zatím mobil oťukávám a hledám na netu informace a návody na obsluhu (pomáhá především lokalizace do polštiny a polský podrobný návod z polského webu. Zobrazit celou recenzi
Motorola MB526 Defy +
Android telefon - Smartphone - Motorola - dotykové - Bluetooth - WiFi - Java - Přehrávání MP3 - Fotoaparát Motorola Defy+ je vybavena OS Android 2.3 (Gingerbread) s nadstavbou Motoblur 1.5. v anglickém jazyce. Má displej s krycím sklíčkem z materiálu Corning® Gorilla®, který je... více »
od 4 977 Kč
2% | (1) | |
4% | (2) |
Domcek
Přidáno: 17. května 2012
Telefon mám asi měsíc a nemůžu si ho vynachválit. Nabízí ve svojí cenové kategorii solidní výkon a k tomu navíc přidává odolné vlastnosti a nečekenaně velkou vnitřní paměť. Na mamčiném Wildfire S jsme řešili problémy s docházející vnitřní pamětí, tady mě to vůbec netrápí, po startu telefonu je k dispozici 1,1GB paměti (někde se uvádí 2 GB, ale 900mb si ukousne Android 2.3.6) Telefon běží svižně, 3D hry mu problém nedělají. Oproti Wildfire S má neporovnatelně lepší displej. Sice to není Amoled, ale řekl bych, že se jedná o špičku v této cenové relaci.
O Androidu je všude dost informací, tak jen pár mých postřehů, o kterých se 'moc nepíše'
U Androidu jsem ale za 3 týdny aktivního používání zaznamenal hned 3 záseky (všechny v mp3 přehrávačí, který je mimochodem moc pěkně zpracovaný), to jsem vyřešil instalací Cyanogen modu 9 (Android 4.04) a od té doby jsem se se zásekem nesetkal.
Také mě u Androidu krapet zklamal Multitasking, protože Android se stará o RAMku sám a když přes task killer všechno pozavíráte, tak on si to za chvílí stejně sám zapne. Po Windows Mobile, kde byl multitasking perfektní mi to přijde krok zpět.
Jako jeho jedinou konkurenci bych rodinu Xperií (Neo V kvůli srovnatelnému a asi o trochu vyššímu výkonu a Active kvůli odolným vlastnostem)
| Viditelnost displeje na slunci: | průměrná |
Myslim si, ze je to jeden z mala outdoorovych dotykovych telefonu za prijatelnou cenu. To byl hlavni duvod proc jsem si ho vybral
| Viditelnost displeje na slunci: | dobrá |
Jako outdoorový telefen nemá u nás konkurenci
Motorole u modelu Defy+ prezentuje, že hodně vydrží. Návštěvníci MWC si to mohou vyzkoušet vlastnoručně pomocí připravených "mučících" boxů, kde je možné telefon pomlátit mincemi, oškrábat pískem, a na závěr ochladit vodou ;)
Radek Baštinec
Přidáno: 12. dubna 2012
Tento mobil jsem si vybral protože jsem chtěl "něco na kolo". O proti nejbližšímu rivalovi Xperia Active má Defy+ všechny pro mne důležité parametry lepší. Někoho může mrzet čeština. Snad mi tam chybí očko na poutko, které Aperia Active má.
Kdybych ho měl tak by se mi nestalo že mi vypadl v 50ti km z kapsy a totálně se rozbil. :) Po 5ti dnech od koupi to zamrzí. Ale půjdu do něho ještě jednou.
Petr Horák
Přidáno: 12. dubna 2012
koupil jsem definu v Vodafone CZ 5.4.2012 za
4977 vč DPH a vč.dopravného,myslim ,že momentalně se neda sehnat za tu cenu srovnatelny telefon,je to muj první Android,takže se ucim ,ale absence češtiny nepředstavuje problem,dá se častečně počestit aplikacema marketu,na velikost telefonu velky displej,rozhodně doporučuju
| Viditelnost displeje na slunci: | průměrná |
Za tu cenu super telefon. Kupoval jsem si ho po prechodu z Windows mobile a je to obrovsky skok. Defy+ jsem mel vyhlidnutou delsi dobu, takze jsem sel do jistoty. Gorila glass je opravdu poznat - nosim ho bez folie a bez obalu a mam snad jen 2 slaby skrabance, ktere nejsou pri zapnutym displeji videt. Celkove zpracovani je dobre ... pri kvidlani mobilu citim baterku, jak se tam hybe, ale jinak splnuje svuj ucel a uz se i parkrat vykoupal :). Fotak je slabsi...oproti starymu Diamond 2, ktery ma stejnych 5Mpx mi pripada, ze je zbytecne moc sumu. Ale zas ma diodu, kterou vyuzivam vic, nez dost. Za zminku stoji i kompas, ktery clovek vyuzije pri aplikaci Google Sky nebo i celkove v google mapach. Za tu cenu si myslim, ze takto odolny telefon nikde nesezenete.
