Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

NOKIA 5230

Nokia - Klasická - Bluetooth - Dotykový displej - 2 Mpix - Fotoaparát - Přehrávání MP3

Přístroj je určen pro český trh a není blokován pro žádného operátora. Fyzické vlastnosti, napájení a paměť Velikost Provedení: klasické s dotykovým displejem Rozměry: 111 x...více »

Hodnoťte produkt:

Ceny od: 3 379 Kč vč. DPH

Recenze NOKIA 5230

Přidáno: včera, 17:04 (naposledy upraveno včera, 18:46)

Dominik Hok

Dominik Hok

Tento mobil je velice dobrý na tuto cenu... Sice trošku nevýhoda fotoaparátu z pouhými 2Mpx, ale za tu cenu mu to odpustíme... Také nemá Wi-Fi, ale má zase GPS modul a za tu cenu jsou tam mapy excelentní a také nevýhoda, že tam není díra na Stylus... A velice dobře dotykový displej reaguje... Skvělý telefon sem spokojen...

Pro:

• GPS Modul, skvělý dot. displej, Cena

• Wi-Fi, díra na Stylus, Fotoaparát
  • Ne

Přidáno: 13. března 2010 (naposledy upraveno 13. března 2010)

začátečník

TO Patrik Ganstar Vesel
ý jdi si vyměnit mobil je to sice odlehčená verze 5800 ale pro uživatele jako jsem já,volat sem tam napsat SMS,kuknout na film je to mega luxus a o GPS nemluvě.Měl jsem PDA 3 roky bylo super GPS,Wifi,atd ale chyběly mi obyčejné funkce telefonu.Wifku jsem stejně využíval hodně málo.Se 5230 jsem našel vše pro člověka co chce mít z mobilu vše co mobil dnes má mít.Asi stahuješ filmy které jsou na prd vše na http://forum.mynokia.cz... tam jsem našel mnoho věcí co mi z 5230 udělaly lepší telefonek.Foťák je průměr ale mobil není fotoaparát,prostě stačí.

Pro:

• Vše

Proti:

• Skoro nic jen prkotiny jako jsou wifi a led u fotoaparátu

Přidáno: 12. března 2010

Patrik Ganstar Veselý

Patrik Ganstar Vesel
ý

mám stim zkušenost

Pro:

• -je tam USB
  • -pomalu se vybíjí baterie

Proti:

• -hry které tam dám od nokia 5800 tak sou tam ty tlačítka ale panáček se hýbe i kdyby to tam nebylo
  • -mp4 videa nejdou jen zvuk z toho videa

Přidáno: 10. března 2010

Tereza

Tereza

mam ho teprve 3 dny a jsem z neho uplne unesena,je to skvely telefon.za cenu jakou se prodava,se kvalitou muze srovnavat s mnohem drazsima telefonama!!!

Pro:

• Příjemné a jednoduché ovládání.
  • Krásný design.

Proti:

• velikost,ale s tím se u dotykového mobilu musí počítat.
  • Ano (5)

Přidáno: 9. března 2010

Hana Schejbalova

Hana Schejbalova

je bajecny a vyhovuje mi

Pro:

• JSEM SPOKOJENA
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano (2)
  • Ne (1)

Přidáno: 5. března 2010

pokročilý

vyhy

Konstrukce je i navzdory faktu, že je telefon v celoplastovém provedení, poměrně pevná. Barevné provedení krytů , jež jsou dnes k dispozici na českých stáncích je bílo-růžové nebo bílo-modré. Ale s časem se očekává příchod dalších z nich. Většinu povrchu přední části krytu zabírá velký display. Pod ním se skrývají 3 ovládací tlačítka, podobně jako u Nokie 5800. Po bocích telefonu najdeme tlačítka pro ovládání hlasitosti, zamknutí, či odemknutí telefonu, spoušť fotoaparátu, reproduktory, nahoře potom konektor jack 3,5mm, tlačítko pro vypínání a zapínání telefonu a zdířku pro miniUSB datový kabel. Zadní stranu pokrývá barevný plastový kryt s otvůrkem v horní časti pro čočku a snímač fotoaparátu.
Ovládání telefonu Nokia 5230 zaručuje pár tlačítek a hlavně dotykový display. Tlačítka na přední straně telefonu, pod displayem, slouží k přijímání a odmítání hovorů a najetí do „menu“ telefonu. Tím se zajišťuje ochrana proti nechtěným přijmutím hovorů například v kapse nebo v kabelce.

