukázek to byl mobil přesně pro mě. Kvalitní displej s výborným rozlišením, opět dobrá baterie a hlavně qwertz, které Nokie dělá velmi dobré.

Krabice: V krabici nic zásadního nechybí i když na rovinu bych od vybavení mobilu za "devítku" čekal o trošku víc, minimálně koženkový pouzdro co bylo v E72. Takže sluchátka co slouží jako handsfree (obyčejný, žádná sláva) nabíječka a USB kabel pro připojení k PC. Docela mě zamrzelo, že tam chybí i takovej základní prvek, jako je paměťová karta.

Obsah balení: 4 z 10

Vzhled: Když si jí porovnáte s o hodně levnější Nokii E5 zjistíte, že jsou to vlastně skoro dva totožné mobilní telefony. Luxusní vzhled, který byl u E72 doménou je ten tam. Ze zadu vypadá jak černá kovová placka a ze předu to také není nějaká extra velká sláva. Můj pocit je takový, že Nokia prostě šetří. Na zádech má takovou bradičku s foťákem, nijak nepřekáží a neurazí. Na boku najdeme regulaci hlasitosti, spoušť fotoaparátu a zamykací tlačítko, který slouží i jako zapínání svítilny vzadu u fotoaparátu (kdyby to nechali na mezerníku, udělali by líp, pro mě to bylo velmi nepraktické). Nahoře pak najdeme slot pro Micro SD karty a zapínání. Okolo to celý lemuje takovej stříbrnej rámeček. Celkově to na mě působí tak nějak dětsky a plastově a ne dospěle jako generace "É"ček před ní.

Body: 5 z 10

Displej: Od displeje jsem čekal víc. Četl jsem hodně recenzí a každý většinou chválil rozlišení (který je v programech na škodu) a také podání barev. Osobně si myslím, že je to přehnaný. Podání barev je věrný, ale že bych z toho displej byl nějak unešenej se říct nedá. Je tam vidět takovej jemnej rastr, neobtěžuje to, ale prostě tam vidět je. Co to podle mě zachraňuje, je rozlišení. Protože je to fakt všechno jemný, vyhlazený. To je super. Na tak malým displeji s takovým rozlišení by to asi ani nešlo jinak.

Displej: 7 z 10

Klávesnice a "tlačítka": Tak tady asi nemá cenu nic dodávat. Přesnej a jistej stisk. Jedna z těch lepších co jsem držel v ruce. Klávesnice je z takovýho pogumovanýho tvrdýho plastu. Co bylo pro mě problém (ale to je jen o zvyku!) je klávesnice posunutá trošku do leva. Takže jsem dělal překlepy a vždy jsem psal o klávesu vedle. Ale dá se zvyknout. Někde jsem četl, že má někdo problém se zvětšeným mezerníkem. Já s tím problém neměl a šlo to s ním jako po másle. Ostatní ovládací tlačítka jsou na pohodu. Středovej ovladač je trošku vyvíšnej a takovej "úzkej", není špatnej, ale přeci jen to není ono. Co se týče středovýho ovladače, tak určitě si pamatuje na signalizační světlo který u starší generace svítilo jak o závod. Tady budete zklamaní. Když jsem měl v noci nepřijatou sms, tak jsem ani nepostřehl, že to bliká. Ano signalizační dioda tam je, ale pomalu ji ani neucítíte. Je přítomnej taky možnost připojení sluchátek s 3.5 jackem. Repráček vzadu hraje poměrně slušne Znovu musím na závěr bohužel napsat: Na Nokii E72 se nehrabe ani omylem.

