60%Hodnocení produktu: 60%
Nedoporučuje produkt
- operační systém Android
- funkce (WiFi, GPS, 3G, Bluetooth...)
- silná baterie
- micro USB spojení do nabíječky i do PC
- 3.5 jack
- vzhled a provedení
- hodně zašumělý zvuk do sluchátek
- špatný FM přijímač
- absence senzoru okolního osvětlení
- absence diod/blesku
- slabší procesor a paměť
- zastaralý operační systém Android a s tím spojené následující problémy:
- nelze ukládat aplikace na paměťovou kartu
- nelze zkalibrovat senzor polohy
- nelze se připojit z mobilu na internet v PC/notebooku
- nelze nasdílet mobilní internet z mobilu do PC/notebooku
Jeden z nejlevnějších smartphonů zároveň však disponující i skoro všemi pokročilými funkcemi (operační systém, GPS, Wifi, 3G, Bluetooth...) tak to by byl můj popis tohoto telefonu i důvod proč jsem jej pořídil. Po koupi a používáním telefonu jsem však začal narážet na problémy a nedostatky, které by se z jeho specifikací dali vyvodit, ale že přítomnost či absence některých funkcí mi bude tak naobtíž jsem nečekal. Jejich otravnost mi nedá abych si nepostěžoval, ale zároveň bych tímto soupisem chtěl pomoci ostatním při rozhodování:
- zvuk do sluchátek je HODNĚ zašumělý, v posteli a snad ani doma se to na nižší hlasitosti nedá poslouchat jelikož špatné odstínění zvukového výstupu způsobuje tolik šumu, že při nižších hlasitostech skoro přehlušuje muziku ...tj do postele NE! do autobusu nebo na rušnou městskou ulici možná, když se okolnímu hluku a hudbě puštěné dostatečně nahlas podaří přehlušit ten silně zašuměly audio výstup tohoto mobilu :-X
mohu-li srovnat mám doma Nokia 5800 (z rok 2008), Nokia 6230 (z roku 2003) a tento GT540(2011) a jejich zvuk a šum bych oznámkoval asi takto: Nokia 5800 i 6230 šum skoro nepostřehnutelný dal bych cca 1- ale tohle LG děsběs = 4- možná skoro na propadnutí :-X
- FM přijímač - nejenže díky špatnému neodstíněnému audio výstupu jsou stanice stejně, né-li více zašumělá jako zvuk při poslechu MP3, ale navíc dokáže tento mobil naladit snad 5x méně stanic než moje stará nokia 6230 z roku 2003 :-O
- absence senzoru okolního osvětlení - první přechod z tmavého interiéru do zasluněné ulice mi dokázal fatálnost absence tohoto senzoru, na display se staženým jasem není nic vidět ani kdo volá, ani nelze jas zvýšit když na to nevidíte(jako naschvál budete marně hledat temný kout, kde by to šlo změnit) :-X
- absence diodového blesku - sice diodový blesk stojí za houby tak snad se bez něj nějak obejdu sem si řek, ale fakt je, že i ten nejmizernější diodový blesk je 1000krát lepší než nic o čemž mě GT540 již mnohokrát velice nemile přesvědčilo :-(
- zastaralý Android - Android je otevřený, moderní a v dalším mobilu nechci nic jiného, ale skoro nutnost ho hackovat skoro kvůli každé blbosti a pak především zastaralost verzí jak 1.6 tak 2.1 Androidu v tomto telefonu, značně a zcela zbytečně ochuzují a degradují tento telefon. Díky nedodělané a zastaralé verzi Androidu 1.6 i 2.1:
- nelze se připojit na internet v PC/notebooku(třeba pro stažení her a aplikací z netu do mobilu)
- nelze nasdílet do PC/notebooku mobilní internet když jej máte v mobilu
- nelze ukládat aplikace na paměťovou kartu(vetší množství her a jiných aplikací vám může brzy zaplnit paměť v mobilu k prasknutí)
- nelze zkalibrovat senzor polohy(čím hůře zkalibrovaný jej koupíte tím hůře se naklápí např. text při otáčení mobilem)
PS: nedostatky zastaralého systému lze sice na jednu stranu odstranit, na druhou stranu však musíte být skutečně slušnej profík a bude vás to stát docela dost času a čtení řady nelehkých návodů
- jako poslední už jen snad zmínit slabší procesor a paměť, ač s tím se člověk docela dokáže sžít, za ty prachy se hold nedá čekat zázraky a bleskové chování, holt člověk si občas na něco počká a někdy se to i sekne, ale skutečně to dost závisí na tom jak telefon zatěžujete a zaplňujete jeho paměť (různými hrami, aplikacemi, navigace, MP3 přehrávače atd.)
Na závěr jen abych furt nehanil bych řek, že mobil je to docela dobrý obzvláště s ohledem na širokou nabídku funkcí a jeho cenu. Telefonování, SMS i nějakou tu hru zvládá snad více než dobře a díky otevřenému androidu a dostupným aplikacím na internetu se toho může dost naučit, jen dát pozor aby vám radost nezkazila přítomnost nějakého z nemála zde zmíněných nedostatků, jelikož tyto nedostatky na rozdíl od například chybějících stopek či úkolovníku nevyřešíte stažením aplikace do mobilu. :-(
- Je tato recenze užitečná?
- Ano (10)
- Ne (5)