Pro:

• řekl bych dobrý mobil
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano (6)
  • Ne (5)

Přidáno: 5. března 2010 (naposledy upraveno 5. března 2010)

magaz

Mám ji týde a jsem nadšený jak to funguje.Navigace jede jak v PDA bez nějakých hloupých datových tarifů.Aplikace a témata z 5800 fungují bez problémů.A ještě něco pro ty co neumí hledat na netu,DivX 5230 umí jen je potřeba nainstalovat player.

Pro:

• display,GPS,ovládání,výdrž baterie

Proti:

• chybi wifi a blesk fotoaparatu
  • Ano (10)

Přidáno: 4. března 2010

nováček

nikolka24

doporučuji

Pro:

• pohodový jednoduchý telefon pro nenáročné
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano (5)
  • Ne (3)

Přidáno: 2. března 2010

Anonym

Dle mého je to velice solidní a cenově dostupný dotykáč,vhodný pro někoho kdo preferuje spíše jednoduchost a spolehlivost a nechce za mobil dát moc peněz.Jako telefon a navigace je srovnatelný i s 2x dražšími.Foťak mě překvapil,vzhledem k papírovým parametrům,jdou s ním dělat docelá hezké fotky při dobrém osvětlení.Sluchátka v balení jsou mizerné kvality,doporučuji pořídit něco kvalitnějšího.

Pro:

• cena
  • display
  • díleské zpracování
  • výdrž
  • solidní rychlost reakce
  • 3,5jack na sluchátka
  • RDS radio
  • možnost vyjmout kartu bez nutnosti vypnutí přístroje
  • na 2Mp slušný foťák
  • na kvalitních sluchátkách dobrý zvuk
  • dobrá ovladatelnost prsty
  • navigace a mapy zdarma

• foťak jen 2Mp,bez besku nebo diody
  • nemá Wifi
  • neumí Divx
  • chudé příslušenství v balení
  • Ne (1)

Přidáno: 1. března 2010 (naposledy upraveno 11. března 2010)

odborník

lutobene

Tento mobil jsem koupila mamince k Vánocům občas si ho pučuji i já takže sním mám uživatelské znalosti.Zpočátku na mě telefon působil nekvalitním dojmem ale po cca dvou a půl měsíců užívaní nejsou patrné známky používání.Na telofonu my vadí větší rozměry ,ale stím se musí počítat.Vyzkoušela jsem i GPS navigaci a mohu ji jenom vřele doporučit.Nejen že je zadarmo ale je opravdu kvalitní.Telefon má slušný fotoaparát kterým se dají vyfotit krásné fotky ovšem za docela dobrých světelných podmínek.Mobil vřele doporučuji všem .

Pro:

• Je k dostání ve dvou základních barvách.
  • Má výměnné zadní kryty.
  • Konektor jack 3,5 mm.
  • Nyní zdarma GPS navigace (OVI maps),za cenu kolem tří a půl tisíc
  • dobře vybavený
  • desing

Proti:

• Nutnost občastného použití stylusu.
  • Na dnešní poměry poměrně velká tloušťka,
  • občastné zaváhání a resetování telefonu,
  • systém symbian není primárně určen pro dotykové mobily,

Přidáno: 27. února 2010

Veronika

Veronika

Moc pěkný mobil, dobrá značka, doporučuju mladší generaci.))

