Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

BlackBerry 8520 Curve

Přidat recenzi

Smartphone - BlackBerry - klasické s klávesnicí - Bluetooth - WiFi - Java - Přehrávání MP3 - Fotoaparát

BlackBerry 8520 je dalším modelem vycházejícím z oblíbeného formátu smartphonů výrobce RIM. Nový model má neutrální černou barvu, dostatečně velký displej a plnohodnotnou... více »

Kde koupit

Doporučení od zákazníků

3 zákazníků doporučuje tento produkt
3 zákazníků nedoporučuje tento produkt

Nejpřínosnější pozitivní recenze

(31 z 34 lidí shledalo tuto recenzi jako přínosnou)

Nejpřínosnější kritická recenze

(21 z 28 lidí shledalo tuto recenzi jako přínosnou)

Tento mobil používá moje starší sestra která si ho velice oblíbila díky qwerty klávesnici se velcie rychle odepisuje na emaily sms telefon má v sobě mnoho funkcí jako je třeba facebook který využívá push notifikací. Zobrazit celou recenzi

Všechny recenze BlackBerry 8520 Curve

Přidáno: 21. února 2012

• Cena/vzhled/funkce
  • Po 8-měsících v opravě

Zatím nevím - stále neopraveno.

Ověřený zákazník DigiStars.cz

Přidáno: 27. prosince 2011

• qwerty klávwsnice
  • pěkný design
  • horší fotoaparát

Tento telefon se asi nejvíce hodí pro studenty nebo manažery.Líbí se mi skvělá qwerty klávesnice.Možná má trochu horší fotoaparát, ale jinak je to velmi dobrý telefon.

Rizek

Rizek

Přidáno: 22. prosince 2011

• Psaní,dobrý reprák
  • Strašně málo aplikací,problemy s wifi,telefon se seka

Nikdy bych si tento telefon už nekoupil

• Ano (2)
  • Ne (2)
ulixes

ulixes

Přidáno: 25. listopadu 2011

Doporučuje produkt
  • - skvěle padne do ruky
  • - výborná klávesnice
  • - celkem slušný mp3 přehrávač
  • - jednoduchost orientace
  • - možnosti nastavení
  • - strašně se opatlává zadní kryt
  • - foťák, lepší kdyby tam nebyl žádnej
  • - účty za sms :-)

Moje první Blackberry. Vybíral jsem nový telefon za Nokii C6-01, která byla multimediálně celkem na úrovni, ale pro mně je psaní na dotykové klávesnici absolutní katastrofa, protože jsem v práci dost v pohybu, prostě napsat na dotykáči smsku za chůze je celkem nemožný. Takže vybíral jsem nový telefon s tím, že hlavní požadavky jsou QWERTZ klávesnice, celková jednoduchost, už žádné "Hi-tec" vymoženosti nebrat, telefonování, smsky a maily, nic víc, nic míň. Volba padla právě na BB Curve 8520 i když jsem přemýšlel nějakou dobu nad 9300. Bold jsem zamítnul hned, nekradu:-) Nakonec jsem ale uznal, že GPS mi bude v telefonu na nic a to že 8520 nepodporuje 3G sítě taky není kdovíjaké postižení. Takže jsem několik dnů studoval osvědčené tutorialy na Youtube se kterýma mám dobré zkušenosti když jsem pořizoval zrcadlovku a na konec jsem pořídil 8520. Telefon jako takový mně velice mile překvapil, plasťák, ale parádně padne do ruky a působí celkem "těžkým" dojmem, co je hrozný, tak zadní kryt baterie z lesklého plastu, který je pořád upatlanej a už dokonce i poškrábanej a to nosím pouzdro, ale na telefon čučim zepředu, takže moje "daktylky" zezadu nevidim. Návod k obsluze ze zásady nepoužívám u ničeho, takže jsem se na telefon vrhnul z oleje. Fascinuje mně dotykový touchpad, nebo jak se to nazývá, výborná záležitost, pohyb v menu je díky němu svižný, dá se v telefonu nastavit i jeho citlivost, já tam mám 50 a je to perfektní. Telefon mně také baví svojí celkovou přehledností a jednoduchostí i když po letech s Nokiema jsem si chvilku musel zvykat..asi tak 5 minut :-) Klávesnice je nebe a dudu, na to že mám větší prsty a tlačítka jsou titěrná, píše se na ní parádně, mně dokonce i líp, než třeba na Nokii E72, překlepy jsem dosud nezaznamenal, jediný problém klávesnice je ten, že díky její funkčnosti budu mít do budoucna, na konci měsíce, u operátora pěkný flastry za odeslané SMS a emaily, pošlu jich fakt hodně, na tý klávesnici se prostě nedá nepsat :-) Po zakoupení telefonu doporučuji ihned aktivovat službu BIS (BB internet servis) u operátora, protože ta je potřeba jak k nastavení emailu v telefonu, tak prostě k celkovému použití připojení na internet. U TMCZ za 299,- u O2 tuším taky tak, VF nevím jestli nabízí, ale proč by nenabízel, když má v nabídce telefony BB. Co se týká médií v telefonu, tak foťák nekomentuju, fotím zrcadlovkou, takže to co je v telefonu umístěno se foťákem nazývat nedá, já osobně bych byl radši kdyby tam nebyl vůbec, ale na nouzové foto poslouží dobře. Z vlastní zkušenosti se mi foťák v telefonu vyplatil u jedné menší nehody, asi tak bych viděl jeho použitelnost v praxi, na krajinky zapomeňte.Kamera je na tom podobně. Mp3 přehrávač poslouží dobře, osobně jej občas poslouchám a nemám výhrady, je tam i nějaké klasické nastavení profilů přehrávání (rock, hiphop, basy...) chce to ale kvalitnější sluchátka i když ty v krabici od BB jsou lepší než Nokiácké, ale pořád nepoužitelná. Další vychytávka je originál pouzdro od BB s tím, že se dají v telefonu nastavit různé vlastnosti, jak se má telefon chovat při zasunutí a při vysunutí z pouzdra (např. zasunutím se telefon uzamkne, vysunutím se odemkne a třebe ihned ukáže přijaté zprávy....potěšující fičury) Co dodat závěrem? S telefonem jsem se sžil velice rychle a nedám na něj dopustit, orientace v základním menu je přehledná, nejsou zde žádný zbytečnosti, trošku je člověk akorát zmatenej, když si nastavuje telefon k obrazu svému, možností různých nastavení je opravdu hodně, tak to chvíli trvá, ale zvyká se rychle. Na to že je to ten nejzákladnější a nejlevnější BB co je na trhu k mání, svou práci odvádí na výbornou, je to prostě telefon pro ty, kteří potřebujou psát a volat a neprahnou po našlapaných mobilech s gps, mp4 a bůh ví čím ještě a hlavně, nezamrzá, nepadá, neseká se a i ta baterky mi 3-4 dny vydrži. Telefon doporučuji těm, kterým stačí tři základni funkce telefonu (SMS,mail, volání) a rádi budou držet v ruce pomocníka od jiného výrobce, než kterých je většina.