Klávesnice a "tlačítka" 7/10

Ovládání a systém: Nemám problém z kombinovaným ovládáním. Dokonce mi vyhovuje. Nemusím se proklikávat nebo čekat až to někde "scroluju" na nějaký potvrzení. Bohužel v Nokii udělali krok vedle. První co Vás přivítá jsou jakoby "widgety". V pravo máte čas datum a váš aktuální profil. S tím hnout nejde ani kdyby jste vyhlásili Finsku válku. Ty jsou prostě pevně daný a objevují se na každý ploše, kterou si vytvoříte. Takže Vám zbydou tři pozice pro vlastní widgety. Můžete si sem dát email, zástupce aplikací, rychlý vyhledávání. Moc widgetů nečekejte. Máte jich tam poměrně málo a ještě míň se jich dá stáhnout díky jasně velikostně daným pozicím. Takže prostě k ničemu. Menu se vcelku povedlo. Barvama hrající zaoblené ikonky, další podnabídky už jsou jen černobílé. Takže si tu barevnost užijte. Ovládat se to celé dá kurzorovými klávesi, ale bohužel se musí potvrzovat na displeji. Kdyby kluci a holky udělali ještě dve tlačítka navíc, udělali by líp a vypadalo by to taky jinak. Celkově to na mě působí dost chaoticky. Sice je to všechno přehledný, ale to je tak všechno. Bohužel. Zprávy se Vám zobrazují buď klasicky a nebo jako konverzace alá Iphone. Ale znovu: je to sice pěkný, oko to potěší, ale podle mě to brzí celej systém. Jinak datový toky dělaj, že se dokážou mezi sebou přepínat, ale jen tak na oko. Třeba když odejte z mísnosti, kde je wifi a ztratíte jí se vám to sice přepne na mobilní tarif, ale třeba Icq, nebo Slick se Vám vám vypne a nepřihlásí se do tý doby, dokud to sami neuděláte

Ovládání a systém: 4 z 10

Rychlost: Hoooooodně velký zklamání. Pokud máte otevřený dvě - tři aplikace (já měl Slick, Facebook a prohlížeč) tak se vám to prostě seká. Nevím, jestli je to nedoladěností systému, nebo čím, ale seká se to. Dokonce někdy tak nepříjemně, že jsem už začal bejt na to alergickej. Správce spuštěných aplikací vám nově zobrazuje nejen název ale taky hlavní obrazovku s tou či onou spuštěnou aplikací. Znova, je to prostě chaos. Zavírá se to křížkem a díky tomu, že dotyk není doménou tohoto přístroje, občas ztratíte nervy.
Prostě jsem z rychlosti toho přístroje zklamanej. A to raději nepíšu ani o emailovým klientovi, kterej prostě je tak pomalej, že dřív se mi načte, tak mám vousatý děti a platí mi hypotéku..

Rychlost 2 z 10

Dotyková vrstva: Tak už asi budu za blbce, ale znova: velkej problém. Jsem zvyklej z HTC ChaCha že dotyk je lehkej a přesnej. Bohužel se tohle všechno týhle Nokie netýká. "Pinč tů zům" funguje, ale tak nějakoby napůl. Občas máte problém se trefit přesně tam, kam chcete. Takže začíná kolotoč novýho vytáčení sebe samého. Někdy je problém se vůbec trefitdo do malých kontextových tlačítek který sebou přináší velký rozlišení. A prostě to postrádá takovou dušnost. Fakt někdy o nervy.

Dotyk: 4 z 10

Výdrž: Tak tady spokojenost. Wifi zaplá dva dny, pořád na Facebooku nebo na netu, hraní si s mobilem a mobil pořád držel. Takže tady jasný plus.

Výdrž 9 z 10

Prohlížeč: :-) Já už to psát nebudu. Zklamání. Pomalej, línej, nepřizpůsobivej. Třeba (touch.facebook.com) se Vám bude zobrazovat tak nějak rozházeně, některý stránky nejdou zoomovat. Sice to prošlo pár upravama, ale spíš vzhledovejma. Každopádně na androidí prohlížeč, to prostě nemá. Je to prostě takovej línej starej pes, kterej si sice splní svojí povinost, ale tím to končí.

