60%Hodnocení produktu: 60%
- Interface
- Ovladatelnost
Telefon:
Konstrukčně mě telefon spíše zklamal. V roce 2011 bych u telefonu za 10 000 nepředpokládal, že bude nutné zadní, primitivně nacvakávací, kryt baterky vystlávat přeloženým papírem, aby nevrzal. Absence slotu na MicroSD karty mě nijak výrazně netrápí, 8GB je pro mě potřeby naprosto vyhovující kapacita i dlouho do budoucna. Ale stejně tu absenci nechápu. Odvolávají se na dikci Microsoftu, že sloty na karty nejsou u WP přípustné, ale třeba Dell nám se svým modelem Venue Pro, který slot má, dokazuje, že to jde. Když navíc HTC 7 Trophy rozeberete, uvnitř slot najdete, i s vloženou obyčejnou 8GB MicroSD, která tedy tvoří onu paměť přístroje.
Další věcí, která mi vadí, jsou dotyková tlačítka u spodního okraje telefonu. Při normálnm používání nčemu nevadí, avšak u her, které běží na šířku a u kterých budete telefon držet oběma rukama, budete tato tlačíka omylem mačkat neustále, takže si moc nezahrajete (všechny tři tlačítka hru vypnou).
Oceňuji přítomnost malinké stavové LED, která kromě nabíjení indikuje i nepřijatý hovor, novou zprávu atp.
Windows Phone 7:
O samotném systému se toho už všude napsalo hodně, takže přikládám jen subjektivní dojmy.
Prostředí je úžasně rychlé, přehledné a praktické. Byl to hlavní důvod, proč jsem se rozhodl telefon vyzkoušet, a nezklamal. Je radost s ním pracovat.
V ČR si stále ještě nemůžete kupovat žádné aplikace (ale můžete stahovat ty zadarmo, pokud budete lhát, že jste například z Velké Británie) - tohle mě opravdu štve, protože pro tento systém vzniká kvantum opravdu zajímavých programů.
Nejdou vypnout vibrace. Můžete snižovat hlasitost vyzvánění, přepínat na vibrace, ale ty už jednoduše vypnout nejdou. Pokud tedy opravdu nechcete být žádným způsobem rušeni, musíte je vypnout až v menu v nastavení.
Search Button je nepoužitelný, jelikož nepodporuje (stejně jako hromada ostatních věcí v systému) Českou Republiku. Když totiž přepnete jazyk vyhledávání na Češtinu, celá funkcionalita tohoto tlačítka se omezí na prachobyčejné otevření Interpnet Eploreru se stránkou vyhledávače.
Naprosto nepovedená synchronizace se softwarem Zune. Například všechny fotky z telefonu vám bude házet do jediné složky v počítači. Tyto fotky ani nemají pojmenování podle data, jen číslování. Pokud jste zvyklí například na Windows Live Galerii, která fotky z telefonů nádherně třídí do složek podle data, tak budete přímo rozčileni. Windows Phone totiž funguje jen s programem Zune a s žádným jiným (ani od Microsoftu). Copy/Paste sem v telefonu použil snad jedinkrát v životě, takže tahle funkce mi opravdu nechybí.
Nevadí mi ani to, že telefon neumí česky. Anglicky nás učili už v mateřské školce a české překlady jsou mnohdy komické, takže jsem beztak zvyklý používat v telefonech angličtinu. K vzteku je ovšem to, že v ČR nefunguje nakupování v Marketplace, Bing Search atp. Na to si budeme muset počkat, ale jak dlouho je ve hvězdách. Microsoft je na jakékoli informace velice skoupý a dle některých informací se první vlna jazykového rozšíření Česka nedotkne.
- Je tato recenze užitečná?
- Ano (31)
- Ne (2)