• Ano (27)

Přidáno: 11. září 2011

Zakoupeno v Alza.cz

• je to blackberry, levny s trackpadem
  • spatna konstrukce, chybejici v dnesni dobe zakladni funkce a aplikace

pro hodne nenarocne uzivatele, blazny do BB, kterym nevadi platit nadstandard za internetove aplikace je to ok

• Ano (4)
  • Ne (7)

K. Boháčová

Přidáno: 17. srpna 2011

• cena
  • wi-fi
  • 3,5 jack na sluchátka
  • spousta možností, jak si telefon nastavit podle sebe

Telefon mám týden, chtěla jsem bb (manžel si koupil jiný model na konci července a byla jsem z něj nadšená), ale stačil mi jeden z nejzákladnějších... Jednoduché ovládání (myšlenky, že je chytřejší než já mě opustily během jednoho dne ;o)),má všechno, co od telefonu chci. Možná mi trošku chybí rádio, ale i na to má bb určitě nějaku chytrou aplikaci, ještě jsem to nehledala... Každopádně za mě můžu doporučit, neměnila bych

• Ano (8)

• Telefon je lehký
  • Příjemné surfování na internetu
  • Možnost mít emaily vždy při sobě díky službě BB
  • Výdrž baterie
  • Rychlá, logická a snadná orientace v menu
  • Nemá 3G
  • Poněkud složitější nastavení některých služeb a nastavení manu (jené, než je Nokia, HTC, atpod.)

S telefonem jsem byla spokojená, potřebovala jsem jej pro práci a mít kvalitní a bezpečný způsob komunikace pro emaily - zkrátka ideální pracovní nástroj. Leč dotykový telefon s větším diplayem byl pro mě vhodnější volbou.
Telefon je vhodný pro zkušenějšího uživatele, který má BB jako pracovní nástroj. Dá se však používat při každodenní komunikaci, i pro soukromé využití, ač je služba BB ne zrovna levnou záležitostí.
BB jako takové mě překvapilo svou funkčností, nezasekáváním a vůbec celým svým systémem. Rozhodně doporučuji uživatelům, kteři si potrpí na smartphony, jak krok před dotykovými telefony. Technologie BB je velmi bezpečná, dokonce i po zadání hesla na 10.pokus špatně se celý jeho obsah automaticky smaže.

