90%Hodnocení produktu: 90%
Doporučuje produkt
- krásné prostředí čistého androidu verze 4.0 bez nástaveb
- vzhled
- prohnutý 4" displej, který se jen tak nepoškrábe
- zvukový čip Wolfson WM8994, při poslechu hudby s kvalitními sluchátky tedy křišťálově čistý zvuk
- dobrý fotoaparát s diodou
- s aktualizací na 4.0.4 byl vylepšen internetový prohlížeč, vykreslování je teď opravdu rychlé, a to i na stránkách s flashovými bannery
- rychlé reakce telefonu
- rozjede většinu současných her
- zvládne přehrát i film s HD rozlišením, fullHD už je nad jeho síly
- 512 MB ram už přestává stačit, pokud na telefonu dělám víc věcí najednou, tak sám začíná aplikace ukončovat (ice cream sandwich)
- video natáčí pouze v rozlišení 720x480
- párkrát jsem potřebovat zoom u fotoaparátu, ten však neumí
Před nexusem jsem měl samsung galaxy i5800, u kterého mi po nějaké době začaly vadit zpomalené reakce, a hlavně nízké rozlišení displeje. V prosinci 2011 jsem se začal poohlížet po novém přístroji, cenový limit byl 7000 Kč. Do výběru jsem zařadil i nexus s. Původně jsem měl strach jej koupit, protože jsem požadoval rychlý prohlížeč, který umožní přehrát i flash video v HD rozlišení. Toto však nexus s androidem 2.3 neuměl. Navíc se celý prohlížeč sekal. Tento problém odstranil až android 4.0, který se mi navíc vzhledově hodně líbil. Navíc jej nexus s dostal téměř jako první. Rozhodoval jsem se mezi samsungem i9001 a nexusem, nakonec jsem měl ale jasno a myslím, že jsem vybral dobře. Někomu může připadat 16gb jeho interní paměti málo (nejde rozšířit sd kartou), mně však plně postačuje. Oproti bývalému samsungu i5800 má telefon opravdu rychlé reakce, nevěřil jsem že to bude takový rozdíl. Zpočátku mi trochu vadila nižší hlasitost reproduktoru, která je ale naprosta dostatečná a zvuk je na dobré úrovni. Zvuk z něj mi přijde lepší než u i5800. Navíc pokud připojíte sluchátka, je to úplně jiná liga :) Tak čistý zvuk jsem u telefonu ještě neslyšel. Baterku nabíjím každý večer, není se však čemu divit. Velký displej a prohlížení internetu či hraní her udělá své. Pokud telefon jenom leží na stole a není připojený přes wifi nebo 3G k internetu, vydrží klidně 2 až 3 dny. Bez toho však nevyužijete naplno jeho potenciál. Je to kapesní počítač, který umí telefonovat a ti, kteří nadávají, že baterka nevydrží víc jak den, tak ať si jdou koupit nokii 3210 a budou spokojeni :) Telefonu by slušelo alespoň 768MB ram, 512MB už je s příchodem androidu 4.0 opravdu na hraně. Systém je ale stabilní, rychlý, čistý, můj příští telefon bude opět od googlu.
| Ovládání mobilního telefonu: |
| Kvalita displeje: |
perfektní |
| Viditelnost displeje na slunci: |
dobrá |
- Je tato recenze užitečná?
- Ano (1)
- Ne