Prohlížeč 5 z 10

Programová vybavenost: Je tady Quickoffice, možnosti jít na intranet, adobe reader, Shazam (na hledání hudby) a spoustu dalšího. Co mě osobně zamrzelo, je NEPŘÍTOMNOST oficiálního vestavěného klienta YouTube, takže pokud chcete video z YouTube tak musíte si buď splašit někde aplikaci z druhý ruky a nebo Vás to odkáže na m.youtube.com. Což je dost nepohodlný a takový divný. Jinak samozřejmě jsou tu mapy zdarma a ty jsou tradičně dobrý. Ovi store kde najdete dřív smrt, než nějakou užitečnou aplikaci pro ANNU. Na jednu stranu perfekt. Ale na druhou toopět naráží na rozlišení, kdy prostě ty tlačítka jsou titerný (třeba i v mapách) a tím pádem zase je to o nervy. O "email klientovi" jsem už psal. Přehrávač je povedenej, takovej "applovskej" :-) nemám co bych vytknul. Celkově ta vybavenost je dobrá. Škoda znovu jen pomalýho systému, kterej se seká a rozlišení displeje.

Programová vybavenost 7 z 10

Foťák: postrádám prostě autofocus. Nejdřív jsem se přesvědčoval, že ne, ale když chci vyfotit text, tak ho prostě nevyfotím, jedině, že bych se naučil luštit skrvny a věštil z kávovýho lógru. Jinak to fotí dobře. Na moje fotky to stačilo a video je taky dobrý. Na takové to moje domácí foceníčko, ale zase na druhou stranu spokojenost, na druhou ten autofocus!

Lidi co nepotřebujou AF 8 z 10
Lidi co ho potřebujou 2 z 10

Závěr: Jako těšil jsem se na něj, fakt, víc než na E72, ale jsem zklamanej. Na jednu stranu neříkám, že to není dobrej kus mobilu, díky dobrýmu programovýmu základu má co nabídnout i ten foťák není špatnej a natáčení videa. Ale na druhou je to tragédie. Seká se to, dotyk nefunguje tak jak by jste si přáli, malá nabídka aplikací, který unesou to rozlišení. Každej máme samozřejmě rozdílnej názor a já neříkám, že kdybych neztratil nervy, tak bych se dopracoval k nějaký podstatě toho mobilu. Ale bohužel se tak nestalo. Odložil jsem ho do krabice zpátky a už ho nechci vidět. Jelikož jsem BYL fakt velkej fanda Symbianů a Nokií, musím stáhnout ocas mezi nohy a říct, že prostě ten Android to má vymakanější, rychlejíš, živější a prostě propracovanější i co se týče aplikací. Je otázkou, kdo co od mobilu chce. Pokud někomu bere E6 jako pracovní nástroj - nevím. Čekal bych od pracovního nástroje nesekající se systém, spolehlivej a rychlej emailovej klient a podobný věci. Pokud chce někdo mobil na zábavu, čeká, že tam bude mít možnost si dohrát velký množství her, možnost si ten mobil "customizovat". Bohužel Nokia nesplnila ani jedno. Ať se koukám, jak se koukám na tenhle kousek, tak je to takový na půlce cesty mezi multimediálním a manažerským. A to je špatně. Chce nabídnout co nejvíc, ale při tom to celý sráží právě tím, že je tam toho moc a nedotažený. Někomu to bude vyhovovat. Já neříkám že ne. Ale pro mě to dopadlo ne úplně dobře. Takže teď budu se slzou v oku očekávat s HTC ChaChou a se vzpomínkou na úžasnou E72 na nějakýho nástupce, kterej už asi nebude z řad Symbianu.

Takže abych to shrnul. Pokud chcete Nokii na práci, tak se porozhlídněte po stále ještě se prodávající E72, která sice nemá dotykovej displej, ani tak jemnej, ale nabídne toho mnohem víc, spolehlivěji a hlavně rychleji. Pokud otáčíte každou korunu, podívejte se po E5, která také není špatná i když tam je to trošku o kompromisu. Pokud chete mobil na zábavu, jděte do Androidu. V tomhle směru nabídne asi nejvíc. Prostě a jednoduše od mobilu za "devítku" bych čekal trošku něco víc ;-)

Celkový hodnocení: 5 z 10

• Ano (52)
  • Ne (7)
Ověřený zákazník Mobil-bar.cz

Jana

Přidáno: 2. srpna 2011

Zakoupeno v Mobil-bar.cz

• krásnej, spousta funkcí, klávesnice + dotyk
  • jelikož jsem doposud měla jiné značky než nokii, tak se mi zdál dost složitý

doporučila bych ho ostatním...