• Ano (3)

ReneVahala

Přidáno: 2. července 2011

• Vše je vynikající
  • Není podpora OS 6 (aspoň zatím)
  • Chybí tam fakticky FM rádio
  • Chybí podpora 3G

Je to opravdu skvělý mobilní telefon, který se hodí pro studenty, nebo manažery. Já jsem student a vyplatilo se mi to. Vadí si možná to, že v App blackberry store je málo Free aplikací.

• Ano (3)

Míra Bozděch

Přidáno: 15. března 2011

• Jednoduché ovládání ,rychlost celého telefonu - oper.systému,
  • Perfektní organizační funkce
  • Výborná klávesnice, výborně se píše
  • Wi-Fi
  • Nemá rychlá data, ale na vesnici a kde se pohybuji většinou ani není pokrytí (HSPDA...)
  • Umí číst soubory .pdf pouze ty, které přijdou mailem, uložené v paměti telefonu nebo na paměťové kartě neumí, musí se dokoupit aplikace.
  • A asi baterka, zatím vydrží cca 2 dny, ale zatím se s telefonem seznamuji, takže si s ním pořád hraji :-)

Prostě dost dobrej telefon, jak na telefonování, dá se uložit ke konkrétním jménům spousta údajů, ve sluchátku je velice dobře slyšet.
Výborně se píšou sms, maily...
Telefon je celkově dost pevný, display je dobře čitelný i na slunci. Pokud si nastavíte automatický jas displaje, tak budete překvapeni jak rychle reaguje na okolní osvětlení.
Kalendář nemá chybu, to samé budík.
Prostě pro člověka co neustále komunikuje se světem dost dobrá hračka.
A navíc BlackBerry nemá každej, takže zájem okolí je dost vysoký, zvlášť když ho půjčím do ruky na ošahání (telefon :-) )
Sem moc spokojený s výběrem, před tím sem používal HTC S730, trochu starší vysouvák, ale uměl spoustu věcí. Když sem hledal další telefon, tak sem opět chtěl HTC, ale dotekáče mi osobně moc nesedí, ale je to věc vkusu každého.
Pak padla volba na BlackBerry. Ještě si časem aktivuji službu BIS (automatické stahování mailů, u operátora O2 za 299 kč za měsíc + neomezené stahování dalších dat z internetu) což si myslím je už dobrá cena.
Uvidím jak bude sloužit, zatím sem moc spokojen.
Příště si třeba koupím vyšší model opět od BlackBerry...
DOPORUČUJI !!!

• Cena
  • Výdrž baterie
  • Rozlišení display
  • Nedotyková obrazovka

Blackberry 8520 curve je služební mobil mamky. Docela často si ho půjčuji, hlavně se rychle potřebuji podívat na internet. Rozlišení mobilu je oproti dnešním smartphonům docela mizerné, a stránky nevypadají stejně jako v počítači, ale jsou často hodně osekané. Obrazovka není dotyková, ale to je taková maličkost. Nejvyšší výhodou, jediná věc už kvůli které se vyplatí mobil koupit je klávesnice. Mobil se vám bez problémů vejde do rukou a dvěma palcem najednou můžete psát na té nejlepší klávesnici mezi smartphonama. Mne osobně vyhovuje více než dotyková, protože pod prsatýma cítím, že sahám na něco fyzického a zároveň nemá téměř žádný odpor na rozdíl od konkurenčních výrobků, kteří se snaží blackberry napodobit. Baterie vydrží 3 nebo 4 dny, foťák je dobrý pouze pro občasné focení. Další výhodou je cena, která je o mnoho nižší než u konkurenčních smartphonů, zde si platíte opravdu pouze za to co kupujete.

• Ano (10)
  • Ne (9)
Ověřený zákazník Aukro.cz

Tomáš Velc

Přidáno: 19. července 2010

Zakoupeno v Aukro.cz

• Operační systém: BlackBerry OS 4.6.1
  • Rozlišení displeje: 320x240, 65tis. barev
  • Paměť: 256MB ROM +256MB RAM, slot na microSDHC karty (O2 dodává 2GB microSDHC kartu v ceně)
  • Rozměry: 109 x 60 x 13.9 milimetrů
  • Hmotnost: 105 gramů včetně baterie
  • Podporované sítě: GSM 850/900/1800/1900
  • Datové přenosy: EDGE, GPRS, Wi-Fi 802.11 b/g, bluetooth A2DP
  • Výdrž baterie: 408 hodin v pohotovostním režimu, 4,5 hodiny při hovoru
  • Další informace: fotoaparát 1600 x 1200 (2 MPx, 5x zoom), videokamera, přehrávač MP3, konektor 3,5mm jack, microUSB, USB Mass Storage, QWERTY klávesnice
  • Ve shrnutí: naprosto perfektní a snadné ovládání.
  • plně automatická konfigurace nastavení pro jakého- koli operátora.
  • skvěle fungující optický touchpadu.
  • Zkrátka kdo jednou okusí značku BlackBerry, nechce již nic jiného.
  • Všem vřele doporučuji
  • Záporem v tento okamžik je rozhodně nedostupnost oficiálního místa pro stahování aplikací, chybějící GPS modul a na dnešní dobu chbějící podpora 3G sítí. Což ale na druhou stranu lze kompenzovat wi-fi připojením a samotné EDGE funguje také poměrně rychle.
  • Méně dokonalý je taktéž browser, který není zcela kompatibilní pro surfování v běžném webovém rozhraní, nicméně při nastavení pro zobrazování mobilní je vše ok.
  • A i tato menší absence lze bezproblému nahradit buď browserem Opera Mini a nebo Google Chrome.

