100%Hodnocení produktu: 100%
- k uživateli příjemný
- přesný na doteky na displej
- jemný rastr monitoru
- kvalita fotoaparátu
- špičkové dílenské a softwarové zpracování
- omezený operační systém
Asi nikdy bych nenapsal recenzi mobilu, který jsem měl půjčený - na půl dne. Dnes jsem se však, pod vlivem očarování iPhonem rozhodl, že se musím o svůj dojem podělit.
Přístroj jsem měl v ruce přibližně 3 hodiny. Za tak krátkou dobu jsem toho nemohl stihnout mnoho, můžu však vám, ostatním maniakům do mobilů pomoci pochopit, proč tolik lidí šílí z "nakousnutého jablka".
Mobil sedí dobře v ruce, a to i s gumovým obalem (kdo by si nechtěl chránit takový šperk, že?). Design je střídmý, ale vyloženě Appelovský, takže každý pochopí, co v ruce držíte. Na zadní straně přístroje naleznete fotoaparát s bleskem, k němu za chvíli. Celkově ve mě budil mobil dojem spolehlivého pomocníka, který něco vydrží.
Ovládání si člověk přivykne během okamžiku. Display, v porovnání s první verzí, se opravdu o hodně zlepšil (dnes při testu jsem měl po ruce oba, abych mohl porovnat). Displej má malou vzdálenost mezi pixely, takže obraz je opravdu jemný, žádné kostičky a hrany.
Hlavní změnou oproti první verzi je možnost spustit několik aplikací najednou, což mnozí z nás jistě ocení.
Fotoaparát nadchl. V porovnání s jinými fotoaparáty si vede výborně, fotky jsou moc pěkné i na větším monitoru, jak klasické tak i makro. Blesk určitě potěší. Kdyby jste chtěli zachytit aktuální moment co nejlépe, s iPhonem to určitě zvládnete - dělá vždy 3 snímky, aby jste si mohli vybrat opravdu ten nejlepší.
Cena je sice vyšší, ale musíme vzít v potaz, že jde o špičkový mobil. V porovnání s jinými smartphony mnoha značek se mu ani HTC nevyrovná (tím myslím cenově podobné výrobky). Co dodat - iPhone má své kouzlo, o nejnovější verzi to platí dvojnásob. Pokud si jej můžete dovolit, koupi naprosto doporučuji - hodí se pro muže i ženy, na věku nezáleží. Věřte, že bude vašim každodenním oblíbeným společníkem. Produkt bych si vybral, pokud hledáte všestranného pomocníka, u kterého nerozhoduje cena ale kvalita zpracování.
Co říci závěrem? Stejně jako jsou vrchol luxusu hodinek švýcarské značky, u mobilů je vrcholem Apple. Dřív jsem se uživatelům, kteří zaplatili tak hříšné peníze smál, dnes závidím, že si jej nemohu dovolit. Telefon sice na papíře není nejlepší, ale hlavní kouzlo spočívá v chování k uživateli, ve svižnosti práce (rychle a přesně reaguje) a hlavně ve vytěžení maxima z použitých komponent.
Mobil překvapí a uchvátí člověka natolik,že jej nebude chtít pustit z ruky.
- Je tato recenze užitečná?
- Ano (19)
- Ne (5)