| Hodnotím se jako: | technický guru |
| Výdrž baterie při aktivním používání: | jeden den |
Joe
Přidáno: 3. dubna 2012
Pro pana Paulus defy+ ma gorila glass...............,,,........
| Viditelnost displeje na slunci: | průměrná |
Pohodovy telefon. Mej jsem 6 android telefonu a tento jsem si zamiloval. Na nic si nehraje. Vyzdri pan na zem. Samozrejme idelani by byl OLED display GORILA GLASS ale to treba az v DEFY ++ Az bude za mesi peniz, velmi vhodny pro nase ratolesti z duvodu odolnosti.
| Viditelnost displeje na slunci: | průměrná |
Velmi dobře vybavený odolý telefon s pěkným vzhledem. Pracuje se s ním velmi pohodlně, nijak se neseká, funguje v pohodě. Absence češtiny v systémovém nastavení není na překážku. Menu je snadno přehledné, intuitivní, vše je snadno dohledatelné a celkem logicky řazené. Další aplikace lze následně instalovat v češtině, takže po takovém tom prvním osahání, nastavení a přizpůsobení telefonu vlastním potřebám, pak při běžném užívání na angličtinu ani nenarazíte.
GPS i Wi-fi je rychlé, s dobrým příjmem signálu.
Foťák dělá za dobrých světelných podmínek dobré fotky, ale s bleskem to žádná velká paráda není. Ale je to přece jen mobil, takže víc bych od něj asi nežádal.
| Viditelnost displeje na slunci: | dobrá |
Telefon je z Německa a tak má internetové záložky přednastavené na německé weby. Česká klávesnice se nainstaluje z Marketu zdarma a bez problémů, pak se pohodlně česky nejen píše, ale dá se i diktovat (GO keyboard). Ovšem stažené aplikace mají automaticky ovládání také v anglickém jazyce, i když na jiném Androidu (Sony-Ericson) koupeném tady s češtinou jsou ty stejné aplikace s českým menu a ovládáním. Ovšem to je občas i na škodu, stažený kalenfář, který je v angličtině na Motorole naprosto v pořádku, tak na počeštěném SE místo June nadepíše erven. To Č tam prostě není, ani Ř na Říjen - íjen. Chyby fontu.
Jsem radši, že Motorola Defy+ češtinu ani nemá!
Díky vodotěsnosti jde výborně využít jako sporttracker s mp3 přehrávačem. Bluetooth čidlo srdečního rytmu se dá přikoupit.
SKYPE zvládá bez problémů, na videochat ale musíte stát před zrcadlem. Má jen zadní kameru, takže snímá jen obraz "za displejem". ICQ a Facebook super.
toto je telefon pro lidi, kteří rádi zkouší nové věci, nebojí se menšího výzkumu, vyžadují odolnost, stačí jim 3,7" a nebo nechtějí tuctové Samsungy nebo HTC
po odladění je to super stroj a jsem velmi spokojen
Ze začátku jsem měl problémy s AJ rozhraním a ovládáním tel. vůbec/můj první smartphone/ . Ale po pár dnech je telefon plně ovladatelný. Baterie vydrží při mém normálním použití něco přes dva dny což u dotykových telefonů s velkým displejem považuju za dobrou výdrž.
Poprvé jsem si koupil motorolu cca před 13ti lety a nebyl jsem s ní moc spokojený, od té doby jsem neměl na značku Motorola moc dobrý názor. Avšak s příchodem chytrých telefonů ve mně rostlo pokušení vyzkoušet něco moderního. Při koupi jsem se rozhodoval mezi Motorolo Defy+ a Google Nexusem S. K mé smůle k datu, kdy jsem se pro nový telefon rozhodoval, nebyl Nexus k dostání, proto na mě padla volba Motoroly a určitě jsem neprohloupil. Je to naprosto svižný, kvalitní, nevrzající telefon nabytý opravdu kvalitním softwarem k praktickému použití i k zábavě. Velice kladně jsem ohodnotil možnost synchronizace telefonu s Google účtem. Věřím, že problémy, jaké jsem měl u svého předchozího dotykového telefonu s WM, se u Androidu neopakují a proto tento telefon vřele doporučuji ostatním lidem, kteří přemýšlí nad koupí tohoto telefonu.