Pro:

• cena
  • vzhled
  • velký dotykový display

• horší fotoaparát
  • obyčejné sluchátka
  • chybí USB
  • Ano (13)

Přidáno: 25. února 2010

Anonym

njn cool i bezva mobajl:D má ho kamojda a fakt supr
  • Ne (20)

Přidáno: 21. února 2010

x-ray

x-ray

5230- nejlevnější,velká výdrž baterky (1320mha) oproti 5530, stabilnější OS, lidově řěčěno- pevnější dílenské zpracování. Teď záleží na každém, jaké chce, aby měl telefon funkce.

Pro:

• Nokia 5230 oproti "vybavenějšímu" modelu 5530 postrádá wi-fi a 3,2mpx foťák..nadruhou stranu 5230 podporuje sítě 3G a má navigaci. Mezi foťákem až tak markantní rozdíl není, pro člověka, který nemá foťák v mobilu jako prioritní funkci postačí...
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano (25)
  • Ne

Přidáno: 14. února 2010 (naposledy upraveno 21. února 2010)

nováček

Hookels

je to super mobil mam ho asi 3 mesice a jsem s nim opravdu moc spokojeny! baterka vydrzi i cely tyden coz jsem opravdu necekal!pokud mohu radit tenhle mobil je v pomeru cena/vykon nejlepsi na trhu!

Pro:

• vzhled,rychly,dobra odezva displeje,poloha sim karty,GPS navigace,3,5mm jack,

Proti:

• fotoaparat,Wi-fi,neni misto pro stylus
  • Ano (19)

Přidáno: 11. února 2010

Kateřina

Kateřina

JE SUPR!!!

Pro:

• No tak jako já jí mam a je supr

• NIC
  • Ano (3)
  • Ne (27)

Přidáno: 10. února 2010

danny

danny

jinak celkem ok

Pro:

• je laciný
  • je zajmavý
  • je jednoduchý
  • a velmi mě zaujal a líbí se mojí přítelkyni
  • a líbí se nám barvy

• zatím trochu cena
  • Ano (7)
  • Ne (22)

Přidáno: 5. února 2010

andrea čermákováá

andrea čermákováá

jje pěkný, moc chtěla bycho

Pro:

• všechny kluky aholky

Proti:

• výhodny a malý dyzajnový
  • Ne (45)

Přidáno: 1. února 2010

pokročilý

mazanyfilip

Výborný produkt firmy Nokia sice má trošku horší fotoapaárt ale i tak si mylsím že telefon je slušně vybavený na svou cenou kategori.Mohu všem jen a jen doporučit chválím!

Pro:

• výborně se drží v ruce
  • velký dotikový displej
  • baterie vydrží celekm dlouho
  • nokie má celkem dobrý zvuk na přehrávání mp3

• horší fotoaparát
  • Ne (6)

Přidáno: 31. ledna 2010 (naposledy upraveno 3. února 2010)

Tommas

Tommas

Telefon je fpoho, zatim k němo chybí super padnoucí futrál. Mobil mi sedí. Nemá WiFi, ale to jsem věděl a mám jí v notebooku. GPS jsem chtěl a mám. Stylus je řešen netradičně plastovým trojúhelníkem na provázku, ale je použitelný, akorát by mohl být o kousek větší. Dotykový displej mě mile překvapil. Další milé překvapení byla možnost nahrávání videa v nHD rozlišení. Dotyková klávesnice je velice návyková a nyní Nokia Maps ZDARMA!!! :D

Pro:

• Operační systém
  • GPS modul
  • Dotykový displej
  • 3,5mm jack
  • Nokia Maps

• WiFi
  • Fotoaparát
  • Ošizený stylus
  • Slot na SIM
  • Chybí USB kabel
  • Chybí paměťová karta
  • Ano (37)
  • Ne (4)

Přidáno: 31. ledna 2010 (naposledy upraveno 2. února 2010)

odborník

pagerank

Pokud jste chtěli nokii 5800 ale byla pro vás moc drahá, tak nokia 5230 je pravá volba, když jsem jí dostal do ruky tak by jsem nepoznal rozdíl mezi ní a 5800. Vypadá skoro stejně, jenom vzadu jí chybí LED diody k fotoaparátu. Ale vnitřek je trochu jiný, chybí wi-fi, normální stylus, prostě je trochu "vychuchaná", ale za tu cenu výborný telefon.