• Ne (6)

• pamet
  • detailni display
  • hlasovy iterpreter zprav
  • design
  • snad podpora portfolia produktu pro Annu
  • sluchatka - plastove nepadnouci pecky
  • absence pouzdra

telefon se mi libil uz po strance designove, tak hlavne po srance zpracovani celkem. Za cenu je to skvela hracka. Hlavne baterie, kterou potrebuje kazdy, kdo potrebuje telefon a ne multimedialni zarizeni s obrim displayem.

• Ano (9)

www.mobilzin.cz

Přidáno: 14. července 2011

Nokia E6 Black - Podrobný přehled technických parametrů

Kromě technických specifikací u nás naleznete i obsáhlý slovníček s vysvětlením odborných pojmů, diskuzní fórum, fotky a videa...

Celá recenze na www.mobilzin.cz

mobilizujeme.cz

Přidáno: 11. července 2011

Nokia E6 - recenze rozpačitého business smartphonu

Nokia E6 je očekávaný nástupce manažerských modelů E71 a E72, které dnes nemají na trhu příliš alternativ. Náš redakční test prozradí, zdali se vyplatí pořídit si tohoto nástupce či zvolit jinou možnost.

Celá recenze na mobilizujeme.cz

expert

Přidáno: 12. června 2011

‪Nokia E6‬‏ - videopohled mobilenet.cz

Komentovaný videopohled v češtině na zbrusu novou Nokii E6.

• Ano (12)
vojta55

vojta55

Přidáno: 19. května 2011

• qwerty klávesnice, 8mpx fotoaparát, HD video, dotykový displej, VGA rozlišení displeje, nový symbian ANNA
  • nic

tento mobil bych chtěl. Neni ani zas tak drahý

• Ano (11)

Rusu Ruslan

Přidáno: 19. prosince 2011

Zakoupeno v obchod-Nokia.cz

Doporučuje produkt

isem spokoen s nokia us osum let mam en todle telefony

• Ne (8)

Přidáno: 22. listopadu 2011

• vše,moc dobrý telefon
  • jen mi malinko vadí Symbian Anna
  • jinak NIC

Dokonalý telefon,mám ho 3 roky a je pořád použitelný,má dobré schopnosti a známý jsou také spokojeni. Vřele doporučuji. Je super.

• Ne (9)
Jan Šrejber

Jan Šrejber

Přidáno: 10. listopadu 2011

Nedoporučuje produkt
  • kvalita fotoaparátu na větší vzdálenosti
  • HD video
  • podpora MS Exchange
  • nefunkční světelná notifikace nepřijatého hovoru, sms, mailu
  • při buzení z vypnutého stavu zamrzne
  • nepoužitelný přehrávač hudby, nesmyslné řazení mp3

měl jsme e71, e72 a nyní mám e6 a ta je z těch všech telefonu nejméně "telefon". Celkem nedmyšlené funkce pro základní ovládání telefonu. podivné chování obrazovky při příchozím hovoru, nškdy ukáže kdo volá, někdy zůstane černá dokud neodemknete klávesnici, ale to už je po hovoru...

• Ne (8)

Přidáno: 4. července 2011

Nokia E6: recenze dotykového pracanta | mobilenet.cz

Nokia E6 je jeden z prvních modelů finského výrobce, který v sobě nese novou verzi operačního systému Symbian Anna. Ten je lépe optimalizován pro dotykové ovládání a Nokia E6 toho využívá – nabídne super-jemný dotykový displej a plnohodnotnou qwerty klávesnici. Dokáže pokračovat ve stopách slavné E série?

Celá recenze na mobilenet.cz

Zobrazuji 1 - 39 ze 39 recenzí