Přidáno: 9. ledna 2012
Motorola Defy Plus stojí aktuálně u Vodafonu necelých šest tisíc korun. To je velmi dobrá cena na telefon s odolnou konstrukcí a gigahertzovým procesorem. Největším konkurentem je Sony Ericsson Xperia Active, je ovšem o pár stokorun dražší (ale má i bohatší nabídku příslušenství). Defy Plus je pěkný mobil, pozor ale na chybějící češtinu, průměrné fotky a pro někoho možná lehce nezvyklé ovládací prostředí.
Celá recenze na www.mobinfo.czTelefon se mi líbil už jen podle toho, co jsem o něm četl. Nejsem žádný outdoorový maniak, ale chtěl jsem přístroj, který bych mohl používat bez ohledu na to, kde jsem a jaké je počasí. Motorola tohle naprosto splňuje. Jakmile jsem si telefon osahal, věděl jsem, že jsem našel nástupce svého "stařečka" (T-Mobile Pulse). Velikostí "tak akorát", nízkou hmotností a silnou baterií mě Motorola přesvědčila. Displej je pro mě dostatečně velký i jemný, reaguje přesně. Někdo může nadávat na umístění zapínacího tlačítka, vše je ale otázkou zvyku. Plastový vzhled mi nevadí, telefon mi přijde decentnější, krásné mají být SonyEricssony :-)
Nástavba MOTOBLUR mi nepřekáží, možnost připojení, synchronizace a obsluhy telefonu přes Motorola Portal mě nadchly víc než GMail. Vše je svižné, interní paměť i RAM dostatečná, doporučil bych pouze koupi paměťové karty s vyšší kapacitou (2 Gb je už dnes málo). Většina "MOTOvychytávek" i nainstalovaných programů je použitelná, zbytek obstará Market. Co mě nadchlo, je přítomnost notifikační diody, ta mi u mých starších mobilů chyběla. Životnost plastových krytek konektorů ukáže až čas.
S Motorolou jsem spokojený, není to ani multimediální dravec, ani designový šperk - spíš takový parťák do nepohody. Mě to však plně vyhovuje.
Tel. mám asi týždeň. Svižné reakcie, dobre sa drží v ruke, veľkosť tak "akurát". HD hry v pohode, všetko funguje ako má. Škoda plastového obalu a že nemá HD video. to že nemá ČJ/SJ mi nevadí, keďže s AJ nemám problém. Oproti SEX8 o niekoľko tried lepší tel.. Zakúpený u vodafone za 2997kč bez dph !!!
Doba, kdy byly populární tzv. odolné telefony, je už asi nenávratně pryč. Pracanti jako Nokia 6250, Ericsson R310s nebo Siemens M35 mají svá nejlepší léta dávno za sebou a nástupci jaksi vůbec nejsou, protože trendy se v posledních letech ubírají jiným směrem. Oproti tomu uživatelé, kteří by odolnější telefon ocenili, rozhodně nevymřeli. A je jedno jestli se budeme bavit o lidech, kteří provozují náročnější sporty a telefon potřebují mít u sebe, nebo o těch, kteří se při výkonu svého povolání pohybují na stavbách, v přírodě a jiném náročném prostředí. Tito neměli v posledních letech moc z čeho vybírat, zvláště pak pokud chtěli jít s dobou, která nás tlačí do co největších displejů, lehkých materiálů, hi-tech technologií a funkcí, o kterých jsme si před lety nenechali ani zdát.
Celá recenze na smartmania.cz
Anonym
Přidáno: 28. dubna 2012
VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLMMMMMMMMMMMMMMMMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII dobry.
| Ovládání mobilního telefonu: | složité |
Přidáno: 5. prosince 2011
Hlasujte pro nejlepší mobil v anketě Android roku 2011 a vyhrajte spoustu zajímavých cen.
Celá recenze na www.androidroku.czZobrazuji 1 - 25 ze 25 recenzí