Nyní jsem zvažoval jaký telefon zakoupit k firemním účelům, potřeboval jsem telefon s OS, lepší připojení na internet, E-mail, GPS a to vše za co nejmenší cenu. Tento telefon to splňuje na výbornou, oproti 5800, kterou používám jako služební reaguje daleko rychlejší, trochu horší foťák (nevadí, nepotřebuji) jinak uzpůsobenou hlavní obrazovku. Přeinstaloval jsme hned software a reaguje ještě rychleji a svižněji.

Pro:

• displej
  • hudba
  • GPS

• barva
  • fotoaparát

expert

CARRE

Jednoduchý ale slušně zpracovaný telefon, který směřuje především do rukou hudebně založených lidí. V balení se nachází kvalitní handsfree. V této cenové kategorii překvapí poměrně jemný dotykový displej, rezistivního typu. Bohužel oproti Nokiím 5530 a 5800 se někde muselo ušetřit, takže fotoaparát přišel o autofocus i jeden pixel ( 1,2 mpx ), také není wi-fi. Ale v dané ceně je nutno mu to odpustit. Zas dané mínusy aspoň nahrazuje implementace GPS modulu a operační systém Symbian.

Pro:

• Kvalitní sluchátka v balení
  • 3,5 mm jack
  • GPS modul
  • Operační systém

• Slabý fotoaparát
  • Chybí Wi-fi i 3G
  • Ano (17)

Ověřený zákazník Mobilní telefony Biz

Produkt zakoupen v
Mobilní telefony Biz

vybrala sem si ho díky doporučení od známého
moje zkušenosti sou velmi dobré
používá se skvělě
doporučila bych ho všem známím

Pro:

• má velký displej,pěkně velkou klávesnici
  • rozhodla sem se zakoupit si tento mobil jelikož sem chtěla skusit něco nového
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano (15)
  • Ne (7)

Nejlevnější potomek 5800 - recenze Nokie 5230

Pojďte se s námi podívat na test Nokie 5230, odlehčené 5800 Tube o Wi-Fi a o jeden Mpx u fotoaparátu, ale zase s cenou, kterou nikdo neodmítne. Více prozradí samotná recenze. Celá recenze na mobilizujeme.cz
  • Ano (11)

Přidáno: 30. ledna 2010

Bartl Marek

Bartl Marek

Chci ho a koupim si ho

Pro:

• Je moc hezky

• nic
  • Ne (29)

Přidáno: 30. ledna 2010

expert

Laki

Tento telefon se v poslední době činí velké popuraritě. V tomto provedení jej má moje kamarádka a vypadá opravdu hezky. Velmi jednoduše se ovládá pomocí velkého displeje. Díky němu si z něho uděláte přenousý video přehrávač. Paměť rozšíříte pomocí karet. A pokavaď budete chtít být trošku více in, pořídíte si k němu stylus. Telefon dělá vcelku povedené fotky ale od 2Mpx jsem viděl i lepší. Baterie vydrží vcelku dost a telefon je za pěkný peníz. Proto jej ocení hlavně mladí teenageři. Dávám 90% Doporučuji!

Pro:

• Pěkný stylový telefon
  • Dnešní fenomén
  • Velký dot. displej
  • Vkusná výbava
  • Přijatelná cena

• absence wifi
  • Ano (21)

Přidáno: 29. ledna 2010

xfgff

xfgff

Divnej mobil neni pěknej a nemá stylus kamarádka má taky nokii a taky dotykovou ael 5800 a je lepčí má tužku(stylu)..
A já mám lG KP500 cookie a jsem s ním spokojená

Pro:

• NIc!

• Špatné fotografie oproti LG
  • Stylus neni v balení
  • Ne (32)

Přidáno: 28. ledna 2010

začátečník

TereSKA

Podle mě vinikající telefon! Je dotykový a ani se neseká! Mám kamarádku, která má tento telefon a je sním velmi spokojená! Snadné ovládání a rychlé ovládání! Dobrá fotoaparát a ostatní funkce!