BlackBerry 8520 je sympatický a dobře zpracovaný kousek hardwaru, na kterém se mi po stránce „business využití“ nepodařilo najít žádné chybějící vlastnosti. Možná by se přístroji dala vytknout absence GPS modulu, nicméně u nás se stejně žádný kvalitní navigační program pro tuto platformu sehnat nedá, takže jediné využití mě napadá ve spolupráci s Google Maps. Přístroj padne příjemně do ruky a snadno se ovládá. BlackBerry OS je celkově vyladěný systém. Přestože může mít někdo obavy z nedostatku aplikací, mohu s klidným svědomím napsat, že tomu tak není. Ty nejčastěji hledané naleznete i pro tuto platformu.

• Ano (31)
Petr

Petr

Přidáno: 11. července 2010

• messenger a mail
  • baterka,foťák

Telefon mám týden,jsem s ním spokojen,Mám ho jako firemní a je to super,messenger a mail ideál!Foto hrozný!A baterka taky nic moc!Ale to je u každýho telefonu s mnoha fukcemi!

• Ano (5)
  • Ne (14)
a-z-shop.cz

a-z-shop.cz

Přidáno: 9. března 2010

• - cena
  • - qwerz klávesnice
  • - složitost

Zajímavé blackberry za ještě zajímavější cenu. Blackberry je stvořeno především pro práci, ale pokud ho budete chtít využívat i na zábavu, tak budete příjemně překvapeni kvalitou filmů i písniček, v základu je i několik jednoduších her. Nově byl do blackberry zasazen touchpad namísto trackballu, který býval velkým problémem u dřívějších modelů, jelikož se často zasekával. Chvíli potrvá než si na tuto změnu zvyknete, ale jakmile si na touchpad navyknete, nebudete chtít jiné ovládání :) Horní strana přístroje obsahuje trojici multimediálních tlačítek, které lze využít pro ovládání přehrávače. Máte tak třeba možnost snadno přeskakovat na další nebo předchozí skladbu. Prostřední tlačítko přehrávanou skladbu pozastaví a ve chvíli, kdy je přístroj v běžném režimu, vám umožní při příchozím hovoru potlačit zvonění, aniž dojde k odmítnutí hovoru.

• Ano (17)

smartmania.cz

Přidáno: 10. února 2010

Recenze BlackBerry Curve 8520

Začátek roku 2010 přinesl do lednových nabídek dvou tuzemských operátorů doposud nejlevněji prodávaný komunikátor od BlackBerry s označením Curve 8520. Jedná se o velmi zajímavý telefon s příznivou cenou. Jestliže jste se někdy o BlackBerry zařízení zajímali a právě finanční stránka pro vás byla překážkou, měli byste v případě modelu 8520 zbystřit dvojnásobně. O tom, jaká tahle ostružina je, se dočtete v mé uživatelské recenzi.

Celá recenze na smartmania.cz
  • Ano (10)
  • Ne (2)
ColouryBoy

ColouryBoy

Přidáno: 26. ledna 2010

• rychlé psání sms zpráv
  • emailový klient
  • luxusní provedení
  • slot na paměťové karty
  • cena

• -Moc se mi líbí
  • -super klávesnice
  • -šikovný do ruky
  • -je moc složitý

Na pohled velmi pěkný telafom, sampatická klávesnice a velký displej. Dlouho mi trvelo, než jsem si na něho zvykla. Výborně se na něm píšou SNS, má i dobrý foťák. Kamera je trovhu horší. Mám z něho rozporuplné pocity.Nevím jestli bych ho doporužila, na ovládání je příliž složitý a má i zdlouhavé ovládání a odemykání displaje (handhledu?!?!)

• Ano (2)
  • Ne (14)

Jitka Dirgasová

Přidáno: 24. října 2011

Zakoupeno v Max-shop.cz

tento produkt je dárek k vánocum tak zatím nemohu podávat žádný názor.

• Ne (17)
Radek