80%Hodnocení produktu: 80%
Doporučuje produkt
- WiFi
- Quickoffice (otevře Word, Excel, PowerPoint, ale nejde mi aktualizovat na verzi, která otevře office 2007, píše to chybu instalace)
- 3G
- Vysoká kompatibilita s aplikacemi (.jar, .jad, .sis, .sisx)
- Možnost spuštění libovolného počtu aplikací najednou
- Kovový zadní kryt
- Výdrž baterie (po 4 letech mi vydrží s neustálou WiFi a několika otevřenými aplikacemi tak 1,5 dne)
- Malá paměť RAM
- Občas zamrzá
- Nemá AF (autofocus) ani Blesk
- Výstup na sluchátka 2,5mm (ten maličký) bez redukce jste v háji. Přibalená sluchátka nic moc.
UPOZORNĚNÍ: Telefon mám od T-mobilu ve Web´n´walk edici.
Telefon jsem ,,zdědil" po taťkovi, který si kupoval nový. Byl používán na stavbě (velké nároky na konstrukci, prach). Před 4 lety byl nový a tehdy si troufám říci, že byl jeden z nejlepších. Dnes tomu tak není, telefon se již neprodává (pravděpodobně ani nevyrábí) a HW na tom taky není nejlíp. Nejvíc mi vadí Slabý procesor, ale hlavně malá RAM. Nevím kolik přesně má, ale když používám aplikaci Opera Mobile tak mi to už při 3 záložkách (podle obsahu stránek, rozhodující jsou obrázky, flash atd.) píše že je plná paměť, ať ukončím některé aplikace (přitom mám otevřenou jen jednu). Taky mi nepřijde jako nejvhodnější přístup na paměťovou kartu, který je pouze přes Správce souborů (umístěn v záložce kancelář). Namísto toho aby telefon automaticky přidal soubory z pam. karty do galerie tak ji musíte zdlouhavě otvírat přes již zmiňovaného Správce souborů. Výborná věc naopak je to, že když chcete mít spuštěných více aplikací a přecházet mezi nimi tak to není problém. Stačí stisknout domeček a jste na úvodní stránce (aplikace se minimalizovala), podržením domečku se zobrazí seznam spuštěných aplikací. Podle počtu spuštěných aplikací se ale ztrácí výkon (zamrzání, sekání, zpomalené reakce). Na svoji dobu to byl hodně dobrý telefon, ale dnes prostě na nové typy nestačí. Asi jako většina náročnějších uživatelů už taky toužím po dotykovém telefonu který by mi poskytoval všechny možnosti a funkce. Asi půjdu už do Samsungu nebo Htc. Nokia si nechává zbytečně moc platit za ne zrovna nejlepší telefony. Ano jsou i levnější, třeba Nokia 500, ale přečtěte si uživatelské recenze a zjistíte, že jsou špatné. Pokud někdo tento model chce doporučuji Nokii E52 je o něco lepší a přitom velmi podobná. Snad Vám tato recenze bude užitečná.
- Je tato recenze užitečná?
- Ano
- Ne