Pro:

• Dotykový telefon
  • za skvělou cenu!
  • je lehký na to že je dotykový
  • skvělé barvy
  • docela velká paměť

Proti:

• jedno co mi docela vadí na tomto mobilu je to že namá wifi!
  • Ano (9)

Přidáno: 28. ledna 2010

Martina

Martina

Z hlediska struktury menu a dalších vlastností preferuji odjakživa Nokii, ale co je pravdy na tom, že se zde platí hlavně za značku ? Po dni prohledávání, nastavovanání, zkoušení a srovnávání s mým posledním (pracovním) telefonem manažerským N E51 si asi zvyknu .... ale ve srovnání s manželovým Samsungem 5230 Star za 2900,- nevím, nevím ...

Pro:

• Cena (na dotykovou Nokii 3700,- úžasné)
  • Displej (velikost, kvalita rozlišení, přesnost ovládání,...)
  • Rychlé reakce
  • Mapy
  • Boční tlačítko na blokování a odblokování kláves a displeje
  • Jasná nápověda pro veškeré aplikace
  • Fotoaparát - na 2 MPX dostačující !
  • Velmi jednoduché a přehledné ovládání (kontakty, kalendář, kancelář, zprávy, apod.)
  • Automatické přizpůsobení obrazu na výšku i šířku telefonu
  • Zřetelné označení neukončených aplikací
  • Možnost změny velikosti písma
  • Elegantní tlačítka na předku telefonu s decentním podsvícením

Proti:

• Chybí hodiny jako spořič obrazovky
  • Zezačátku náročnější vyhledávání nastavení telefonu v menu
  • Design přístroje postrádá vcelku eleganci
  • Příliš levného plastu ve střední části telefonu
  • Velký, tlustý a těžký přístroj
  • Bílé provedení vhodné spíš pro děti a náctileté
  • V telefonu nejsou po dodání žádné aplikace (motivy, pozadí na plochu...), takže strávíte hodiny na netu, abyste si mohli prostředí telefonu aspoň trochu zkulturnit
  • Při manipulaci po dobu nabíjení poruchy kontaktu nabíječky s telefonem (obtěžující)
  • Absence kabelu USB v balení
  • Obyčejná sluchátka
  • Ano (36)
  • Ne (11)

Přidáno: 9. ledna 2010

Vlastník produktu :)

Vlastník produktu :)

SKVĚLĚJ mobil, s žádnými velkými protiklady..většonou jen detaily...myslim že ceně odpovídá..už by sem ho nevyměnila

Pro:

• - skvělé ovládání s rychlou odezvou
  • - výdrž baterie
  • - tlačítko nad displejem jako klavesová zkratka je super
  • - velký displej
  • - lehkost
  • - rychlý ztišení přijatého telefonátu nebo budíku otočením mobilu
  • - psaní sms
  • - hudební přehrávač
  • - nastavování fotoaparátu
  • - pružnost zadního krytu
  • - vyvýšenost ohraničení kolem displeje

Proti:

• - mám trochu bordel v nastavování telefonu, ale asi de o zvyk kde co je
  • - škoda že po zhasnutí (zamknutí) mobilu nejsou videt hodiny, jen černý displej..
  • - neumí smajlíky..
  • - vyndavání paměťovky de drobet ztuha, mě pomáhá když jí chytnu a trochu je tlačim ven směrem jakoby nahoru (k displeji)..
  • - slovník super ale mám v něm jenom jeden jazyk..angličtinu..ještě by sem potřebovala češtinu..
  • Ano (42)
  • Ne (7)

Přidáno: 20. prosince 2009

prostě perfekt

Pro:

• skvělý mobil

• nemá chybu
  • Ne (39)

Přidáno: 4. prosince 2009

Marty-Teck

Marty-Teck

Skvěle ovladani atd....

Pro:

• Skvěly telefon..Za dobrou cenu
  • ael škoda že tam neni wifi..:-(

• nema to wifi...:-(
  • Ne (30)